Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 31.01.2024, 16:29:55
Raduš, tady je divné vždy to dlouhé rozmezí.
Myslím, že to teda na stejné místo, tj. do postele😕, už udělal v době, kdy jsem byla na nějaké té mojí krátké dovolené. Pamatuji si, že jsem cítila jakejsi puch, ale převlíkala jsem postele, a tak jsem to dál nezkoumala.
Víc a víc si myslím, že si asi říká o větší pozornost. Tzn., že dnes mu budu donekonečna čutat žaludy!😀
Tenurri: Asi moc neporadím. Jen pokud jste přesvědčená, že to není zdravotní problém, tak co v tu chvíli kočičí WC, bylo čisté?
Babičky kočka takhle chodila dělat potřebu mimo, když jí přišlo, že je záchod už fujky. A to právě chodila na místa, která byla hodně na očích, případně na boty, nebo do vany 😀 …Taky to nebylo nějak často.
Nebo mě ještě napadlo, nemůže takto reagovat na Fidovu nemoc (možná je to blbost)?
Já mám kočky v tomto ohledu vzorné. Jen když jsme byli na dovolené týden a staral se o kočky kamarád, tak jsme našli uprostřed ložnice na podlaze na protest hovňouse 😀…Nikdy předtím a ani už nikdy potom to kočka neudělala (dle velikosti to bylo její 😀).
My jsme si tykaly…to jen na úvod. I jsme v přátelství na FB.😉
Záchodky jsem běžela zkontrolovat a nevím, jestli všechny, ale nejméně jeden byl čistý. A on zas až taková cíťa, že by musel jít ZÁSADNĚ do vyčištěného WC, není.
Myslím, že záležitost Fidovy nemoci se tu už probírala…jenže on je, pevně doufám, teď zkompenzovaný. Myslím, že byste nikdo na něm nic nepoznali. Opět chodí na noc ven…a chová se tak nějak stabilně stejně.
Nooo, protest, to mě napadá. To jsem už také psala… Celkem logicky mám nějak míň a míň času. A Prostřední je taková hračička. Nevím, zda mu fakt mohlo zrovna v tu chvíli vadit, že já čučím na seriál a nehraju si s ním…???
Třeba teď se mnou také leží v posteli, teda on je zásadně distanční, že se na mě nelepí…ale jako by si mě hlídá.
Buggyra: Fikovnice, já bych ho něčím flákla a vyhodila. Ale to je hrozně averzivní a nepozitivní přístup, tak vyčkejte rad ostatních.
No, já byla hrozně vytočená, jako že fakt hrozně. Ale bylo mi jasné, že zařváním uklidním tak leda sebe…
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 31.01.2024, 10:25:50
👍👍
Sarah01: Jé, tak to jste hodná, že jste takový fanoušek mojí Julči, děkuju. 🥰
Já jsem také fanynka…ale více Dráčka!🥰
Tak já se sem s dovolením vmísím, jo?
Možná někdo vzpomínáte, jak mi Prostřední pomočil krabici s čerstvě donešenou pizzou (??). No a minulý víkend ležím v posteli, koukám na netu na jakýsi seriál…a Prostřední přišel za mnou do postele. Po chvíli koukám, že jaksi třese ocasem a bylo mi to jasné.👎 On do té postele přišel pomočit nejen čerstvě povlečené ložní, ale i mě!!! To už je celkem vážné. Tedy udělá to tak v průměru jednou za 2 - 3 měsíce. Ale strašně se bojím, aby z toho nevznikl zlozvyk a nedělal to pravidelně. Navíc jako jediný značkuje a smrdí, byť je vykastrovaný. Zdravotně se jeví naprosto OK. Je hravý a žravý. Nemáte někdo nějakou radu, prosím?
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 31.01.2024, 09:57:52
Jo jo, díky. Já si to myslela.
Verun: 😂 Tak to my měli letos okurky nakladačky, Píčusky, sazeničky nám rozdala kolegyně z práce, původně si je piplal její přítel , ten byl nazván kolegyní “pěkným Píčusem” a nová odrůda byla na světě.
Teda, omlouvám se, ale já normálně viděla jeden díl pořadu Malé lásky. No a tam porodila jedna žena, která ale zůstala sama, bez chlapa. Každopádně mimčo po porodu vyfotila a foto tomu exchlapovi poslala. A kamera si ji pěkně vychutnala a zazoomovala, jak má toho chlapa v mobilu uloženého. No…a měla jej tam pojmenovaného…ehm “č..ák”. Pak tam byl záběr na “Poslat foto č..ákovi?” To jsem taky padala do mdlob…😄
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.01.2024, 06:04:16
Ještě když jsme ve velkém pěstovali na poli brambory, tak pak na vyorání jsme používali tzv. čerta. Znáš to? To je ten rotavátor? Asi ne, že?
