Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 13.01.2024, 07:52:02
No já nevím, zda jste sledovala vlákno Diabetes…? Tam jsem vše popisovala a popisuji. Tím, že jsem na to sama, je pro mě situace velmi limitující. Naštěstí Fido je opravdu převtělený člověk. Před aplikací na slova “Fido vydrží!” si lehne buď na břicho nebo na bok a čeká na injekci. Když jej štípne, někdy trošku zapláče. To pak “bolí u srdce” mě. Ještě horší je stanovování glykémie z ucha. To je takový minimajstrštyk, do něhož jsem zatím nějak nevnikla. Tudíž pěknou kapku krve málokdy vyrobím po prvním vpichu. Je to pro mě hodně nepříjemné psychicky. Tím, že vím, že i když jde o minivpichy, tak, že jej to zabolí. Ale nad uspáním nepřemýšlím… To bych přemýšlela, kdyby se diabetes vůbec nedařilo kompenzovat a upadal by mi do hypo- nebo hyperglykémií. Ze začátku měl hrozné hodnoty, pak se stabilizoval. Výkyv nastal zase včera (viz vlákno Diabetes).
Vám opravdu moc držím pěsti a dejte sem vědět, jak jste dopadli. 🍀
Mně bylo taky nedávno 13.😀 Dávno je když stavěli Karlův most a tím pádem mně bylo třináct doslova nedávno. 😀 Hlavně opatrně Fíkovnice naše ať se “nestrháte” dříve než vám bude třicet. 🙂
Neverende, když jste tady…toto (výše) znamenalo jako co…??? 😛
30 mi už bylo, ale mám pocit, že Vaší matkou bych být nemohla (věkově), také nejste nejmladší… 😛
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 12.01.2024, 21:24:18
Moc moc držím pěsti!!!👍
Moje kočky (současné) zatím třetí víčko neměly, ale asi víte, co si zažívám s Fidem (diabetes, navíc zcela aktuálně rozhozený po 2.5 měsících úžasné kompenzace).
Fido fakt pije poslední dny až přespříliš. Jsme snížení na 5 UI Lantusu. No a teď jsem jej změřila a 9.0!!! Není to tragédie, ale evidentně mu cukrovka “neodešla”, a já se jen modlím, zda jsem jej nerozhodila tím snížením. Navíc při mém zkoušení v posl. dnech byly časy aplikace z mé strany opravdu dodržovány ne úplně OK. Takže právě proběhla rychlá konzultace s naší vetkou…a vracíme se na 6 UI. Od zítřka.
Já včera odpadla v 19:40. Začala jsem po véče mlátit hlavou o stůl, tak jsem se prostě otočila (sedím u stolu na posteli) a zalomila to 🙂 A spala jsem jak špalek do pěti, kdy mě vzbudil idiot soused, co zase zvyšoval hlas na svou rodinu nebo psa nebo cojávím. Ichtyl jeden.
Buggyro, já spala snad 16hodin!!! Noc předtím jsem neusnula vůbec. Pak jsem zkoušela dost lidí, pak přijela domů, něco pojedla…a dál už nevím🤣. A kdyby se v baráku nevrtalo, spím asi až doteď! 🙂
Já měla na psych.klinice na spaní Prothazin..prý nenávykový..mě stačila půlka(ale bylo to jak minilentilka,takže by se to nemělo půlit,jenže já pak byla ještě půl dne ospalá,když jsem brala celý-musela jsem asi 14 dní tam ho brát,ale celý…)Brala jsem si ho pak jen občas,když jsem byla doma a byl úplněk..jinak né..
Neurol jsem slyšela,že je největší svinstvo a je návykový..
Raduš,ty asi spoustu příspěvků prošvihneš…😎vracej se…Psala jsem už dost dřív,že s chobotem spím i 8-9 hodin…ale po o prostě MUSÍM jít na hoďku bucnout(to má i brácha,myslím to spaní máme po mámě) Jen ten minulý týden byl nějaký divný,že jsem se budila ..nevím proč..ale teď 2 dny už je to lepší…
No je trochu síla půlit Prothazin, který je obalovanou tabletou a půlit se nesmí… 😀
Neurol (alprazolam) je vysoce návykový a poměrně rychle. Ale nemá tzv. příznak VNL (= vysoce návyková látka), tudíž se píše na běžné recepty. Tak jsem to myslela.
