Aktuálně: 3 762 inzerátů209 222 diskuzních příspěvků18 236 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 18:33:24 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 30.11.2023, 18:00:43

Jani, já myslím, že jo (s tím prodloužením života). A že to třeba Jack nedával navenek najevo, ale za společnici byl nakonec rád.

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 12:08:24 xxx.xxx.62.168
Daja:

Děkuji všem za hezká slova a pochopení. 

Dnes mám volno a využila jsem ho k tomu, abych být připravila na nové štěně ( dezinfikovat co se dalo, schovat dráty atd……).

Gigoušek stálé jen spí, pokud mu dám krmení neustále se otáčí kdy už se objeví Batynek😭 uffff….

Dája

Dajo, a napíšete nám, co to bude za štěníka, jaké plemeno? Máte už nějakou fotečku?

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 11:48:45 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 29.11.2023, 20:13:10

👍👏

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 11:37:03 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.11.2023, 11:26:03

Jo a u mě to bylo naopak. Někde v těle mám pravděpodobně fokus. Při oslabení mi někam “střelí” - a dost často je z toho sepse. Ale když to střelilo do té páteře, tak se to ohraničilo na příslušné segmenty v L páteři. Tedy ne, že by to byla výhra…také jsem byla rok na PN a užívala ROK ATB (bez efektu!!!).

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 11:34:59 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.11.2023, 11:26:03

Osteonekróza čelisti je také hrůza…a není zas až tak raritní. Umí ji vyrobit i jedna skupina léků… 😟😢

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 11:28:51 xxx.xxx.62.168
Fikovnice:

Dajo, moc na Vás myslím…

Když mi odešla maminka, tak jsem se snažila spát, protože jsem předtím xy nocí nespala. Pak jsem myslela, že mi pukne srdce žalem. Ale postupem času se ty hrany strašlivé bolesti obrušovaly. Dajo, z celého srdce Vám přeji, ať to zvládnete. Jestli to půjde, zkuste teď nějak načerpat síly. Smutnění se určitě nebraňte…a uvidíte, že časem budou přicházet už jen ty hezké vzpomínky. A i když jsem teď patetická, tak pak přes slzy se určitě usmějete při vzpomínkách na Vašeho kulíška (jak jste mu, myslím, také říkala).❤️🌹

A ještě něco: Odešel bezpečně ve Vaší náruči, při odchodu na druhý břeh nebyl sám. Byl s člověkem, který mu byl tady na té pozemské pouti nejbližší.

A ještě jeden dodatek, ke zvířatům.

Po odchodu maminky jsem si byla jistá, že to nedám. A zhoršoval to paradoxně Fido. Oni se vzájemně milovali a já jsem nesmírně šťastná, že poslední rok života mámy se mohla o Fida starat, pečovat o něj…když už jsem jí nedala vnoučata. Já totiž pořizovala Fida v roce 2013 a maminka mi odešla v listopadu 2014.

No a když maminka odešla a v našem patře bouchly dveře od výtahu, Fido vždy radostně přiběhl ke dveřím, tam si sedl a čekal a čekal. A když nikdo nevcházel do bytu, zklamaně se otočil a odešel. Narovinu píšu, že toto jsem vždy obrečela.

Vám, Dajo (ptž toto je hlavně Vaše vlákno), znovu přeji hodně síly! A mimochodem, kdybyste si chtěla popovídat, klidně napište SZ. 🌼

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 11:23:34 xxx.xxx.62.168
kometa:

Já mám za sebou - 6, 7 narkóz? Nemyslím si, že tohle způsobují. Ona ta anestetika jsou stále lepší a šetrnější. U lidí i zvířat.

Ještě tady k tomuto: Také mám za sebou “milión” narkóz. Hlavu mám děravou, ale to bude mít jiné příčiny… 🤣

Nicméně sestřenice (ARO) je stran narkóz veeelmi obezřetná. Když uspávala svého tátu, říkala mi, že dávala úplně nejnižší možnou dávku (řídila se tím, když začal kašlat…to trochu přidala). Hlavně u starších lidí se pořád ještě občas stane, že se zvencnou. A za výraz se omlouvám - je to doslovná citace sestřenice.

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 11:18:05 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.11.2023, 11:14:24

A já to chci vědět! 😄

Jinak dobře děláte, zub je často zdrojem fokusu a od fokusu už je jen krůček třeba k sepsi (mohla bych vyprávět o mých asi 8 těžkých sepsích - mmch. zdroj se nikdy nezjistil; ale jednou mi to “střelilo” i do té páteře a těžký hnisavý zánět páteře a ploten s následným sesunutím nepřeji ani největšímu nepříteli).

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 11:09:18 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.11.2023, 10:42:47

Bobčo, já se z prvního COVIDu hrabala nejmíň půl roku. Ale je pravda, že tehdy nebyly léky a byla to ta hnusná britská mrcha Brigita! 👎

Navíc šéf labiny je můj dávný kamarád (a láska 😊), já mu tehdy volala (zjistila jsem až ex post, že je majitelem laboratoře) a on mi řekl, že můj vzorek byl snad nejhorší, co tam měli. Dostala jsem kvantitativně enormně vysokou virovou nálož.

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 11:06:08 xxx.xxx.62.168

Ještě hodím dotaz do placu: Je možné, že by mu cukrovka odešla (asi tušíte, koho cituji 😀)?? Mám na mysli, že by se šlo ještě dolů s inzulínem?? Musím to vše prokonzultovat s vetkou, ale pokud máte někdo nějakou zkušenost, budu vděčná…

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 10:23:40 xxx.xxx.62.168

Jo a nechat to samo “odehnít” dobré fakt není. Jednak to může bolet, druhak může vzniknout “pěkný” fokus.

