Aktuálně: 3 964 inzerátů206 670 diskuzních příspěvků18 211 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 21:34:56 xxx.xxx.63.14
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 10.02.2024, 21:29:31

Tak to Fido takto “odstonal” snad všechny vakcinace - horečky, nejezení. Ale vysetí “bouliček” je divné. Třeba se vyjádří Bodlinka - je online.

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 21:31:05 xxx.xxx.63.14
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 10.02.2024, 21:22:43

A potom doporučuji postupně přejít na syrové maso. Ono to ve finále i vyjde nejlevněji.

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 21:24:47 xxx.xxx.63.14
Odpověď na příspěvek uživatele N z 10.02.2024, 21:16:27

😄😂

Fakt jste upřímně dospěl k tomuto závěru?😛

Jinak ale opravdu díky moc za různé tipy, co dělat s Čeňkem, za Váš zájem atd.

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 21:21:22 xxx.xxx.63.14
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 10.02.2024, 13:16:14

Ještě jedna vsuvka: Ronjo, léto je tam právě úúúžasné! A to pto, že bydlím v paneláku, který projektoval s prominutím de.ent! Všechny pokoje na západ, balkón na jih. Není výjimkou mít v bytě v létě přes 30 stupňů!👎

No a tím, že chalupa je extrémně starý barák s metrovými zdmi, tak tam je i v parnech člověku zima. Tedy mně ne, ale já jsem velmi studenomilná!😄

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 21:18:00 xxx.xxx.63.14
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.02.2024, 19:37:43

Raduš, myslím, že psí útulek už tu byl v minulosti přetřásán. Balu a další psali, že bych tím mohla zavařit sousedům…což asi ano. Nebo nevím, ale nějaký přílišný štěkot by tam asi nevítali. Já trpím na staré lidi…jenže nevím, zda by jim toto k něčemu bylo, zda by tam šlo vybudovat nějaké zařízení. Pokud ano, muselo by se to nějak komplet přestavět a to by se asi nevyplatilo.

Famílie se ke mně chová tak, jak se chová…tak doufám, že dědit nebudou  (pokud se dokopu k sepsání závěti). Jinak ale je by psí útulek nezasáhl, ptž oni jsou v jiné vesnici (asi 4km vzdálené).

Raduš, můžu být tak smělá a zeptat se, zda Ty sama máš nějak své plantáže 😄 dědicky ošetřeny? Nechci se Tě dotknout, ale přece jen…také jste (asi) s Tomem přemýšleli, co bude s tak nádhernou zahradou a domem, až tu jednou nebudete…?

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 21:12:07 xxx.xxx.63.14
lesnizinka:

Jani (ber to jako odlehčení situace🙂) nabídnula bych to psímu útulku, abych udělala famílii radost😉😛

Někomu, kdo chce hospodařit, něco chovat. Kdo už to dělá, ale nemá na to dobré podmínky. Ne nějaký naivní snílek, ale lidi co už ví, co taková práce obnáší. 

Ty jo, tak to máš super plány, držím palce a budu ráda, až takového skvělého chlapa najdeš, že se nám pochválíš👍 Jako vážně👍

Ale: nějak se mi nechce uvěřit tomu, že někdo takový v tomhle našem věku existuje. Fajn pohledný chlap, pracovitý, co není alkoholik…je to hrozné, ale snad nějaký vdovec? Jenže…ten má dospělé děti, které budou tátovi do všeho kecat, nemusí si macechu oblíbit a budou prostě otravovat život. Asi moc čtu, ale prostě jsem už stará na to, abych byla naivní. Jo, červenou knihovnu nečtu, to je fakt, to mi leze na nervy😜 takže asi vidím všechno moc černě😏 

Raduš, plány jsou hezké…ale to je tak vše.😔

Já mám takovou virtuální známost, snad to sem můžu napsat. 

Jinak zastávám podobný názor jako Ty, seznamovací věk už jsem prošvihla. Tedy já jej neprošvihla, ale prostě to s mými známostmi nevyšlo. To se holt občas stává…

Navíc já mám nějakou povahu a s přibývajícím věkem ubývá tolerance. Tak nějak mám ráda už svůj klid. Jako ne, že bych nebyla pro jeho občasné narušení😛, ale trvale…prostě nevím. 

No a zajímavostí je, že vlastně všichni moji ex (do jednoho!!!) byli z vesnice (jeden dokonce z velkého gruntu) a přesto se k pomoci na chalupě neměli. Jako že téměř vůbec! Naopak se obvykle rozlohy toho našeho/mého stavení a přilehlých zahrad zalekli. Takže možná by takováto chalupová seberealizace vyhovovala spíš městskému typu…? Těžko říct.

