Držím moc pěsti! U nás šlo o chalupového kocoura a přišli jsme na to pozdě. Typický je zvýšený příjem vody, hubnutí, nechutenství, pak zvracení, v pozdějších fázích začne zvíře čpět močovinou…
Sehnala jsem pak pro tohoto kocourka i nějaký humánní lék, ale už bylo pozdě… 😢 Ten lék snad ještě někde doma mám, ale bude už příšerně expirovaný, jinak bych Vám jej nabídla.
Jednalo se o esenciální aminokyseliny, ale zaboha si nemůžu vzpomenout na název léku. Teď by se IF hodila…tam jsem to psala. Bylo to příšerně drahé a my z toho využívali snad jen dvě nebo tři tbl. Myslím, že šlo o preskripčně vázaný lék.
Edit: Právě má zchátralá paměť cosi vyprodukovala!😂 Jednalo se o Ketosteril.
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 19.11.2023, 11:31:45
Držím moc pěsti! U nás šlo o chalupového kocoura a přišli jsme na to pozdě. Typický je zvýšený příjem vody, hubnutí, nechutenství, pak zvracení, v pozdějších fázích začne zvíře čpět močovinou…
Sehnala jsem pak pro tohoto kocourka i nějaký humánní lék, ale už bylo pozdě… 😢 Ten lék snad ještě někde doma mám, ale bude už příšerně expirovaný, jinak bych Vám jej nabídla.
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 19.11.2023, 10:53:49
Arisko, zdravím. To může být cokoli, třeba “jen” rozházená mikroflóra po ATB léčbě. Bez klinického vyšetření, základní biochemky (krev i moč) a hematolky, ev. UTZ se nepohnete dál. Držím moc pěsti. Měla jsem kocoura se selháním ledvin. Teď mám pro změnu kocoura - diabetika.
A aby toho nebylo málo, tak jindy se zas přidal k takové hodně staré sousedce, která ráno venčila psa (a to se Fido psů bojí). Šel s ní domů, normálně s ní a se psem nastoupil do výtahu, ona mu pak zastavila v mém patře a on si vystoupil…😂
Byly dvě varianty, od koho Štístko přicestoval (je to kocourek, mýlila jsem se v pohlaví😂)… Možnost, že byl poslán Seshora, padla. Moje intuice a detektivní schopnosti 😂 odhalily milého dárce nebo dárkyni, který/-á Štístko poslal(a).❤️
Pokud byste někdo chtěl, zkuste tipovat či přímo detektivně pátrat, kdo z naší komunity to byl. Prozradím jen malou nápovědu: Je to zkrátka někdo odtud, koho znáte již z IF. Víc zatím neprozradím…snad jen to, že asi později napíšu ještě jedno překvapení.🍀
- přesympatický pán, představuje “policistu” pro prostory podobné pankráckým prostorám
- páni pobývající pod policisty provedli prohřešky, pro příklad pozabíjeli, povraždili…
- přiveden převeliký přeobrovský pán potemnělé pleti, přitom provinění prost
- postupně pán potemnělé pleti prokazuje přirozenost převyšující properties ;-)
- probíhají popravy - pouštěním proudu při posezu, přičemž produkován pach plus potemnělé páry; postupně pánové popraveni, pánužel poslední poprava proběhne pro pána potemnělé pleti
Poznali Phíkovničin přeoblíbený philm? 😉
Pedit: Plánuji před půlnoci philm pokoukat - pravděpodobně popadesáté! 😂
Phíkovnice psala: Podnájemníci potopili příbytek pána pobývajícího pod Phíkovnicí. Přitom později potvrzeno: Podnájemníci prosti provinění. Protékalo protěsnění při páce, přitom převelikou potopu prohibuji. Přesto pán Phíkovnici poslal pikčkrs phleku - přítomen prorezavělý poměrně prostorný phlek pod Phíkovničiným pramenem poskytujícím poránu + podvečerní + přesdenní průtok pro pití + poumývání…
Soli kyseliny mocove- uráty. Tyto se usazují v kloubech a ledvinách. Bolestivé onemocnění. Dojde k celkovému ochrnutí nebo ještě dříve selzou ledviny.
Pardon. Tak teď zrovna potvrzuji, co píšu jinde, že někdy odpovím to, co napsal již někdo dříve. Ale alespoň jsme to ještě s Kometou potvrdili rovnou 3x.😉
Doron, co blbneš? 😘 Teda pardon, to nemá být potvrzení toho dvojitého blbouna!!!😄Já taky kolikrát zbrkle odpovím a až pak zjistím, že už někdo přede mnou psal něco podobného, ne-li úplně stejného.
A ještě jsem předtím zapomněla pogratulovat Kelišovi!👏
Evičko, máš prostě dokonalého psíka!! Myslím, že mi zde lidi psali (už nevím kdo), že pokud bych náááhodou někdy uvažovala v budoucnu o pesanovi, že by se motýl ke mně hodil. Já toto plemeno znala úplně okrajově a až díky Tobě jsem poznala jeho všestrannost. Jinak u nás venčí papillonku nějaká paní…i jsem se s ní dala párkrát do řeči. Ta pesanka je ale už postarší dáma.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 18.11.2023, 11:57:57
Jejda Horsano, Vy jste měla diabetickou fenku?
Já Vás poznala až zde na CHZ (i když samozřejmě vím, že jste byla i na IF) a mám kocoura s diabetem (viz vlákno Diabetes). Nenapsala byste event. do toho vlákna, ať to zde neplevelím, jak jste ji léčila? Byla na inzulínu? Jaký byl průběh nemoci…?
Edit: I tu zkušenost s granulemi Hills DIA bych uvítala. Měla jsem asi dvě nebo tři značky na vyzkoušení, včetně právě Hills.
Opět “zajímavý” inzerát zde… “Čistokrevná” koťata bez PP…😄
Navíc mi tedy bengálky tak úplně nepřipomínají; to by byl nejspíš dotaz na Biacu - až sem zavítáš, koukni prosím. Cena 4500,- Kč také o něčem vypovídá.😀😛