Aktuálně: 3 867 inzerátů207 900 diskuzních příspěvků18 222 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 06.10.2024, 13:41:28 xxx.xxx.32.159

Zlatej “můj” Mirek (= internista). Poslala jsem mu jednu krátkou SMS, jak se mi vede. A už mě bombarduje SMSkami - že budu potřebovat ATB, pošle rp. atd. atd. On je fakt zlatý člověk!👍

Fikovnice
Fikovnice 06.10.2024, 13:35:44 xxx.xxx.32.159
Leithian:

To mi nepripominej… ja 40tky horecky a sla jsem kydat 6 boxu, odvodit do vybehu, nakrmit, boxy nastlat. A slozit 6 baliku slamy a sena rozebrat a odtahat na vidlich ruco pres dvur do zadni stodulky s pristupem ala dvere do bytu… 

A za covidu… to nechci vzpominat… doted si rikam jestli sem ze sebe nemohla vytriskat vic a… mozna by na tom par hadu bylo lip…

Jak to myslíš “ze sebe vytřískat víc”?

Fikovnice
Fikovnice 06.10.2024, 12:40:42 xxx.xxx.32.159

U mě to nebude COVID. Pokračuji v nemoci, test mi snad někdo donese (pro zajímavost si jej udělám). Vše spustilo prochladnutí. Dominuje postižení průdušek/plic, přidal se močák… Konec hlášení!🤒

Fikovnice
Fikovnice 06.10.2024, 12:35:37 xxx.xxx.32.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.10.2024, 10:11:12

Jestli se dobře dívám, tak to jsou ty přízemní bedly - bedly zahradní. Ale neměla jsem obrázek zvětšený. Ještě větší koberce mi před pár lety vytvořily na dvoře na chalupě. Udělala jsem si je vynikající na kmíně - a pak mi z nich bylo blbě!😲

Fikovnice
Fikovnice 06.10.2024, 12:32:22 xxx.xxx.32.159
drvodelkafialova:

Pro mě, která se v bullech dvakrát neorientuju je nejhorší, že vlastně nedokážu poznat, jestli je to pitbul, staford nebo tenhle american bully. Navíc, jestli se jedná o podobný problém jako byly ty záchvaty u zlatých kokrů, asi ani majitel neodhadne, jak moc jsou nebezpeční. Kamarádka kdysi měla tu smůlu, že takhle postiženého kokra měla. jednou jí navážno napadl, jizvy má do dneška. Říkala, že měla pocit, kdyby byl o chlup větší a těžší, že ji zabije. Tomuhle zvířeti se už vůbec neubrání nikdo. Ty ženský měly štěstí, viděla jsem to video z Anglie, jak to samé plemeno roztrhalo dospělého chlapa a kolem byli lidé, co se mu snažili pomoct.

To je to video, co bylo i tady…asi (?). Pamatuji si je - hrůza!!!

Fikovnice
Fikovnice 05.10.2024, 11:38:19 xxx.xxx.32.241
Vahine:

Fíkovnice, to je děsný 😳 brzo se z toho dostaň, ať je líp! 🙏🌷 a co kočendy, kdo je krmí? Řádí to, ta mrcha covidová

Vahine, na kočeny jsem sama. Teď zrovna mi Elsa přišla říct, že má hlad. Ti živí tvorové způsobí, že se musím prostě aspoň trochu mobilizovat. Ale co je síla, Fido před chvílí kašlal až se dávil = on ze mě přejímá snad všechno.😟 A vůbec nechtěl jít v noci ven. Ono i kdyby chtěl, tak by měl tentokrát smůlu. Jenže on se nalepil na mě a možná se snažil mě nějak léčit a “vytahovat” ze mě horečku a nemoc.🐈

Fikovnice
Fikovnice 05.10.2024, 11:32:05 xxx.xxx.32.241

Holky, souhrnně - kdo jste psaly (ale i ostatním): MOC děkuji za přání úzdravy!🌷

Včera tu byla kámoška - pomoct mi s umytím oken atd. Jak jsme měly okna otevřená, tak jsem prochladla (navíc asi druhý den po sobě). No a kámoška chtěla pak ještě zajít na večeři. Je to kousíček, ale já už měla problém tam vůbec dojít. No a pak při návratu domů už to fičelo: Ta horečka + další příznaky. 

