Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 17.11.2023, 06:14:14
Dajo, přidávám se k Vahine. Já jsem totální nespavec, ale strašně mě nedostatek spánku ničí. Vy MUSÍTE i odpočívat a dobře se vyspat. Aspoň občas.
Co Dajo plánujete dál? Nechcete jít do nějakého podrobnějšího vyšetření? Pokud se nepletu, tak tu demenci u Batulka nemáte stoprocentně potvrzenou, nebo ano?
Pro Vahine, ale i pro ostatní: Přátelé od Betynky mě včera navštívili, chvíli jsme poseděli…
Já dost zírala, jak je odchod pesanky vzal. Proplakali dva dny. Jirka měl z nervů strašnou migrénu, nemohl spát, veterinářka jej prý vyhodila z ordinace, ptž byl na složení se. Kámoška ubrečená a starší dceři pořád prý odkládali telefonát, aby jí to řekli (byla v práci, pak uspávala malého…). A když jí to řekli, tak prý plakala tak, že nebyla k utišení…a to s nimi už dávno nebydlí.
Betynka s nimi byla řádově roky (já nevím přesně, ale tak cca 4 roky?). Jezdila s nimi i na dovolené, dokonce jedna naše společná dovolená byla i s Betynkou. A já jim ji párkrát jela vyvenčit… Ona se po smrti svého pánečka TOTÁLNĚ upjala na Jirku (syna zemřelého). Prý do něj byla doslova zamilovaná, hlídala si jej, hleděla na něj zamilovaně, každý jeho krok měla v merku… Zajímavé. Říkala jsem si, že v tom je asi to, že celý život žila s mužem a pak se dostala do domácnosti, kde jsou samé holky a jeden chlap, tak se upjala na něj. Jinak prý ten nádor úplně zaplňoval celý močák, proto chuděrka močila úplně všude. Dr. nabízela paliativní léčbu, ev. i operaci. Ale myslím, že se moji kamarádi rozhodli správně… Betynka je už za Duhovým mostem…
Třeba je to toulavá kočička a vybrala si Fikovnici stejně jako Fido🥰
Milá Irmo…a víš, že jsi také byla a jsi v “podezření”?😉
Jinak ona úplně toulavě nevypadá, vypadá trochu jako šlechtična s těma smaragdovýma kamínkovýma očima.
No a Fido: Napíšu to sem… Já jsem fakt hodně nemocná (psala jsem jinde, nemůžu se z toho vyhrabat) a i kvůli tomu jsem v podstatě přešla zase na aplikaci inz. jednou denně. A glykémie drží, ale ťukám ťukám ťukám na dřevo. Dr. jsem to volala a řekla mi, že také řeší nějak hodně problémů, ale informací o Fidovi jsem jí prý udělala ohromnou radost. Tak jsem byla ráda i za ni.
I sousedka říkala, že se jí teď Fido líbí, že postavu má teď tak akorát! ;-) A hlavně stále nemá hlad, nevysedává u misek s jídlem, nežebrá o vodu…kéž to takto vydrží!
A máš úplnou pravdu: Fido si nás tehdy zcela jasně a neomylně vybral!👍
Mošnov je kousek od Ostravy. A v zásilce dnes už nemusí být vůbec nic, chodí to do mailu nebo to bývá v zákaznické zóně e-shopu.
Ano Ali, v zásilce skutečně nebylo nic a bylo to profesionálně zabalené, jako že to nevypadalo, že by to někdo lepil doma. Tedy je tam něco The Netherlands (to jsem úplně nepochopila, možná e-shop)…ale jak jsem psala, já už pátrat dál nebudu. Navíc už to vím…😉😇
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.11.2023, 14:50:07
Thielli, ale to není náhoda, že jsme TEĎ A ZÁROVEŇ psaly o odchodu našich maminek!!!😇
Já mám teď trochu husí kůži…a maminka mi odešla v mé náruči. Můj tehdejší partner mi k tomu napsal:"Muselo se jí odcházet hezky, když odcházela v náručí svého dítěte." Bylo to v nemocnici, zajistili mi soukromí a sestra pak řekla opravdu se slzami v očích:"To bylo nesmírně krásné…" Já nechápala a pochopila až o pár let později.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.11.2023, 14:50:07
Aha aha…
No, já jsem pamětnice, na IF jsem byla cca od roku 2013, ale některé holky ještě mnohem mnohem déle…
A úplně šíleně moc jsem chtěla vypátrat osobu, která se mnou byla v kontaktu v noci, kdy mi umřela maminka. Už to mám strašně mlhavé (celkem logicky si nepamatuji ani její nick ani křestní jméno), každopádně jsme si tu strašnou noc nějak soukromě psaly a ta osoba mi pomohla, opravdu hodně pomohla. Ale už jsem to psala na IF a nikdo se nepřihlásil.😢
Víte, Bambule, já bych se teď mohla pýřit a případně ještě něco přichvástnout, ale pravda je taková, že toto moje chování není primárně má volní zásluha. Narodila jsem se jako melancholik a jako melancholik mám celý život potíže s přílišným prožíváním všech křivd a nespravedlností (a že na světě není spravedlivé zhola nic, i ta smrt má pořadník, jehož logiku nechápu), poslední dobou pak nedávám vůbec vědomí o utrpení těch, co se nemohou bránit. Stručně - já prostě na hněv u nemám sílu. Veškerou mou sílu si bere smutek. Tak je to. Já bych se jinak vztekala, až by se hory červenaly.
