Aktuálně: 3 758 inzerátů209 197 diskuzních příspěvků18 235 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 20:16:33 xxx.xxx.63.9
Buggyra:

jé! Nevšimla jsem si, zda to bylo někde oznámeno, ale už funguje “zrušit sledování”, tedy odháčkování tématu! Díky díky, to se hodí! 🙂

Ježkovy voči…Vy píšete o odháčkování…a mě hned napadlo něco jiného!! 🤣

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 20:13:23 xxx.xxx.63.9
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 28.11.2023, 20:10:36

Víš co mi dalo práce to vymyslet??🤣😂

Ne, typické to fakt není…mám na mysli koincidenci zánětu močáku a nějakého “páteřového problému”. Ale skoro vždy se najde výjimka potvrzující pravidlo, že jo… 😉

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 20:10:16 xxx.xxx.63.9
janaa:

U nás sněhová kalamita, celý dopoledne nešel proud,takže žádný topení,žádná voda… zimu nemám ráda a v téhle podobě vůbec. Každopádně psiska jsou nadšený a dnes zdatně pomáhali odhazovat sníh

Obrázek

Jůůů, Jani, jednak Tě po čase moc zdravím…a druhak úúúžasná smečka!👏

Koukám, že se Ti SKORO podařilo, aby všichni koukli do objektivu foťáku/do mobilu (jen jeden kverulant to bojkotuje!🤣).

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 20:06:26 xxx.xxx.63.9
Thielli:

Držíme mladému jinochovi palce. S tichou závistí na ty vločky, zde v půl šesté rachotí už kde co, na psy se snáší déšť se sněhem, na mě na kole následně také a ještě následně mi projíždějící autobus pošle tak čtyři litry odspodu z louže až do rozkroku. Ale ano a ještě jednou ano, zlatá louže proti předpovědi úmorných veder. Všem krásný den 🙂

Jo jo, koukám, že úmorná vedra tu nedáváme nikdo. Já v nich prakticky nefunguji. Ale třeba soused (kterého jsem vytopila🤫), tato vedra miluje… Není divu, je původem Řek.🤭

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 20:01:29 xxx.xxx.63.9
Bobca:

ozvala jsem se 10,52-těsně před tebou..říkám,ať se vracíš🙂Dryják jíst nebudu,jak jsem si přečetla leták,noha přestala bolet😎👌

Bobčo, mám předepsané jiné ATB. Jen pro jistotu připomínám - u Biseptolu se nesmí kyselé, dokonce třeba i džusy nejsou doporučovány. Na druhou stranu ona je tato interakce známa a popisována mnoho desítek let a v těch úplně posledních letech jsem na nějakém kongresu už slyšela názor, že toto doporučení je už tak nějak překonané. Přesto já bych při Biseptolové léčbě se prostě kyselého vyvarovala…

Jinak koukám, že teda nějak kopírujeme své aktuální zdravotní trable…🙃

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 19:57:47 xxx.xxx.63.9
lesnizinka:

Ač absolutně nevěřící, na toto bych ti měla odpovědět: ,,to ví jen pánbů" Prostě je to záhada, ale jak se říká, že všechno je od páteře, u nás se to potvrdilo 100%. Něco, co s tím zdánlivě nesouvisí a přesto to tak je. Myslím, že o fungování těla naše medicína jakože ví hodně, ve skutečnosti ví prd. Léčí jen důsledky, nehledá příčiny. Nejsem fanda různých léčitelů, vlastně jim to ani moc nevěřím, ale v tomto mají pravdu. 

Tak ono to trochu komplikovaně jde…mám na mysli vysvětlit a dát do souvislosti.

Při kořenovém dráždění (bohužel také mám), tj. při výhřezech LS ploten (nebo při spinální stenóze (také ji vlastním!🙄) atp.) toto může způsobovat hyperaktivní m.m. (tzv. OAB). No a lítat cvrknout třeba každých 20min sebou nese i větší riziko ascendentní kontaminace/infekce (neboli nákazy “zezdola nahoru”😀).

