To jsem taky udělala a vím, že nejsem sama. Všechny stížnosti od ČLK zamítnuty. Jak jinak. Tak vemte si i ty žádosti o odškodnění po covidu nebo očkování proti němu. Nevím o žádné kladně vyřízené.
Víš Ali, kdybys Ty nebo já…jsme měly velké peníze, tak si zaplatíme právnický eso a pak bychom něco zmohly. Jinak samozřejmě, že Tobě se stala mnohem horší věc (i když teda systematická šikana je opravdu také silné kafe). Ale tím, že jsme pěšáci, tak s těmi “nahoře” nic nezmůžeme…
Já opravdu nevím, co se to s lidmi stalo. Morálka šla úplně do kytek, prostě fakt úplně. Já jsem šťastná a vděčná, že tady se schází parta fajn lidí, že mám reálné přátele, kteří mi pomáhají (opět mám půjčené peníze), ale jinak…občas mívám pocit, že se do tohoto světa vůbec nehodím.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.02.2024, 14:05:10
I toto je jasné. Viz zakázka na testy…a kdo byl majitel té firmy testy dovážející (či vyrábějící? Teď si nejsem jistá…)? Pokud si dobře vzpomínám, Prymulova dcerunka. Peníze ovládly svět. Vždyť i ti migranti sem nejdou primárně vyhladit Evropany, ale spíše s vidinou, že si na západě vydělají velké love. Tím, že se množí geometrickou řadou (přesně opačně než Evropané), tak následné vymizení původní evropské populace pak bude už jen takový bonus.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.02.2024, 13:44:47
Přesně!!!
Ani jsem Vás ještě nečetla, když jsem napsala příspěvek výše.
VŽDY ve všech prasárnách jde o peníze, event. o funkce…a díky nim vlastně opět o peníze. CHUCPE, co se tady děje! CHUCPE, co se děje na akademické půdě. A vůbec ve společnosti!👎
To jsem taky udělala a vím, že nejsem sama. Všechny stížnosti od ČLK zamítnuty. Jak jinak. Tak vemte si i ty žádosti o odškodnění po covidu nebo očkování proti němu. Nevím o žádné kladně vyřízené.
Ryba VŽDY smrdí od hlavy! Stejně jako u nás! Další prasárna!!!👎
A ti nahoře se vždy vzájemně podrží, rozdělí si love, a že zničí někoho dole…?! No a co, to je přece fuk, hlavně, že oni peníze přehazujou lopatou. A když někdo něco nahoře posere, tak druhej ho podrží…protože prostě prachy. A ty holt nesmrdí nikdy!!!
No a proto píšu o bulvárním hyenismu. Vždyť ta paní, co byla znásilněna, jak ji to hovado odvezlo kamsi autem a zase přivezlo zpět. Co je na plno serverech?? Detailní záběry jejího auta! Ano, i já jsem přispěla, že jsem na to klikla…a stydím se. Prostě nafotili, natočili její auto ze všech možných stran a úhlů, a to auto není úplnej standard (třeba bílá Fabka), a teď všichni z jejího okolí (i širšího) budou vědět, že se to stalo jí… Spolužáci jejího dítěte, humus.
A při zatýkání toho hovada, tak jeho identitu skryli…ale to chápu. Omyly se dějí a vyloučit se nedají. Jen mi to přišlo takové, že o oběti se ví tolik a o násilníkovi minimum. Že smrděl zatuchlinou…
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 05.02.2024, 12:46:37
No a proto píšu o bulvárním hyenismu. Vždyť ta paní, co byla znásilněna, jak ji to hovado odvezlo kamsi autem a zase přivezlo zpět. Co je na plno serverech?? Detailní záběry jejího auta! Ano, i já jsem přispěla, že jsem na to klikla…a stydím se. Prostě nafotili, natočili její auto ze všech možných stran a úhlů, a to auto není úplnej standard (třeba bílá Fabka), a teď všichni z jejího okolí (i širšího) budou vědět, že se to stalo jí… Spolužáci jejího dítěte, humus.
