- Příspěvek #229716
- Nahlásit
Ale je to fakt statisticky podložené? Jako věřím, že je třeba víc gravidních diabetiček, to ano. Ale chtělo by to prostě zdroj, no…
Ale je to fakt statisticky podložené? Jako věřím, že je třeba víc gravidních diabetiček, to ano. Ale chtělo by to prostě zdroj, no…
Kdybych byla Kometa, tak bych Vám napsala, že Vaše morče nemá lisynku, alébrž lysinku. A protože jsem Fíkovnice, tak Vám to píšu také!😀😉
No a tak sem hoďte foto, ať můžeme Vaše zvířátko zkouknout a ohodnotit.
balu:Proto většina porodů teď končí císařem, protože tak velké děti jako teď, se před 50-100rokama nerodily, nebo tedy naprosto vyjímečně, zatím co teď to začíná být standard.
Vy máte toto tvrzení nějak statisticky podloženo?
O zdravotnictví, úhradách vyšetření, potřebnosti vyšetření, nevíte vůbec nic, neumíte to posoudit. Nejsem zdravotnice, ale ten váš poslední odstavec mě uráží za ně, za zdravotníky. Za lidi, kteří zachraňují životy…
Jj, jen bych doplnila svoji porodní váhu: 4,30kg. A můj táta (nar. v r. 1935) vážil dokonce 5kg!!!
Buggyra:Jako já si o to vyšetření neříct, tak mě doktor nikam nepošle (teda pošle… pro prášky na bolest a tím to pro něj končí). Ten naopak asi je názoru, že čím víc peněz pojišťovně ušetří, tím líp 😀
Buggyro, jak jsi psala s tím tiskem žádanky…nakonec pomohl jeden soused - vytiskl to barevně, takže podpis Mirka vypadal jako reálný podpis.
No a opět zážitek, ale pozitivní!!! Přijela jsem tam, na evidenci už o mně věděli. A že jo, že paní primářka mi žádanku uzná, na RTG že mě vezmou. Ještě jsem si nechala vypálit CD a poprosila je o zaslání snímků mé známé - pneumoložce. No a tak mě “vyfotili”, já si sedla pak do čekárny. Za chvíli se otevřely dveře od paní primářky a:"Tak paní doktorko, ten nález…..panebože, Jani, jsi to Ty???" 😉 Normálně spolužačka z medicíny, dokonce jsme se kdysi dost přátelily. 👍 Dobrých 25 let jsme o sobě ale nevěděly. A ona si primářuje u “Milošů” (= nemocnice v Brně). Hned, že chce mé soukr. číslo, a kdybych něco potřebovala dalšího, mám se na ni prý obrátit… Svět je fakt malej…😀
Ronjo, vítejte v klubu! Doufám, že u Vás nic vážného…?
U mě bohužel ano.😢
Normálně si říkám, že pacient k realizaci vyšetření musí někdy vynaložit celkem fest úsilí. To, že mě odmítla přijmout moje PL, jsem sem psala. Včera mi internista poslal žádanku na RTG srdce + plic na mail, s tím, že ale musím jet do jedné konkrétní nemocnice. Tak tam volám…a oni, že chtějí originální žádanku. A důvodem je prý to, že s mailovou žádankou by pacient mohl obejít třeba 5 různých pracovišť a nechat si za den udělat 5 totožných rentgenů. Přijde mi to úplně scestné, to by snad udělal jen cvok. Primářka pak řekla, že zdravotníci si musí pomáhat 😊, ale že tu žádanku chce teda aspoň z toho mailu vytištěnou. Takže teď jsou to dvě hodiny, co tady někde v okolí sháním tisk neb nemám tiskárnu.
No, to je jen takové postěžování si…😉
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-policie-zadrzela-vudce-sekty-z-plasy-kde-zemrela-zena-po-porodu-40492281
Konečně!👍
Teď koukám, že odkaz Drvodělky je na již starší článek (prosinec 2022). Bylo by teda zajímavé zjistit, jak se věci mají teď. Nebo jsem něco přehlídla a je to tam uvedeno?
