Aktuálně: 3 963 inzerátů206 657 diskuzních příspěvků18 211 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 09.02.2024, 13:26:19 xxx.xxx.62.113
Buggyra:

Na volnoběh nééé, teda já tak nějak intuitivně mám zafixováno, že to nedělá dobře, bez zátěže. Edit: jo, čtu, že už ti to taky někdo řek…

Není třeba jezdit rychle, stačí na nízký převodový stupeň, abys jela ve vysokých otáčkách. Jeď po městě na dvojku (s ohřátým autem!) a budeš mít vytočeno až až. Prostě o převod níž než jsi zvyklá, auto bude řvát a budeš mít “protaženo”. A vůbec to nemusí být rychle. Dost na tom, že čéka znervozňuje řev (ehm… zvýšený ševel, v tvém případě) toho motoru, ještě si trhat nervy nějakými rychlostmi.

“Zvýšený ševel…”😄

Jinak ano, přesně tuto radu jsem dostala, nižší rychlostní stupeň s vysokými otáčkami…občas.

Fikovnice
Fikovnice 09.02.2024, 13:19:32 xxx.xxx.62.113
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 09.02.2024, 08:24:28

To si nemyslím…

On ochrnul na zadní. Při mrtvici by měl asi hemiparézu. Teda pokud je to jako u lidí…

Ale díky za názor.

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 22:57:21 xxx.xxx.63.55
Sarah01:

Jenže tyhlety stížnosti ta okresní ČLK postupuje vejš právě. Na té okresní tu stížnost uznali, ale vejš už ne a nepomohla ani námitka. A přišlo to tak rychle, že místní šetření s velkou pravděpodobností neproběhlo, nedělám si iluze. Měla jsem nabídku od 1.zdravotní,  že by to šlo řešit soudně a nic by po mě v případě, že by se nic nevysoudilo, nechtěli. Musí se to ale řešit do 1 roku od události. Nevím, no, nešla jsem do toho, jednak je neznám, recenze jsem nehledala, a soudit se mně nechtělo. Ono je těžký se už v průběhu 1 roku rozhodnout, jestli do toho jít. Celkově s našimi osudy nemám dobrý zkušenosti, tak jsem do toho prostě nešla.

Jo jo, chápu Tě.

Já se mohla a možná měla soudit stran toho, co se stalo ve špitále mojí mámě (a vlastně i tátovi); jde o jednu a tutéž nemocnici a přístup byl děsivý!!! A to bych se i vykašlala na nějaké “stavovské souznění”. Ale měla jsem tak nervy v kýblu, že jsem se na to také vykašlala. Myslím, že - stejně jako Ty - jsem si vyžádala komplet zdr. dokumentaci, ale to je tak všechno.

Je děsivé, když nejbližší bytost, maminka, dostane přímo při mé návštěvě mrtvici. Hraje se o čas. Tam všichni laxní, já na ně snad i křičela:"Dělejte, zařiďte trombolýzu, čas běží!" Málokdy se mrtvice chytne takto ihned k řešení. Dělali s prominutím houno a dorazili to tím, že mi řekli:"Jste lékařka, zajistěte si Rychlou a iktové centrum! My trombolýzu neděláme!"👎 Děs! Vše jsem zajistila, i radiointervenci někdy o půlnoci, a stejně vše marné.😢 A ten časový skluz tam samozřejmě byl, a poměrně dlouhý.

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 22:49:19 xxx.xxx.63.55
orionka:

Protože všichni mí psi mluvili, psí mluva mi nečiní problém 🙂

Vždyť jsme na IF měli naprosto super odlehčené téma, co říká můj pes…zrovna toto vlákno by se mi teď hodilo.