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 19:53:35 xxx.xxx.63.9
efe:

Na močák vřele doporučuji dračí krev. Letos na začátku léta jsem měla poprvé v životě zánět močáku, přeléčený ATB (šílený bolesti). Pak se mi to (ze stresu) vrátilo někdy před měsícem, ne takový průběh, na ATB to nebylo, ale bylo to velmi nepříjemné. Pořád jsem zobala ty různý brusinkový tablety z lékáren, uročaje a doplňky a pořád nic. Tak jsem si nasadila dračí krev a do dvou dnů bylo po problému. 

Efe, fakt doporučuješ?? Já mám k tomu všemu Leu v moč. sedimentu a vykultivovali významné množství baktérií. Dysurii (pálení, řezání) ale nemám…

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 05:03:28 xxx.xxx.63.9
lesnizinka:

Už jsem to psala a toto mi to Bobi potvrzuje: tu kyčel a spol, máš od páteře. Jsem si jistá, že většina zánětů močáku je od páteře, ne-li všechny. Potvrdilo se to jak u mě, tak u mé sestřenky. Obě jsme na to trpěly, já tedy jen cca dva roky, ona 15let! Mě srovnal záda ,,léčitel", ona porodila a od té doby jsme ani jedna zánět močáku neměly. Dostaneš od doktorky ATB(za těch 30let si nevzpomenu, jak se jmenujou) samozřejmě ti to přejde, ale za mě to není řešení, ne dlouhodobé, mě se to vrátilo za měsíc zpátky. Investovala bych peníze do nějakého dobrého fyzioterapeuta, všude je nějaký ,,vyhlášený", na kterého jsou od lidí dobré recenze. Kol Olomouce určitě nějaký bude, poptej se, projeď NET. Krom peněz tě to tedy bude stát i nějaké pravidelné cviky, co ti ,,předepíše". Mamka cvičí už ne tak poctivě, ale ruka už ji nikdy nebolí (celá ruka, mrtvěla jí a pak strašně bolela tak, že plakala bolestí, i přes růžové pilule) 

Raduš, prosím Tě, jak souvisí pomnožení baktérií v moči s “hnutou” páteří??😲

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 04:58:52 xxx.xxx.63.9
Buggyra:

Jano, koukejte si vzít ta ATB, co vám předepsal Mirek! Ale už. Vankomycin i.v. nedostanete, stafylokoka a streptokoka máte, a budete šaškovat. Oni vám ten V. stejně nedají, dokud nevyzkoušíte ta nespecifická. Tak do toho.

Jestli nefunguje med, můžete zkusit česnek a cibuli. Taková ta cibule naložená do medu se používá, ale tak ji naložte do octa, to už je jedno. Pažitka, porek, slepičí vývar, hele, užíváte vůbec vit. D? Měla byste. Já teď kvůli darování krve zobu železo, cítím se jak superman, můžete taky zkusit, ale jestli máte hajsavé trávení, tak raději ne. Ono se to taky vstřebává někde za žaludkem, páč je to potažené, tak pokud budete brát ta ATB, tak to s tím neriskujte.

Jo a sežeňte si jedlové jehličí. Taky můžete borové, ale jedle je zaručená. Čerstvé jehličí rozkňafat a nechat s vodou na radiátoru odpařovat. Můžete i inhalovat. To je spolehlivá čistička vzduchu. Ještě líp dát si pár větviček do vázy, ale to by asi ocenily hlavně kočky. Pěkně byste si měla to jehličí připravit na noc na spaní. A SPĚTE  v noci! Ne, že budete krákorat nějaké přednášky, opravovat písemky, připravovat materiály a podobné šaškárny. V noci se má spát.