Jinak pak už jsme byli “šul-nul”, navíc totálně sedření prací na poli…takže jsme pole prodali. Za směšnou cenu. Dnes by to mělo hodnotu nejméně 10x vyšší.☹️
Jo a také jsme zkoušeli v devadesátkách krom obilí a brambor pěstovat na prodej heřmánek římský. No, když si vzpomenu, to byly galeje. Pole mělo tuším dva hektary a my třeba ručně ty brambory okopávali, sbírali mandelinky atp.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 31.01.2024, 09:21:52
No, je pravdou, že jsem pořád tak nějak na Pitkina zvědavá…😄
Teda raději píšu, že s jednou kámoškou jezdíváme na D ve druhé polovině srpna. Plus teda…já netuším, kolik budu mít D, zda tedy budu v nové práci😉, atd.
Třeba se to bude někdy někomu hodit. Dávám sem mail (bez soukr. údajů), jak jsem si psala s pánem z Kalkulatoru.cz. Fakt mi pomohl dosáhnout extrémně nízké ceny. Alence (Sarah) do SZ pošlu pak ještě přesnější info. Je pravda, že já měla jiného dodavatele než Alenka, ale to nevadí. “Kalkulator” pomáhá obecně všem proti energošmejdům!👍
Dobrý den, paní XY,
posílám vám číslo na Whatsapp: xxxx09476. Posílám vám vzor výpovědi smlouvy. Vyplňte tak, jak jsme si říkali v hovoru. Výpověď pošlete na info@centropol.cz, v mailu pro Centropol požádejte, aby vám na mail poslali Akceptaci Výpovědi, budeme ji potřebovat pro uzavření nové smlouvy. Pokud by s tím měli mít problém, neváhejte se zmínit o tom, že budete záležitost řešit u Energetického regulačního úřadu. Podle zákona máte právo výpověď zaslat 10 dní před koncem současného závazku podle podmínky zvýšení ceny nebo změny jiných smluvních podmínek. Poprosím o zaslání celého ročního vyúčtování za elektřinu od Centropolu. Předem děkuji. V případě potřeby se mi ozvěte na moje číslo. S pozdravem Martin N., Kalkulátor.cz
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 31.01.2024, 05:13:29
Dajo, já si tak nějak myslela, že šprýmujete…a ona je to fakt urna…
Na druhou stranu i o takových věcech je třeba přemýšlet…
Snad se nezlobíte, že jsem se tu v noci smála (úplně nahlas), určitě jsem to nemyslela nijak špatně.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 31.01.2024, 07:53:22
❤️
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.01.2024, 08:56:57
Já rozflákanou pneu mám furt v kufru, jako že na hadry. A kolo stále na rezervě. Bohužel zatím nebyly peníze na dvě nové pneu, navíc se obávám, že je zdeformovaný i disk…😕
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.01.2024, 06:53:22
Ano, Buggyra má pravdu, je to ten ERÚ.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.01.2024, 05:54:57
Podle mých zkušeností stačí jen napsat, že pokud nevyhoví, podáte stížnost a podnět k prošetření, na ten ERÚ.
Sarah01: Musím teda říct, že pokud to uschne, tak to jde docela blbě dolů. Něco opadá, něco udělá dredy. Ale tohleto vypadá víc tekutý, než jsme měli my. 😂
“víc tekutý než jsme měli my…”🤣
Já budu muset evidentně pro teď opustit stránky CHZ, ptž to tu prostě aktuálně nedávám!🤣😂👍
Edit: Ale doufám, že sem brzy zase naklušu, ptž jsem extrémně zvědavá na Pitkina, co jej má doma Daja!😀
kometa: Omyl, ignorujte - pořád mi tady chybí tlačítko Smazat.
Co…co to??😀
Ehh, já mám nějak extrémně rozvernou náladu, to nevěstí nic dobrého!!!😄
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.01.2024, 20:01:44
https://www.ifauna.cz/clanky/8646-nebezpecne-javory-aneb-atypicka-myopatie-koni-v-otazkach-a-odpovedich.html
Teda nemyslela jsem, že sem budu dávat odkaz na článek zrovna z IF…ale zajímalo mě, co tu probíráte…
A možná na mě budeš naštvaná, ale Efe je koňák, a psala Ti, že nevíš, o čem píšeš. Vím, že se vyznáš v rostlinách, zahradničení atd., ale…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.01.2024, 19:34:15
Ali, já si vyjednala INDIVIDUÁLNÍ cenu u dodavatele (teď nevím, zda plynu, elektřiny nebo obojího). To jde… Musíš se tedy obrnit trpělivostí. Strávila jsem telefonováním cca 3 dny, další týden maily, kdy jsem jak gramodeska psala, že od nich buď odejdu k jinému dodavateli, anebo je nahlásím kontrolnímu úřadu. Jo, a celé mi to poradil takovej ten “srovnávač cen energií” - asi na “kalkulátor.cz”. Prostě nějakej chlápek, s tím jsem si volala a psala, a on mi radil, co mám svému dodavateli napsat, čím pohrozit…a že tím, že jsem sama, že mám zkusit vymoct tu cenu úplně mimo ceník. A po mých mnoha pohrůžkách to fakt pomohlo. Kdybys potřebovala víc info ode mě, tak mi klidně brnkni nebo napiš.