Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 29.12.2023, 07:14:34
Pespiro popíjím pivo plus přeslazené pivo (= preferované pitivo).
Pool polámaný - pouštějí plavat protekčně pouze Phíkovnici. Philtrace porouchána. Proto přemýšlím: Plán poodjetí po pátku (po pár půldnech) pozměnit pro plán poodjet při pátku - podvečer. Přátelé poodjeli před Phíkovnicí.
Posílám pozdravy přítelkyni Pespiro. Právě pobývám poblíž!😄
Přátelé Phíkovnici pozvali postadventně plus povánočně pobýt při personálním penziónu Phíkovnice, protože phamílie Phíkovnice provždy přetrhla pouto.
Pool při penziónu protentokrát produkuje přimrzlý proud. Při ponoření panenky Phíkovnice protočeny! Proto Phíkovnice plave plus plave plus plave. Při postávání při poolu pohrožení přimrznutím pro podlahu poolu. Příšerné, proud přibližně 150. Připomíná polabské povodí…
Přátelé Phíkovnici překvapili: Před příjezdem pro penzión přinesli Phíkovnici Piceu Pingens - přesně pár půldnů před příchodem Pána (Ježíše)!👍
Raduš, já na Tebe nechci být nějaká nepříjemná…ale víš, že s tím rozdáváním “kokin” psům můžeš narazit u jejich pánečků…? Jsou lidi, a není jich málo, kteří fakt nejsou rádi, když jim někdo krmí psy, byť jen nějakými drobnostmi.
Btw: Připomíná mi to tetu. Ta tak vehementně přes plot krmila sousedovic psa, až mezi ním a Fločkem vypěstovala nesmiřitelnou nenávist.🙄
Dneska jsem byla poprvé na prochajdě. Vyrazila jsem svižně, protože to ani jinak neumím. Po pár metrech jsem zjistila, že mi není zrovna moc teplo. Pofukoval čerstvý větřík - mrzly mi uši (až doma jsem pak zjistila, že je jeden nad nulou, nekoukla jsem, nějak jsem kalkulovala minimálně s 5st, když odpoledne bývá tak teplo) Postupně mi taky docházela šťáva😏 v polovině cesty už jsem se jen tak vlekla. O rozježděném blacku na druhém břehu a kličkování mezi kalužema se ani nebudu podrobně rozepisovat👎Pejsové z Pálenice byli nadšením bez sebe, že jsem konečně přišla s kokinama. Potkala jsem venku jen jedny sousedy.
Po snídani jsem rozmontovala další Geberit(WC) opět přetěká horem, nevypíná. Hodila vyvařit do octa a doufám, že ho zase rozchodím, protože tento byl nedávno měněný komplet🙄Pak jsem šla ven, v domku vytřídila kolečko bince, co jsem tam navezla z garáže a šla rýt pod česnek. To mi teda moc nešlo. Je to mokré a pýrem či jakovou ještě trávou prorostlé pohustu. Říkám si, že než začne mrznout (snad ještě začne) tak to pomalu zryju a až to trochu promrzne, snad se do toho bude dát ten česnek napíchat. Zatím je to jen mokrá matla patla🙄 Ráno volala mamce její teta (poslední) že jí umřel syn, mamky bratránek. Takže příbuzenstvo musí na Slovensko na pohřeb - v pátek. Mamka má děcka z Prahy, asi je budu pár hodin muset pohlídat já…těpic😏
Raduš, já na Tebe nechci být nějaká nepříjemná…ale víš, že s tím rozdáváním “kokin” psům můžeš narazit u jejich pánečků…? Jsou lidi, a není jich málo, kteří fakt nejsou rádi, když jim někdo krmí psy, byť jen nějakými drobnostmi.
Pardón, koukala jsem na ty “palce”, samé milé osvědčené “kámošky”. Ani jedna určitě narážku nepochopila !
To myslíte Orionko na mě?
Edit: Opět asi z mé strany špatně pochopeno. To je to úskalí psaného textu. Když jste napsala “kámošky” v uvozovkách, myslela jsem, že to myslíte ironicky. Ale asi ne. Tedy doufám.😉
A stále nemohu uvěřit těm pěti palcům pod tímto anonymně srabáckým příspěvkem. Buď všechny palce opravdu blbě vidí a nepochopily narážku nebo V. Klause mladšího nenávidí tak, ze se dokáží bavit tím, že se někdo narodil s postižením obličeje. V každém případě je mi z toho smutno. Nějak se tu cítím čím dal méně dobře. Edit - vůbec nejsem příznivcem tohoto člověka, ale tento druh “humoru” považuji za ten nejnižší a nejubožejší.
