Ali, to je Tvoje autino?
Moc pěknej mazlík!👌
Ali, to je Tvoje autino?
Moc pěknej mazlík!👌
efe:Mno ono nové auto za, dejme tomu, 350 a třeba 3-4 roky staré za 350 je ale naprosto neporovnatelné výbavou, motorizací, prostě vším. Pomíjím teď šméčka.
My vždy kupujeme takto “stará” auta. Poslední dvě koupě se, vzhledem k době, opravdu vyplatily. Jedno auto jsme kupovali jako půl roku staré, za poloviční cenu auta nového. Teď je pětileté a pokud bych ho teď chtěla prodat, tratím oproti pořizovací ceně pouze nějakých sto tisíc.
Druhé auto jsme koupili v DE od soukromého majitele, jako tříleté, teď po čtyřech letech bychom ho prodali dokonce dráž, než za co jsme ho koupili. Ale to je taková speciální designovka.
U nového auta tratíte nemalou část hodnoty okamžitě po opuštění autosalonu. A také přiznávám, že na standart, na který jsme v autech zvyklí, bychom v podobě nového neměli. Respektive nejsme ochotni za to ty peníze dát.
Jj, souhlasím.👍
Koupila jsem de fakto “zajeté auto” s nájezdem asi 30k.
Pravdou je, že i tou polovinou prodejní ceny ZÁKLADNÍHO modelu jsem dostala samu sebe do finančních těžkostí. Holt člověk občas udělá hloupost. Jenže já nějak sdělila po otci zálibu v autech. S Fiatem by mě hnal bičem. Ale mně se líbí, je pro mě úžasně pohodlný (nastupuji a vystupuji v podstatě ze stoje) a navíc ujíždím na rychlosti!!!😔 Takže už přišly i pokutky, ale já chtěla opravdu silnější auto.
Na druhou stranu jsem úplně stupidně po smrti táty zcela pod cenou prodala tátova Rovera, kterej byl nabušenej ještě mnohem víc…
Sarah01:Ošklivý, strašně moc. Ale jo, cena je OK.
Mně se líbí toto 🙂 https://skladovevozy.volkswagen.cz/car/V-2021-0642095-CZ/technical-information
A mně toto!!!😄😉
Sarah01:Megi, kde se dá koupit nový auto pod 300 tis. s automatickou převodovkou a asistentama? C3 je asi Citroen a teda designově se mi nelíbí ani jeden.
Jé, a viděla jsi novou C3?? Ta je fakt moc povedená!!!👍
balu:Výkup - před necelým rokem jsem se synem pomáhala prodat auto svému otci, Škodu Felicia s nájezdem cca 30 tisíc, vše původní, jen nebyla garážovaná, takže drobné oděrky a lak už taky po těch letech nebyl v top stavu. Dali jsme inzerát, ozvali se nějací lidé, mimo jiné i z áček a z Auto Esa. Ze zajímavosti jsme začali jednat s oběma bazary. Nám teda bylo jasné, že pokud chceme zjistit výkupní cenu, budeme muset zajet na jejich provozovnu, protože je potřeba auto posoudit i na zvedáku (nenapadlo by mě něco jiného). Nabídnutá cena byla samozřejmě v obou bazarech směšná. Ale přijeli jsme, chvíli počkali, pak prohlídka velkého techničáku, prohlídka auta, chvíle čekání, ocenění a rozloučení. Žádný nátlak ani v jednom z bazarů. Auto jsme prodali soukromé osobě pak sami.
Esům jsem nabídla staré autino. Prošli, projeli…a sdělili, že o ně nemají zájem!😄
Espiro:Jó, Áčka, to je matroš 🙂 Prodávala jsem auto, dala inzerát a do minuty mi přišla reakce, jakože od fyzické osoby. Ukázalo se, že je to výkupák od Áček (první vroubek, vydávat se za soukromou osobu). No a on, že moji cenu respektuje a auto ode mě vykoupí. Dobrá, povidám, tak se můžeme domluvit. A prý mám přijet na prodejnu, na technickou prohlídku a bla bla bla (druhý vroubek). Tak jsem ho upozornila, že on je kupující a pokud o auto stojí, tak prosímpěkně, ať si přijede. No to nééé, takhle to nefunguje prý, musím přijet já (a strávit tam půl dne, to známe, třetí vroubek). Tak jsem mu poděkovala za zájem a utnula hovor. Následovalo asi šest dalších telefonátů v následujících dnech, že kdy jako přijedu. Pokaždé jsem reagovala stejně - přijeďte si. A pak už byli velmi nepříjemní, ale velmi… A to už se nezmiňuju o tom, jak výkupy u nich probíhají, zkušenost v rodině. Výsledná cena, kterou jsou ochotni vám dát, se velmi vzdaluje vašim požadavkům. A jako při koupi, i tady spoléhají na to, že když vás budou na prodejně zdržovat x hodin, vyměknete, abyste to už měli za sebou (že, Fíkovnice?).
