Aktuálně: 3 761 inzerátů209 215 diskuzních příspěvků18 236 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 02.12.2023, 17:35:51 xxx.xxx.61.121
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.12.2023, 16:17:54

Ještě jeden postřeh: Ten “můj” internista, o němž zde občas píšu. Přežil opravdu těžkou rakovinu…a vrátil se do špitálu. Nikdo tam s ním už nepočítal a dávají mu to sežrat strašným způsobem!!! Je pravda, že on je asi o 10 let starší než já. Občas společně nadáváme a to létají opravdu nehezká slova… Onehdá, jak mi pomáhal při té mé současné nemoci, mi naordinoval odběry. Přišla jsem na ně do špitálu a sestra jej začala přede mnou a vyloženě mně zcela bezostyšně pomlouvat. Nechutné!!!

A ano, náš věk je obrovská nevýhoda. Přitom jsme to byli my, od koho se učila celá ta mladší generace. Je to naprostý morální úpadek, co se děje. Včetně šikany na pracovištích.

Fikovnice
Fikovnice 02.12.2023, 17:30:56 xxx.xxx.61.121
orionka:

Chtěla jsem nají toho Stracha a nepovedlo se. Byl to časopis TO, 1. číslo.

To je škoda…zkusím později také pohledat.

Fikovnice
Fikovnice 02.12.2023, 17:30:13 xxx.xxx.61.121
orionka:

Další brněnská VŠ v úpadku ? Jak se to tak stane ?   34 let po…..Zkostnatělí profesoři z minulého režimu dosloužili, školy by se měly rozvíjet a zkvalitňovat. (Není od vás dáma s černým sešitkem?) Příliš politiky a málo odbornosti? 

Nejdelší působení kdekoliv bohužel není výhoda ( platí obecně - nechci se vás dotknout ! ), spíš naopak. Takový člověk se stává inventářem. A potom - vy  jste “boomer”, na to jsem někde narazila, že se tak říká padesátníkům ( od boom porodnosti za Husáka ). Někde je pěkný rozhovor s režisérem Stachem i na tohle téma. Budu vám držet palce. 

Ne ne, nejde o celou VŠ. Jde o náš ústav. Já raději víc veřejně psát nebudu…ale je to tristní, co se děje. ☹️

A moc děkuju za držení palců! 👏

Jo a ad dáma s černým sešitkem, řekla bych, že podoba tam je (samozřejmě nemyslím podobu vizuální).

Fikovnice
Fikovnice 02.12.2023, 16:13:25 xxx.xxx.61.121
kometa:

Krom toho, že je zasněžené,

Už jsem psala vedle, že mám místo auta iglú. A i kdybych ho ometla, tak stejně nevyjedu, neb je obklíčené ze všech stran. Nemám ani hrablo. A i kdybych si ho půjčila, ono není KAM ten sníh odházet. Tajně jsem doufala, že sousedi povolají mládež, ale zatím nic.

No, mně vadí hodně ta ledová krusta. Nerada auto (sklo) škrábu. I škrabkou z plastu člověk může nadělat škrábance a rýhy. Jinak nějak základně jsem nakonec auto od sněhu očistila, ale nemám sílu (a vůli) se tam jít podívat teď (nevidím mezi smajlíky obrázek pro Mizaru😟)…ptž tuším, že to byla úplně zbytečná práce…

A ještě s namalováním modrých zón u nás, to vychází hrozně blbě - buď je na jedné straně velká mezera nebo jsou auta úplně naňahňaná, ale vlastně modré čáry teď nemusí nikoho vzrušovat, neb jsou zapadané sněhem!😂

Fikovnice
Fikovnice 02.12.2023, 16:05:22 xxx.xxx.61.121
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.12.2023, 16:02:38

Já nečetla celou tuto problematiku zde v diskuzi…

…každopádně jsem ještě z ročníků, které (alespoň na gymplu) z matiky maturovaly povinně. A popravdě mi vadí, že se toto zrušilo. Vy ostatní máte názor jaký? Třeba na těch gymplech…?

