Motivace je vysoká, to by bylo, abych pár třešní neukořistila!
Jj, ty třešně jsou opravdu nejlepší na světě, nekecám. Lidi jsou z nich vždy paf!!! Jsou to fakt obrovské temně rudé a slaďoučké srdcovky. Je tam trochu vyšší nadmořská výška, takže mám pocit, že dozrávají až nějak v půlce črvce (+-). Jasně, že ukořistíš…dám Ti jich tolik, kolik budeš chtít. Teda pokud nás někdo ve sklizni nepředběhne, což už se mi také stalo, přestože je pozemek oplocený…
A na obrvlašák nesmím zapomenout! Také jsem měla papírové vlašáky, kdo je znáte. Ten ale jeden agilní soused kdysi pokácel, ptž prý hrozilo, že spadne na střechu té stodoly.
U kamarádky okamžitě vyzjistit, zda by tě nemohla umístit na nějaké slušné pracovní pozici!
Jejda, já ji snad na kolenou prosila a mockrát…ale ne, prý u ní prac. pozice není. Ona se defakto vrhla do medicínského byznysu. Pořádně tomu nerozumím, ale studie (nových léků), a myslím, že začínala jako tzv. monitor. A vypracovala se na directorku! Farmafirmy si u ní zadávají studie.
Ona mi i opakovaně říkala, že já nejsem typ na její práci. Což si myslím také. Kdepak já a byznys! Dokonce jsem jí nabízela, že jí budu dělat sekretářku!😄 Jenže ona dělá jen z domu.
Já to přiznám hned a na rovinu - JSEM BAČKORA - netopejry nedám😂😄Lidi, já mám uklizeno i na půdě😄Před týdnem jsme měli o weekendu návštěvu a ti se báli sednout si i v kuchyni, prý jak je tam uklizeno, akorát že, já neuklízela, já to mám jako standart😄Ale jsem schopná přespat v autě, tohle už mám vyzkoušený a to mi neva! A když tak o tom přemýšlím, já ještě nikdy žádný squat neviděla, neměla bych to napravit?😄
Ježkovy voči, to bych Tě musela křísit!😂
A na chalupě to squat není, ale pavouky tam teda mám obrovitánské a masité. No a pak tu “moji” nevítanou obojkovku…😔
To je to…že já právě lpím. Tedy nelpěla bych, kdyby se to stavení nepředávalo z generace na generaci naší rodiny. Jezdím tam málo, ale jezdím. A to proto, že být pořád ve squatu je prostě…deptající. Navíc tam mám třeba jabloňový sad a z něj ta nejlepší jablka, jaká jsem kdy jedla. A třešeň, Bože, tu třešeň - obří “srdcovky” mi závidí snad všichni (každý rok je rozdávám přátelům). Je to prostě možnost úniku z pitomého paneláku, z města na malinkou vesnici, kde jsou lesy, přehrada, krásná příroda…i když je ta možnost stále méně využívaná. Ale pronájmu se určitě nebráním a na jaře rozhodím ještě víc sítě. I zde jsem psala, že kdyby někdo věděl o někom slušném, jsem připravena!😀
Jak psala Saga, od klávesnice se to radí…to není nic proti Tobě Boži. Já si vždy to, co mi zde kdokoli k tomu něco napíše, přečtu a přemýšlím o vašich nápadech! Ale zalíbila se mi ta myšlenka závěti a daru hospici.
Jinak zajímavý je postoj mé kamarádky. Je také jedináček, má staré rodiče, je rozvedená a bezdětná. Jediný rozdíl mezi námi dvěma je v tom, že její plat odhaduji na 200k/měsíc. A to se známe jako bývalé kolegyně!!! Odešla zavčas a na správné místo!
