Tenhle kocour, co to prosím je - plemeno ? Takový se mi cpe o chalupy, když pustím mého Zrzka oknem domů, nahlíží do okna a šel by taky. Zrzkovi jsem musela zrušit trvalý vchod-východ, protože lezl dovnitř i Zlobr, všechno mu vyžral, zahnal domácího kocoura do patra……
Měla jsem pro vás napsaný dlooouhý eleborát - nebyl vám souzený, klepla jsem do displeje - a je v čudu.
Jen tak jsem se ptala - nikdo si nepamatuje, jak nafasoval učebnice, vzadu si přečetl, kdo ji měl loni a jak ji zničil…? Na konci roku ji vrátil a předali ji dalšímu ročníku. Já měla čítanku po Vaškovi Neckářovi ( snad víte, kdo to je - https://www.youtube.com/watch?v=sDh50j5be0U ) - dnes lituju, že jsem ji nezcizila.
Nic si na růžovo nelakuju. Podpisy na mém maturitním dost vypovídají : ředitel - byl přeložen do ústavu pro narušenou mládež ( lidovec ), třídní skončil na průmce v Lovosicích, směl učit jen tělocvik na odloučené tělocvičně, učitel biologie - výčepní na horách…..madam na francouštinu - tu vyhnali ze školství též.
Ale zase - opravdu jsme měli francouštinu, áčko němčinu a céčko si mohlo vybrat. ( Už jsem i slyšela, že to není možné, že se učila jen ruština !) Jo a taky jsem slyšela, že každý učitel musel být v KSČ. Tak to taky není pravda.
Příště vám napíšu třeba, jak jsme peníze na obědy prožraly v cukrárně a kluci pustili po větru. Pak jsme chodili na polívku, té si mohl nalít každý kolik chtěl. Pak to prasklo ☹️.
Elaborát pro mě…?
Jinak nechtěným ťuknutím jsem tu už přišla o plno příspěvků.🤭
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.02.2024, 19:57:04
Ali, to je divný. Jsme podobně staré a u nás byla jídelna i s kuchyní a družina také. Pravda je, že jídla byla hrozná, pořád UHO - na gymplu to bylo obzvlášť děsné…ale tak možná jsme byli zhýčkaní a také puboši!
Ale dobu minulou si samozřejmě narůžovo nemaluji, to fakt ne. Jen by se nemělo spláchnout do záchoda vše, i to, co bylo dobré. Tak nějak vidím paralelu s tím, co se děje u nás. Ale ono se to té osobě vrátí. Věřím v to… Věřím v karmu a snad i v ty Boží mlýny.
Jo a psávala jsem to sem, ale jednak je to spíš do Veselého okénka a druhak už je to strašně monotónní:
Včera mail od sekretářky:"Jani, přednostka ruší zítřejší (tedy dnešní) schůzi starších pedagogů!"😂
Měly se tam řešit nepravosti, které se u nás dějou a zasahují (nejen) mě.
Bohužel jsem se OPĚT nechala vytočit, a napsala jí (té hlavní), že jsem ani nic jiného nečekala… No nic. Já už se musím fakt jen smát!!!😂
Každopádně jsem se přenastavila do nového módu: Začíná mi to vše připadat tak uboze trapné, že se tomu fakt už směju… Dřív mě to deptalo ad maximum, teď už ne…😄
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 13.02.2024, 16:05:28
Balu, nemůžu to psát veřejně…ale zatím to nejde…
Vydržím, co mi zbývá…
Btw, právě jsem se vrátila z přednášky (je to takový naprosto ubohý přívýdělek), ale já to dělám spíš pro radost. Kdybych nezjistila, že mi někdo (zřejmě záměrně) fest podrápal auto, budu OK.
“Pasport stavby bude potřeba v těchto situacích: – k rekonstrukci domu jako podklad pro projekt stavebních úprav domu při plánování větších stavebních zásahů do objektu na př. nástavby, přístavby při změně využití objektů nebo jejich částí – pro prodej nemovitosti, z pasportu vyčte zájemce o koupi parametry domu, jako jsou rozměry místností, celkové dispozice a členění domu.”
Hmm, toto jsem z toho teď vyčetla… Tak to na 99% nemám…☹️
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.02.2024, 13:20:45
Pardon, přehlasovali. To už jsem Ali psala. Že harant dal hlasovat o termínu schůzky. Já poslala hrom. mail, ať schůze není v po odpol. Že zkouším… No a kdy byla? Ano, v po odpol. Já si přehodila studenty, přísedící, učebnu…a z těch hlasujících tam přišli dva lidi!!!🤮
Btw, čas ubíhá, přednáška čeká a já si tu telefonuji s hospicem a bavím se o závěti…😂
Sago, Ty se směješ tomuto, že jo?
Já mám totiž nejvíce invencí PŘESNĚ v době, kdy mi hoří koudel u zadku, tedy když už bych měla finalizovat přednášku. To přichází milión nápadů, co je zrovinka teď nutnější udělat, kam zavolat…ale zas já, když se rozhodnu, tak prostě dál nepřemýšlím…a IHNED telefonuji. Jako pí. hospodářka trošičku vykolejeně působila, ale zachovala do tel. dekórum.😉
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 13.02.2024, 13:20:18
Sago, já se tu teď taky chechtám, obzvl., když jsem paní hospodářce řekla, že je mi mírně přes 50😀. Ale zájem měli, ne, že ne. A to je dobře!!! Samozřejmě prvotní zájem, možná až by viděli tu ruinu, tak ne.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.02.2024, 13:17:55
Jako já?
Já jsem vysmátá z toho, co se děje v práci, to je fakt do Veselého okénka…😂
No a paní hospodářka mi řekla, že se s tím občas setkávají, že jim někdo nabízí nemovitost. Znala i ulici, kde bydlím…ptž logicky to se bude týkat i bytu… A řekla, že je to velmi citlivé téma, tak jsme se shodly, že tam prostě na jaře přijedu a bude schůzka přímo s p. ředitelem.
JENŽE: Já mám průšvih!!! Já třeba netuším, kde mám dekret od bytu!!! Jsem strašlivej bordelář. Byt je můj, ale prosím, ví někdo, co se dělá, když člověk vše zabordelí? Na FÚ to asi je, teda dekret ne. Platím řádně daně, nájem atd. Ale nějakou smlouvu po našich teda najdu těžko!😟