Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 05.03.2024, 21:17:46
Myslíte? Fakt myslíte, že by to měl až tak promyšlené? Já bych jej nepřeceňovala 😄, ale tak uznávám, že to může být i finta tohoto kalibru.
Někdo tu pár stránek zpět vytáhl tu střelbu na FF. Tak jsem si vzpomněla, jak tehdy Rakušan se slzami v očích ten večer vystoupil v TV a říkal, jak nesmírně úspěšný ze strany Policie to byl zákrok. Přitom pár hodin po té hrůze nemohly být učiněny žádné závěry. 17 mrtvých (počítám i otce a pak toho tatínka s miminkem - to bylo mimořádně odpudivé); podle info, co dali na veřejnost, to mohlo dopadnout opravdu mnohem hůř…ale i tak - 17 zastřelených je děsivé číslo.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 05.03.2024, 21:05:02
Já mám z obojků strach. Zažila jsem, že se bezpečnostní o. nerozpojil a kocour zůstal uvězněný kdesi v plotě. Nic se tehdy nestalo, ale mě to poměrně vyděsilo. No a pak jsem některému z mých kocourů kdysi dávno (beztak to byl také Fido) koupila jakýsi antistresový obojek. Nasadila jsem jej a on dostal záchvat šílené paniky - běhal po bytě sem a tam jak Bolt. Nevím, jestli mu tehdy vadil ten odér…ale od té doby prostě obojky nee.
No a jinak jak píšete o té alergii a plešatosti, já u Fida na první klíště letos přišla tak, že měl lysinu na spánku a tam krev. Myslím, že se snažil sám si klíště vypreparovat a takto se “zmrzačil”. Doufám, že to alergie nebude, ta další klíšťata už měl zapitá bez nějaké okolní reakce. Nejvíc mě vždy štvou klíšťata někde na obličeji, u oka, a nejednou měl klíště i v oblasti, odkud vyrůstají vousky. Na mě kupodivu klíšťata nejdou, ale zažila jsem jednou zapité klíště u Elsy. Ta je čistě bytová, tudíž jsem klíště přinesla buď já, anebo pravděpodobněji Fido.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 05.03.2024, 20:51:34
Super, díky! A fakt máte zkušenost, že efekt drží celou sezónu? To mě mile překvapilo. Lékárnice se k Fyprystu vyjádřila, že můžu očekávat, že bude působit tak max. měsíc. A tady se dočítám, že taky nemusí fungovat vůbec. Ještě mi nabízela obojek, ale ptž jsem proti obojkům u koček, tak ani nevím jakou látku obsahuje.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.03.2024, 20:43:16
Já také klíšťata vytahovala, ale letos s tím teplem ty mrchy začaly být aktivní už v únoru. No a přece jen se bojím, že pro Fida by nějaká hnusná nemoc od klíšťat (borrelka?) mohla být hodně nebezpečná. Teda ona je nebezpečná pro všechny kočky, ale pro něj tuplem.
Cosi se mi plete, že kdysi Bravecto blbě snášel, ale to ještě neměl diabetes. Navíc si to už nepamatuji dobře. Faktem je, že on špatně snášel prakticky veškerá očkování (a i ta odparazitovávání) - vždy v podstatě “onemocněl” - byl nejméně den až dva úplně schlíplý, horečkoval a nežral.😟
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 05.03.2024, 20:39:56
Počkejte a v jaké formě je Bravecto na trhu? Jsou i spot-ony?
Na Fidovi se snažím šetřit co nejméně, i když jsem psala, že cenu zohledňuji. Ale má-li to fakt fungovat dobře, a píšete o vyzkoušenosti i u diabetiků, tak do toho půjdu.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 05.03.2024, 20:38:19
Ty fokusy jsou mrchy.
Já mám po spondylodiscitidě a několika sepsích (hodně těžkých), předpokládá se fokus (hlavně ta páteř tehdy byla fakt záhadná - ta nemoc je celkem raritní, ale odněkud tam baktérie musely “střelit”), ale nikdy se jej nepodařilo odhalit. Jen jsem na 99% přesvědčena, že od zubů to nebude. Jsem totiž u zubaře pečená vařená a myslím, že zánět by dávno odhalil.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.03.2024, 20:08:35
Btw, a ten šifrovaný telefon Rakušana se už nějak vysvětlil?