Ostatní: jo, tak já si koupím obyč ocet a taky ho šoupnu tuhle tamhle, to by mohlo být fajn. Já ho přestala kupovat jakože budu držet zdravý živ. styl a koupila jsem jablečný, ale ten stojí jako by v něm byly zlatý šupiny nebo co, tak ten se mi fakt do myčky lít nechce 😀 Proto jsem se ptala…

Že jsem nekecala a jedlý kaštan je ještě plný listí. Teď už aspoň žlutýho po těch mrazech. A kamarádky třešeň, ta taky jaksi zapomněla, že je zima. A mohla by mít ve svym věku už rozum (ta třešeň)…

Obrázek Obrázek

“…krákorat nějaké přednášky…”

😂👍

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 04:54:52 xxx.xxx.63.9
lesnizinka:

Bych medu sežrala flašku na posezení, páč je to sladké a co je sladké, od toho se neodtrhnu😜

No jo, ale co ti teda lapí na těch hlasivkách, když zánět to není?😲 A našli ti stafylokoka a zánět to není? Vždyť to jde proti sobě!? Já vím, že stafylokoka máme taky všichni, tak jako zvířata ty giardiee, problém je jen, když se to přemnoží. Pak je ti ale tato info(že ho máš) tak nějak k ho.nu😏

CRP (a Leu) je k tomu, aby odhalilo systémový zánět. A ten snad chválabohu nemám. Prostě mi sedí zánět v krku a v močáku.

Pokud bych měla vysoké CRP, rozhodně bych si nezahrávala a ATB bez diskuzí nasadila. 

Stafylokoky bývají oportunní - napadají oslabené a imunokompromitované, což v souvislosti s lapáliemi v práci jsem oslabená víc než dost. Vlastně bych se spíš divila, kdybych teď nemocná nebyla… 😟😔

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 04:44:50 xxx.xxx.63.9
Espiro:

Právě jsem okem zavadila na novinkách o článek, věnující se PĚSTOVÁNÍ slepic. 

Ještě jsem neslyšela, že by se zvířata pěstovala, tak pokud mi něco uniká, prosím znalce, aby mi rozšířili obzory 😛

https://www.novinky.cz/clanek/bydleni-tipy-a-trendy-z-pestovani-slepic-se-diky-novodobym-kurnikum-muze-stat-moderni-konicek-40449931#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No co co? Slepici narveš do truhlíku, zahrneš zeminou, pohnojíš. Dáš na sluníčko, pořádně zaléváš…a to by bylo, aby Ti nevyrostla přenádherná výstavní slepice! 🤣

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 04:31:35 xxx.xxx.63.9
Sarah01:

Jani, ale tady je velký rozdíl v tom,  jestli to byli vesničtí kříženci, kteří se množili tak nějak sami od sebe nebo jestli to byli psi vydávaní za příslušníky určitého plemene bez PP.  U té první možnosti je větší pravděpodobnost, že přežívali jen ti nejzdravější a nejsilnější, a proto ta dlouhověkost. U jakože čistokrevných psů bez PP toto neplatí, tam si každej splácá doma dohromady, co ho napadne, na zdraví nehledě. Aspoň já jsem se teda ještě nesetkala s nikým, kdo by u bez PP psů dělal rentgeny kyčlí a loktů, rentgeny na OCD, příp. u jiného plemene i jiné, nebo genetické testy, které cenově vycházejí cca na 4 tisíce. To podle mě není moc, ale tihleti lidi vždycky tvrdí, že pes je napohled zdravej, tak na co. Ta dysplazie se samozřejmě v PP chovu objevit může, PP není zárukou 100%ního zdraví, ale dá se tomu těmi testy aspoň částečně předcházet. 

Já tady souhlasím s Aroskem. Měla jsem fenu GR bez PP, celoživotně na lécích, měla nemocné srdce, umřela ve věku 13,5. Ostatní jakože labradorky všechny problémy s kyčlema už od cca 6 let. Jedna teda umřela v 5 letech na osteosarkom, to už je něco jiného, na to umírají i papíroví psi, rakovina si nevybírá.

Ali, já s Tebou přece vůbec nejsem ve sporu. Vlastně píšu to, co Ty… 😉

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 04:22:41 xxx.xxx.63.9
Kilian:

….ono to cvičení s exoty má něco do sebe….nic moc se od nich neočekává a tak když se z nich něco vymáčkne je z toho radost převeliká, když nic,tak neni clověk zklamán jako v případě, že si poridi pracovni plemeno a nedaří se….a navíc s exoty člověk musí úplně jinak,takže se neustál  uči   a rozvíjí…

Evi, dnes jsem si hladila motýla. 👍 Soused nade mnou tu má/měl na hlídání papillonka; myslím, že je jeho maminky (ta je někde až z Ostravy).