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 21:04:48 xxx.xxx.63.14
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 10.02.2024, 13:16:14

Ano, Ronjo, chápu…

Mám toho poslední roky nějak moc. Každý má nějaké trápení…ale když se toho sejde přespříliš, je to prostě…blbé.

Chalupu určitě nevnucuji, záleží na Vás či kýmkoli jiném. Ale třeba podzim tam mám moc ráda, miluju houbaření, pokud mi to páteř ještě dovolí. Mám tam svá houbařská místa, i když vždy, když tam přijedu, tak jsem zděšena, jaký že to les je opět vymlácený…😢

Jinak celkem blízko je přehrada, tam se jezdívám v létě koupat. Větší město je daleko cca 5 - 6 km. No, větší město, dívám se…a má asi 6700 obyvatel, včetně okolních kotěhůlek. Více info klidně poskytnu soukromě. Řada lidí zde zná moje tel. číslo nebo FB, ale přece jen úplně to sem psát nechci. 

Jo, a samozřejmě na léto (a pozdnější jaro) se tam chystám i já, i když tam jezdím nesrovnatelně méně než dřív. Takže to by se musel ještě vytvořit nějaký harmonogram.😉

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 20:58:11 xxx.xxx.63.14
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 10.02.2024, 20:13:08

Podvědomě mám stejný názor - nešťourat, jen pozorovat…

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 20:47:15 xxx.xxx.63.14
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 10.02.2024, 20:41:08

Já sem musím zavítat častěji. Sice nemám jak fotit, ale aspoň se pokochat.

Jak jsem psala, Yoda se mi moc líbí…i zbarvením!

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 20:46:08 xxx.xxx.63.14
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2024, 19:36:38

Alííííí, to je super! 

Máš návštěvu u sebe doma???❤️

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 20:45:21 xxx.xxx.63.14
sutrik:

Letos první výlet autobusem a pěšky zpátky.

1. Vystoupili jsme s ratloraptorem v Slatiňanech. 

2. a 3. A pokračovali jsme přes sad a lesem dál. 

4. a 5. Dál a dál až letos prvně do údolí Strádovského pekla a Krkanky. 

V Nasavrkách oběd a ob pár vesnic domů.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Opět přenádherné fotky Šutříku! Třeba ta třetí…👍👏

Vlastně…fotíte jen mobilem nebo foťákem?

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 20:42:35 xxx.xxx.63.14
Anonymní:

Autorizované servisy jsou fajn, zvlášť když tam přijede ženská a není zrovna mladá. Cestou z Liberce do Podještědí upadla mému autu hadice od chlazení a vytekla voda. Zůstala jsem stát, zavolala pomocníka, hadici jsme nasadili, vodu dolili, dojeli. Nicméně, protože jsem pečlivá, chtěla jsem odbornou opravu a dolití té správné kapaliny. Dojela jsem přes Ještěd do Liberce do toho správného, krásného, nového  servisu na japonská auta. Konečně se mě ujal přejímací technik a jal se mě přesvědčovat na výměnu motoru. Nekecám. Přesvědčoval mě, že když vytekla voda, je zadřený motor, zralý na výměnu! To už jsem byla trochu hlučnější, to vylákalo z kanceláře šéfa: “Kde to auto je? Už jsi ho viděl?” Odpovídala jsem za technika a ukázala “Támhle. Kdo vás přítah? Přijela jsem, přes Ještěd. A o co jde? Chci vyměnit hadici, vodní pásku a kapalinu. Nechci vyměnit celý motor. Proč motor? Tady podle vašeho technika je to potřeba. Vypadni !! ” Ne já, on. Nakonec opravili, co jsem požadovala - snad. Za nekřesťanské peníze. Od té doby už jezdím jen do servisu u nás, “za kopcem”, a jsem spokojená.

To jste Vy, Orionko?😉

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 20:39:30 xxx.xxx.63.14
rina:

Nevím, ale mě osobě přijde nevhodné říkat někomu svůj plat. Ať to ve smlouvě mám nebo nemám. 

Většinou tohle nedělá dobrotu, ale problémy.

Ano, toto nedělá dobrotu, souhlasím.

Problém je, když se Vám kolega/kolegyně nějak prokecne (nebo to řekne schválně?). Já za celou dobu, co jsem na stejném pracovišti, nikdy aktivně platy druhých nezjišťovala. Už jsem psala, že by mě to akorát vydeptalo… A kdybych to náhodou vědět chtěla, není ani jak to zjistit. A vědět to nechci, obzvlášť v aktuální situaci.

