Aktuálně: 3 767 inzerátů209 264 diskuzních příspěvků18 238 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 22.12.2023, 12:35:23 xxx.xxx.60.86
Anonymní:

Hepnarová naštěstí nepoužila zbraň, dneska je zbraň snazší získat než auto.

Ano, jenže i Hepnarová si plánovala zbraň obstarat. Její další plán bylo řídit autobus a pustit to někde ze srázu…to by těch mrtvých bylo mnohem víc.

Každopádně o Hepnarové jsem toho četla hodně a jsem přesvědčena, že byla psychicky nemocná, ale tím myslím DOOPRAVDY nemocná. Myslím, že u ní propukla schizofrenie.

Tady o té včerejší zrůdě toho moc nevíme, nicméně hlavně ať nedostává publicitu. Exekuci na sobě vykonal sám.

Fikovnice
Fikovnice 22.12.2023, 11:54:07 xxx.xxx.60.86
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.12.2023, 11:48:01

Ali malá z naší rodiny je zase Natálka. A včera bylo Natálie…

K tomu, jak se kdo zachoval, se nevyjadřuji. Jen mi asi navždy ulpí v paměti ten novinář/kamaraman Forman, jak křičel:"Střílej na mě, ty zm.de!" To je opravdové hrdinství, chtěl uchránit další lidi!👍👏

Fikovnice
Fikovnice 22.12.2023, 11:07:51 xxx.xxx.60.86

Já včera večer reagovala impulsivně, holt už taková jsem.

Dnes se mi k té tragédii snad ani nechce diskutovat. Učím opět až do večera, a jen přemýšlím, zda nevyzvu své studenty k držení minuty ticha…

Moje včerejší výuka byla nejlepší za celý semestr - myslím stran atmosféry na hodině. Studenti měli dokonce santaclausovské kostýmy, nasmála jsem se, vtipkovali jsme vzájemně, pak mi studenti dali cukroví. Vše jsem se dozvěděla až zde, první jsem četla zprávu od Doron…a přiznávám, že mě to strašlivě sebralo.

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 22:29:05 xxx.xxx.60.86
Charlie:

Zatím jediné známé vyjádření pachatele z telegramového účtu. Ve svém vyjádření se údajný střelec odkazuje na Alinu Afanaskinu (střelba v Bryansku). Zdá se zatím, že střelba nebyla politicky nebo ideologicky motivována. 

Obrázek Obrázek

Kdo je, proboha, ta Alina? Ví to někdo?

Edit: Já jsem tak vedle, že jsem si nepřečetla, že to píšete ve svém textu. Jen jsem si přečetla vyjádření toho šílence.

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 22:25:44 xxx.xxx.60.86
Sarah01:

Je to i na FB na stránkách Ligy Libe.

Ali, nic jsem na této FB stránce nenašla. 

Odkaz od Megi je na Tik Tok a chce to po mně registraci.

Co je to za video? Jestli je nějaké hrůzné, tak je vidět nechci. Ale netuším, co přesně na něm je…??

Jsem v šíleném šoku, šíleném.

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 22:22:35 xxx.xxx.60.86
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.12.2023, 22:16:45

Ale toto je nejtragičtější akce v ČR!!! Ani Hepnarová se tomu nevyrovná. Já tomu nemůžu a nechci uvěřit!!!!

Mně dnes studenti přinesli cukroví, pojídali jsme během výuky a měli tak krásný a pohodový seminář….a mezitím v Praze umírali jiní studenti!😢

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 21:40:11 xxx.xxx.60.86
Sarah01:

Zatím 10 mrtvých. To je hrůza. 

Alenko, jsi tady???

Já do večera učila, nic jsem nevěděla. To je strašlivá, příšerná hrůza, já nemám slov!!!

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 21:37:37 xxx.xxx.60.86

Neeeeeeeeeeeeeee, 14 zastřelených!

Bože, Bože, to je strašlivá hrůza, strašná!!!😢

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 21:36:20 xxx.xxx.60.86
Doron:

Na Filozofické fakultě v Praze se střílí. Jsou tam mrtví a zranění . Co to sakra je ?

Cožeeeee???

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 21:33:24 xxx.xxx.60.86

Já to nevydržela a mluno jsem nakonec vygooglila🤭, ale myslím, že to snad nebude a nemůže znát nikdo.

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 21:27:54 xxx.xxx.60.86
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.12.2023, 21:02:49

Prd stará! Máš velkou slovní zásobu!👍

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 20:54:33 xxx.xxx.60.86
Fikovnice:

Talek je mastek, pokud Vám to už někdo nezodpověděl. Využití poměrně hojně ve farmacii, např. pro výrobu zásypů, tekutých zásypů, past atp.