No, takže ta má majetku strašně moc, včetně toho, že aktuálně koupila lukrativní byt v centru Brna, nádherný, takové ty vysoké stropy, koupelna z mramoru atd. A jí jsem se také ptala, jak má pořešené dědictví. Řekla mi, že nikdo nic dědit nebude, neb má v plánu se postupem času peněz zbavovat tak, že si bude užívat. Ostatně v létě byla na asi 10denní plavbě v jakémsi moři (přesně si to nepamatuji), na luxusním parníku s mnoha zastávkami ve známých přístavech. Sranda je, že my spolu jezdíme na to “moje” jediné místo, kam jezdím (do “mého” penziónku), já vždy vše zařizuji (už se znám komplet s veškerým personálem), no a ta kámoška vždy žadoní, ať zařídím velké slevy!! Ano, ceny mi dávají takové, že snad ani nepokryjí jejich výdaje. Ale zrovna tady tato moje kamarádka by v podstatě žádné slevy nepotřebovala. Ale asi to tak bývá a nerada to píšu…ona je hodně chamtivá. Ale jinak ji mám ráda.😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.02.2024, 10:34:03
No ale ta třešeň už je převeliká. Naposledy mi třesně trhala kámoška s kámošem a měli s sebou lezeckou techniku (oba jsou horolezci😄).
Jinak já tady do toho vlákna zavítala jen občas…ale v posledních dnech mám pocit, že kdykoli sem přijdu, tak mě zde něco pobaví, pohladí po duši, rozesměje!👍
Po čtvrt roce jsem se dokopala uklidit hromadu oblečení z koutu pokoje… Vždycky tohotýdenní svršky tam mrsknu a jsem líná je rozvěsit do skříně na ramínka, a pak je to boj na dvě hodiny, když se odhodlám… Vyplašila jsem u toho chudáky moly, ti už počítali s tím, že do té skříně nikdy nepolezu!
🤣😂
Opět nemůžu smíchy!!! Že my jsme nějak příbuzné??😂
Já mám teda stohy papírů…z práce.
A k molům se také hlásím.
Ještě jsem zvaná k Doron, kdyby sem někdy nahlédla. Myslím, že je moc fajn, ráda ji poznám…ale to vlastně platí pro všechny zde.
Edituji: Vlastně i k Efe jsem zvaná, Alenka (Sarah) také psala, že mě uvítá téměř kdykoli.😄 Kdyby nebylo zvířátek, tak bych vykonávala návštěvy…dokud jsem toho ještě nějak schopná (páteř😢).
Po čtvrt roce jsem se dokopala uklidit hromadu oblečení z koutu pokoje… Vždycky tohotýdenní svršky tam mrsknu a jsem líná je rozvěsit do skříně na ramínka, a pak je to boj na dvě hodiny, když se odhodlám… Vyplašila jsem u toho chudáky moly, ti už počítali s tím, že do té skříně nikdy nepolezu!
Neeee, Buggyro, do bytu Tě fakt pozvat nemůžu!!! 😀
Na chalupu jasně, že ano…a těším se, vyrazíme na houby a třeba na přehradu.👌 Ostatně dámy, tam bychom také sraz mohly udělat…jen teda obytná část chalupy je celkem malá…takže s přespáním je to blbý, no.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 14.02.2024, 10:04:38
To je to…že já právě lpím. Tedy nelpěla bych, kdyby se to stavení nepředávalo z generace na generaci naší rodiny. Jezdím tam málo, ale jezdím. A to proto, že být pořád ve squatu je prostě…deptající. Navíc tam mám třeba jabloňový sad a z něj ta nejlepší jablka, jaká jsem kdy jedla. A třešeň, Bože, tu třešeň - obří “srdcovky” mi závidí snad všichni (každý rok je rozdávám přátelům). Je to prostě možnost úniku z pitomého paneláku, z města na malinkou vesnici, kde jsou lesy, přehrada, krásná příroda…i když je ta možnost stále méně využívaná. Ale pronájmu se určitě nebráním a na jaře rozhodím ještě víc sítě. I zde jsem psala, že kdyby někdo věděl o někom slušném, jsem připravena!😀
Jak psala Saga, od klávesnice se to radí…to není nic proti Tobě Boži. Já si vždy to, co mi zde kdokoli k tomu něco napíše, přečtu a přemýšlím o vašich nápadech! Ale zalíbila se mi ta myšlenka závěti a daru hospici.
