To se ale děje. A myslím, že ani ne moc raritně.
Já mám ráda dokumenty (klidně takové ty psychologicko-sociální) a toto bylo popsáno v dokumentu (Ne)rodič. A byli úspěšní - v tom “domáckém IVF oplodnění"!😉
To se ale děje. A myslím, že ani ne moc raritně.
Já mám ráda dokumenty (klidně takové ty psychologicko-sociální) a toto bylo popsáno v dokumentu (Ne)rodič. A byli úspěšní - v tom “domáckém IVF oplodnění"!😉
Jelikož mám z této oblasti nějaké osobní zkušenosti😟, tak i to lhaní bylo blbý…
Já musela nějak “zaonačit pravdu” (vím, je to stupidně napsané) a zároveň jsem vnímala, že oni ví, že neříkám celou pravdu. Byl to pitomej pocit.
Buggyra:Vždyť už může. Nemusí být “vzatá”. Dojde tam s kamarádem, který bude ochotný, a je to. Umělé oplodnění je taky něco jiného, než dotace na pořízení hotového cizího dítěte, že… Od pejskařů chceme, aby měli na paměti, kdo se postará, když budou nemocní nebo něco, ale od single matky nepotřebujeme ani tohle (tedy potřebujeme, aby se tam někdo podepsal, daroval genetický materiál, asi…).
Když toto je ale fakt takový…blbý, no. Protože musíte lhát. Stejně tak dvě lesbičky, když si chtějí pořídit dítě. Přijdou na kliniku s fiktivním partnerem.
Nevím, jestli by nebylo lepší, aby se prostě narovinu řeklo, oč jde.
S IVF mám zajímavou zkušenost. Šla jsem kdysi na jednu soukromou brněnskou kliniku - kvůli něčemu úplně jinému.
A oni mi řekli:"Jo, Vy jste u nás podstoupila IVF…" Já povídám:"Ne ne, nepodstoupila."
No, vyšlo tak nějak najevo, že se tehdy děly podvody, ptž IVF se nehradí ženám po čtyřicítce. Takže se občas (?) stalo, že zákrok napsali na někoho cizího. I když ona to není žádná novinka…mám na mysli, že se píšou zákroky a hlavně léky na cizí/jiné pacienty.
Děkuju, jakmile budu mít čas, hned na to kouknu…a asi i něco připíšu. Možná neanonymně…😉
Buggyro, už fakt musím pádit zkoušet…ale kde jsou ty recenze???
Já o tomto nevím, že je možné něco takového napsat…hned bych přispěla!
Jako že:"Máme zpoždění, nedosedneme přímo na ranvej, naskočte si za letu!"😂😉
Ali, ale já jsem přišla. Ona nepřišla…
Včera jsem na ni čekala od 7.40h. V 8.00h jsme měly sraz. Já jí napsala minulý týden:"Tebou navržený termín se mi nehodí, ale zařídím si to." A ona se pak na setkání úplně jednoduše…víš co. Pak napsala sekretářce (mně vůbec!), že se se mnou sejde jindy. A dnes jsem sraz nedala já…
Já jdu opět zkoušet…
Ale jsem fakt zralá na PN. Od včera je mi blbě. Nějak se mnou zamávalo, jak si se mnou vytřela zadel. Další setkání mělo být dnes brzy ráno. Napsala jsem sekretářce, že je mi zle. Očekávám, že to bude mít odezvu…ve smyslu, že se se mnou již nesejde.
Já mám ale, Balu, pocit, že až tak extrémní to dřív nebývalo… Nevím, možná je to tím, že se mě to tehdy netýkalo a tak jsem takové věci méně vnímala. Každopádně je to tristní a chce se mi říct (spolu s Orionkou): Co se to s (některými) lidmi děje?! To se nestydí sami před sebou?! Mně je celej den blbě. V noci jsem špatně spala a tak nějak se připravovala na celkem klíčový rozhovor. A ráno takový šok. Asi jsem úplně pitomá, že pořád a pořád, a po tolika špatných zkušenostech s ní mám tendenci jí znovu uvěřit. Navíc opravdu vím, že řadě lidí ona vlastně konvenuje (Předpokládám, že jsou v tom peníze, jak jinak!).
Jéé, konečně nějaká super a pozitivní zpráva! Moc Vám to přeji!👍
Já to tak cítím dlouho…
V létě jsem podnikla určité kroky a o těch krocích jsem ji informovala. To ji TEHDY trochu zbrzdilo v jí avizovaném jednání vůči mně (více specifikovat nechci). Z mé strany to bylo víceméně pohrožení nějakou “kontrolou”, prostě jsem se sešla s osobou k této kontrole kompetentní.
Myslím ale, že jí je spousta lidí tak nějak jedno. Prostě se mnou (a jistě nejsem sama) zachází jak s onucí, s někým naprosto neužitečným. Bez jakéhokoli ohledu a skrupulí.
Bohužel, i když si strašně cením jakékoli podpory - třeba zde, jsem zároveň přesvědčena (a utvrzována lidmi ze stejné profese), že s tím lze opravdu máloco dělat… Lidem pro ni klíčovým zacpe ústa odměnami. A lidi, kteří jsou (pro ni) už třeba za zenitem…no tak co! Ať odejdou, když se jim nelíbí její “politika”. Tak to vnímám. A nitky propojující lidi ve vedoucích funkcích v našem kolosu jsou tak spletité a zároveň tak jasné (kdo, s kým, za co, za kolik), že vím, že vedení by rozhodně nijak nezasáhlo.
