Aktuálně: 3 939 inzerátů206 729 diskuzních příspěvků18 211 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 23:54:37 xxx.xxx.60.135
lesnizinka:

Máme nějakou dobrou proudovou ochranu, pak je taky zabezpečovačka pod proudem pořád, tepelné čerpadlo….takže jistič fakt ne. Vytahuju jen blbosti, co nemusí být zapnuté, různé prodlužky, nabíječky a pod, ale toho není tolik. Spotřebiče jsou vestavné, takže ty taky ne.  

Stran proudové ochrany, jističe atp., holky jak to je: Když se hodí fén do vany, tak proudový chránič teda zabrání tomu nejhoršímu?? Narazila jsem na to v jakémsi podcastu, kde se zas probíral Kramný… Já myslela, že v dnešní době (i v Egyptě!) už je toto ošetřené - že elektrický spotřebič, který třeba i náhodně spadne do vany, tak vyhodí jistič. Víte k tomu někdo něco víc?

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 23:45:01 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 29.02.2024, 19:22:30

To jsou super zprávy…❤️

Jinak leukémie v mých myšlenkách vůbec nebyla…

Ale Niki pro zajímavost se zeptej na ty destičky…jestli Tě můžu poprosit. Fakt bych chtěla vědět, jaké má pro ten pokles dr. vysvětlení.

Jo a myslím, že stejně jako můj Fido pochopil, že mu pomáháš v jeho nemoci!👍

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 23:41:22 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 29.02.2024, 23:22:15

Jj, lidi na Hradecku se psy se musí šíleně bát…

Je to hovado, kdo je schopen takto úmyslně líčit jed na psy!!!

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 23:33:51 xxx.xxx.60.135

Hezký večer!

Já občas písnu o Fidovi v jiných vláknech, tak dám zase něco sem. Fido se jeví OK, snad jen nabral možná víc hmotnosti než by měl. Trochu mě znervózňuje, že občas žebrá o vodu, ale snažím se uklidnit, že je to tím suchým vzduchem v bytě…

No a dnes jsem se rozhodla mu po nějakém čase zase změřit glykémii a jsem poměrně v šoku! 3.7 - před chvílí, a to určitě nebyl nalačno!!! Mám až strach - je to nejnižší hodnota za dobu, co jej měřím.

No a na téma Fido a inzulínoterapie vznikly i verše:

Fido je člověk převtělený, 

mám na to názor ucelený. 

Bohužel už jednu věc pochopil, 

že vpodvečer musí sebrat hodně sil. 

By vydržel aspoň malou chviličku, 

než do něj píchnu jehličku. 

Fido je však dobrák od kosti, 

od Ireny (to je kamarádka, která se mi v době mé nepřítomnosti o kočky stará; bohužel naposledy si od ní odmítal nechat dát injekci a dokonce naznačil výpad proti ní)

se zase rád doma pohostí.

Lantus mu dělá evidentně dobře, 

Fido se zase tváří moudře.

Nepije a nemočí hektolitry vody, 

zato mu stoupl mass index body. 😀

A to tak, že docela dost,

nevím, zda je to pro radost.

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 23:19:54 xxx.xxx.60.135
Varaxi:

No, na iFauně jsme si to psaly. Pokud si to nepletu. Bratr bydlí v Kunštátu a Ty máš tu chalupu někde poblíž, ne? 🙂Maminka pochází z Bořitova, tak mám tím směrem půlku rodiny. Psaly jsme si i o Blanických rytířích, pokud se nepletu. 
Přesné místo jsi mi nepsala, ale že je to kousek, to ano. 
Když mě přišla kdysi dávno přepadnout moje maminka, tak přišla večer, kdy už jsem spala, a uklidila mi. 😀 To mám po ní - když přepadávat, tak jedině proto, abych umyla nádobí. 😀 Takže se nemusíš bát. 

Jj, já psala, že jsem hlava děravá. Ano, Kunštát je celkem blízko, také Křetínská přehrada…je tam krásně!👍

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 23:14:23 xxx.xxx.60.135
JanaJanaJanaJana:

S veškrou úctou k Vaší volbě, to je mi jedno, Vaše svatý právo atd. = nesoudím, ALE - pokud jste volila lidovce, tak jste automaticky volila SPOLU, kde je dost lidí pro manželství pro všechny (už jenom v rámci TOPky). A tak je to se vším.

Ono si nevyberete 😀 fakt ne. Předvolební koalice stran s totálně protichůdnými programy jsou prostě podvod na voliče.

Nehledě na to, že zrovna lidovci měli aféru s tím jejich gay poslancem… Šlo tam o nějaké erotické masáže či co (a jejich nezaplacení). Lidovci jsou pro mě nevolitelní a zřejmě to tak bude navždy.