A k těm zádům: Ano, včera bolely příšerně. Teď, jak jsem v poloze ležmo, tak páteř relat. OK. Ale celkově je mi fest zle, no…😟

Fikovnice
Fikovnice 05.10.2024, 11:28:39 xxx.xxx.32.241
Sardullah:

Sestřenka měla covid cca před 14ti dny… a když teda opomenu nějaké ostatní příznaky podobné chřipce, tak jí děsně bolely záda, říkala, že se to bez prášků na bolest nedalo vydržet. Shodou okolností na to přišla řeč předevčírem s jedněmi mými zákazníky a prý je taky ukrutně bolely záda. O nikom dalším v mém okolí s covidem nevím. Takhle vysoký teploty neměli.

Tak se Jani drž… ať už je to co je to, tak ať to brzo odejde… nemoc jedna ošklivá eaná.

Jani, MOC děkuji! Včera bolest páteře úděsná, plus bolest hlavy - opět jako při prvním COVIDu. Mate mě vysoká horečka a to, že mám už teď něco bakteriál. na plicích/průduškách. Ptž když se zadaří, tak vykašlávám…ehm hnusy.

Horečku si teď odmítám měřit, cítím, že ji mám a nechci se nechat deptat její výší.

Fikovnice
Fikovnice 05.10.2024, 01:39:58 xxx.xxx.32.241

Prosím, máte někdo teď někdy zkušenost s Coviďákem - jako že s nemocí? Mně je od čtvrtka šíleně, a dnes (teda v pátek) to vygradovalo. Bolesti všeho, celýho člověka, poměrně hodně zle (slabost, neschopnost ujít ani pár metrů) a opět si “vesele” horečkuju a atakuju tepl. přes 39 st. C…😟

Teď jsem se koukala, jaký příznaky mají současný mutace a vše sedí, akorát, že právě vůbec neuvádí horečku… No nic, uvidím… 

Když tak sem dávám, co jsem teď kdesi vygooglila:

"Omikron, pirola, eris - Příznaky nových variant se v mnohém liší od ostatních variant onemocnění covid-19. Mezi ty nejčastější patří: silná únava, bolesti celého těla, silné noční pocení, kašel, bolest/škrábání v krku, rýma, bolest hlavy, zbarvení rtů, nehtů a kůže do šeda (z důvodu nedostatku kyslíku), u dětí se může objevit i vyrážka, naopak oproti předchozím variantám obvykle chybí ztráta chuti a čichu."

Fikovnice
Fikovnice 05.10.2024, 01:36:08 xxx.xxx.32.241
Buggyra:

Třeba by Leithian (nebo i jiní) poznali, zda tehdy šlo o kousnutí hadem (pravděp. užovkou).

Já ti nevím, kdykoli jsem viděla obojkovou užovku v ohrožení, hrála mrtvou… A srdnatě se tvářila velmi mrtvě i když ji okusovala kočka… Měla jsem za to, že je fakt chcíplá, ale když se kočka dostatečně načmuchala toho smrádku, tak odešla, a užovka se rozbalila a odešla taky.

To jsou obojkovky, dělají thanatózu.

Ale nechtěj naserkat Coronellu - to jsou kousací mrchy!

Fikovnice
Fikovnice 04.10.2024, 11:50:45 xxx.xxx.32.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.10.2024, 21:35:40

U nás bývají stejný fronty na samoobslužný jako na normální kasy…🙄

Fikovnice
Fikovnice 04.10.2024, 11:35:53 xxx.xxx.32.153
megi-the-pes:

bez toho středového kolíku může ntb běžet, ale nebude se dobíjet
a hlavně, když se ulomí, zkřiví, tak narazí do stěny, kde je plus a minus
šup a je po notebooku
kdybyste viděla, kolik lidí má takové chytré nápady, když dává ntb do tašky, do auta, do jiného pokoje, stěhuje to se zapojenou nabíječkou
neva, aspoň mám co dělat 😀

Jj, Megi, já toto vím. Mně se totiž ten středový kolík už v minulosti ulomil a kupovala jsem novou nabíječku s adaptérem. Ale naštěstí to tentokrát není ten případ. 