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 04:15:30 xxx.xxx.63.9
Daja:

Dnes na veterině doktor uspal Damiška v mém náručí.

A já jsem na psychiatra.

Dája

Dajo, moc na Vás myslím…

Když mi odešla maminka, tak jsem se snažila spát, protože jsem předtím xy nocí nespala. Pak jsem myslela, že mi pukne srdce žalem. Ale postupem času se ty hrany strašlivé bolesti obrušovaly. Dajo, z celého srdce Vám přeji, ať to zvládnete. Jestli to půjde, zkuste teď nějak načerpat síly. Smutnění se určitě nebraňte…a uvidíte, že časem budou přicházet už jen ty hezké vzpomínky. A i když jsem teď patetická, tak pak přes slzy se určitě usmějete při vzpomínkách na Vašeho kulíška (jak jste mu, myslím, také říkala).❤️🌹

A ještě něco: Odešel bezpečně ve Vaší náruči, při odchodu na druhý břeh nebyl sám. Byl s člověkem, který mu byl tady na té pozemské pouti nejbližší.

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 04:06:41 xxx.xxx.63.9
Orionka:

Snažila jsem se najít to její oficiální vystoupení na světovém fóru (konferenci, či co to bylo). Našla jsem Pekové spoustu, rozhovory málem i o mimozemšťanech, ale to důležité vystoupení jsem nenašla. Třeba Megí, umí, když se jí bude chtít 🙂

Orionko, ono je klidně možné, že je to už nedohledatelné. Fakt v určité době byla (a možná je stále) cenzura a některá videa se např. z YT mazala… 👎

Fikovnice
Fikovnice 26.11.2023, 22:15:19 xxx.xxx.60.24
Doron:

Já miluji ty “ žluté plážové psy”, jednoho taky vlastním, je opravdu velmi inteligentní, přizpůsobivý, velmi sociálně zdatný  a řekla bych i hezký 😊. Když se mě lidé ptají na plemeno, odpovídám Marocký datlový pes 😊, oni tam ti polotoulaví psi opravdu vypadají všichni podobně .

Můj druhý pes je mix několika plemen ( švýcarský, maliňák, borderka a labrador). Je taky moc povedený ( opravdu fyzicky zdatný, skvělý plavec,ochotný, láskyplný, zdravý, přátelský), ale někteří jeho sourozenci jsou trochu bázliví..

A můj třetí pes je s PP a opravdu vykazuje typické znaky plemene ( myslím i co se povahy a vloh týče).

Všichni tři jsou skvělí a všechny tři mám ráda .

Počkej žlutý plážový pes je Doron? 😉

Fikovnice
Fikovnice 26.11.2023, 22:11:38 xxx.xxx.60.24
Plaka:

Dobojováno. 😢
Vzalo to hrozně rychlej spád. V noci z hodiny na hodinu se Vořechovi zapla bolest snad všeho. Na jeho pláč nezapomenu, i pro vetku to bylo silný kafe. Sbohem, broučku můj milovanej, už tě nic nebolí.
Po těhle zkušenostech apeluju na lidi, ať si použití Librely opravdu důkladně rozmyslí a jak jsem psala výše, berou to až jako úplně poslední možnost. A doufám, že nikdo další u psa nezažije takový NÚ, jako potkaly nás.

Milá Plako, posílám sílu, posílám přátelské objetí…držte se!

Fikovnice
Fikovnice 26.11.2023, 22:07:29 xxx.xxx.60.24
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 26.11.2023, 20:43:32

No to já také…a také jsem hodně poslouchala Pekovou.

Pravdou je, že Peková je holt mimo kurz, myslím, že YT i blokoval některá videa, kde vystupovala. 

Nicméně přes to, co S. P. říkala, pořád si myslím, že s určitostí to říct nelze (že je virus umělý).