Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.01.2024, 19:34:15
Ali, já si vyjednala INDIVIDUÁLNÍ cenu u dodavatele (teď nevím, zda plynu, elektřiny nebo obojího). To jde… Musíš se tedy obrnit trpělivostí. Strávila jsem telefonováním cca 3 dny, další týden maily, kdy jsem jak gramodeska psala, že od nich buď odejdu k jinému dodavateli, anebo je nahlásím kontrolnímu úřadu. Jo, a celé mi to poradil takovej ten “srovnávač cen energií” - asi na “kalkulátor.cz”. Prostě nějakej chlápek, s tím jsem si volala a psala, a on mi radil, co mám svému dodavateli napsat, čím pohrozit…a že tím, že jsem sama, že mám zkusit vymoct tu cenu úplně mimo ceník. A po mých mnoha pohrůžkách to fakt pomohlo. Kdybys potřebovala víc info ode mě, tak mi klidně brnkni nebo napiš.
Tak mě před pár lety s propadlou technickou chytili…začala jsem se pěkně rozčilovat, že tohle má na starosti manžel, že on taky očekává teplou večeři a že teda, když on neudělal technickou, tak já teda přestávám dělat večeře a dejte mi pořádnou pokutu, hned mu to dám k proplacení… taková ostuda… no to si za rámeček nedá, co mu řeknu…,, no asi se policajtům mého manžela zželelo a pustili mě bez pokuty.
Já jsem na to Sarah napsala, že STK na jednom autě jsem měla propadlou také 4 měsíce; a na druhém autě propadlé povinné ručení 6 měsíců. Jezdím denně!!! Měla jsem nesrovnatelně víc štěstí než rozumu!!!😀😇
Ano, je seznam omamných látek, dokonce je těch seznamů více…😉
Jinak ony jsou jednak omamné a pak psychotropní látky. Ty jsou definovány v tzv. lékopisu.
A pak jsou vyhlášky o omamných a psychotropních látkách, kde jsou kategorizovány do několika podskupin. Vyhláška specifikuje i nakládání s těmito látkami. Řada z nich je třeba v lécích, takže je takto legislativně upraveno jejich skladování, výdej v lékárnách atp.
Pedit: Paraxi právě peče…😛 Proto pochybuji prostřídávání psí péče. Přespříliš piditvorů pro Paraxi - pravděpodobně plánované pospolité psí pohlídání padne.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.01.2024, 06:35:46
To už jsme tu, Ali, diskutovali.
Je to špatně, že je to volně dostupné. Mmch. děti se relativně snadno dostávají i ke kratomu… Já jsem HHC zkoušela na tu moji páteř kvůli mírnění bolestí…a nic, prakticky nula efekt.😢
Zaobíralo se tím MZd a Válek z nepochopitelných důvodů ten prodej nezakázal, resp. nepřidal třeba ten kratom (což je mimo jiné i opioid!) na seznam zakázaných látek. Mám na mysli alespoň dětem, mládeži atp. Jenže situace je taková, že oni složitě legislativně zakážou třeba to HHC a malou obměnou chem. struktury přijde na trh zase jiný kanabinoid. A opět bude muset začít kolečko legislativy a následného zákazu. Tedy HHC je legální…ale je samozřejmě nesmyslné, aby bylo dostupné dětem. Já bych to regulovala tak, že by prodej byl na OP a třeba až od 18 let. Totální restrikce kanabinoidů by byla spíše na škodu, na trh by přišly tvrdší a škodlivější drogy.