To, že v nabídce mají auta, která prostě k prodeji nemají, je klasika. Vám se na netu zalíbí, oni ho bohužel “právě” prodali, ale mají tu podobné a jedeme… Podstatné je dostat vás na prodejnu a pak už následuje ono vyšťavení v podobě několika hodin čekání, viz výše. Prostě ne, nesnáším jejich metody, na mě nefungují a nehodlám je nikdy podstoupit.
No hele, já na ně byla naserkaná fest…ale zároveň jsem fest chtěla to auto, a fakt je už nutně potřebovala. Takže jsem to hulvátství a protahování nějakou dobu vydržela. Pak jsem šla za tím jakože hlavním manažerem a řekla mu, že kdybych se ve svém zaměstnání chovala tak, jako on ke mně, tak budu mít vyhazov. Posměšně se zeptal, co dělám. A ač to lidem takto na první dobrou neříkám, tak jsem mu holt sdělila, že jsem lékařka (bez další specifikace). Pak se trochu zklidnil a choval se úslužněji, což je vlastně ještě víc k:🤮!
Sarah01:🤣😂
A je to tu!!! Už krvácím z ruky a to jsem ani “nečenichala”.🤣ON byl skrytý v ložním prádle, jako že vlezl pod povlečení deky, já natáhla naprosto nic netušíc ruku…a sekanec!!! A zadníma začal cupovat deku. Prostřední je prostě hračička…😄
Varaxi:Prosinec se jmenuje prosinec od staročeského slova prosínati, tj. prosvítati. Šlo o to, že den byl tak krátký, že slunce není nikdy nad hlavou a prosvítá mezi stromy a domy ze strany.
https://www.stream.cz/uzliky-na-jazyku/proc-je-leden-leden-nazvy-ceskych-mesicu-vysvetleny-64006886
Prasinec to snad nikdy nebyl. 😀
No ale zas prasinec je teda naprosto kouzelné slovo!!!😂🤣
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/koronavirus-covid-covid-19-zdravotni-potize-postcovidova-syndrom_2203280010_kth
Namátkou článek (nebo podcast?), který jsem teď jen velmi rychle prolítla…
Já ale nevím, jakou statistiku máte na mysli?
Jestli třeba AIM (infarkty), tak mám čerstvou zkušenost: Sousedka mých přátel prodělala AIM, oni jí volali Rychlou. Profesionální zásah a po pár dnech je doma a OK.👍 Nicméně dotaz na COVID - dle té paní - vůbec nepadl. Jinak se dá samozřejmě dost dat najít na ÚZIS, i když jsem tam už nějakou dobu nekoukala.
Trickyvoo, s těma zálohama jsou Áčkaři chronicky známí…👎
Já mám Čeňka ráda, ale kdybych někdy měla peníze a kupovala si ještě auto, tak u nich už ne. Kvůli tomu sprostému chování.
Ali, Ty se směješ…ale já měla na hlavě i strupy!!!🤣
Ale dobře mi tak…jakmile začnu “čenichat”, začne mě považovat za nějakou obrovskou a hlavně strašlivě nebezpečnou šelmu!!!😂
Mě fackuje jak Elsa, tak Prostřední. A Prostřední ze zálohy. Stačí, když začnu napodobovat čenichání. Jako normální třeba psí čenichání a nasávání - hlasité!!!🤣
Přiblíží se, jako by nenápadně a ze zálohy dostanu takovou facku i s roztaženýma drápama (navíc ZÁSADNĚ do hlavy!!!), že toto “žertování” jsem už ukončila!😂
👍👏
Aha, tak já to blbě pochopila. Zapletla jsem do toho ještě toho střelce. Tak to pardon, vyjadřovala jsem se k něčemu jinému.
Heleďte to je asi Studénka, jestli se nepletu. To sem vážně nedávejte.
Jenže ne každý má možnost jít za kamarádem do špitálu. Ne každý má možnost si nadiktovat, že chce to a to vyšetření.😉
Ježkovy voči, proč jako???
Já jsem tedy přesvědčena, že tak šílenejch magorů zas až tolik není!!!
Anonymní:To nechápu
Tak to ale není nic nového…
Receptory pro tu svini jsou i v cévách.
Sestřenice prodělala tuším 2. COVID. Je po velmi těžké embolii, už dříve. Při COVIDU si jen pro jistotu nechala udělat d-dimery = šílené hodnoty!!! Takže IHNED pádila i na CT, tam se naštěstí embolizace neprokázala. Ale promptně nasazen warfarin. A to už jej měla vyexovaný.
No a já jsem riziková skupina, tudíž i u druhého (výrazně slabšího COVIDu) jsem si nějakou dobu píchala Fraxiparine. O prvním nemluvě.
Jak jsem jela domů, říkali v rádiu, že student s taškou narvanou učebnicemi!😄👍