Btw, předpokládám, že i Vy jste někdy potřeboval/a pomoc doktora. Nebo potřebovat budete. Takže to uzavřete, že doktor jen “žvástá” a jeho pomoc nevyužijete?
Příspěvky uživatele
Fikovnice
Z psychosomatiky také často bývají bolesti břicha nebo zad. Takže to také uzavřeme, že každá bolest např. břicha je psychosomatického původu??
No ale zkušení lidé Vám jasně napsali, že se vylučuje pes - samostatná jednotka a snadná cvičitelnost. A to tu chodí skutečně hodně zkušení kynologové a odborníci.
Miluji diagnostiku přes internet!😛
Radíte Sarah, aby nikam nechodila…? Jste si jistá, že její potíže jsou psychosomatického rázu? Proč se neživíte diagnostikou na dálku?
Fikovnice:Balu, prostě mě to zajímalo. Nevím, zda to umím vysvětlit. Prostudovala jsem desítky, možná stovky stránek třeba o Hepnarové, včetně přesného přepisu jejích výpovědí. Chtěla jsem vědět, proč byla taková jaká byla. Tady k té hrůze, co se stala na FF, jsem zase naposlouchala už desítky rozhovorů - od všech možných osob. Kajínkovi jsem do diskuze nic nepsala a ani nic psát nebudu.
Jméno terapeutky nevím, musela bych to googlit.
Je to Magda Gubová.
Jenže Xaver se, v mých očích, poměrně zdiskreditoval. A to jsem jej měla fakt hodně ráda. Nicméně, pokud budu mít čas, ten rozhovor si poslechnu.
Sarah01:Tak já počítám, že se to bude rozebírat a pitvat ještě do okurkové sezóny a vyjadřovat se k tomu bude kdejakej jouda tak, jak ke kovidu. A taky si bude stěžovat kdekdo. Už jsem četla i stížnost nějaké cizinky, která tady musela zůstat i s dětmi a nikdo jí to nezaplatil. Jinak mně taky hučí v uších, hlavně večer, je to dost podobný startování náklaďáku.
Ali, něco s tím dělej. Byla jsi na ORL???
balu:Ano, to bylo na vás a na všechny, co je zajímá Kajínkův názor. Pořád jsem se nedozvěděla, proč jste chtěla znát jeho názor. Konkrétně tohoto člověka. Když odhlédnu od toho, že měl podle mě sedět, protože nevěřím v jeho nevinu, jakou kvalifikaci má k tomu, aby se vyjadřoval k případu a lidi se o jeho názor zajímali? Jedině že seděl… A pak z něj nemá být “celebrita”, když mu lidé popřávají sluchu…
EDIT: která brněnská psychoterapeutka s ním žije? Abych se jí případně vyhnula, kdybych někdy potřebovala pomoc psychoterapeuta.
Balu, prostě mě to zajímalo. Nevím, zda to umím vysvětlit. Prostudovala jsem desítky, možná stovky stránek třeba o Hepnarové, včetně přesného přepisu jejích výpovědí. Chtěla jsem vědět, proč byla taková jaká byla. Tady k té hrůze, co se stala na FF, jsem zase naposlouchala už desítky rozhovorů - od všech možných osob. Kajínkovi jsem do diskuze nic nepsala a ani nic psát nebudu.
Jméno terapeutky nevím, musela bych to googlit.
Já myslím, že ano. Že i to jsem četla: Že jeho plán byla Celetná. Ono, pokud by střelbu spustil na té přednášce, tak to mohlo dopadnout přímo katastrofálně!!!😢
Jinak to zavazadlo vypadá velmi podezřele…ale to jen proto, že vím, co v něm skrýval. U nás třeba v pondělky a pátky běžně potkávám studenty s objemnými zavazadly. Ty dlouhé zbraně se asi dají složit, že? Pokud ano, mohl je dát i do nějaké obyč tašky, která toho hodně unese. Každopádně to tam nanosil opakovaně; to je, myslím, jasné.
orionka:Nevím, kde se vzalo to hučení (zvonění )v uších, ale psalo a mluvilo se o tom hned.
Jinak, co se Kájínka týče, vůbec mi nesedí to, jaká se z něj stala celebrita. Omilostnil ho prezident, protože bylo zjištěno, že ve vyšetřování byla pochybení. Ale žádný soud nerozhodl o jeho nevině. Divná doba.
Ještě ke Kajínkovi: I pokud nevraždil, byl to bytař, zloděj, podvodník. Celebritu si z něj udělali prostě lidi, běžní lidé na soc. sítích.
Irma19:Jenže dopis v počítači našli, až když bylo po všem. Kvůli NVS zasahovali nejdřív pyrotechnici, teprve pak následovalo zajištění stop, ohledání těla…
Však také to, že byl otec zavražděn střelnou zbraní, se v hlášení objevuje až někdy po 16h
Počkej, jako že od těch cca 12h až po 16.h zjistili, že otec byl zastřelen…?
Já ani netuším, jak takový NVS vypadá a jak se odhalí při prvním vstupu do baráku. Ty to víš nebo máš tušení?
Ale Orionko uznáváte snad, že jeho zneškodnění bylo rychlé…? A je jedno, že si palici ustřelil sám. Bylo to důsledkem právě dobrého zásahu Policie.