Děkuji, nevadilo by mi ani kotě s malým hendikepem, je to do rodiny s dětmi kde o ni bude dobře postaráno. Další péče a krmení už by samozřejmě bylo hrazeno z vlastních financí. Budu sledovat inzerce.
Jak Vám píšou už jiní, zadarmo neseženete ani jakobritku. Věřte mi. Virtuálně se s Vámi vsadím. 😄
Vím prd, co psovi bylo, ale tak nějak mi nepřišlo, že je jeho čas…
Děkuji za upřesnění plemena psa.👍
Jinak na začátku videa je vidět, jak jde a spadl(a)…a sám(sama) se nebyl/a schopen/schopna už postavit. Asi bych také zvažovala eutanázii. Ale proti zas mluví to, že měl/měla stále velký apetýt. Někdy je to holt těžké…to rozhodování.
Ještě mě k tomu HO napadá jedna věc. Když nám bylo sděleno před Vánocemi, že nás vystěhují, tak se jedna přidrzlá doktorandka zeptala:"Takže odteď budeme všichni na home office?" A rektální alpinista jí odpověděl:"Ne, Ty budeš střídavě ve výuce a v laboratoři, 8.5 hodiny denně." A bylo po diskuzi.
No a k těm výkazům - my tam máme milión políček a mimo jiné i políčko na HO. A ten si nemůže člověk jen tak zapsat. Do toho jiná takykolegyně vymyslela, že ještě budeme zapisovat naši přítomnost (kancelář, laboratoř, oběd apod.) do sdíleného MST. A dále máme tabuli s magnetkami, kde si musí člověk při příchodu dát své jméno do kolonky “Jsem tady” (to jediné se stěhováním zmizelo, ale nedělám si iluze, že se brzy tabule zase neobjeví). Takže tak. Také akademická “svoboda”, jen trochu svojská…
však to se spolu nijak nevylučuje, ne? taky vypisuju píchačku a přitom někdy jsem na drůbežárnách, někdy na líhni, někdy někde na cestě a někdy třeba taky doma, protože k čemu je dobré projet naftu jen aby člověk ukázal svůj obličej někde v nějaké konkrétní kanceláři.
Vylučuje, nevylučuje…
U nás člověk doma zůstat nesmí. Pokud chce čerpat home office, musí napsat e-žádost. Proč to tak je, nevím. Nerozumím tam vícero věcem.
takže se u Vás vlastně nerozlišují akademické pozice od těch ostatních. Jedno jestli profesor nebo laborantka… Zajímavé. A to mají všechny fakulty stejné ??
To nevím…jak jiné fakulty.
A v podstatě ano: Stejně profesor, docent, laborantka… Respektive laborantka nemá pružnou pracovní dobu, ale musí (měla by) být přítomna každý den přesně od - do. Ostatně stran té pracovní doby, jak jsem se ptala, tak vyplňujeme výkazy PPD.
nevidím v tom benevolenci - chtěla bych vidět vědce, jak bádají výhradně v pracovní době na své židli. A odchodem domů přestávají myslet… Je to zcela normální akademická svoboda - a pokud ji nemáte, tak se zamyslete nad prací senátu (každá fakulta má), nad prací vedení… My máme volnost neskutečnou - a překvapivě se v práci potkáváme skoro všichni - a navíc telefony a emaily fungují a nikdo s tím nemá problém.
Však já s Vámi plně souhlasím… A napsala jsem: “Benevolence, či spíše normálnost.”
Jen to holt u nás takto nefunguje. A jasně, že akademik zavřením dveří pracovny a odchodem domů s prací nekončí. I když jsou u nás tací (a není jich vůbec málo), kteří třeba od 17.h v pracovní dny a o víkendech zásadně nereagují na mail či telefonát.