tak jednak akademik má výjimku ze zákoníku práce - na pracovišti musí být jen v době přímé výuky, konzultačních hodin či povinných porad… Já taky nejsem na fakultě osm hodin za den - ale to neznamená, že bych je neodpracovala. Většinu “úředničiny” a příprav, korespondence… dělám doma - a prokládám v klídku poledním venčením Yodislava…
Některé dny učím ráno, jindy do večera, občas v sobotu. Ale pokud ten den neučím, a nemám jinou povinnost, nemusím v práci vůbec být… (stejně tam chodím - alespoň ráno podepsat nutné, prokonzultovat problémy). A to platí pro všechny VŠ…
A jistě - tabulky platí - školy musí nejnižší mzdy v dané třídě zaručit - mzdový předpis nemůže být pod minimem. Hrát se dá s úvazkem, s osobním ohodnocením, s rozúčtováním z grantů… ale zákony platí.
“A to platí pro všechny VŠ…”
Kéž by tomu tak bylo tedy i u nás, i když mně to může být celkem jedno.
Já tu psala opakovaně o mém home office. Ostatní u nás mají pružnou pracovní dobu a povinnost být v práci (i když neučí nebo nemají výzkumné povinnosti) od 9h do 15h. Za týden jim to pak musí činit těch 40h. Home office mohou výjimečně také využít, ale až po schválení přednostkou (provádí se elektronicky, byť je to schválení formální).
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 11.01.2024, 19:58:18
No a to je právě to…
Že někde vládne benevolence v akademickém prostředí, či spíše normálnost.
U nás je mi můj home office permanentně vyčítán. A asi záviděn či co. Mám chuť dát Vaše slova přečíst kolegyni, která mi sdělila, že nikde jinde bych home office neobdržela. Akademiků mám ve svém okolí celkem hodně a takto bláznivě se chovají fakt asi jen u nás.
Ano, osobním a odměnami se dá s tabulkovým platem něco provést. Jen k tomu musí být vůle.
Dnešní mix pamlsků pro štěně u příležitosti očkování. Tedy spíš součást krmné dávky, ale účel splněn, při vyžírání lahůdek z dlaně si nějakýho pigára a předtím prohlídky ani nevšimnul. Vařená mrkev, bramboro, vajíčko, Brit salám, namrmlaný sušený plíce do toho, byl ohromen.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 11.01.2024, 17:57:50
Já si myslím, že jak jsem psala o tom našem Vnitřním mzdovém řádu nebo jak se to přesně jmenuje, tak je to vygooglitelné i pro veřejnost. I když to by se asi nejmenovalo “Vnitřní…”, že… 😀 Zkusím to pro zajímavost zadat do Googlu.
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 11.01.2024, 14:16:35
Tak jsou dny, kdy se flákám (rozuměj - bolí mě páteř a ležím). To zkrácení úvazku měla být taková pojistka, aby mě nezneužívali ad maximum. Což se stejně děje.
Ale opravdu to není tak, že bych byla v práci denně 8 a více hodin. Jsou dny a týdny, kdy tam jsem třeba 12 hodin. A pak zas výrazně méně. Myslím, že to odpovídá, ptž čas strávený prací doma (příprava prezentací apod.) se dle mě automaticky bere, že je prostě náplní pedagoga, která se ale nezapočítává do regulérního času (jinými slovy, kdo si to nezvládne připravit v práci, tak pak na to doplácí tím, že pracuje a přitom se mu to nezapočítává…jestli to píšu nějak srozumitelně).
Tak dnes další snaha o setkání s “příslušnou osobou”…a opět přes sekretářku právě sděleno, že schůzka se ruší a je odsunuta ne NEURČITO!!! Kvůli její nemoci, což chápu, ale vzápětí mi bylo sděleno, že příští týden už bude v práci (a hypoteticky prý už i zítra!!!)…přesto nový termín v nedohlednu. Já teď denně zkouším, a včera jsem zůstala s přísedící sedět po vyzkoušení. Ona je placena z jiných projektů (jiného budgetu peněz) a mého platu se zděsila…a řekla:"To se musí narovnat!"
Já už to sem fakt píšu ze zoufalství, tak mi to promiňte.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 10.01.2024, 21:08:18
Však jsem dala slovo ukradené do závorek…
Vím, že nepsal, že to jsou jeho zbraně…ale i tak mi to přišlo…no, řekněme divné. Takové dětinské.
Ale to varování ohledně monitoringu soc. sítí jsem myslela vážně. Však skoro každý den čtu, že si Policie přišla pro nějakého magora, který vyhrožoval něčím podobným, co se stalo na FF UK. Neverende, teď to moje označení magor ale nevztahujte na sebe.
Megi to nemusíte dohledávat všechny fotky.😄😄 Byla to jen sranda k tématu. Své zbraně vám pochopitelně fotit nebudu.🙂 No, možná jednu..
Jako je fakt, že Vy se, Neverende, opakovaně chlubíte. Navíc věcmi, které nejsou k závidění. Z IF vzpomínám na ty fotky peněz… Ano, Ty bych i záviděla😛, ale Vy jste profláknutej jako chlubílek a baron Prášil. A to k Vám opravdu nechovám žádnou zášť. Jen, podle mě, byste měl brzdit tady s těmi “ukradenými” fotkami.
Heleďte, ostatně v dnešní době…aby Vás nepřepadlo zásahové komando, až uvidí, kolik máte zbraní…🤣😉 Pozor na to, je určitě větší monitoring sociálních sítí.
Tak tyhle informace šly mimo mě. Domnívala jsem se, že byl “magor utajený”. Jestli se léčil a vědělo se to o něm ( a je to tak, jak je nám to předkládáno ), pak vidím veliké selhání společnosti i rodiny. A stejně si myslím, že i u nemocného musí být nějaký spouštěč, chcete-li motiv.
např. schizoidní s antisociálním potenciálem… Podle všeho až do Klánovic žil jako absolutní vzorňák. Chudák matka…..
Ano, o matce jsem psala jako o další oběti na jiném serveru, tuším hned druhý den. Přišla o dva své blízké a do konce svých dní bude žít s pocitem, že její dítě/její krev je nejhorším masovým vrahem v historii naší republiky. Neuměla bych s tím žít.
5) Kamery mají policisté připevněny na těle, logicky tedy záznam nevypadá jako z akčního filmu.
6) Dopis. Klidně jich mohlo být 10, 20… Není problém vytisknout jakékoliv množství a pojistit si tak, že se aspoň jeden najde.
7) Dotyčnému magorovi nehráblo náhle. On to celé precizně plánoval. Včetně pořízení arzenálu zbraní, tlumičů, absolvování kurzů, vytipování místa, strategie pohybu v budově a na ochozu, předchozí “zkoušky” v Klánovicích…
8) Půjčka. Nemusel si vzít úvěr u banky, věděl, že splátky platit nebude… Takže si mohl napůjčovat prakticky od kohokoliv, klidně u lichvářů. Plnil si (hodně zvrácený) sen.
Je ale zvláštní jedna věc. Opakovaně jsem četla, že měl BAP neboli bipolárku neboli maniodepresivní psychózu. A ta mi nesedí na dlouhodobé plánování vraždění. Na to mi sedí spíš nějaká porucha osobnosti - např. schizoidní s antisociálním potenciálem…
Samozřejmě je možná kombinace obojího, ale vraždění (+ dlouhodobé plánování) bych tedy přičítala rozhodně spíše té PO.