Aktuálně: 3 749 inzerátů209 269 diskuzních příspěvků18 238 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 06.01.2024, 12:15:51 xxx.xxx.63.62
JanaJanaJanaJana:

Já vím, že po padesátce je to s hledáním práce na pytel u řady zaměstnavatelů, ne všude, ale tahle doba prostě kope za mladý chlapi/A I DEÁLNĚ BEZDĚTNÝ ženy, kteří nejlépe obětují práci 150 %, svůj osobní život a někdy i zdraví.

A rozhodně neříkám, že nic neděláte pro změnu, jen prostě strašně souzním, jelikož znám vše, co popisujete, ale mám z Vás pocit, že Vy vlastně odejít nechcete - jelikož ten strach, že Vás jinde nevezmou + ti Vaši studenti, které máte evidentně opravdu ráda.

Člověk musí mít buď sakra štěstí na nabídku anebo být velmi otevřený změně, která pak prostě přijde dříve či později.,

A propo, jestli Vás platí mizerně, tak můžete zkusit i vykročit zu oboru. Třeba byste koukala, co by Vás mohlo začít bavit jiného 🙂 

JInak moc Vám držím palce, ať s es tím vším nějak vypořádáte, tohle není jednoduchá situace a člověk neví, dokud neobuje cizí boty….jen že se tu tak svěřujete, tak mě to trochu podněcuje dávat nevyžádané rady, ale trochu mám pocit, že když to s Vámi někdo rozebere byť virtuálně, že Vám to trochu pomáhá býti psychicky nad vodou.

Jani, MOC Vám děkuji. Ten pocit, že de fakto odejít nechci, platil do léta. V létě už vše překročilo všechny meze, výše jsem narovinu napsala, že nové místo hledám. Ne “na oko”, ale rozesílám CV, motivační dopisy, atd. atd.

No a před Vánocemi u nás vše vygradovalo. Ano, studenti jsou mým smyslem života, to přiznávám. A asi mě mají fakt rádi (podle studentských anket). Ale takto to dál už nejde, já už fakt nemůžu. Navíc chodit do práce s tím, že je člověku špatně od nervů, co se zas dozví, to je prostě no comment!

Fikovnice
Fikovnice 06.01.2024, 12:11:16 xxx.xxx.63.62
Daja:

Jojo peníze 💸, tak co Vás drží od nemocenské, aha asi studenti.

Dája

Od nemocenské peníze. PN je tuším 60% platu…to bych fakt nevyžila.

Fikovnice
Fikovnice 06.01.2024, 12:10:31 xxx.xxx.63.62
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.01.2024, 11:55:41

Alenko, každý má vyšší plat. Vůbec jsi mě nenaštvala…

Jestli myslíš odejít do jiného města, tak to jediné nedávám. Mám tu přátele, však víš. Zrovna včera byla u mě kamarádka, pomáhala mi v bytě s plno věcmi, co už já nezvládám. Moji specializaci znáš. Narovinu tedy napíšu, že včera mi přišlo vyrozumění, že na jednom konkurzu (na jiné místo) jsem neuspěla. Ani mě osobně neviděli. Více specifikovat raději nechci…nicméně ty důvody jsou k 🤮! Ale byla jsem varována, že naše “dotyčná osoba” má prsty delší než je ruka Saxany.

Fikovnice
Fikovnice 06.01.2024, 12:04:23 xxx.xxx.63.62
Sarah01:

Mně dnes zaměstnavatel udělal takovou radost, přišla mně krásná výplata, tak jsem všechno utratila. 😁

Alenko, moc Ti to přeju!!! 👏 Ale když budeš mít chuť, přečti si v Politice, jak se to vyvíjí u nás. Já už to tam vůbec nedávám… Kdepak nějaké prémie, odměny atd. Příští týden mám DALŠÍ pohovor se šéfovou (nicméně už teď tuším, že jí nebudu věřit ani slovo!).