Fikovnice
Fikovnice 02.12.2023, 16:02:08 xxx.xxx.61.121
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 02.12.2023, 15:55:03

Jenže tímto Vaším přístupem jen, s prominutím, nasíráte odpůrce koček.

Mně je také jasné, že kočka je holt jiná než pes, a že tak jak staletí se kočky volně pohybovaly, tak to bude zřejmě i nadále…

Ale fakt nechápu Váš postoj třeba k těm povinným kastracím…?😲 Vždyť všichni víme, že kočky se množí de fakto geometrickou řadou. 

Stran čipování, nevím, musela bych se nad tím zamyslet… Nepsalo se tu nedávno, že i čipování může u koček spustit “postvakcinační sarkom”? Pokud by ale ta povinnost byla, a můj Fido je po nocích venku, byť se drží jen ve velmi malém prostoru (okolo paneláku) a už dááávno neloví ani jinak neškodí, tak bych se holt té povinnosti podvolit musela.

Fikovnice
Fikovnice 02.12.2023, 12:53:32 xxx.xxx.61.121
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.12.2023, 12:30:32

Ali, děkuju, byla jsem teď u auta. Krom toho, že je zasněžené, je na něm i ledová  krusta - některé dveře nejdou otevřít. Jedny jsem otevřela, ihned mi hrkla kupa sněhu dovnitř. No a hledala jsem lopatku a smetáček, co s sebou vozím, a nenašla. Jenže jsem měla přístup jen z těch jedněch dveří, smetáček bude někde zapadlý. Odpískávám to…

Fikovnice
Fikovnice 02.12.2023, 12:29:05 xxx.xxx.61.121

Chumelí úplně všude??

V Brně jo! Já potřebovala dnes urgentně odjet autem, ale asi to vzdám… Na jiných serverech jsem četla, že je sněhová kalamita, tak asi raději vyjíždět nebudu.

Fikovnice
Fikovnice 02.12.2023, 12:26:40 xxx.xxx.61.121
Fikovnice:

Já nevím, jestli to chci poslouchat…beru něco přes dvacku…😢

Jinak na MU je jasně daná mzda: Pro asistenty, odb. asistenty, docenty a profesory, daná mzdovým řádem nebo jak se to jmenuje.

Ubohost mzdy může vylepšit šéf - Osobním ohodnocením, to by ovšem musel(a) chtít.

A to, že někdo (i u nás) bere přes 200k, tomu nejen, že věřím, ale vím to.

Dnes dala výpověď moje kolegyně - dělaly jsme spolu skoro 30 let…

Mně už je asi jedno, že to napíšu veřejně. Náš ústav upadá, i proto dala kolegyně výpověď. Dozvěděli jsme se, že máme do 14 dní vystěhovat celý náš ústav - dvě patra (+ jsme měli krásnou terasu). Od zač. semestru jsme věděli, že přijdeme o naše učebny, které nám záviděla půlka kampusu. A teď šok - vystěhování i nás - akademiků. Rozstrkají nás tak různě po kampusu. Já brala jako asi poslední výhodu, že jsem 30 let měla svoji vlastní pracovnu. Toto skončilo, respektive asi 4 protežovaní budou opět sami. Já, jako nejdéle působící na ústavu, ne. Navíc se ukázalo, že o stěhování osoba xy věděla půl roku dopředu. Nemám slov a beru to jako totální neúctu ke svým zaměstnancům. Závidím své kolegyni (odvahu), že dokázala udělat tak rychlý a razantní krok a že k poslednímu dni v listopadu tu výpověď dala.