Fikovnice
Fikovnice 04.10.2024, 11:27:13 xxx.xxx.32.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.10.2024, 07:36:42

No tak Ti pěkně děkuji!🙃

Žiju v symbióze s tou “mojí” užovkou na chalupě, ale že má tolik žubů 😄, jsem teda netušila. Btw, kámoška kdysi dávala na IF foto po výletu v lese s otiskem “něčeho” - pocítila prudkou bolest, pak na to zapomněla a až doma objevila ten otisk a ranky. Dostala vylágoš od IF hadařů - že si vymýšlí, že se popíchala o ostružiny atp. Jestli s ní budu v kontaktu, poprosím ji znovu o tu fotku. Třeba by Leithian (nebo i jiní) poznali, zda tehdy šlo o kousnutí hadem (pravděp. užovkou). Kámoška nemá žádnou hadí fobii, foto dávala jen ze zvědavosti a pak byla znechucená reakcemi hadařů. 🙄

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2024, 11:37:56 xxx.xxx.32.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.10.2024, 11:33:19

Že jo? Já si taky říkala… Ale teda při googlení jsem tu možnost nenašla, ale dívala jsem se jen zběžně.

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2024, 11:33:17 xxx.xxx.32.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.10.2024, 11:26:52

Díky. Ono mně se v minulosti ulomil ten čip (nebo jak se tomu říká) v konektoru (ta minityčinka), tže napájecí kabel jsem už nejmíň 2x obměňovala = kupovala nový. Včera jsme s kámoškou dělaly pořádek u mě v bytě, nevím, jestli jsme NTB nějak nešetrně šouply na jiné místo, ale po jejím odchodu se prostě nechtěl kabel “chytit”. Teď už je to OK, přes noc, jak jsem psala, se nabila baterie do maxima.

Jo a k tomu rozpohybování se: To je to, co mě večer znervóznilo. Ona se rozpohybovala, ale vždy tak na 20 sekund a pak se přestala pohybovat. Ale postupně ta políčka symbolu nabití naskakovala až do současného plného dobití baterie.

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2024, 11:29:22 xxx.xxx.32.153

Mno. Jako popravdě tím nahlašováním se nic moc nezmění. Vždy platilo: Kde je poptávka, je i nabídka. 

Pokud si kupující není ochotný zjistit nějaké podrobnější info ("manuál ke koupi psa/jakéhokoli zvířete"), a zde nahlášený inzerát zmizí, tak si stejně zvíře pořídí na jiném webu. 

A jak jsem psala i kdesi jinde, nahlašovala bych jedině fakt prokázané množky, kde se ví, že psi živoří, jsou týráni atd.

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2024, 11:25:00 xxx.xxx.32.153
lesnizinka:

Eli, tak co se běhu týče…to je pro mě něco jako matematika něco, co nikdy nepochopím😜 Nechápu, že někdo běží a běží ještě po 500metrech🙄 To je tak max, co s vypětím všech sil uběhnu v kuse. Zkoušela jsem to běžet pomalinkým poklusem, i pro změnu zase rychlejším během…je to jedno, víc prostě nemůžu. Když jsem se ještě kdysi snažila běhat, že se jako vytrénuju(všude to tvrdí) tak to dopadlo tak, že místo čím víc, to právě bylo míň a míň…až jsem celá otekla, v břichu vodu. Takže si myslím, že něco se srdcem, radši jen chodím a běh je pro mě tabu(předevčírem jsem to tedy zkusila, ale ,,léčit" se z toho budu nevím do kdy😏)

Uf, máte maroda?! To je mi líto😔 snad už mu bude líp, když se přišlo na potíž a už se léčí. Jestli ho to chuďato bolí tak, jak lidi, tak potěš👎😟

V břiše vodu??? To ne! To bys byla v hodně velkým průšvihu.

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2024, 10:53:29 xxx.xxx.32.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 03.10.2024, 09:12:51

Jéé, Fiono, prosím, nevíte řadu a díl? Nemám TV, ale můžu to zkouknout na netu.

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2024, 10:51:11 xxx.xxx.32.153
assil:

To by muselo být jedině plemeno, které nemá povinnou výstavu ani bonitaci, tam by si jednokulčáka určitě všimli nebo jak to myslíte zoperovat? To varle nikdo nepřišije.

Jo, že se dáváají štěňatům hormony, aby jako slezlo a masíruje se, to se děje.

Ale zas, stejně se to v chovu drží skrz feny a ty nikdo neřeší, že by měly z chovu taky pryč.

Vidíte, a já si myslela, že nesestouplé varle lze chirurgicky stáhnout do šourku. Teď jsem to googlila…a asi teda ne.