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 14.02.2024, 08:30:55
Mě trochu štve, že mám D zrovna v době, kdy šéfová vyhlásila hromadný home office. Jak nás přestěhovala, tak přímo nad hlavami teď v práci probíhají bourací práce. Já v tom zkoušela, bylo mi líto studentů, když si připravovali otázky. Moje vina to nebyla, ale i tak…
Jj, Sago, také Ti přeju, ať Ti vyjde nějaké volno - občas je potřeba si dáchnout.👍
Já měla na mysli toto…ale koukám, že jde vlastně o totéž. Dá se využít u ležáků, po operacích, při těžkých nemocech, aby se zabránilo zkracování a zatuhování svalů dolních končetin.
Rotoped přepokládá šlapání s bolestí a to koleno se při šlapání neohýbá tolik jak by mělo, ten hejbací stroj bere koleno na doraz a člověk nemusí nic, jen sedět. Výsledek je fakt mnohem rychlejší a lepší než s rotopedem nebo s chůzí.
No, já se zas až tak v chirurgických oborech neorientuji, notabene v ortopce. Ale teta (ve věku 80 let) po totálce kolena dostala fakt za úkol jezdit doma na rotopedu. Jinak existují tady ty hejbátka - třeba i pro ležící pacoše. Zkusím pohledat na netu…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.02.2024, 09:56:25
Ona je zajímavá jedna věc. Je (prý) nejnižší nezaměstnanost jaká kdy byla. Přitom vím o lidech, kteří obráží konkurzy a místo nemohou sehnat (ostatně já také neuspěla hned). A to třeba i v dost žádaném oboru. Nemyslím, že neexistuje genderově-věková diskriminace, bohužel…😟
Úplne akútne, pokiaľ je to bezpečné, sa dá rozožrať aj na troche kočičího žrádla, väčšinou je oveľa voňavejšie, než to psie. Royal Canine predáva drinky, ale je možné, že som ich v cz eshopoch nevidela.
Každopádne, asi by som šla niekam, kde spravia dôkladnejšiu diagnostiku.
Jj, prodávají se tzv. polévky - kočičí. A pro Fida jsem měla též iontový nápoj, který ale chutnal jako masový vývar. Kdyby měla Dafi zájem, zkusím kouknout jaké značky jsem ten ionťák měla. Už je dávno zkonzumovaný, tak bych musela pohledat…asi v mailu.
Už jsem psala - mám kocoura třetím rokem na ledvinové dietě. Ale když má nežravé období, tak servíruji cokoliv- klidně i nezdravou kořeněnou tlačenku. Hlavně, aby něco pozřel. A u jater bych se libového masa vůbec nebála.
Já vím. Vy máte štěstí a přeji Vám to, že se kocour tak dlouho drží. U nás šlo CRI celkem hodně rychle.😢
Já zas asi stokrát psala, že jsem doslova umírajícího Fida rozjedla na syrovém filetu z tresky. Zkoušeli jsme tehdy všechno, úplně všechno, vzpomínám na pokusy s roštěnou, pečeným kuřetem…a zabrala až tady ta treska - celá (ne filé).
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.02.2024, 09:31:53
No a u nás je to dovedeno ad absurdum! Podrobné podklady k přednášce (ppt nebo pdf), povinná nahrávka…a jako bonus zavedla jedna osoba, že na konci každé přednášky příslušný přednášející podrobně MUSÍ vypracovat zkouškové otázky k danému tématu!!! Pro mě je tady to poslední vždy práce na plno hodin (ne-li dní), chtěla bych se vzbouřit, ale ptž tam už zcela jasně funguje určitá klika, nemá to smysl. Ihned bych byla přehlasována. Vlastně nevím, co by se stalo, kdybych to nevypracovala. Předpokládám, že by mě zbavili i přednášení a to je u nás tzv. “za odměnu”, tj. pro zkušené pedagogy (hl. habilitované). Mladí nepřednáší. Studentům se to líbí, no bodejť ne! Vše, úplně vše dostanou komplet předžvejkané.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 14.02.2024, 08:04:14
Já se trochu bojím, že tady ty “orgánové” diety mnohdy zvířata nechtějí. Mám špatnou zkušenost třeba s ledvinářskými kapsičkami a konzervami pro kočky.