Kdysi si mě exšéfová vychovávala jako svoji nástupkyni. Já jí tehdy řekla, že až přijde čas, dám přednost rodině. Jí se to hrozně dotklo. No a co mám teď? Velký kulový…

Fikovnice
Fikovnice 06.01.2024, 12:00:18 xxx.xxx.63.62
Bobca:

tak to já bych nevěděla kam volat..ale zatím jsem si takové věci dokázala udělat sama😎..Jenže jsem hever nechala v autě,co jsem dala dětem,tak mi zatím pomáhá modlení,abych nepíchla..Ve středu jedu na tu technickou,musím kuknout,jestli mám povinné vybavení..

,

To mi řekly zatím všechny ženské, že vůbec neví, co by v takovém případku dělaly…😉

Jenže já už asistenční služby využívala; bohužel omylem jsem zavolala tu, co jsem měla v telefonu a ta nemá smlouvu s pojišťovnou, kde mám povinné ručení. Takže kdyby se Ti někdy něco podobného stalo (ťuk ťuk, aby ne!), tak na Zelené kartě máš číslo na Asistenční službu a na telefonu Ti řeknou, na co všechno máš nárok. No a pak čekáš, ke mně chlápek přijel cca za 30 min a byl extrémně příjemný…pokecali jsme u toho všeho. I přemýšlel, jak to udělat, abych nemusela platit, ale nic nevymyslel. Byla to moje hloupost. Ale moje pojišťovna by mi to měla zpětně proplatit. Další věc je, že musím koupit dvě nové pneu (stále tam mám rezervu) a možná bude zničený i disk. Fakt černá kronika hadr!!!

Fikovnice
Fikovnice 06.01.2024, 11:53:56 xxx.xxx.63.62
Daja:

Dobré ránko 😉,

Fikovnice 🖐️ nezávidím spíš obdivuji páč já bych fakt už něco vymyslela, abych přešla jinam a nebo jak radí Buggyra dlooooudobou nemocenskou.

Chápu, že Vám jde o studenty a na druhém místě o 💸, ale za ty nervy to nestojí. 🤫pšt něco Vám po šuškám tajně “ nebyla bych jiná ” ach jo😤.

Dája

Btw, PN je dlouho ve hře. Tu bych asi sehnala…ale vždyť já si každý měsíc před výplatou půjčuji peníze! Za pár dní si budu opět půjčovat. S PN bych skončila špatně, s úvěry a dluhy, a roztočila by se spirála úplně. Mám strašnej pocit bezmoci a nevidím světlo na konci tunelu.😔

Fikovnice
Fikovnice 06.01.2024, 11:50:00 xxx.xxx.63.62
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 06.01.2024, 11:03:22

Milá Jani.

Vlastně ve všem s Vámi souhlasím. Bohužel najít nové místo v mém věku a při mé extrémně úzké specializaci není vůbec jednoduché. Zničená z toxického prostředí už jsem, to je pravda. Kroky “něco změnit” podnikám AKTIVNĚ od léta. Kdyby se to stalo před 15 lety, byla bych ještě věkově perspektivní. Je to všechno…víte na co…?!💩

Fikovnice
Fikovnice 06.01.2024, 11:46:51 xxx.xxx.63.62
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 06.01.2024, 06:54:50

Dajo, ten druhý symbol je co?

Kdyby náhodou peníze, já tam dělám šaška za plat nějakých pár tisíc přes dvacet!🤮👎

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 22:36:57 xxx.xxx.60.248
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 05.01.2024, 22:34:32

Noo, já si je asi rozmazlila, uznávám…😄

Ale stejně nejvíc u nás frčí syrové maso, nejvíc milují vnitřnosti, za což ráda nejsem…ale zase jsou nejlevnější.

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 22:32:03 xxx.xxx.60.248
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 05.01.2024, 19:26:59

Applaws moje mrchy ani neďobnou…

Buď nějaké shity typu RC, anebo ty Purizonky.