“Narodila jsem se jako melancholik a jako melancholik mám celý život potíže s přílišným prožíváním všech křivd a nespravedlností…”
Thielli, co mi to děláte? Nemáme stejného třeba tátu??😄 Já jsem prý povahově hodně po tátovi a ten Váš popis Vaší osoby naprosto sedí i na mě.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.11.2023, 14:34:59
Jj, Ali, souhlasím. To zařvání je fakt nejhorší.
U mě je to asi navíc i proto, že já se za volantem cítím bezpečněji než při chůzi na chodníku, respektive lépe řečeno: Cítím se líp, ptž chůze je pro mě bohužel čím dál tím víc bolestivější. No a už jsem tu asi někdy psala, že řídit mě naučil táta někdy ve 14 letech🤫, jezdili jsme tehdy po louce u naší zahrady a po polňačkách a já de fakto mám řízení jako relax. Takže když mi do toho třeba ta kamarádka kafrá, tak mě spíš znervózňuje. Já z ní mám pocit, že ona má pocit 😀, že když si u jízdy třeba vykládáme, tak že já nejsem dostatečně pozorná. Ono já v některých činnostech neumím takové to “multi task”, tj. v některých činnostech mám mozek chlapa🤣, ale zrovna to řízení mám prostě už nějak úplně zautomatizované (v hlavě, rukách i nohou). Na druhou stranu abych to nezakřikla!🤫
Fikovnice, nemám chlapa. Baterie (už několikery) si vyměňuju sama. Nemám hasák, mám akorát sikovky 😀 Posledně jsem si zapojila myčku, a zatím (ťuk ťuk) dobrý. Tak hlavně, že jste to našli a vyřešili.
Stejně bych ty kočičí nádoby být vámi nějak pořešila.
Ano ano, kočičí nádoby jsou už pořešeny. Jednak jsem zakoupila novou - není teda betonová, ale taková poměrně těžká kamenina, a má menší objem vody.
A až budu mít peníze (asi v příštím životě 😀), tak koupím zase novou fontánu. Já myslím, že ze stávajících nechtějí pít proto, že už jsou hodně zanešené (máme dost tvrdou vodu) a nejdou fakt vyčistit prakticky ničím. Navíc se u nich zasekává ten motorek.
No a pokud budu někam odjíždět (jako že s mým “zdravím” to na nějaké odjezdy teď vůbec nevypadá), tak hrnce zase budou mít, ale pod tím nějaký tác + obložení hadry.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 16.11.2023, 14:25:50
Jj, moje kamarádka si na YT nastudovala aplikaci inzulínu Fidovi!👍
Teda x-krát se dívala na mě, ale je fakt taková zodpovědná, takže než mu inzulín se strachem (což plně chápu) v době mé nepřítomnosti poprvé píchla, ještě prý zhlédla plno videí na YT.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.11.2023, 14:16:18
Vidíš Ali…a já třeba dost nesnáším, když mě spolujezdec upozorňuje (na cokoli). Dělá to moje kamarádka a mě to spíš ruší. No jo, každý jsme jiný (nejen za volantem😉).
A úplně nejhorší jsou řvoucí spolujezdci. Také jsem již zažila. A na tetu houkl její manžel, ta se lekla tak, že zbořila kamenný plot sousedů a od té doby do auta jako řidička nesedla - tudíž odhaduji, že cca 40 - 50 let!😄
Dajo, to já taky 🙂 Na stará kolena je to má první komunita, kterou takto virtuálně navštěvuji. K většině neviditelných zde mám pozitivní vztah, s někým se občas názorově přetahuji, ale ani to neznamená můj odsudek toho člověka jako takového. Pak sem občas přispěje někdo (většinou neregistrovaný srabík) tak, že beze slova prskne nějaký odkaz vztahující se ke konfrontačnímu tématu, ale to já ani neotvírám. Youtube mě dusí reklamami a FB se stal v určitých rovinách hlásnou troubou lidí podněcujících k vzájemné netoleranci a zlobě. Než si to pustit, to si raději pustím plyn… 🤣 …a uvařím čaj.