Tak já na to teď koukla a je tam lajk i ode mě…
Obrázek jsem, předpokládám, rozklikla, ale spojitost s V.K. mě vůbec nenapadla. Nechci se tímto obhajovat, jen píšu, že jsem příspěvek oplusovala částečně bezmyšlenkovitě - podobně jako jsem plusovala i jiná vánoční přání. Palec můžu odebrat, ale to by teprve bylo srabácké. Takže za mě: Také tento typ humoru neuznávám, ale někdy člověk olajkuje i něco, v čem vidí normální a pozitivní přání k Vánocům.
Slušný člověk by nezabil batole ani kdyby měl 5 diagnóz.
Promiňte, ale toto je nesmysl. Evidentně nevíte, co je to třeba psychóza.
Tím v žádném případě neomlouvám vraždy (jakékoli vraždy)! Pokud se potvrdí psychická nemoc a dotyčný vraždil v jejím důsledku, měl by doživotně skončit v detenci.
Viz případ Barbora Orlová - schizofrenička, co ubodala toho žáka ve Ždáře n. Sázavou.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 24.12.2023, 07:55:48
Jejda, to nevím…
Ono na stránky TISu má volný vstup každý. Jestli Vás to zajímá, tak si vygooglete Toxikologické informační středisko. No a na jejich stránkách je plno zajímavostí; já se občas dívám na výroční zprávy, odkud jsem Vám kopírovala tu statistiku za rok 2022. Mají tam takové pěkně přehledné grafy. Ale dál už jsem to nezkoumala…
Rostliny s 3431 dotazy dosáhly téměř 13 % ze všech dotazů. Většinou šlo o náhodná požití dětmi, přitom převažovalo požití plodů (47 %) nad listy a jehličím (19 %), stonky nebo jinými částmi rostlin. V 7 % případů šlo o kontakt s dráždivými rostlinami, které mohou vyvolat otok v ústní dutině a dušení, v necelém 1 % o vypití vody z vázy, kde byly uloženy rostliny. Na počtu konzultací na intoxikace houbami jsou vidět vlivy počasí, v roce 2022 stouply na 3,2 % proti roku 2021 s 1,8 % dotazů a 2020 s 2,7 %. Konzultací na možné otravy způsobené živočichy bylo 203, z toho 50 % se týkalo hadů a 26 % hmyzu
Jani,tím zrcátkem se tě ani nedotkne..Dřevěnou lopatičkou ti podrží jazyk-jak u doktora,a posvítí si na hlasivky..Budeš říkat"é".."í",a ona se bude dívat na hlasivky,jak se domykají..Pojídala jsem Cezeru,jednorázově jsem absolvovala 10 injekcí hořčíku,asi obden..Při slově"obstřk hlasivek “jsem teda myslela,že mě do nich bude píchat jehlu,ale to řekneš jenom é,nebo á a dr. ti tam vstříkne trošku tekutiny,nepíchne!!.Půlhoďku nesmíš jíst,ani pít..Neni čeho se bát..A ty hlasivky namáháš,tak bych s tím něco dělala..Já nemohla zpívat-v půli hraní jsem s(z)tratila hlas☹️..I se říká,že hlasivka je sval,který se musí cvičit..Ale nedomykavost je špatná..Já chodila několik měsíců na logopedii a cvičila ”unga,unga" a “ha-š”.."hu-ho-ha-he-hi"..a různé-pro mě nepochopitelné cviky,a vyléčila mě😇..Měla jsem to z vlhkého a plesnivého bytu..Okamžitě jsem se stěhovala-ale náhoda mě dohodila slunný a levný byt..Tady bych to neutáhla..Ale jak jsem to tu odvlhčila a topím víc,jak loni,je to lepší..
Raduš,jdi na tu foniatrii,nemyslím,že do tebe bude něco píchat..Vím,že tam čekávali pacienti na sluchátka..
Bobi, děkuju za povzbuzení…
…ale vyšetření se zrcátky mám za sebou desítky, a pár také z pozice někdejší medičky, tedy vyšetřující. Ne, já toto fakt dávám a zvládám těžko. Ono už to není skřehotání jako na začátku nemoci, ale úplně dobré to také není.😕