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 22:28:34 xxx.xxx.60.248
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.01.2024, 22:07:36

Je to zamotaný! Pokud nevyzkouším “své” studenty (celý semestr jsem je učila z cca 95%), vezmou mi je a přidělí jednomu patolízalovi. A to by bylo fakt už to poslední, co tam mám a oč bych přišla. Určitou autonomii při zrovna této výuce…

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 15:00:52 xxx.xxx.60.150
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 02.01.2024, 14:38:20

Preferuje Pespiro placama pookrajové philmy, pesimistické, přesto pro přemýšlení?

Pokud preferuje, Pespiro postahuj philm, pokoukej. 

Pojmenování philmu při poslechu Personálního Potrubí (YT): Phíkovnice povkládala před pár příspěvky.

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 14:55:05 xxx.xxx.60.150
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 05.01.2024, 09:35:12

Ne, teď vážně: Efe, zajdi si na neurolku ještě před víkendem. Můžeš mít výhřez plotny, není to sranda. Držím pěsti!!!

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 14:53:38 xxx.xxx.60.150

Phíkovnice přinasratá permanentně. Pracovní proces příšerný! Phíkovnice popisovala při politickém pokecu. Pesimismus, příšerný pesimismus přehltil palici Phíkovnice!☹️

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 14:52:05 xxx.xxx.60.150
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 05.01.2024, 09:35:12

Pefe přidržuji palce, pěsti!👍

Potřeba poznat příčinu potíží!!! Pefe přílišně pracovala? Problém podobný páteřovým problémům Phíkovnice - plotny páteře povysunuty! Pefe potřebuje povyšetřovat, pozor - problém pořešit před pondělkem!

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 14:45:14 xxx.xxx.60.150
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.01.2024, 14:31:12

Já teď neměla peníze, tak jsem je dlouho neobjednávala. Ale v minulosti určitě nějaké rybí, pak myslím divočáka, možná kuřecí…musela bych to dohledat.

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 14:22:09 xxx.xxx.60.150
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.01.2024, 10:23:22

Raduš a zkoušela jsi ty Purizonky??? Jak jsem psala, granulová je jen Elsa. Ale jakmile Purizony objednám, žerou je ve velkém všichni tři!

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 14:20:54 xxx.xxx.60.150
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.01.2024, 12:51:28

Někdo s nickem Kočka tu už Brity propagoval…😉

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 14:00:21 xxx.xxx.60.150
balu:

To jako že si máte pronajmout na zkoušení salonek někde v restauraci? 

Já tomu u vás tam nerozumím. Přece zaměstnavatel musí zaměstnanci zajistit prostory pro výkon práce. 

“Já tomu u vás tam nerozumím.”

Balu, já tomu nerozumím také, resp. asi rozumím, ale bojím se veřejně napsat, oč jde. Jsem tam strašně nešťastná. Bezohlednost bylo už to vystěhování z pracoven v předvánočním čase (ač se to opět vědělo nejméně půl roku dopředu). No a kdo myslíte, že mi pomohl? Nesmím tahat těžké věci. Z ústavu nepomohl nikdo, strávila jsem tam dva a půl víkendu s přáteli, kteří právě balíkovali a nosili ty těžké věci do nové “pracovny”. Regulérní pracovnou to odmítám nazvat!!!

Jo, a máte pravdu. Já osobně řeším teď zkoušení, ale nám ještě běží semestr. Já jsem doučila před Vánocemi. Ale řada mých kolegů ještě ne. No a zajištění učeben pro výuku dělá zas jiná moje kolegyně (také jí to nepřísluší, ale je rektální alpinistka, tak si nestěžuje).

Fikovnice
Fikovnice 05.01.2024, 13:55:28 xxx.xxx.60.150
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 05.01.2024, 13:53:15

Balu, máte SZ.

Jinak ano, sestřenice i ostatní přátelé mi včera psali, že toto už je fakt na stížnost na rektorát… Že snad já, jako examinátor nejsem povinna shánět prostory. Netuším, co budu dělat a je mi líto studentů… No, vyzkouším je, to je jasné…ale už teď tuším, že to bude v nedůstojných podmínkách.👎