Aktuálně: 3 940 inzerátů206 730 diskuzních příspěvků18 212 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 11.03.2024, 18:37:19 xxx.xxx.63.65

Niki tady teď někdy psala o úspěchu v práci. Tak si dovolím sem vložit mail, který mi teď přišel. S tím velkým rozdílem, že i kdybych náhodou nominaci získala, tak u nás budu po zásluze potrestána… 

“Vážená paní doktorko, je nám ctí Vám oznámit, že jste byla v rámci každoroční soutěže Akademik roku, jejíž vyhlašování probíhá během Reprezentačního plesu LF MU, nominována na Akademičku roku. V této souvislosti bychom se Vás rádi zeptali, zda-li souhlasíte se zařazením do soutěže Akademik roku. Bohužel jsme dodnes nedostali Vaši odpověď, zda-li souhlasíte se zařazením do soutěže, a proto bychom se rádi ještě jednou zeptali. Předem mockrát děkujeme za Vaši odpověď. Za LF MU XY, PR & Social media”

Fikovnice
Fikovnice 09.03.2024, 20:51:21 xxx.xxx.62.51
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.03.2024, 18:31:28

Já si také myslím…

Chovatelka Elsy mi psala, že je Elsa celá máma - vzhledem tuplem a prý i popisovanou povahou.

Edit: Kdyby to bylo po otci, tak právě neodpovídá moje Elsa vs. Willy od Tenurri, kteří mají stejného otce.

Fikovnice
Fikovnice 09.03.2024, 17:11:14 xxx.xxx.62.51
Tenurri:

A tady bych chtěla pro zadavatele poukázat, že je to děsně individuální.
S fíkovnicí máme mainskou mývalí od stejné chovatelky (jiné vrhy).

Můj Willy je prakticky opak Elsy 😀 😀 až na bod c), celodenní válení se a fakt, že oba nenáviděli od mala česání.

Willy je kontaktní pouze se členy domácnosti a to i k nám musel nabrat postupem času důvěru. Návštěvy, pokud je velmi dobře zná (např bývalý spolubydlící) tak okoukává třeba 15 - 30 minut z povzdálí a pokud usoudí, že má zájem o kontakt, tak přijde, pokud ne, tak si někam zaleze a nechce být obtěžován. Na naši kočku si zvyknul k její nelibosti hned a museli jsme je rozdělit asi na cca 14 dnů, než si zvykla i kočka 😀.

Willy mňouká velmi často. Když přijdeme z práce domů, když vstáváme, když něco chce, když neví, co vlastně chce, stačí na něj promluvit a mňoukne zpátky. Nesnáší, když jsme každý v jiné místnosti - to chodí tam a zpátky a řve na nás 😀…když nemňouká, tak “vrká” jako holoubek. Prostě musí komentovat úplně všechno.

Mazlivý asi docela je, ale jak jsem již psala, pouze s námi a pouze, když se mu chce. Je to tank, takže když se vítá po příchodu z práce, otírá se tak, že je vám schopný i podrazit nohy, když nedáváte pozor 🙂.

A klidný rozhodně není. Je to plašší kocourek, spíše nejistý, naposledy se asi tři dny bál nové deky, jelikož byla smotaná v rohu místnosti…Občas se leká a bojí divných věcí a když čekám, že se něčeho bude bát, tak se toho zase nebojí vůbec. Jakmile mi spadne něco na zem, tak nadskočí metr vysoko a vyplašeně kouká co se stalo…Byl tedy takový už jako kotě v cca 5ti měsících, když jsme si ho brali. U chovatelky na cca 3h návštěvě přišel až na posledních 20 minut.

Nám to nevadí, ale věřím, že u lidí, kteří si často zvou návštěvy domů by to mohl být problém. K nám chodí prakticky občas jen rodina, nebo kamarádi, které zná z předchozího bydlení (a to většinou hrajeme deskové hry, tak nejsme hluční), takže je relativně v pohodě. Ale cizí lidi snáší dost blbě. Nikdo mu nikdy neublížil (no, v jeho očích možná veterinář 😀), ale prostě to má v sobě a je dost možné že kastrace (testosteron) to celé ještě zhoršila. 

Takže koukejte nejen na plemeno, ale i na individuální povahu koťete. 

To je poměrně síla, že? Navíc Willy a Elsa mají stejného otce, pokud se nepletu…?