Jenže Jani, co s tím?
Utratit zdravá zvířata fakt nejde.
Raduš, u mě ještě hůř: Také konec pánevní, vážila jsem 4,30kg, a tak byla indikovaná sekce. Mamka se nemohla probudit z narkózy. Když se to podařilo, tak se “něco” stalo. Ochrnula, na čas i oslepla a byla urgentně převezena do Brna na neurologii.
No a já byla ponechána v porodnici - na dlouhou dobu… Až skoro do 25 let jsem nevěděla, co je a co znamená rané zranění. Dnes už to vím a můj start do života byl teda:👎👎👎
Mamka se z té hrůzy postupně dostala, jen jí doživotně zůstala necitlivá jedna tvář. Dle dr. došlo buď k nějaké “anesteziologické příhodě” - dokonce mám dojem, že tehdy ještě ARO jako obor neexistovalo a CA dávali třeba internisti, prostě dr. z jiných oborů. No anebo mamka prodělala embolii. V té době ale nikdo nepátral, co bylo příčinou, co přesně se stalo, jak se to stalo apod.
Ano, je tam posun v tom směru, v jakém píšete. Mně se to celkem líbí - myslím, že mnohé PA jsou zručnější než doktoři.
Jak jsem psala Buggyře, že mám zážitek s PL. Odmítla, abych přijela. Je mi snad hodinu od hodiny hůř. Do telefonu jsem jí řekla, že mám podezření na pneumonii a že sedám do auta a přijedu. Odpověď:"NE, máme tu plno pacientů! Posílám Vám E-rp. na ATB a další léky…" No a ATB, které mi poslala, je u mě KI. V kartě má jasně jaké léky beru a že toto ATB je u mě KI.
Tak jsme se s přáteli shodli, že zdr. péče jde v ČR tak nějak…no, víte kam.
Evi, já myslím, že dr. je “na telefonu”. Šije dr., musí-li se šít, a obecně i po “lehčím” porodu musí dr. vše zkontrolovat. No a pak jsou případy, jako byla ta moje příbuzná… Přemýšlela jsem, kdo byl tehdy nejvíc vyděšený - bratranec, jeho žena, anebo ta mladinká dr., která dost možná poprvé rodila kleštěmi…?
Oni mají nedobrou pověst i teď…
Jako není to správné, ale fungují suprově prostě s těmi přímluvami. Já sama jsem tam byla na velké operaci - super přístup, mamka s karcinomem tam byla na operaci - super přístup. Jedna z mých nejbl. kamarádek tam rodila druhou dceru ve 41 letech, a ptž mě poprosila o pomoc, no tak jsem se tam opět obrátila na známé. Dostala nádhernej nadstandard (pokoj jak v interhotelu), a nejlepší PA. Porodila tak, že jsme spolu kecaly po telefonu. Ona najednou:"Jani, moment, za chvilku zas zavolám!" 😄 No a asi za 15 minut volala, že malá je na světě! Byla jsem tam tehdy na návštěvě, prostředí fakt nádherné. Sestry milé a ochotné. Co vím teď, je tam dost fluktuace dr.