Tragédie se děly, dějí a dít budou. Pro mě bude asi vzorem můj strýc. Manželka se mu oběsila na půdě, bylo jí cca 47 let a o pár let později mu jeho syna (mého bratrance) zabilo hovado na silnici, které přejelo do protisměru přes dvě silné čáry. Čelní náraz, Pavel byl na místě mrtvý. A strýc zůstal v obřím baráku sám… Myslím, že ty tragédie mu hodně změnily povahu. Dřív jsem se jej skoro bála, teď z něj vnímám empatii, citlivost a pokoru. A dá-li Bůh, dožije se letos 90 let.
Hmmm, ta paní je prostě v emocích. To se nedá za tak krátkou dobu zpracovat. To, že nemá pitevní zprávu…na tom nevidím nic divného. Nehledě na to, že pitevní zprávy se samozřejmě automaticky nevydávají.
To, že říká, že dcera mohla být zachráněna…prostě je zatím plná smutku, beznaděje. Je to hrozná tragédie.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.02.2024, 10:45:01
Tak já si kousek těch 168 hodin pustila…
Hrozné je, že ta paní zůstala sama…
Tragédie se děly, dějí a dít budou. Pro mě bude asi vzorem můj strýc. Manželka se mu oběsila na půdě, bylo jí cca 47 let a o pár let později mu jeho syna (mého bratrance) zabilo hovado na silnici, které přejelo do protisměru přes dvě silné čáry. Čelní náraz, Pavel byl na místě mrtvý. A strýc zůstal v obřím baráku sám… Myslím, že ty tragédie mu hodně změnily povahu. Dřív jsem se jej skoro bála, teď z něj vnímám empatii, citlivost a pokoru. A dá-li Bůh, dožije se letos 90 let.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.02.2024, 10:58:44
“No ale pak jsem taky přišla za zaměstnavatelem (soukr. sféra) a pravila jsem, že se necítím být ohodnocena tak, jak si představuji na své pracovní pozici se svou praxí a odborností a nároky oné pozice.”
Ale přesně toto jsem udělala… Navíc úvazek prakticky 0.9 s tím, že tam mnohdy dělám třeba na 1.5 (vím, moje blbost!) se blíží už té 1.0. A další věc: Já si fakt myslím, že by platy neměly být tajné…a dokonce se domnívám, že to tak u nás není. Neboli nic takového nemáme nikde ustanoveno. Jasně, věc OSO je věc vedoucí, odměny dtto. Já jsem NIKDY nic na nikoho nezjišťovala, už pto, že by mě to ještě víc vydeptalo. Vycházela jsem z toho, co mi kdo o sobě sám řekl.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 05.02.2024, 10:37:42
Nevím…
Museli bychom masově vyjít do ulic, ale už je tu jiná generace lidí, než byli v 89. Je to smutné. Navíc se markantně mění chování lidí, mezilidské vztahy…alespoň tedy v mém okolí, teď mám na mysli vyloženě profesní vztahy. Ale není to všude, nechci generalizovat, viz Xerxová - tam jsou lidi ještě normální.
Tak ona se vždycky uvádí, nebo by měla uvádět, hrubá mzda. Protože čistá mzda není tolik vyypovídající, vzhledem k tomu, že dva lidé se stejnou hrubou mzdou mohou mít jinou čistou mzdu. Záleží na tom, jaké mají slevy na dani.
Tabulkové platy nejsou nic moc, tam se to zvyšuje osobním ohodnocením a kdo má grant a na něm mzdové prostředky, tak si vyplácí i odměnu z grantu. Otázkou je, jak jste zařazená, tedy na jaký tabulkový plat dosáhnete.
Ano, v akad. sféře se dá přijít k penězům díky grantům, to je pravda…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.02.2024, 10:23:12
Buggyro, žijeme v podivné kvazihumanitní společnosti. Viz teď témata znásilňování žen v Politice (vlákno).
Vlastně mě k tomu napadá téma přednášky C. Hoeschla (plus to, že jsem se touto problematikou zabývala asi 15 let): Naučená bezmocnost. Co z toho pak plyne: Přibývá depresí, úzkostí, syndromů vyhoření, somatizování a ze somatizování nárůst třeba onko nemocí…a circulus vitiosus se uzavírá.