Btw, dnes jsme talek předepisovali (se studenty).😉

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 20:53:16 xxx.xxx.60.86
Bobca:

kvelb může být i obloukový strop..Kvelby jsme měli na chodbě..hrma je venušin pahorek..pekáč je "lódna"..takže lornu taky nevím..svak je švagr nářečím..vantrok jsou dřevěné necky..firhaněk-záclonka..škapulíř se nosí-jako talisman....Krokev-si myslím něco  na střeše-asi střešní kryt na hřeben?..hambálek-dřevěná hůlka nad kamnama,na sušení utěrek..ano-ornát-farářův hábit..ale mluno mi taky nic neříká..

Moje mamka říkávala kvelb obchodu. Šla nakoupit a řekla mi:"Jdu do kvelbu…" A šla do nějakých Potravin.

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 20:50:35 xxx.xxx.60.86
balu:

Nevím co znamenají tato slova - 

- cidlina (s velkým C je to řeka)

- dlab

- lorna

- mluno

- talek 

Talek je mastek, pokud Vám to už někdo nezodpověděl. Využití poměrně hojně ve farmacii, např. pro výrobu zásypů, tekutých zásypů, past atp.

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 20:41:08 xxx.xxx.60.86
lesnizinka:

Díky za přesnější info, já mám několik desítek let staré. Když jdete k ušnímu, že neslyšíte, udělá vám audio a pak vám řekne: s tímto se toho moc dělat nedá, můžu vám napsat na zkoušku léky, ale upřímně…moc nepomáhají a tím to skončí, tak nějak nemáte další léta chuť nic řešit. Až teď vlastně, kdy se s váma ,,ani prase nedomluví"😛 Počkám ještě, co zjistím od strejdy a pak asi začnu řešit intenzivněji. 

Když budeš v nouzi nejvyšší, zkusím se po Brně poptat po nějakém dobrém ORListovi. Já se tam chystám, už dlouho, ptž jsou to už 2.5 měsíce, co nemám zpět svůj hlas. Strašně, ale opravdu strašně tam jít nechci, ptž vůbec nezvládám zrcátka do krku (hrozí, že jim to tam s prominutím zableju!), ale fakt budu muset.

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 20:38:18 xxx.xxx.60.86
lesnizinka:

Díky za přesnější info, já mám několik desítek let staré. Když jdete k ušnímu, že neslyšíte, udělá vám audio a pak vám řekne: s tímto se toho moc dělat nedá, můžu vám napsat na zkoušku léky, ale upřímně…moc nepomáhají a tím to skončí, tak nějak nemáte další léta chuť nic řešit. Až teď vlastně, kdy se s váma ,,ani prase nedomluví"😛 Počkám ještě, co zjistím od strejdy a pak asi začnu řešit intenzivněji. 

Zkušenosti jsou různé. Můj strýc je hluchej jak poleno. Sestřenice (lékařka) mu sehnala, předpokládám, ta nejlepší sluchadla, co se zde sehnat dají. A on je stejně nosí minimálně. Vlastně jsem nikdy moc nepochopila, co mu tak vadí. Jestli nějaký šum, který začne slyšet…nevím.

Jenže strýc je od Radky o generaci starší. Raduš by to asi řešit měla! Já takto vyslala kamarádku, co spolu jezdíme na dovolené. Delší dobu jsem pozorovala, že jí musím každou větu zopakovat 3x a stejně se ptá, co jsem říkala. No, tak jsem ji vyslala, a taky, že jo. Na obou uších ztráta sluchu a na jednom snad 60% (ne-li víc)!!!

Fikovnice
Fikovnice 21.12.2023, 20:34:18 xxx.xxx.60.86
Kilian:

….za ní už bojovala neuroložka, psychiatrička a další u nichž je v léčení a ji ten plný ID prostě nezvýší, i když padá, v rukou nic neudrží a další problémy….a teď ji padl jediný přivýdělek, několik let hlídala holčičku, padnul…a ten vozík ji čeká také….  

Evi, jako že - jestli se můžu zeptat - ta kamarádka má plný ID? Pokud ano, ono to asi zvýšit nejde, četla jsem, že jsou na to přesné tabulky (= výměra). Myslím, že se to odvíjí z platu, který člověk pobíral před invalidizací. Ale jsou lidé, kteří do prac. procesu vůbec nenastoupí a tam tedy netuším, jak se výše ID vypočítává…(??).