Od chvíle, kdy začal střílet, tak do 10 minut…? Už si tu časovou osu přesně nepamatuji. Měl obrovskou výhodu: Budovu znal, byl na tom ochozu. Já tomu nerozumím, ale všude se píše, že byl na tom místě nezasažitelný. A ti policejní kluci v tom horním patře opravdu bez váhání nasazovali životy. Napadlo mě už několikrát, že si také mohl vzít rukojmí: To by býval mohl být ještě mnohem horší masakr. A pokud měl opravdu výbušniny, tak to skutečně “potěš koště”.👎
Tak jestli je to na mě, zajímalo mě právě, jak se k té střelbě vyjádří. Pravidelně jej fakt nesleduji.😉 Navíc mi algoritmus YT naservíroval jeho video, tak jsem si řekla, že se na to podívám. A mmch. - jak se dalo čekat - je tam od něj kritika toho policejního zásahu.
No a diskuze - to je “zajímavá” sociologická sonda. Lidé jej tam oslovovali “pane Jiří”, “Vám jedinému se dá věřit” atd. atd. Dílem k smíchu, dílem k pláči.
Ale vemte si, že jeho partnerka je praktikující brněnská psychoterapeutka (pokud se tedy nemýlím).
orionka:Jestli našli v počítači uložený dopis, byť jen podobného znění, pak to jde spíš k tíži policie - co se té komunikace týče. V každé detektivce, na místě činu se jde první po počítačích ! Ten dopis mohli mít už ve chvíli, kdy našli mrtvého otce, “zaminovaný” dům…, potvrzenou souvislost s Klánovicemi. A měli spustit pátrání po nebezpečném zločinci s plným nasazením a ne po sebevrahovi, který nechce zmeškat přednášku.
A podvrhem mazanice souhlasím. Byl to sice psychopat a vrah, ale inteligentní. Bohužel.
Dost nepředstavitelné je, že si do školy nanosil celý arsenál zbraní a výbušnin. Někde to tam po určitou dobu ukrýval. Taky mohla celá "filda" vyletět do vzduchu. ( Jestli je to tedy pravda )
Tak třeba u nás by kdokoli zbraně také snadno nanosil a poukrýval. Všude v koridorech je velké množství uzamykatelných skříněk - obvykle pro pláště a vůbec bílé oblečení, pro učebnice atp. On to nosil, co jsem četla, v kytarovém pouzdru. S tím by u nás prošel také velmi snadno. Ale jak to bude teď, těžko říct… O výbušninách jsem nečetla.
Vyjádření A. Šándora jsem také slyšela. Srovnání s Uh. Brodem se nabízí a ty dva zásahy byly diametrálně jiné. Pravdou je, že ti policisté by si zasloužili metál. Šli téměř na smrt. A také jsem slyšela nějaký podcast s tím novinářem Formanem. Až ex post si uvědomil, jakému nebezpečí se vystavil. Za mě teda má obrovský obdiv!👍
Jo a na zkoumání PC měli, aspoň podle mě, málo času. Navíc si přece mysleli, že jel spáchat sebevraždu, ne, že jel masově vraždit.
To se asi podívám…teda nemám TV, ale myslím, že 168h je i online (?).
Každopádně si i bez zhlédnutí pořadu myslím, že po bitvě je každý generál. Chyby tam určitě nějaké byly; vždyť to svým způsobem byla premiéra takovéto masové střelby (ano vím - Uh. Brod a Ostrava, ale toto bylo přece jen trochu jiné). Kéž by to byla i derniéra…ale to jsem přílišná optimistka.
Dafi:Fíkpvnice-fotky ze září-Moravský kras,tam byla kosa teda a Boskovice.tam bez Dafi-na konci je halapartna ze dřeva,co přítel koupil jako suvenýr z cest…jeli jsme s tím busem/vlakem,vlakem,dalším vlakem a busem…zabít jsem ho chtěla….🙂
Nádhera Dafi!!!👏
Jinak moje famílie (včetně mých rodičů, kteří ale už nežijí) pochází z Letovic.
Ano! Nevím, zda jste se někdy koukla i do diskuze pod Kajínkovými videi…? Tam se to hemží obdivnými a adorujícími příspěvky. Nechápu…
Já jsem se snažila ten dopis i přelouskat…ale je takový…no, divný. Jsou tam odborné výrazy (i takové, které by student FF ani neměl znát), pak zas takové simplexní výrazivo. Zkrátka - divné.
Je to těžké: Část veřejnosti žádá o něm (o vrahovi) pokud možno nepsat, část chce co nejvíc informací. Já bych třeba objasnění motivu přivítala. Zda šlo o chladnokrevnost podobně jako u Kalivody (který se mmch. inspiroval Hepnarovou), zda tam hrály nějakou významnou roli vztahy v rodině, zda se choval “divně” delší dobu a pokud ano, tak jak…apod. Pokud se tedy vůbec motiv takové zrůdnosti dá objasnit…to asi ano, ale pochopit těžko.
Ano, takto to probíhá…
Krom toho nakupování a rozdávání i drahých věcí je typická někdy i poměrně šílená sexuální apetence a nevázanost. Mnozí takto psychicky nemocní se už v mánii nakazili nějakou pohlavní nemocí.😕
Ano, video s tram jsem viděla. A hned jsem někde psala, proč neodklonili (nebo třeba nezastavili?) dopravu. Ale myslím, že to bylo nějak hned ze začátku zásahu. Takže ten policista, co křičel na tramvajáka “Jeď, jeď, ne-zas-ta-vuj!”, asi udělal to, nejlepší, co v tu chvíli udělat mohl. No a plán budovy…i to mě udivilo!!! Vždyť snad přímo na vrátnici (na recepci) jsou plány, včetně únikových východů, např. pro případ požáru. Ale fakt těžko hodnotit - asi se nezdržovali vyžadováním plánu budovy, šlo o minuty, možná o vteřiny.