Elsa si v poslední době zvykla mě víc okupovat než dřív. Spává teď na polštáři mně za hlavou. Je to poměrně komické - pootočím se a koukám jí přímo do očí. To jsme takto na sebe koukaly onehdá z oka do oka, až ona vrkla a jala se svojí obří packou mi do mého oka sáhnout! 🙂 Samozřejmě bez vytažených drápů, ale ještě že jsem ucukla. Myslím, že v poslední době je o trochu víc mazlivější než byla. Jo a Else táhne na šestý rok. Přijde mi jako včera, když byla malé kotisko!

Fikovnice
Fikovnice 08.03.2024, 21:27:19 xxx.xxx.62.51
Doron:

Věřím tomu. U nás v kočka 26 let, sedávala na sloupku v ulici, kde byla docela rušná doprava, když jsem dcerku vodila do školky a když jsem vozila kočárek s dceřiným dítětem, ještě pořád tam byla.

Počkej a nebyla z kamene?😀😉

Fikovnice
Fikovnice 08.03.2024, 21:24:26 xxx.xxx.62.51
balu:

Napsala jsem to trochu expresivně. Protože si myslím, že krom těch lidí, kteří se opravdu narodili “do jiného těla”, nekompatibilního s mozkem, se roztrhl pytel s těmi, kteří si na to jen hrají. Myslím, že pro ty je to módní póza, protože třeba nevědí v pubertě  co se sebou a tohle jim někdo nabídne jako možnost a svého druhu východisko. Bohužel to tihle někteří dotáhnou do konce a pak toho litují, protože tak ve skutečnosti nastavení nejsou. 

Dnes, kdy je mezi herci a umělci silná koncentrace gayů, kdy se  různé úchylky vydávají za něco normálního a jsme přesvědčováni o existenci spousty jiných pohlaví než je mužské a ženské, jsem čím dál míň tolerantní k těmto jinakostem. Fakt to na sobě pozoruji, že to neustálé zviditelňování má na mě opačný efekt.

Jo jo, v tomto s Vámi souhlasím! A média jim jdou na ruku! Nové a nové články, videa, podcasty a co já vím dalšího. Také se mi to nelíbí. 

I proto vlastně chápu tu moji kamarádku (trans), že se jí aktivismus nelíbí. Protože ona ten problém opravdu měla…a rozhodně nestojí o žádnou publicitu. Kdyby se to stalo mně, nedovedu si představit, že bych dávala rozhovory a fotky do novin a dalších médií. Naopak bych se stáhla do ústraní, možná bych se i odstěhovala na druhej konec republiky… Divná móda!

Fikovnice
Fikovnice 08.03.2024, 21:20:01 xxx.xxx.62.51
balu:

Jo jo, to je premiér, toho nám musí ve světě závidět.

Každý, kdo jeho a celé to bratrstvo fialovy pracky volil, by si měl každé ráno před zrcadlem dát aspoň dvě facky.

…a teď roztržka se Slovenskem…

Nevím nevím, jak toto všechno dopadne.😕

Fikovnice
Fikovnice 08.03.2024, 21:18:33 xxx.xxx.62.51
JanaJanaJanaJana:

Pokud se nepletu, trans přece není  klasifikováno jako nemoc, ale jako porucha (což není přece nemoc, že????) vznikající už u plodu vlivem genů (mega zjednodušuju, vím, nejsem v tom kovaná)….prosím opravte mě případně, ale takhle jsme to pochopila já, když jsem se o to zajímala. 

Ano, to jsem se snažila napsat - že už nejde o nemoc. Dokonce se to už ani nejmenuje transsexualismus, ale genderová dysforie.

Fikovnice
Fikovnice 08.03.2024, 21:14:46 xxx.xxx.62.51
Sarah01:

Včera jsem byla za porodní bábu, narodilo se 8 štěňátek, 4 holky a 4 kluci. 😍

Obrázek

Jéé Ali, Ty ses mi ani soukromě nepochlubila…

Kde, komu? Jestli můžeš, písni něco víc. Štěnda jsou nádherná!👍

Fikovnice
Fikovnice 08.03.2024, 21:05:13 xxx.xxx.62.51
Lenocka:

Tak u nás byl cíl, aby pastevec byl venku. Proto ho máme, aby mě hlídal. Předpokládala jsem, že většinu času tam s ním budou holky a úplně sám bude vlastně jen přes noc. A domů jen na chvíli na pomazlení, že tu nebude chtít být.
Výsledek: je sám jen přes noc, nemá s tím problém. A doma je v době snídaňové, posnídaňové (rozuměj celé dopoledne když to jde), předvečeřové+večeřové+povečeřové (=co zalezu domů, jsme tu všichni). Nu což, vždyť je náš a je fajn tu spolu být. Právě se štěnětem zápasí o žužláka ❤️

Obrázek

Teda ten je! Nádhernej!!!