Thielli, já si Vás vůbec nevybavuji z IF…byla jste tam??
Až tady Vás zaznamenávám čím dál víc a mj. máte moje stále větší a větší sympatie a moji náklonnost (prostě kvůli shodě v mnoha věcech a stylu Vašeho psaní).
Jinak píšu update, kdo jste se vyjadřoval k tomu, že moji Podnájemníci vytopili souseda pode mnou. Dnes v 6h opět další SMS:"Jano, voda už mi přímo kape ze stropa, dělej s tím něco!" Takže bylo jasné, že Fido a spol. byli obviňováni neprávem! V 6h ráno jsem ještě spala…strašně se mi to nezdálo, navíc mi včera sousedka řekla, že klidně může být vytopený z bytu šikmo nad ním. Tak jsme zase komunikovali a v tom bytě vedle mě bydlí v podnájmu cizinky. Zašla jsem tam, kupodivu mi jedna otevřela a vpustila mě až do koupelny (ony jinak neotevírají)…a tam všude sucho! Byla jsem už totál bezradná.
ALE: Pak jsem teda vytáhla ze souseda, kde přesně ten flek má - no na stropě pod mým umývadlem (přičemž kočky vylily vodu o značnej kus dál). Tak jsem šla tedy na plný prdy pustit vodu do umývadla a sledovala to a po chvíli jsem zjistila, že kachličky nad a hlavně pod umývadem jsou vlhké a po další a delší chvíli jsem viděla mírňoučký čůrek vody jak stéká po kachličkách! Takže viník jsem opravdu já, jenže jsem samozřejmě nevěděla, odkud to teče. Zavolala jsem na jakousi hot line ohledně řemeslníků. Poslali mi instalatéra, no a společně jsme přišli na to, že blbě těsní baterie. Ještě byly ve hře stupačky, což by znamenalo sekání zdi a mnohem větší finance. Instalatér mi řekl, že je to na novou baterii, na což jsem mu řekla, že na to nemám a zda by to přece jen nezkusil opravit. Tak teda že jo. No, takže cca 20min práce, výměna dvou plastových těsnění…a vzal si litr! Nová baterie mi říkal, že by mě vyšla na 2.5 tis. Kč. Jak já pak litovala, že jsem nenechala vyměnit rovnou celou baterii!
Važte si všichni toho, pokud máte doma šikovného chlapa. Popravdě, když jsem viděla opravu, asi bych to zvládla i sama (na druhou stranu nemám doma hasák a on používal hned dva nebo tři typy). No, stalo se…
Soused mi včera ještě psal, že to zaplatit nechce👍, jenže po dnešku nevím. Má mi přijít vyměnit vypínač (u mě nefunguje skoro nic😕), tak mu hodlám za tu výměnu nějak připlatit, abych se aspoň trochu revanšovala + asi koupím nějakou dražší flašku…
Některé jste mi tu radily, co mám dělat (Buggyra, Ronja…)👍, tak píšu jen nové info - a že tedy fakt byla příčina u mě, ale Fido a spol. jsou z obliga.🐈
“Viz včera, pět večer, silný déšť a za námi jede chlap v autě s vypnutými světly. Mimo město, pěkně 90km/h. Co si pak o takových chcete myslet.”
že zapomněl rozsvítit
Ano, stalo se mi nedávno. Jela jsem vyflusnutá z práce. Naštěstí fakt po pár desítkách metrech auto v protivce začalo zuřivě blikat a já si hned uvědomila svoji chybu…🤫
Chápu, že jste naštvaná, situaci nebudu hodnotit, nebyla jsem tam. Ale pokud se bojíte, že skončíte v nemocnici nebo mrtvá, nebylo by lepší přehodnotit priority a dopravovat se bezpečněji? Přežít tu strašnou MHD nebo jet autem? Zvlášť v tomto období, kdy při kombinaci tmy, mokra, mlhy, deště, sněhu, je snížená viditelnost. A nepomůže ani když je cyklista osvětlený jak vánoční stromeček.
Souhlasím…
Já teda autem kvůli svému zdraví jezdit musím. Ale můj kolega jezdí do práce zásadně na kole a byl už dvakrát sražen autem, z toho jednou byl hooodně potlučený dlouho ve špitále. No a manžel mé kamarádky, ten na kole zahučel dvakrát, z toho jednou do auta (u něj to ovšem vždy byla jeho chyba). Při tom zahučení do auta mu sklo prořízlo tepnu na krku. Zachránili jej duchapřítomní svědci. Druhý karambol na kole skončil v bezvědomí na JIP s mnoha zlomeninami, dokonce s menším krvácením do mozku. Jezdit v provozu ve velkých městech na kole je prostě dnes už nejen o zdraví, ale i o život.