Vzpomínám na to, vybavuji si některé hlášky (hlavně Fločkovy😀) a už se tu zas křením!😄

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 22:45:11 xxx.xxx.63.55
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.02.2024, 22:02:00

Do dnešního dne je pro mě záhadou, co mu tehdy bylo. Bylo to stran koček vyloženě prokleté období. Úplně se neodkláním od tématu, kdyby měl někdo nějaký nápad…jak se zdravotně stane, že zvíře takto na krátký čas (snad dva týdny +-) ochrne, uvítám jej. Nestal se mu tehdy žádný úraz, ven nechodil (tudíž nějakou borelku lze také vyloučit), byla a je to do dneška záhada. Vím, že si s ním lámaly hlavu dvě vetky, možná jsem i na IF dávala nějaké video. Nikoho k tomu nic nenapadalo…a mě také ne. Prostě ani ťuk. Pak dostal teda několik kortikoidních injekcí a jak záhadně to přišlo, tak to také zmizelo!🍀

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 22:37:15 xxx.xxx.63.55
Odpověď na příspěvek uživatele N z 08.02.2024, 22:27:21

Kéž byste měl pravdu! No ale jaké je teda řešení? Jinak táhne pořád stejně, tudíž dobře. Zrychlení z 0 na 100 má pod 10 sekund.

Edit: Zahanbeně navíc přiznávám, že kupuji spíš levnější benzín…prostě vím, kde je v okolí nejlevnější Natural. A to asi není dobře…😔

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 22:32:59 xxx.xxx.63.55
lesnizinka:

Prochcané noci? 😕 U nás nakapkalo doteď 1.2mm🙄

Jezírko mám já. Komáry nemám, jsou tam ryby, žáby a jiní hmyzožravci, denně nad ním loví netopýrci hned, jak se trochu smrákne. Ti jsou asi ze stájí nad náma. 

Jani ,,jenom"?😉 Vždyť to máš chalupu s dvorem i super pozemky kolem!👍 Jediné na co jsem koukala, kde je příjezd? Ten pozemek, kde je to parkovišťátko s autama ale není tvůj? 

Raduš - modrá šipka = příjezd - z obecních pozemků/silnice.

Červená šipka = v létě jsem řešila strom spadený na střechu. Naštěstí se jen opíral, ale bylo to tak tak. Kamarád jej už pokácel - “vysemenily” se mi tam vlašáky…a další stromy.

Jinak ano, ono i ty další pozemky kolem jsou “naše”, jako širší famílie. Jenže víš, bez chlapa, se zdravím na prd je to prostě…velký špatný. I proto jak se třeba Saga zajímala ;-), já bych chalupu klidně pronajala.

Btw, právě pro Buggyru, Sagu a Čanku: Na parcele 44 vídám koně. Myslím, že ta širší famílie to pronajala nějakým koňákům.

Jinak je to velmi stará zemědělská usedlost, se sousedy byla jedna z největších v příslušné oblasti. No a třeba 9/1 je stodola, kde už se propadla střecha…😔

Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 22:21:05 xxx.xxx.63.55
Buggyra:

No tak to niic, jsem doufala, že aspoň 45/2 k tomu patří. Bych i vyměnila za 9/2 klidně 😀

Buggyro, jasně, že 45/2 mi patří, to je velká zahrada.

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 22:17:59 xxx.xxx.63.55

Ještě jedno edit: V tom autoriz. servise jsem byla kvůli výměně provoz. tekutin, filtrů, rozbité patici parkovacího světla, ale teď si vybavuji, že už tehdy zlobil stop-start (což mi bylo celkem šumák, ptž tu funkci považuji za blbost). Ale při výdeji auta mi řekli, že ještě měnili vadné čidlo spojky. Zda tam mohli při těchto zásazích něco “vyrobit” oni, fakt netuším.

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 22:10:53 xxx.xxx.63.55
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 08.02.2024, 22:09:46

Nooo, na STK jsem byla v prosinci…a to se mi zdá už celkem dlouho od té doby…nějak v půlce prosince.