Podle mě porod strašně záleží u té ženy jak probíhá. Myšleno prostě i bez zásahu dr., jak velký je plod, jaké stavby těla je matka apod. Zařizovala jsem opak. porody známým na Obilňáku. Je pravda, že to bylo tím pádem s protekcí, ale ženský si to nemohly vynachválit. Pak mě o totéž poprosil bratranec, když jeho žena čekala prvního syna. Takže opět intervence z mojí strany. Manželka bratrance ale měla v porodním plánu, že chtějí vše naprosto přirozeně, bez žádné medikace, s minimem jakýchkoli zásahů. A co čert nechtěl, rozrodila se v pátek večer, pamatuji si, že sloužila mladá slovenská dr., PA už si nepamatuji. Ta moje příbuzná určitě není a nikdy nebyla tlustá, ale prvorozený byl fakt velký (přes 4kg). Bratranec byl při porodu. Stále odmítali jakoukoli pomoc (medikaci), až se situace dostala do stavu, kdy dotyčná došla s fyzickými silami na konec. No a jak to skončilo? Vysokými kleštěmi, rupturou všeho😢, malej se vezl na MRI mozku. Dneska je mu kolem 17 let +-, žádné následky to nezanechalo…ale myslím, že na rodičce ano. Mají i druhého syna, ale toho už jela rodit jinam. Hrozně si to pochvalovala, jenže to už byl druhý porod a druhorozený měl kolem 3kg…
lesnizinka:Vojak na misi…😜😜😜
Mně psal (krom jiných) tuším ovdovělý námořní kapitán!😂
Historku, co jsem mu odepsala, jsem sem už dávala, ne? Kdyby náhodou ne, tak když mi každej den přál v Messengeru hezký den a posílal růže, tak cca po týdnu jsem mu odepsala asi toto:"Velmi děkuji za Váš zájem, je to milé. Máte zajímavé povolání, které bude určitě excelentně finančně ohodnocené. A já se zrovna dostala do finančních problémů. Myslíte, že byste mě mohl stran financí nějak zasponzorovat a pomoct mi tak?"
Pán už se neozval…🤣
eva:https://www.ceskatelevize.cz/porady/16169111693-cerna-voda/
Sleduji v tv, tak nevím, jak to skončilo…tento čtvrtek bude 5. díl
Díky moc!👍
Tak já dnes zažila poměrně horor s mojí PL. Takže si dovedu představit tu absenci infa. Více někdy později.
Saga:Jo, na Černou vodu jsem si taky vzpomněla👍, shlédla jsem to na jeden zátah, páč severské krimi můžu, ale ten konec byl vážně WTF? Heh…no, stejně by mě zajímalo, co dovede člověka k tomu, stát se členem sekty (kdekoliv na zemi), a nechat si takhle vymýt mozek, potažmo se nechat týrat? Mdlá mysl? Nulový pud sebezáchovy? Potřeba někam patřit? Potřeba nechat se ovládat/být veden? Já jakožto 100% individualista asi ani nemám šanci tohle pochopit nebo?
Sago (a Evo) zdravím srdečně. O jakém seriálu píšete? Na netu to asi dostupné nebude, že?
Jinak, stejně jako Doron, mě sekty trochu zajímají (rozhodně ne do hloubky) a myslím, že je tam prostě egoistický macho, který na sebe natahuje submisivní lidi. Pokud ale on (a ostatní muži) zcela narovinu přiznávají, že prostě občas mlátí ženské, tak jsou pro mě absolutní dno. Odpad!👎 A důvod, že každá žena má v sobě tzv. Bábu šedivou, kterou je potřeba z ní vymlátit - to se ani nedá komentovat!!!😠
Buggyra:Víte, jak těžké je dostat se ke klin. psychologovi, psychiatrovi?
Tohle je velký problém. Je spousta lidí, kteří by rádi svou situaci řešili, a péče se jim nedostává, terapeutických sezení se jim dostává zřídka, pravidelné návštěvy v řádu měsíců, co pak má takový depresivní opilec se sebevražednými sklony a nulovou podporou ve svém okolí dělat, když to na něj přijde?
Depresivní opilec se sebevražednými sklony, když to na něj přijde, tak asi spáchá suicidium…
Kdyby to chtěl řešit, akutní pomoci se mu dostane - KC prostě fungují 24/7, o tom žádná. Dlouhodobá PT péče - ve velkých městech se dá sehnat (i relat. snadno), ale pravda, málokdy na ZP. Ceny jsou smluvní, mnohdy dostupné. I když opilec možná moc financemi oplývat nebude, no… Menší města, vesnice - to nevím.