A hlídat vlastně může i doma…😄

Fikovnice
Fikovnice 08.03.2024, 20:45:55 xxx.xxx.62.51
Buggyra:

Ježiš Canko, takového zamtele (=zaměstnavatele) si považujte, to je úžasné, to by se mi také líbilo! Já si na práci stěžovat nemohu, dokonce se občas i pochvalně zmíním, ale uznání se tady člověk nedočká, to ani omylem. Šéf to neuznává. To je dost smutné. Tak trochu závidím, ale asi víc vám to přeju, jsem ráda, že to takhle někde funguje!

A řekněte, že hned máte větší motivaci příště pro tu firmu zase něco udělat?! Kdyby takhle přemýšleli všichni…

Blahopřeji! 🌹

Přesně tak! Ve firmě Čanky vědí, že a jak si mají vážit těch, kteří dělají svoji práci dobře!👍

Fikovnice
Fikovnice 08.03.2024, 20:43:53 xxx.xxx.62.51
Bobca:

Jani-jo,hodila by se jen ta první..ty další jsou čtveraté, nesedí na obrazovku..a když je oříznu,změní se i rozlišení při zvětšení-zkoušela jsem to..proto vždycky prosím o “ležaté”🙏Tuhle jsi někde schovávala,žejo?😊..ta je boží…😇Mám radost,že máš radost👍👌

Boži, prožívám celkem nelehké období. Dnes mi udělali obrovskou radost studenti (řekli, že mě mají ze všech vyučujících nejraději; i když v mé situaci mi tím věci poněkud ztěžují) a včera jsi mi udělala radost Ty a ta radost trvá! Děkuji moc!💝

Fikovnice
Fikovnice 07.03.2024, 23:57:35 xxx.xxx.63.197
Buggyra:

Ori: právě že topit ty myši nechci, jednak máme limitaci vodou, za druhé je to fujtajbl (vykrvácení mi přijde humánnější, mám za to, že nic nebolí, teda pokud se ta krev nenahromadí a netlačí na nějaké orgány), za třetí je pak stejně musím nějak likvidovat. Stejně mi poslouží to padací víko do kýble na shromáždění živých, a ty pak klepnu a nasekám slepicím a bude 🙂 A když to slepice nebudou, tak myši vezmu kladivem přes hlavu a hodím za plot, co už. Lepší než čuchat červivé myši po buňce.

Jenže to záleží na tom, jak bude ta živochytka úspěšná. Když úspěšná nebude a myši nenachytá, potrávím.

Já se obávám, že smrt vnitřním vykrvácením je také nic moc. Ale já to mám postavené tak, že myši jsou škůdci. Když mi vlezly do chalupy, pochytala jsem je do sklapovacích pastiček. Tam se, předpokládám, netrápí.

Fikovnice
Fikovnice 07.03.2024, 23:43:19 xxx.xxx.63.197
Bobca:

Jani-fíkovnice..konečně jsi sem dala fotku kočičáků,co se hodí na plochu..Dík.👌

Obrázek

Teda Boži, Ty jsi mi udělala radost!!!🌹🍀

Moji kočičáci teď jsou na Tvém PC - fakt jsi mě potěšila!👍

Ale víš, že jsem Ti nabízela už třeba Kukyho nebo Elsu? Vložím je znovu, za což se omlouvám - že už jste asi všichni stálí ty fotky viděli.

(Je pravdou, že některé fotky by se asi musely oříznout!😊)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 07.03.2024, 23:38:37 xxx.xxx.63.197
Doron:

Lily by nejradši jedla jen syrová játra. Ale bojím se, že to není zrovna zdravé. 😞

Má po kastraci také nadváhu, ale nevím, jak ji omezovat, je úžasná, milá kočka, ale jak má hladík, dělá příšerné scény.😱😅

Jí jenom syrové.