Fikovnice
Fikovnice 02.12.2023, 11:51:32 xxx.xxx.61.121
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 29.11.2023, 09:34:28

Šutříku, zdravím srdečně…a já pořád přemýšlím, kdo je raploraptor…? 😄

To je ta plazička?? 😉

Fikovnice
Fikovnice 01.12.2023, 22:57:17 xxx.xxx.61.121
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 01.12.2023, 11:16:06

Ježkovy zraky…a nejde teda o mýho Kocoura?? 😉😄

Fikovnice
Fikovnice 01.12.2023, 22:53:42 xxx.xxx.61.121
Zrzavci:

Neopravila jsem vás proto, že bych vás chtěla urazit, ale proto, že jsem vám chtěla pomoci.

já už jsem s tímhle přestala, nekomentuju nikoho ,protože mi otevřel oči člověk, který by býval rád chodil na ifaunu, ale nešel tam, protože by se bál, že kvůli svý češtině dostane sodofčičku. A to mi přišlo pěkně pitomý.

Ač to jistě člověka třískne do očí (na druhou stranu při svým kulometným projevu dokážu napsat leckdy takovou hrůzu, takže mám taky máslíčko na hlavince), tak prostě vím, že někdo, kdyby se rozkrájel, tak to prostě nepůjde. Jako já nevezmu ani tón.  A jak jsem si nadšeně loni zpívala koledy v kostele. (jinak můžu řvát jen na konecertě)

Takto se stáhl můj ifaunový virtuální přítel, kterého mám ráda (a dlouhé roky; Kocourku, pokud bys to zde četl, ozvi se!). Bylo a je mi to moc líto… 😢

Fikovnice
Fikovnice 01.12.2023, 22:34:49 xxx.xxx.61.121
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 01.12.2023, 19:04:45

Evi, máš pravdu, akorát je blbá pak platba alimentů…😂

OT: Evi, koukni do vlákna Diabetes…

Fikovnice
Fikovnice 01.12.2023, 19:30:41 xxx.xxx.61.121
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.12.2023, 19:25:37

Milá Kometo, strašně moc děkuji!!!💐

Víte, ono to bylo (a pořád je) velké trápení! Třeba dnes Fido při aplikaci inzulínu naříkal😢 a dokonce jsem jej píchala nadvakrát! Navíc ten stres, co jsem s ním zažívala, když byl zdekompenzovaný, to snad ani nejde popsat… Pokud se ale prokáže, že glukometr funguje OK, tak je to opravdu neskutečně radostná zpráva a já jsem za ni nepopsatelně šťastná!!! 🍀🤩

Fikovnice
Fikovnice 01.12.2023, 19:23:04 xxx.xxx.61.121

Milí přátelé zvířat a vůbec “chovozvěřoví kamarádi”!💖

Přijela jsem teprve před chvílí z práce a Fidovi jsem téměř na minutu přesně píchla inzulín po 24h! VZÁPĚTÍ jsem se rozhodla, že zkusím změřit glykémii, ač bylo jasné, že Lantus ještě nemohl nastoupit. 

No a zírám: 6.5!!!!!!!!!👍

Hned jsem to volala vetce, doteď jsme kecaly. Její názor je, že se podařilo diabetes zkompenzovat a že přesně takto si to představovala. Přejít na apl. inzulínu 2x denně a když Fido pozitivně zareaguje, můžeme se vrátit opět k aplikaci á 24 hod!!! Doporučuje zůstat na dávce, na níž jsme a na aplikaci 1x denně. Dále jsem domluvila kontrolu u ní, to ale až po N. roce, kde se zkontrolují ionty, glykémie, celá biochemka, ale hlavně fruktosamin, díky němuž uvidíme, zda je tedy diabetes skutečně zkompenzovaný (fruktosamin by šel dolů). Já se fakt děsně bojím, že je třeba porouchaný glukometr, ale to dr. skoro vylučuje: Říkala, že by to házelo podivná hausnumera, navíc, že bych na Fidovi dekompenzaci asi poznala, což má pravdu.

Popravdě já skoro nedýchám. A pokud se kompenzace diabetu potvrdí, je to v záplavě špatných až šílených zpráv jedna extrémně, ale opravdu extrémně pozitivní!!!👏

Fikovnice
Fikovnice 01.12.2023, 06:04:08 xxx.xxx.61.206

Co to zase je??? Pomeraniani s PP za 4500,- Kč…?? 😲 Nějak mi v té ceně chybí jedna nula!

