Nebudu obhajovat bPP psy, nebudu obhajovat množárny a množáky, mám na mysli ty, co to dělají s vidinou lehce získaných prachů…
ALE: Vždy jsme měli vestaje = naprosto vořechoidní směsi, NE nějaké jakoplemeno. Tam prostě nešlo prakticky určit, co se v jejich předcích všechno zamíchalo. A všichni, až na posledního Fločka, byli zdraví a dožili se vysokého věku. Jak jsem již mnohokrát psala, asi zdravotně na pořízení si psa už mít nikdy nebudu. Ale kdyby hypoteticky ano, byl by to buď PEČLIVĚ vybraný pes s PP, anebo naopak opět vestaj, kříženec všech kříženců.
Pokud mě chcete kamenovat, prosím.😉 Ale byl tu zmíněn Vořech Plaky. Na druhou stranu docela nedávno tu byl případ tuším nicku Slav s NO s těžkou dysplázkou. A těch zdravotních trablů PP psů se tu v dotazech vyskytlo víc.
Znovu zdůrazňuji, že jsem proti množení tzv. čistokrevných “plemen” bez PP psů.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.11.2023, 16:33:11
Víš, jak známo, já trpím na těžké septické stavy.
Ale tentokrát jsem krom vitamínů nasadila Isoprinosine, a chválabohu zatím ta nemoc sedí “jen” na hlasivkách, v krku (a částečně teda v průduškách). CRP bylo OK, zatím žádné horečky…tak se mi prostě pořád do těch ATB nějak nechce, navíc, když by to fakt nebylo cílené.
Děkuji 🙈 rozšířila jste moje možnosti o další diagnozu, růže, a to tu nejvíce děsivou. Asi v pondělí po týdnu zajdu k lékaři. 😀 otok a začervenání lehce ustupuje, mám na mysli, že se nešíří, například na tváře, drží se nosu, bolest menší, ale ne nulová. Bolesti v zádech a kloubech mívám častěji než bych si přála, žiju s tím, že už jsem trochu stará a opotřebená. 🥹
Ježiš, to jsem Vás nechtěla vyděsit!!!
To jsem jen tak “nahlas” uvažovala… Opar v nose (výše píše i Balu) se mi také jeví jako nejvíc pravděpodobný. Na opary většího rozsahu nasazuji Isoprinosine, pak samozřejmě megadávky béček a místně nějaké virostatikum. Na mé současné opary tu teď mám Vectavir.
Dájo, ale tohle už opravdu není k životu, musí být strašně vyčerpaný, proto je tak hubený…..je to strašně těžké, ale další a dalš leky nejdou řešení ….nechte ho důstojně odejít….dopřejte mu klid….je mi to strašně moc lito.pořád na vás oba nyslim….
Aha, holky píšou o uspání…asi ano.
Přesto, a asi i proto, že můj Fido je těžký diabetik a mně se podařilo jeho stav inzulínem zkompenzovat (dokonce tak, že je hravý jako kotě!!), tak se jen ptám: Dajo, máte AKTUÁLNÍ odběry na glykémii a vůbec zajímal se někdo o event. dg. diabetu?
Pokud do toho nebudete chtít jít, anebo je diabetes (a jiné endokrin. poruchy) vyloučen, a Vy se rozhodnete pro uspání, myslím, že my všichni zde Vás ve Vašem rozhodnutí podpoříme!💖
Ježíš néé, Jana bere ATB, já myslela podpůrně, prý ho dožáže likvidovat a taky na imunitu, kterou má, no a teď teprve bude mít v ři…👎
Popravdě, já s ATB stále nezačala… Mám od Mirka azithromycin…ale jak jsem psala, bakt. jsou vůči všem ATB rezistentní. Citlivý vyšel jen vankomycin i.v.
Asi teda ten azithromycin užívat začnu, ale je to taková slepá zkouška, co by kdyby…
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.11.2023, 11:18:15
Rady, děkuju!
Jenže: Mně se z medu navaluje, jako doopravdy. Včera mi zas v lékárně “vnutili” další přípravky, i něco s hyaluronátem. Už mám doma celou lékárnu. Je to už strašně otravné, navíc jsem pořád unavená, potím se, smrkám… Ale jak jsem psala, to prodloužení nemoci může být i tím úděsným stresem v práci… 😢
Odpověď na příspěvek uživatele L.S. z 25.11.2023, 13:14:56
Děkuji moc za tip…bohužel od smrti mámy nejsem schopná číst - něco se mi stalo s koncentrací, prostě se polámala.😔
Ale ten titul “Připravte operační sál”, tak to byla super kniha, že? Chápu Megi, že se jí nechce číst takové téma…ale já to četla fakt už pradávno a pamatuji si to šílené napětí v tom románu. Nemohla jsem se od toho odtrhnout…😲
Nevím proč, ale najednou mi přišla na mysl knížka “Opředeni mocným kouzlem”. Četli jste někdo?? Asi se mi to s Frýbovou spojilo proto, že jsem to také četla jedním dechem. A plus mínus ve stejné době, odhaduji, že nejméně před 30 lety, či spíše ještě před více.🤔
Jako člověk s echt OCD jsem si vedla pečlivý seznam přečtených knih!😂 Možná bych jej ještě někde nalezla…
Jo opar, jasně…také přichází do úvahy. A vůbec to nemusí být hned zoster, ale klidně simplex. Sice je nejčastěji na rtech, ale zdaleka to není pravidlo. A to že zasáhne až uvnitř v nose - to se fakt stává. Trpím na opary děsně, v nose jsem jej ještě neměla, ale exkolegyně ano!
Odpověď na příspěvek uživatele Agnes1 z 25.11.2023, 18:55:40
Já jsem momentálně už 5. týden nemocná…
Krustu v nose a bolest mám také. Mně ale vyšly pozitivní kultivace z krku (plus další nálezy, mj. pozitivní je i močová kultivace; nejvíc se mi CELOU dobu nemoc projevuje na hlasivkách - od ztráty hlasu, přes skřehotání až po současný pořád trvající dost děsný chrapot). Nechcete vložit foto, kvůli anonymitě jen nějak oříznout na fotce ten nos?
Jako mám podobné subjektivní příznaky (v tom nose myslím), ale zvenčí mi tedy nezčervenal. U Vás mě napadlo, že by třeba mohlo jít i o erysipel = růže a to není legrace…