Doron, u nás jsou také nejvíc “v kurzu” vnitřnosti - kromě jater milují třeba ledviny. A také z toho nemám radost. Ale mám opakovaně vyzkoušené, že když si mají vybrat třeba játra vs. vepřová plec, tak hádej, co si vyberou?😀 Jak píšu, nadšená z toho nejsem. Zas, když vidím, jak Kukymu ty vnitřnosti chutnají, tak si neodpustím mu je občas koupit.🤫

Fikovnice
Fikovnice 07.03.2024, 23:31:43 xxx.xxx.63.197
lesnizinka:

No jistě, mohla jsem tady básnit o tom, jak se štěňátka batolila po baráku, vždyť na sítě se dá nažvanit kde co. Ale proč bych to dělala? Chtěla jsem psy na zahradu, aby tam byli spokojení se mnou, v létě v zimě, jinak bych si pořídila čivavy. Rozhodně nezměním názor, protože se to někomu nezdá. Měla jsem šťastné spokojené psy, kterým byla panička neustále k dispozici,  jen neleželi u telky, to je pravda. V té době skoro ani já, nebyl čas.  Pes z útulku, který strávil většinu života na zahradě v kotci, může být se psím kámošem volně v zahradě v sedmém nebi. Psi nemuseli být doma, protože já jsem byla minimálně 8, v létě spíš 10h denně v zahradě. A pak byli rádi, že spí. Naprosto jiný režim, než tu má většina psů. Takže ne, nelze to srovnávat, ale ani z této strany. 

Tak toto jsem vůbec nevěděla - že jsi pesany ani jako štěnda neměla doma. Je to Tvoje věc a nemíním se do Tebe navážet, a i chápu, že Tvoje plemena byla právě ta více venkovní. Ale že jsi ani štěníky nepochtívala doma…no, moc to nechápu. Jsi přece taky mazlič a např. mně dělalo vyloženě dobře u srdce, když se Flokáč jako štěndo mi stočil v klíně nebo si lehl v posteli na mě.

Fikovnice
Fikovnice 07.03.2024, 23:28:28 xxx.xxx.63.197

Ono i krátkosrsťáci a psi spíše menší mnohdy vyhledávají venek. Narážím na Flokyho. Na chalupě chtěl zásadně spávat na zápraží na lavici. Zápraží je samozřejmě pod střechou.

No a u svých pánečků, tj. u mých příbuzných, většinu dne trávil na zahradě a byl tam rád, to vím. Ale na druhou stranu je pravda, že na něj třeba přišla lenivá a šup - už byl buď se mnou v posteli, nebo s tetou na gauči. Myslím, že kdyby se spočítala ta část jeho života, kterou trávil venku, tak by to bylo percentuelně víc, než kolik trávil v baráku.

Fikovnice
Fikovnice 07.03.2024, 23:19:24 xxx.xxx.63.197
balu:

Blokátory puberty - na co vlastně jsou? Proč blokovat pubertu?  Jen pro ty trans trosky?

Jinak Balu já se s Vámi určitě nechci hádat (však Vy víte😉), ale neoznačovala bych ty lidi za trans trosky. Jak jsem mnohokrát psala, moje kamarádka byla muž. Jezdíme spolu na dovolené, mám ji ráda…i když jsou věci, které mi na ní nesedí (ale ona to může mít stejně se mnou). Patří do té úplně první generace lidí u nás operovaných, je věkově moje vrstevnice. Zároveň se jasně vymezuje proti transaktivismu. Ale to, co si zažívala do věku +- 25 let (tehdy operaci podstoupila), muselo být hrozné. Já si to neumím ani představit. 

Ono to už není bráno ani jako nemoc. Jde vlastně o dvě zcela zdravé entity (tělesno a duševno). Jen se to nějak pomíchá a ty entity nejsou vůči sobě kompatibilní.

Nebinární lidi příliš neuznávám, myslím, že to jsou přesně ti, co jsou nezralí, možná s osobnostní problematikou, hledající se…

Fikovnice
Fikovnice 07.03.2024, 23:13:57 xxx.xxx.63.197

Napadá mě třeba pubertas praecox. Předčasná puberta. Může nastat klidně i ve věku 5 - 6 let, samozřejmě je to raritní. Ale tehdy jsou blokátory puberty, což jsou mimochodem analoga gonadoliberinu (= jiný hormon, produkovaný v CNS), jasně indikovány.

Fikovnice
Fikovnice 07.03.2024, 23:09:00 xxx.xxx.63.197
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 07.03.2024, 23:05:17

Blokátory puberty mají i jiné indikace, ale teď jsou holt proslulé pro trans lidi…