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 10:22:13 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.11.2023, 10:12:11

Nee, nervy se ze zubu netrhají…😄

Odstraní se pulpa zubu i s nervy, zbytky nervů se pak z kanálků čistí endodonticky, i dnes ještě někdy ručně, jindy takovým “minivrtáčkem”. Musí se to udělat fakt pořádně, ptž jinak i zbytek nervu kurevsky bolí. No a pečlivě a opakovaně se to dezinfikuje…a poté vyplňuje (gutaperčové čepy např.).

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 09:53:13 xxx.xxx.62.168

Ježiš Bobčo, to Céčko ale u Biseptolu nesmíš, víš to???

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 09:50:43 xxx.xxx.62.168
Bobca:

Biseptol beru 2-0-2 po 12 hodinách..Já si o něho vlastně řekla,bo mi tenkrát brzo pomohl..Mám si zbytek schovat(brát 4-5dní),kdyby mě to popadlo někdy zas o víkendu,tak pro začátek..

No a lítat cvrknout třeba každých 20min….

kdyby 20 minut😲pomalu 20vteřin..Když jsem bydlela u mámy,WC bylo přes celý barák..Min 15 metrů,přes 4 místnosti..Došla jsem,lehla a šla znovu-kapičkovat.ukrutná bolest😟Tak jsem si vzala lavor k posteli a cvrnk-a bylo to úplně červené..Přetrpěla jsem to do rána.  Doktor mi napsal Biseptol a neschopenku..Dělala jsem tenkrát na “pumpince”(rozuměj benzínová pumpa😊)..U vedoucí jsem se nehodila ani na hnůj,že jsem šla marodit..Nevím,jak bych tam asi mohla u pultu fungovat..Po 3 dnech,když to polevilo,jsem musela jít do práce..Byla strašně neuznalá,ve všem..ale “boží mlýny”v tomto případě zafungovaly..nepřeju nikomu nic zlého,ale…

Ty nemoci se mě drží,že jsem oslabená-dozvuky Covidu(dr mi řekla,že to postupně vymizí,že je to ještě brzo)..Je fakt,že si nekoupím zbla zeleniny ani ovoce..Beru jen 500 C-čko se šípky..Do půllitráku si dělám místo té naší bazénové vody šumivý hořčík,někdy i to céčko-vím,není to dobré často používat,ale ten čuračaj se mi někdy už ekluje..🤮..I ostatní-nejsem moc čajová..

Jani,kyselé naštěstí nemám potřebu jíst,ale dík,a že to neříkají v lékárně??

Beru Solifenacin na únik..(žeby nové téma)😎I tam je v příbalovém letáku napsaný zánět močových cest..Poprvé,když jsem to začala.do týdne jsem ho chytla..(možná náhoda)vysadila jsem to..Jenže se to horšilo,tak jsem to začla v srpnu znovu brát..a můžu říct,že za ty 4 měsíce mám klid..Akorát si myslím,že se někdy nevyprázdním celá.musím sedět dýl a čurám i na 3x..a dost .Ráno to mám v plánu někdy změřit😂..ani nočník by mi nestačil🤭

Bobčo, a jak snášíš solifenacin? Máš nějaké NÚ?

Jinak to, že k Biseptolu Ti to neřekli v lékárně (o kyselém), považuji za trestuhodné.

Fikovnice
Fikovnice 29.11.2023, 22:52:19 xxx.xxx.62.168

Moje současná korespondence s kolegyní:

Kolegyně: Jani, málem mi upadla myš. Představ si, že v tom formuláři (kam se hlásí na nové místo) je v kolonce gender na výběr - žena, muž a nebinární :D Málem jsem měla chuť to zakliknout :):)

Já: Janči, děláš si srandu...?? 😄

Kolegyně: Bohužel si srandu nedělám. Teď lituji, že jsem to nezaklikla, zvýšila bych si tak třeba šance ;) 

Tím chci říct, že jakkoli soucítím s transgender lidmi (asi i proto, že jedna z nich je moje dobrá kamarádka), tak toto už je tedy moc!!! 👎

Fikovnice
Fikovnice 29.11.2023, 22:03:08 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.11.2023, 22:01:36

Janinko, kéž bys měla pravdu!!! 🍀

Fikovnice
Fikovnice 29.11.2023, 22:02:16 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 29.11.2023, 21:58:28

Milá Doron, MOC děkuju!!!!!

Jo a včera Fido “útočil” na ty dva! Různě se skrýval a číhal…to jsem u něj fakt roky nezažívala. Taky ti dva úplně čučeli. Teď se zas oportunisticky mazlí jak blázen = chce jít ven, mrcha!!! 😂

Fikovnice
Fikovnice 29.11.2023, 21:54:13 xxx.xxx.62.168

Přátelé, zdravím srdečně!

Já jsem někde psala, že z určitých důvodů jsme momentálně na apl. inzulínu 1x denně. Každopádně včera dvě h po aplikaci a Fidově jídle glykémie 4.3!!! A asi před týdnem 5.0.🍀

Nevím, zda se mám obávat, že je pokažený glukometr, anebo zda se mám radovat!?

Fikovnice
Fikovnice 28.11.2023, 20:18:43 xxx.xxx.63.9
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.11.2023, 14:53:32

Za mě: Mně konkrétně umístění vpravo také vyhovuje…

Ale asi se ještě čeká na vyjádření ostatních, kterým to vadilo.