Odpověď na příspěvek uživatele eva z 14.02.2024, 15:38:28
No, Vy jste mě asi špatně pochopila…
Moje kamarádka v mém věku si teď po mnoha letech našla muže - přítele. A ten pro ni udělá první poslední, mj. ona má také rozsáhlou zahradu a barák. Takže já to nemyslela tak sehnat námezdního dělníka, ale bez té mzdy. 😄 Alébrž jsem to myslela tak, že sice můžu být pesimistka, ale zázraky se občas dějí. Jinými slovy, pokud by se našel mužský, s nímž bychom cítili vzájemné souznění, tak nevidím důvod, proč by jej práce na chalupě, potažmo zahradě odrazovala. Respektive vidím, ale ne ten, co Vy. Vidím tu možnost - jako už tolikrát v minulosti - že to toho mužského prostě nebude bavit.
Dafi, tak jsem Vám to našla. Jmenuje se to Oralade GI Support, takže i je to vyloženě na GIT (gastrointestin. trakt). No a koukám, že dokonce je to jak pro kočky, tak pro psy. Jako ten jeden výrobek - že lze dát kočce i psovi. Fido to pil, ne nějak hltavě, ale ano.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 14.02.2024, 12:02:12
Já taky kontroluju položky. A hádám se o pultové ceny. Pokud mi účtují víc, ale pultovou cenu měli jinou (třeba vinou jejich bordelu), nechávám si rozdíl vyplatit… ;-)
Mandl jsme měli dole v paneláku. Jako dítě jsem s mamkou chodila mandlovat. A sušárna tam zůstala dodnes (využívá ji ale, co vím, snad jen jedna rodina - zrovna včera jsem potkala paní, jak se vracela s tím, že tam rozvěsila prádlo…měla trochu divnej důvod - prý manželovi vadí, když vyprané prádlo suší doma).
Na druhou stranu jsem onehdá právě v Kauflandu šla za prodavačkou za kasou, že mi cosi nakasírovala špatně…ale že ošidila sebe. Jenže šlo snad o 8, možná 10 Kč!😂 Ona se na mě podívala zcela nevěřícným pohledem a řekla:"Myslím, že toto “manko” Kaufland přežije!"🤣
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 14.02.2024, 11:05:36
Jj, já s našima, když tam jsem, vždy pár vět prohodím…❤️
Stran prodeje, ZATÍM fakt ne. Do prkvančic, myslíš, že by se fakt nenašel mužskej, kterýho by chalupa a zahrada nenaplňovala? Vždyť snad ještě nejsme věkově úplně za zenitem…😛
Já vím, Ty nic takového řešit nemusíš… Já někoho ráda mám🤫, ale jestli on mě také, to pořádně nevím…
Motivace je vysoká, to by bylo, abych pár třešní neukořistila!
Jj, ty třešně jsou opravdu nejlepší na světě, nekecám. Lidi jsou z nich vždy paf!!! Jsou to fakt obrovské temně rudé a slaďoučké srdcovky. Je tam trochu vyšší nadmořská výška, takže mám pocit, že dozrávají až nějak v půlce črvce (+-). Jasně, že ukořistíš…dám Ti jich tolik, kolik budeš chtít. Teda pokud nás někdo ve sklizni nepředběhne, což už se mi také stalo, přestože je pozemek oplocený…
A na obrvlašák nesmím zapomenout! Také jsem měla papírové vlašáky, kdo je znáte. Ten ale jeden agilní soused kdysi pokácel, ptž prý hrozilo, že spadne na střechu té stodoly.
U kamarádky okamžitě vyzjistit, zda by tě nemohla umístit na nějaké slušné pracovní pozici!
Jejda, já ji snad na kolenou prosila a mockrát…ale ne, prý u ní prac. pozice není. Ona se defakto vrhla do medicínského byznysu. Pořádně tomu nerozumím, ale studie (nových léků), a myslím, že začínala jako tzv. monitor. A vypracovala se na directorku! Farmafirmy si u ní zadávají studie.
Ona mi i opakovaně říkala, že já nejsem typ na její práci. Což si myslím také. Kdepak já a byznys! Dokonce jsem jí nabízela, že jí budu dělat sekretářku!😄 Jenže ona dělá jen z domu.
Já to přiznám hned a na rovinu - JSEM BAČKORA - netopejry nedám😂😄Lidi, já mám uklizeno i na půdě😄Před týdnem jsme měli o weekendu návštěvu a ti se báli sednout si i v kuchyni, prý jak je tam uklizeno, akorát že, já neuklízela, já to mám jako standart😄Ale jsem schopná přespat v autě, tohle už mám vyzkoušený a to mi neva! A když tak o tom přemýšlím, já ještě nikdy žádný squat neviděla, neměla bych to napravit?😄
Ježkovy voči, to bych Tě musela křísit!😂
A na chalupě to squat není, ale pavouky tam teda mám obrovitánské a masité. No a pak tu “moji” nevítanou obojkovku…😔
To je to…že já právě lpím. Tedy nelpěla bych, kdyby se to stavení nepředávalo z generace na generaci naší rodiny. Jezdím tam málo, ale jezdím. A to proto, že být pořád ve squatu je prostě…deptající. Navíc tam mám třeba jabloňový sad a z něj ta nejlepší jablka, jaká jsem kdy jedla. A třešeň, Bože, tu třešeň - obří “srdcovky” mi závidí snad všichni (každý rok je rozdávám přátelům). Je to prostě možnost úniku z pitomého paneláku, z města na malinkou vesnici, kde jsou lesy, přehrada, krásná příroda…i když je ta možnost stále méně využívaná. Ale pronájmu se určitě nebráním a na jaře rozhodím ještě víc sítě. I zde jsem psala, že kdyby někdo věděl o někom slušném, jsem připravena!😀
Jak psala Saga, od klávesnice se to radí…to není nic proti Tobě Boži. Já si vždy to, co mi zde kdokoli k tomu něco napíše, přečtu a přemýšlím o vašich nápadech! Ale zalíbila se mi ta myšlenka závěti a daru hospici.
Jinak zajímavý je postoj mé kamarádky. Je také jedináček, má staré rodiče, je rozvedená a bezdětná. Jediný rozdíl mezi námi dvěma je v tom, že její plat odhaduji na 200k/měsíc. A to se známe jako bývalé kolegyně!!! Odešla zavčas a na správné místo!
No, takže ta má majetku strašně moc, včetně toho, že aktuálně koupila lukrativní byt v centru Brna, nádherný, takové ty vysoké stropy, koupelna z mramoru atd. A jí jsem se také ptala, jak má pořešené dědictví. Řekla mi, že nikdo nic dědit nebude, neb má v plánu se postupem času peněz zbavovat tak, že si bude užívat. Ostatně v létě byla na asi 10denní plavbě v jakémsi moři (přesně si to nepamatuji), na luxusním parníku s mnoha zastávkami ve známých přístavech. Sranda je, že my spolu jezdíme na to “moje” jediné místo, kam jezdím (do “mého” penziónku), já vždy vše zařizuji (už se znám komplet s veškerým personálem), no a ta kámoška vždy žadoní, ať zařídím velké slevy!! Ano, ceny mi dávají takové, že snad ani nepokryjí jejich výdaje. Ale zrovna tady tato moje kamarádka by v podstatě žádné slevy nepotřebovala. Ale asi to tak bývá a nerada to píšu…ona je hodně chamtivá. Ale jinak ji mám ráda.😀