Edit: Ale zaslechla jsem někdy v prosinci od kolegyně, že z důvodu větší transparence se SNAD budou platy zveřejňovat. Zda je to fáma, nevím. Nepátrám…

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 20:37:04 xxx.xxx.63.14
Odpověď na příspěvek uživatele N z 10.02.2024, 18:03:52

Tak jsem zpět…

Já mám ještě staré neprodejné auto, kde jsem v prosinci na cucky rozervala pneu. Od té doby to stálo na rezervě, nějak nebyly peníze. Tady ten opravář mi prodal dvě mírně jeté Barumky (nicméně dezén měl hloubku tuším 8mm) na přední nápravu, “vyhrál” si s tím…no, odhaduji 2.5 hodiny. Čistil od rzi disky, zkoumal, zda po nasazení pneu někde neuniká vzduch…a unikal! Takže znovu zout a vše nanovo. Takovou pečlivost jsem asi ještě nezažila, akorát, že mě bolí pekelně záda, ptž jsem tam celou dobu postávala a čuměla mu pod ruce. 😛 Pak vyvažoval, pak zkontroloval ostatní gumy (byly podhuštěné), nahustil je.

No a za ty dvě mírně ojeté pneu chtěl za každou 400,- Kč, což si myslím, že je solidní cena. Já se úplně styděla, že jsem měla na svých pneu vzorek už totálně sjetý. Za práci chtěl pětistovku. Vzhledem k tomu, že jsem byla milionkrát na výměně pneu a fakt jsem takovou pečlivost nezažila (navíc v sobotu až do večera), přijde mi ta cena fakt dobrá.

K Čeňkovi jsem mu dala přečíst to, co sem dávala Irma… Říkal, že u mě je ta závada sice trochu jiná, ale že - do budoucna - když to bude potřeba a budu to já chtít, by to zkusil opravit. Tedy ne kupovat celej ten novej pekelně drahej díl. No a dal mi ještě nějaké praktické rady…a celkově jsem spokojená.

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 16:16:03 xxx.xxx.62.113
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 10.02.2024, 15:06:02

Děkuji Balu. Za chvilku jedu k tomu známému…ale jak jsem psala, auto tam nenechám. Chci si ofotit tu diagnostiku…navíc já teď asi dva dny autem nejezdila. Snad mi zítra vyjde udělat nějakou delší trasu…a uvidí se. No a pak by přišel na řadu ten autoriz. servis a snaha o reklamaci.

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 13:06:18 xxx.xxx.62.113

Měla bych dotaz na Zbyňka či Lubomíra. Mám zde trvalé přihlášení. NTB mám prakticky skoro permanentně zapnutý, ale mívám otevřených vícero oken/panelů. Jak to je? Jsem ve výpisu on-line uživatelů, když jsem třeba hodinu na jiném webu na jiném panelu? Nebo když odjedu na xy hodin pryč a noťas zůstává zapnutý? Já to logicky nemám jak zjistit…😉

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 12:31:16 xxx.xxx.62.113

Btw, ještě jedna věc mi samozřejmě hlodá a vrtá v hlavě.

Pokud by k prodeji nedošlo (anebo možná prostě než k němu dojde), měla bych vyřešit dědictví. S mým zdravím se může stát cokoli a kdykoli. Samozřejmě mě napadaly různé dobročinné účely. Máte někdo nápad, komu a k čemu by se takový barák s pozemky mohl hodit??

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 12:25:56 xxx.xxx.62.113
Odpověď na příspěvek uživatele N z 09.02.2024, 14:18:42

Neverende, odpoledne jedu znovu k tomu mechanikovi. Vím, že jste se hodně o poruchu mého Čeňka zajímal… Přemýšlím, co říct automechanikovi. Asi si nafotím ty screenshoty, co sem dávala Irma. Něco psala i Megi…o dostupnosti náhr. dílů. On mi totiž tvrdil, že je potřeba objednat originál, že repliky se nedělají. Kdyby Vás (nebo kohokoli jiného) ještě něco napadlo, radu uvítám. Každopádně nejedu tam auto nechat. Chtěla bych si i ofotit tu diagnostiku, on si ji uložil. Teda pokud mi to dovolí, dělal mi dg. zdarma.

Jinak manžel sestřenice (taky cvok do aut) mi radí zajet do toho autoriz. servisu a říct, že poté, co u nich auto 3 týdny bylo, tak začalo blbnout. Nějak to zkusit hrát na reklamaci. Moc tomu teda nevěřím, ale asi to není od věci.

Fikovnice
Fikovnice 10.02.2024, 12:17:54 xxx.xxx.62.113
Odpověď na příspěvek uživatele Jaden z 10.02.2024, 12:14:49

Aha. Tak tady jsou i holky (a pánové) z té oblasti. Předpokládám, že dr. bude někdo znát.

Já su 🙂 z Brna…