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 23:12:30 xxx.xxx.60.135
JanaJanaJanaJana:

Tady se míchá pátý přes devátý 🙂

Prioritně nutno podotknout, že vývýra"LGBTQ+" je velmi zavádějící. Mezi tím, co jsou gayové a la aby úplně normální lidí, trans je medicínsky prokázaná porucha a ten zbytek je, co vím, stále předmět vědeckého zkoumání (jestli je to porucha, kulturní konstrukt atd.).

Registrované partnerství nestačí. Především proto, že neuznává právo na dedictví , přední informací v nemocnici blablabla. Tohle je fakt ostuda, že dosud nebylo zrovnoprávněno.

Podstatná je především otázka výchovy dětí. Homo páry by mměly mít stejně právo na adopci , jako muž a žena. Proč? Protože lepší milující dva než jedna teta na 20 dětí. Kdo má v rodině  někoho z děcáku, pochopí. Zde je dle mého názoru kontroverzní akorát otázka přiosvojení.

S definicí změny pohlaví v ČR souhlasím. Lenka Králová je šílenec, který podporuje hormony mladým a “nerozhodnutým”… to je prasárna. Za mně palec lidem z iniciativy “Nemluvte za nás”.

Btw, mluvit o lidech z iniciativy “Nemluvte za nás” jako o přešitých vagínách…a to z úst transsexuálky je prostě…chucpe! 😛

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 23:10:07 xxx.xxx.60.135
JanaJanaJanaJana:

Tady se míchá pátý přes devátý 🙂

Prioritně nutno podotknout, že vývýra"LGBTQ+" je velmi zavádějící. Mezi tím, co jsou gayové a la aby úplně normální lidí, trans je medicínsky prokázaná porucha a ten zbytek je, co vím, stále předmět vědeckého zkoumání (jestli je to porucha, kulturní konstrukt atd.).

Registrované partnerství nestačí. Především proto, že neuznává právo na dedictví , přední informací v nemocnici blablabla. Tohle je fakt ostuda, že dosud nebylo zrovnoprávněno.

Podstatná je především otázka výchovy dětí. Homo páry by mměly mít stejně právo na adopci , jako muž a žena. Proč? Protože lepší milující dva než jedna teta na 20 dětí. Kdo má v rodině  někoho z děcáku, pochopí. Zde je dle mého názoru kontroverzní akorát otázka přiosvojení.

S definicí změny pohlaví v ČR souhlasím. Lenka Králová je šílenec, který podporuje hormony mladým a “nerozhodnutým”… to je prasárna. Za mně palec lidem z iniciativy “Nemluvte za nás”.

Souhlasím…a koukám, že znáte Lenku Královou…😉

Vsadila bych se, že to dotáhne hodně hodně daleko - už jsem slyšela snad desítky rozhovorů s ní. Často mluví o tom, že ji to táhne do politiky. Asi neznám nikoho víc ambicióznějšího než je ona.

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 23:05:42 xxx.xxx.60.135
Sarah01:

Já sháněla pračku v 87, než se mně narodil první syn, a bez známosti naprosto bez šance.

To je pro mě fakt až šokující. Jak jsem psala, my měli Tatramatku strašně strašně dlouho a stopro ne přes žádné konexe. Nemohlo to být nějak místně těžko sehnatelné a jinde snáz? Ale Ty jsi také žila na j. Moravě, tak fakt nevím… 😟

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 19:34:35 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 29.02.2024, 19:17:15

Tak v tom jsme zajedno. Také myslím, že postačuje registrované partnerství. Jen nemám ujasněný názor na ty povinné kastrace před úřední změnou pohlaví. Myslím, že se fakt nikde nekoná boom těhotných mužů.

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 19:14:41 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele N z 29.02.2024, 19:08:48

Já si to myslím také. Na druhou stranu této komunitě teď teda prokázal medvědí službu Bendig s tím fingovaným posypáním moukou! Nechápu!!!👎

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 19:12:48 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 29.02.2024, 19:09:18

Jenže Ty máš teď divné chutě… 😉🙂

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 19:11:43 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 29.02.2024, 12:22:56

Vzpomínáš, jak mi přišla kočičí brož a Ty jsi psala, že bys měla strach, kdyby Ti ji doručili a Ty bys nevěděla, od koho je. Tak teď mám strach já! 😛

Vůbec si neuvědomuju, že bych Ti někdy psala přesné místo, kde mám chalupu…???

Na Víčko jsem dávala letecké snímky, mnoho jsme si napsaly soukromě, ale i o chalupě? No, já jsem hlava děravá, tak je to možné. 😉

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 19:09:23 xxx.xxx.60.135
Varaxi:

Ať Tě nevezmu za slovo. 🙂

Děkuju za nabídku, ale teď se opravdu necítím na návštěvy. 🙂 Pozvat se k horsaně byl samozřejmě vtip, i když dle popisu a fotek to musí být nádhera. 
U Tebe samozřejmě taky, ale tam to znám, můj bratr bydlí od Tvé chaloupky jen kousek. 