Edit: Prase/kuře 🙂 aktuálně nesvítí. Jestli se nepletu, tak pokud závada nějakou dobu netrvá, tak se prase vymaže (?). Já s tím denně jezdím, asi předevčírem jsem startovala ještě s prasetem a domů dojela a už nesvítilo nic. Ale pak mě ten novej mechanik “donutil” přijet, že mi to do dg. píchne zadarmo. Tak jsem toho využila. No a telefonát včera, a vlastně už první vyčtení dg. na místě, mi teda radost neudělalo.😟

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 22:05:12 xxx.xxx.63.55
Odpověď na příspěvek uživatele N z 08.02.2024, 21:49:25

Právě se chystám vše zjistit. Značka oleje je tuším na nálepce na kastli (?). Co tam dali v servisu, nevím (ale budu zjišťovat). A ano, to se stalo teď - dvakrát a každý ten “záchvat” 🙂 trval tak minutu dvě…

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 22:02:00 xxx.xxx.63.55
orionka-2:

To říkáte, protože nejde o vaše zvíře. I já jsem toho názoru, když jde o cizí. Ale kdyby se podobná věc přihodila mému zvířeti….nevím, nevím.

Zvířatům se i doma může přihodit….Jeden můj kocour se rozhodl proskočit ventilačkou, normálně vyklopené okno. Jenže v ní uvízl. Nikdo nebyl doma, tak se v ní asi dost mlátil ve snaze dostat se z “vězení”. Když ho partner ( přišel domů první ) vysvobodil ( hrozně mi pak vynadal, že to musel řešit ) kocour byl pokakaný a nepostavil se na nohy. Veterináře máme přes dvůr, tak jsem kocoura odnesla, něco mu napíchal a za nějaký čas kocour nevěděl, že mu něco bylo. Od té doby nevětrám. 

Ještě dodám - tyky ve městě poblíž nás jezdila fenka zadečkem na vozíku. Chodily 3 ženy se psy společně a vůbec nezaostávala. Jen do terénu to nebylo, chodily po čtvrti po chodnících.

Ano, já to v podstatě psala o pár příspěvků dál. Mně na krátký čas ochrnul Kuky… Bylo to děsivé, strašné, nikam nevyskočil. Ale bojovala jsem za něj jako lev a on taky bojoval. A vybojoval si to. Vlastně je to největší závislák z mých 3 zvířat, ale také největší rapl, atlet, šelma…

Na druhou stranu, kdyby zůstal ve stavu, v jakém byl, déle, tak bych to uspání zvažovala. Myslím, že u koček to je ještě o level horší. On tehdy samozřejmě ani nevyskočil na židli, křeslo, postel…

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 21:55:02 xxx.xxx.63.55
Zrzavci:

No vidíte, ale já jsem vycházela z tohodle:

Jen vím, že bych asi 4 měsíce ochrnuté zvíře při životě nedržela. Vím, že se dokonce i tu objevily videa “paraolympioniků” - zvířata běhající po předních a mající ochrnuté zadní v závěsu na kolečkách. Nevím, na tom konkrétním videu si pamatuji, že vypadali šťastně…ale já bych zřejmě takové zvíře nechala v poklidu odejít za Duhový most.

Ta paní s tím kotětem dostala čočku proto, že ho používala jako zdroj peněz a kotě nebylo v čistotě.

Zrzavci, myslím, že se pletete.😉

Ta paní na kotěti nerejžovala, alespoň si to nevybavuji. Ona je prostě zachraňovala nebo “zachraňovala”, jak to kdo chce pojmout. Jak za sebou tahalo nohy, mělo je i do krve rozedrané. Samozřejmě, že bolest necítilo…

…myslím, že dávala i video, a vzpomínám na ten pohled nerada.

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 21:46:25 xxx.xxx.63.55
impact:

Aktualita z Voříškova.

