Tady jsou všude cedule, že je ohňostroj zakázaný, ale před půlhodinu už ho někdo dělal. Petardy jsou slyšet každou chvíli a před dvěma hodinami jsme byli s Malinou a mužem v přírodním parku Modřanská rokle a šla tam omladina, co asi celou cestu po sobě házeli práskacíma kuličkami 😠. Ještěže to ta Malina neřeší, předešlý pes Tim by určitě byl strachy bez sebe.
Ahoj, jen pro zajímavost - to u vás starosta vydal nařízení zákazu ohňostrojů??
Bodlinko, já se sem s dovolením vmísím. Už jsem si nastudovala, že i kastráti značkují. Dělá to můj prostřední kocour, např. v záchodku si nepřidřepne, ale stříká na stěnu WC. Ale v poslední době si s Fidem evidentně poměřuje pindíka!😟 Jak stárne, tak se fakt hodně profiluje až modifikuje jeho chování. Já byla teď pár dní pryč…a mám podezření, že to prase mi s odpuštěním chodilo ch.át do postele!!!👎 On totiž v té posteli vždy, když někam odjedu tráví téměř celou dobu Fido. A bohužel jeho moč jako jedinou z mých tří koček cítím!😕
No a Prostřední včera v noci navíc hulákal (také to není u něj nic nového, občas to dělá), a pak chytal Elsu. Když ji chytil, snažil se ji “nakrývat”. Vím, že zde lidi psali, jestli nemá nějaký hormonálně podmíněný nádor. Mně to spíš připadá, že vše je důsledkem jeho dominantní povahy. On je chudák z těch tří nejmenší🤭, tak jestli se chce nějak dostat na “výsluní” nebo jak to říct. Mám je ráda všechny stejně, i když Fido je srdeční záležitost, to beze sporu.
Tak ten dotaz: Výše popsané chování může být známkou dominance, že ano? Je hypoteticky možné, že by třeba při kastraci zůstala část varlat/varlete? Dělají se u koček hladiny hormonů v plazmě?
Odpověď na příspěvek uživatele aldamax z 31.12.2023, 17:06:40
Počkejte, to zas spíš spekulujete…
Antipsychotika (u lidí) právě VÝRAZNĚ tlumí emoce. Ne nadarmo platí, že lidé na AP jsou emočně ploší - neumí se ani radovat, ani plakat. Takže ano: Motorika je utlumená, ale stejně tak emoce. Pokud nenastane paradoxní reakce, což u AP nebývá.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 31.12.2023, 17:47:13
Tady to také všude střílí, už naprosto pravidelně… Já mám jet za kámoškou (i u ní přespat). O kočky se nebojím, byly takto samy na Silvouše už mnohokrát. To mám větší strach o to auto…já vím, je to ode mě přízemní.😔
Edit: Tady už je asi ohňostroj, nějaký soukromý… Prostě jsou to permanentní rány…uff a blíž a blíž. Takže spíš různé ty světlice a dělobuchy, ani nevím, jak se co jmenuje.
Jestli je sedan totéž jako sedalin, což asi podle názvu je, tak tím psovi moc nepomůžete. Psa neutlumí psychicky, jenom ho znehybní, takže sice neuteče, ale rány a hrůzu vnímá dál. Myslela jsem, že na zklidnění se tohle už nepředepisuje.
No, je pravda, že pro zajímavost jsem na to koukla…a je to antipsychotikum (dřívější název neuroleptikum). A to tedy palba fakt je.
V humánní medicíně se ta nejvíc sedativní antipsychotika dávají na delirium tremens, na takové ty agresivně-agitované pacienty atp. Teda krom toho, že plejáda antipsychotik slouží samozřejmě hlavně pro léčbu psychóz (nejznámější je schizofrenie). Kdysi mi jeden přípravek dr. předepsala na moji nespavost a že prý, ať si vezmu jen čtvrtinku tablety. Už nikdy! Měla jsem regulérní pocit duté hlavy, byla jsem sedovaná a stejně jsem neusnula. Kámoška má psychózu a léky tak dlouho a vytrvale odmítala jíst, až skončila v klecovém lůžku. Je to těžké…
Každopádně Balu držím pěsti, ať Kazi petardy a tady ty blbosti zvládne. Vlastně to přeju všem zvířatům. Jak jsem psala, moje kočky to nějak zvlášť neřeší, ale balkón jim dnes otevírat nebudu.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 31.12.2023, 16:17:25
Kočky to naštěstí nějak extra neřeší. Spíš přemýšlím, zda mám schovat auto. Bydlím v paneláku a rozmohl se tu takový nešvar, že mládežníci házejí z oken “něco” na parkoviště, které je přímo pod okny. I blbá prskavka mi vadí (na autě!) - předpokládám, že by mohla lak očoudit.
A před chvílí jsem zjistila, že je dnes kratší otevírací doba v OC, tak za chvíli ještě pádím na nákup.
Promiňte, ale nedělejte s toho kovbojku. Roky jsme měli tzv. chalupové kocoury. Sousedi jim dávali “základní” jídlo a od pátku do neděle bývali u nás, pak celé léto, všechny prázdniny a dovolené. Když onemocněli, brala jsem je domů do bytu. Ten jeden i u nás byl pak uspán, měl selhání ledvin.
Tady zadavatel se zajímá, není mu stav jeho zvířete jedno.
Fuuuj!
* Z toho kovbojku…
Chtěla jsem napsat něco jiného, pak to změnila a už jsem si nevšimla té hrubice!!!🤭
Odpověď na příspěvek uživatele Samko z 31.12.2023, 15:15:15
Promiňte, ale nedělejte s toho kovbojku. Roky jsme měli tzv. chalupové kocoury. Sousedi jim dávali “základní” jídlo a od pátku do neděle bývali u nás, pak celé léto, všechny prázdniny a dovolené. Když onemocněli, brala jsem je domů do bytu. Ten jeden i u nás byl pak uspán, měl selhání ledvin.
Tady zadavatel se zajímá, není mu stav jeho zvířete jedno.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 31.12.2023, 10:04:42
Gina mi povahou připomíná moji Elsu. Elsa je flegmatička největší, ale dokáže udělat tóčo. Včera lítala ze stromu na zem a zas nahoru, až se strom ohýbal!😂