Cože????

A jak to, že to nevím??? My se známe??? 😂 Teda krom IF?

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 19:05:45 xxx.xxx.60.135
Sarah01:

Přesně tak. Za minulýho režimu se mně o automatické pračce mohlo jen zdát. Jo, byla jen pod pultem, měla jsem známou v elektru, takže mít jsem ji mohla, ale neměla jsem na ni. Koupila jsem si ji až v roce 96 tuším a stála mně 15 tisíc tehdy, plat jsem v té době měla cca 5 tisíc, manžel o tisícovku víc. Dnes stojí pračka do 10 tisíc a vydělávám 5x tolik, než v roce 96.

Ali, my jsme normálka měli Tatramatku. Bez jakékoli protekce…😲

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 19:03:53 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 29.02.2024, 18:51:46

Jo a na netu proti sobě nejvíc válčí nějaká Lenka Králová proti Jarce Broki. Válčí - myšleno právě stran nějakých práv translidí; jedna uznává něco, druhá jde názorově přímo proti ní. Zajímavé je, že obě jsou transsexuálky…

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 19:01:41 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 29.02.2024, 18:51:46

Hmmm, tak to já jsem fakt mírnější. Homosexuálové dle mě můžou vychovat normálně dítě, a mnohdy lépe než v heterorodině…

No a možná jsem měla dřív názory jako Vy. Ale už jsem to tu psala - moje kamarádka je přeoperovaná. Já ji znám už jako ženu (podle Vás má tedy vulvu, byť vymodelovanou, ale nemá logicky pohlavní žlázy). A muže v ní nevidím ani náhodou. Kdyby to nebylo neetické a měla bych svolení, dala bych sem její foto. Vsadím se, že by nikdo nepoznal, že byla muž. Ale zajímavé je, že ona sama je PRO kastrace. A tady tu novou vlnu aktivistek/aktivistů neuznává. 

A ještě jedna věc: Občas z ní mám pocit, že myslí “po chlapsku”. Ne, že by byla mužatka, to spíš naopak. Ale je taková, ani nevím jak to popsat, prostě má jiné city než já a většina žen, které znám. Je víc odtažitá, chladná, kalkulující atd. atd. Ono se může zdát, že to nezávisí na pohlaví…ale ten mužskej mozek z ní občas vnímám.

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 18:55:17 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 29.02.2024, 15:41:17

Já bych ale, Evi, stříhání drápů asi nedala. Ne, že bych měla strach z mých koček, ale bála bych se, že bych to střihla blbě, do živýho. Jinak Fido veterinu asi chápe…že se mu tam pomáhá, a je tam klidný (ale zároveň se bojí - to na něm poznám).

Ale třeba Prostřední je magor, pošuk a závislák na mně, na druhou stranu je málo kontaktní. On vyloženě potřebuje moji blízkost, ale přímo na mě si lehne jen zcela výjimečně. Ani mazlení a hlazení moc nemusí. Takže si myslím, že u koček jsou fakt velké interindividuální rozdíly. Už jsem taky párkrát psala, že Elsa je flegmoška a salámistka…ale jakmile zmerčí nůžky v mých rukou, zdrhá. A také jsem to už psala - nikdy v životě jsem ji nestřihla, neškrábla, nic zlého se jí neděje a nedělo.

No a Fido a injekce inzulínu: Čím dál víc je nespokojený. Když přijde čas injekce, utíká mi. Tak jej obvykle lapnu, a pak už se podvolí…a lehne si na břicho nebo na bok a nastaví mi místo pro aplikaci. Ale není to už tak samozřejmé jako dřív. Dr. mi nicméně říkala, že se nemám divit…že už toho holt má plné zuby!

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 18:47:56 xxx.xxx.60.135
Rapotačka:

Budou sabotovat boje?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nerudova-Mladi-odmitaji-valcit-za-CR-protoze-neproslo-manzelstvi-pro-vsechny-751486/diskuse/predplatitelu

Toto jsem celkem sledovala…

Jsem dost rozpolcená. Vím, že jsou tu boje za uznání manželství i pro stejnopohlavní páry. Vím i, že pro změnu pohlaví v OP/a vůbec úředně je potřeba kastrace. Možná se to navenek jeví, že by to tak mělo být (ty kastrace). Ale jsme tuším poslední v Evropě (spolu s Maďarskem a snad Estonskem), kdo ještě tuto podmínku má… Je strach z nárůstu těhotných “mužů” atp. Ale co vím, v zahraničí se to děje zcela raritně. Nicméně zcela jasný postoj k tomu neumím zaujmout. A vím, že máme “ženy” s penisem…sleduji YT kanál jedné z nich. No, sleduji je asi silné slovo, ale když mám čas, tak si pustím rozhovory, které dělá.