Po více než 2 letech skončila kauza Plavsko. Pouze 15 psů z téměř 50 se však dočkalo v útulcích propadnutí státu = byli chovatelce nadobro odebráni. 9.12.2021 jsme přivezli z Plavska zubožené a děsivě zanedbané jorkšírské teriéry. Celkem jich u nás našlo útočiště 14. Březí fence se u nás pak narodila ještě 2 štěňátka, bohužel 3 jorkšírci se nového domova nedočkali. 2 fenky podlehly svému zdravotnímu stavu a nebylo jim přes nejlepší veterinární péči pomoci, jednoho pejska srazilo auto, když se dobrovolníkovi lekl při venčení velké rány od dělobuchu a utekl mu. Po odvozu pejsků z Plavska se rozjel nekončící právní kolotoč ve kterém jedné straně šlo o blaho zvířat a snažila se tak o co nejrychlejší ukončení celé situace = propadnutí psů státu, ale straně druhé šlo bohužel o úplně jiné věci. Vše se táhlo a táhlo až se stalo, že spousta psů byla chovatelkou rozdána jejím známým a s největší pravděpodobností se jí tak vrátila oklikou zpět. A i kdyby se zpět k ní nevrátili, lepší osud je asi nepotkal. Ale to je jen moje spekulace, každý nechť si udělá názor na osud rozdaných pejsků sám. Závěrem chci říct, že z našeho útulku se chovatelce nevrátil žádný pes. Všechny až na 3, kteří teď propadli státu a budou nyní nabídnuti k adopci, jsme my jako rodina, naši dobrovolníci a přátelé za nemalý peníz od chovatelky vykoupili a dali jim domov, protože už jsme nedoufali v dobrý konec. A po více než 2 letech přátelství a péče o ty malé skřítečky, jsme vůbec nemohli pomyslet na možnost návratu pejsků chovatelce do Plavska k čemuž se jednu chvíli opravdu schylovalo.

https://www.facebook.com/share/p/qU9NtK4LPUPAQB4n/

Takže jich vykoupili kolik? Deset to vypadá? Dalších dvě stě tisíc někomu spadlo do kapsy? 

Obrázek

Uf, na té fotokoláži, vpravo nahoře - to jsou vytažené zuby? Ani jsem si foto příliš nezvětšovala…

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 21:36:27 xxx.xxx.63.55
lupus4:

Ale ten je tady až od letoška

dyť jí to blbne teď , nebo ne ?

Ano, to se poprvé stalo cca 4 dny zpátky. Pak klid, pak znovu asi dva dny zpátky. Válec vynechal na malou chvilku.

Edit: Manžel sestřenice mi radí zajet znovu do toho autoriz. servisu a říct jim, že auto začalo blbnout po jejich zásazích. Je málo pravděpodobné, že by to způsobili oni (výměna oleje???)…ale prý to mám zkusit. Jako “reklamaci” (?). Nevím, no. Nemyslím, že bych jakkoli uspěla. Těm, které auta zajímají, sem můžu napsat, co se dozvím v sobotu od toho mého automechanika. Já jej mám nově - nakontaktoval mě na něj kamarád. Tak si říkám, že mě asi jako kamarádku jeho kámoše nebude chtít nějak okrádat. On sám mi řekl, že mi vše říká narovinu, že si ten večer, co vyčetl diagnostiku, vše ještě sestudovával. Prý se zabývá hlavně problémy převodovky, předpokládám, že tomu rozumí. Do opravy mě nenutí, takže v tomto jej beru jako solidního.

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 21:35:30 xxx.xxx.63.55
Odpověď na příspěvek uživatele N z 08.02.2024, 18:11:11

Neverende, předepsané to bylo á 15000km. Kdo mohl vědět, že je lepší to měnit á 8000km. Popravdě, auto jezdí, teď nic nehlásí…tak holt budu jezdit. O víkendu dám nějakou delší trasu, trochu teda pohoním otáčky…no a uvidí se.

Znovu díky i Vám za zájem a rady!👍

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 21:32:53 xxx.xxx.63.55
Odpověď na příspěvek uživatele N z 08.02.2024, 18:11:11

2017, Čeněk je sice mladík, ale už ne dítě…😉

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 13:53:08 xxx.xxx.63.55
Fikovnice:

Jéé, to by se Ti možná líbila a hodila moje chalupa…a pozemky.

Dávala jsem kdysi nějaké snímky, viděla jsi je?

Obrázek

Ovšem pozor!

Moje je “jenom” 9/1, 9/2, 45/2 a 43.😀

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 13:50:18 xxx.xxx.63.55
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 08.02.2024, 12:58:40

Nastěhovat?

Třeba o víkendu!!! Opravdu…