Jak mi byl před volbami sympatický (i když jsem je nevolila), tak se kolem něj kupí nějak moc přešlapů, v případě toho telefonu bych to nazvala i dost velkým průšvihem.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 05.03.2024, 20:27:27
Bodama si teď taky nejsem jistá. Já se v autě poutám.
No a pokutu…nevím nevím, uvidíme. Teda, pokud jsem to už neprošvihla. Co jsem četla někdy odpoledne, tak lidi právě psali jen o jeho příspěvku na charitu, ale že pokutu nee.
Jo a v tom videu reagoval na Babiše s kohoutem. Rádoby vtipně.
Odpověď na příspěvek uživatele pomu z 05.03.2024, 17:54:33
…když já jsem z města a bydlím v paneláku, tak vačice neprojde.😄
Jde o kocoura, který je bytový a chodí ven jen na noc. Teď večer jsem byla v lékárně. Bohužel musím zohlednit i cenu. Byla mi doporučena pipeta Fypryst. Zatím jsem ji nekupovala, ale asi cenově se jevila nejvýhodnější - jedna za cca 150,- Kč.
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 05.03.2024, 19:02:09
Jj, já takový záchod jeden mám a kryt je sundaný (a uvědomuji si, že ani nevím, kde je; tak je možná i ztracený😀).
Otázkou je volba záchoda Tvými kocoury. U nás je to fakt zvláštní - jeden používají na kálení a druhý na močení, a to fakt téměř výhradně. Bohužel na močení zrovna ten s nízkým okrajem. No a ten třetí - tam chodí jen výjimečně a co jsem vypozorovala, trochu si jej pro sebe uzurpuje Elsa.😄
Jako přijde mi, že fakt musí myslet zadelí. A když to nemyslí jemu, tak nemá v týmu někoho, kdo je trochu normální?! No odpovím sama: Ve své zahleděnosti si asi myslí, že jim projde všechno.
Teda četla jsem, že dtto provedla Schillerová. Oba dali desítku na charitu. Ale Schillerová ještě zaplatila pokutu (a možná přišla i o nějaké body?). Rakušan jako nadřízený policajtů pokutu zřejmě nedostane.😛
Btw, když už vyvedli koninu (on i Schillerová), tak při jejich příjmech tedy mohli na charitu dát násobně víc!
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.03.2024, 20:08:35
Pardon, napsala jsem totéž, co je v odkaze od Vás. Ale tak nevadí… Uvidíme, zda Rakušan přece jen tu pokutu od dopraváků nakonec dostane. Ale nevsadila bych na to ani zlámanou grešli.😜
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 05.03.2024, 20:07:07
😄
Jako přijde mi, že fakt musí myslet zadelí. A když to nemyslí jemu, tak nemá v týmu někoho, kdo je trochu normální?! No odpovím sama: Ve své zahleděnosti si asi myslí, že jim projde všechno.
Teda četla jsem, že dtto provedla Schillerová. Oba dali desítku na charitu. Ale Schillerová ještě zaplatila pokutu (a možná přišla i o nějaké body?). Rakušan jako nadřízený policajtů pokutu zřejmě nedostane.😛
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 05.03.2024, 19:57:31
Niki, to byla reakce na to, že se chystáš si opékat špekáčky, ne? Myslím, že jsi to někde výše psala.
A za Tvého Nikouše jsem moc ráda. To, že si hraje, znamená, že je to na dobré cestě!👍 Fido, ač důstojný pán, si po kompenzaci diabetu také začal hrát. On je teda málo hravý, ale sem tam jej popadne nápad “na honičku”. Mě jen mrzí, že všechny tři moje kočky jsou co do hry vzájemně nekompatibilní. Především Prostřední by si chtěl hrát, Elsu také chytají záchvaty hravosti…jenže oni si umí hrát jen se mnou.😟 Vzájemně to končí tak, jak jsem psala v jiném vlákně, že Prostřední třeba Elsu zalehne, té se to nelíbí…no a pak se to třeba stane naopak. A já tak toužila po tom mít čičiny, které se budou vzájemně nahánět, ale bude je to bavit. A to se sice někdy stane, ale je to málokdy.