Je to naprosto tristní situace. Dokonce mě děsí, že mám strach…tak ráda bych třeba i napsala něco víc…ale já mám fakt strach. Nedávno jsem zde psala, že ten “můj pan dr. - internista” dal výpověď. Kvůli šikaně. Je v podstatě v těsně předdůchodovém věku. A napsal mi, že JEHO ŽÁK jej deptal tak, že odchází…😢
Nebojte Buggyro, Vy budete první - stran těch novinek - to je jasné!!!😉
Jinak jsem přijela domů, ale tak nas….píp jsem fakt už dlouho nebyla!! Asi z toho nas…. jsem zkoušku dala všem😀a byla jsem odměněna slovy, že prý je to letošní nejhezčí dárek pod stromek!😄 Ale byli fakt dobře naučení, i když teda nemám ráda takové to drmolení nazpaměť, což dnes jedna studentka předvedla. X-krát jsem jí říkala, že nestíhám vnímat, co říká… Ale pak přišel kluk, a ten mi spravil náladu! Tomu to fakt pálilo a uměl propojit znalosti z jiných předmětů s tím mým, fakt to bylo super. Teda on se trochu předváděl, ptž pak mi řekl, že si vytáhl blbé otázky a že se chtěl “líp ukázat”!😂
Tragéd byl jen jeden a nad ním jsem se smilovala a dala mu zcela výjimečné “éčko” - ta jinak moc nedávám. Brala jsem, a beru vždy, i ohled na to, jaké otázky si studenti vytáhnou. A tento měl sice otázky mému srdci nejbližší, ale on je ve své praxi bude potřebovat zcela minimálně.
Ježkovy voči, fakt ani nevíte, jak já jsem pořád ještě vytočená!👎Tlak mám beztak nejmíň 200 na 100!
Ale zase je pravda, že po přečtení Vašeho popisku večírku jsem se zas trochu nachechtala - jak jsem už vícekrát psala, nemůžu žít bez humoru a ten Váš mi prostě konvenuje!👏
Dámy, děkuji moc za podporu.🌷
Moje kamarádka, která mi s manželem pomáhala o víkendu se krabicovat a tahali těžké věci, to okomentovala slovy:"Toto je vrchol bezohlednosti vůči Tobě!"
Doteď ani slůvko omluvy, prostě jen napsala sekretářce, že navrhuje ty a ty termíny setkání…
Děkuji Vám za přání.
Toto už je vrchol bezohlednosti!!!
Dnes před 8.h mi moje nadřízená nabídla po mých opak. urgencích setkání. Já zkouším až od 10.30h, předpokládám, že se to protáhne až do (pod)večera. Takže bych přišla bývala až zkoušet. Nicméně jsem naklusala někdy na 7.30h. Čekám, čekám, čekám…a teprve před chvílí se dozvídám, že psala ta osoba sekretářce. Bez JAKÉKOLI omluvy mi navrhuje další data setkání! Já už snad ani nemám chuť se s ní sejít…
Rapotačka:Co si vybrat 🙂?
Starej rtuťovej.
Rtuťáky uznávám nejvíc, i proto jsem šílela a psala to i zde, že jsem gramla a že jsem svůj dlouhé roky opatrovaný exemplář jakousi nešikovností rozbila…
Těm digitálním já nějak extra nevěřím. Stejně tak víc věřím změření tlaku, kterej slyším v uších (tj. starý klasický tonometr) než hodnotám z digitálního tonometru…ten kolikrát háže podivná hausnumera…
Rady, takto to fakt nefunguje. Musela bych mít výcvik, sebezkušenost…a to obnáší, teď nevím, ale nejméně rok…spíše i víc. Já vím, že třeba u nás v baráku si otevřela “léčení” ženská hned po převratu…využila situace, zabrala si kočárkárnu v baráku a dle mě si namastila kapsu. Do 89. působila, myslím, jako učitelka na ZŠ. Řekla bych, že ani to by jí dnes už tak snadno neprošlo. Ale víš…já nějaké kroky podnikám. Až to bude úplně aktuální, napíšu to buď sem, event. Tobě do SZ.
Hlavně se pořádně teď vylež a vyléč!🤒
Já Vám klidně hezké svátky popřeju…
…zároveň vím, že se nikdy politicko-názorově shodovat nebudeme.
lesnizinka:Já jinam jak na kočky nechodím…v rámci zachování dobré nálady😉 Ani nevím, že někde nějaká,,politika" je. Už ti to Jani holky psaly…snad bych se poptala po práci jinde. Nebo si otevři vlastní praxi, vždyť teď kdo nemá svého psychologa, jako by nebyl😉 Myslím, že i peněz by jsi měla víc.
Beru zpět, už jsem ten sprey našla😏 nejsme až takoví bordeláři, no skříňka s léky přeplněná a nepřehledná. Už mě to nar…onehdá, kdy si vemu krabičku s něčím a další tři na mě vypadnou(horní skříňka v kuchyni) Takže jsem teď pohledala ve sklepě vhodnou krabici, vyházela všechno ze skříňky a ejhle…sprey byl zastrčený za krabičkama s náplastěma😊 Tak jsem to uspořádala do krabice a tu strkla do skříňky. Kdo bude něco hledat, vytáhne krabici celou a projde si ji. Jsem to uspořádala i podle užití.
Nad tím jsem měla přemýšlet dřív…nad otevřením vlastní praxe - jakékoli, i když třeba ta psychoterapie by mě bavila a naplňovala. Teď už mi ujel vlak, tudíž musím hledat buď práci podobnou té mé stávající, anebo prostě přejít na něco úúúplně jiného. Ta moje kolegyně šla prodávat zdravotnické potřeby.