“Prodám krásná štěňata pomeranianů, s pp mají očkování, jsou čipovaná a mají evropský pas. Vycvičeni na pevnou stravu - granule, konzervy, sýry atd. a jsou chováni v bytě. Při odběru kupní smlouva a malý doplněk do nového domova. Štěňátka jsou k odběru ihned. Cena: 4500 Kč Inzerent: Anonymní uživatel Zveřejněno: dnes v 05:11 Lokalita: Dolní Podhájí (Benešov)”

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 18:55:38 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 30.11.2023, 12:52:02

Ono to nejsou ale tabulkové platy - to by nemohly být rozdíly mezi docenty, profesory apod. mezi jednotl. fakultami. Jsou k tomu připočtena Osobní ohodnocení, dále předpokládám např. příplatky za vedení, za garantství apod. A možná i za výuku v ENG…

Musela by Bobo říct opravdu přesně, kde k těm číslům přišla a co vše zahrnují.

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 18:50:53 xxx.xxx.62.168
Orionka:

Já cituji sama sebe. Je mi líto, že to zapadlo. Určitě by to mohlo zajímat Fíkovnici, jsou tam zmiňovány platy i na Masaryčce.

Já nevím, jestli to chci poslouchat…beru něco přes dvacku…😢

Jinak na MU je jasně daná mzda: Pro asistenty, odb. asistenty, docenty a profesory, daná mzdovým řádem nebo jak se to jmenuje.

Ubohost mzdy může vylepšit šéf - Osobním ohodnocením, to by ovšem musel(a) chtít.

A to, že někdo (i u nás) bere přes 200k, tomu nejen, že věřím, ale vím to.

Dnes dala výpověď moje kolegyně - dělaly jsme spolu skoro 30 let…

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 18:45:54 xxx.xxx.62.168
kocoura219:

protože mi přišlo divné, proč by kočka kradla houbičky na nádobí?!?😲 To s tím má zkušenost ještě někdo jiný?

Já myslím, že možné je vše 😀 Možná by i stálo za to, pokusit se kočce nabídnout něco ještě atraktivnějšího, než jsou ty houbičky. Třeba má ta kočka jen nedostatek (vhodných, pro ni zajímavých) hraček… 

Jj, já o min. víkendu Prostřednímu hračičkovi koupila jakousi hračku; říkala jsem si, že to bude miliónosmá hračka, co se bude někde povalovat. Jenže to je hračka z aktinídie a Prostřední si s ní hrál snad týden, válel se s ní, okusoval…a slintal!!😂 Takže hodlám zakoupit novou… 👍

Fikovnice
Fikovnice 30.11.2023, 18:42:34 xxx.xxx.62.168
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.11.2023, 17:33:19

A to mě teda jo!!! Jednou to bylo ouplně k nevydržení, hlavně, jak ještě stará zubařka těmi minikartáčky navíjela v kanálcích zbytky nervových vláken. To byl fakt děs a nešlo to umrtvit. 

Teď, jak mám už dlouhé roky zubaře, tak jsem kanálky (čištění a pak vyplňování) zažila už mockrát, a jo, někdy to bolelo, ale už ne tak, jak tehdy.

No, a když mi bylo snad 18 (možná ani to ne), dostala jsem periodontitidu na chalupě. Nefungovala žádná zubní pohotovost, ale táta nějak sehnal v sousední dědině zubaře, co o víkendu večer otevřel ordinaci. Samozřejmě bez sestry a bez anestézie. A řekl mi, že jsou dvě možnosti - že mi tam dá devitalizační výplň a zub bude pomalu chcípat a bolet to bude míň, ale dlouho. Anebo - a to, že mě varuje - to bude šíííílená bolest - ale chvilková - jak pulpu prostě odstraní hned. Tak jsem kývla na variantu č. 2. Bolest k pomočení, jako fakt, ale opravdu chvíli. No a než mě k tomu dr. táta dovezl, tak jsem obrazně bolestí lezla po stěnách, ptž už byla rozjetá pulpitida a ta periodontitida.