Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 16.03.2024, 15:07:10
Řada lidí takto funguje. A pak zas třeba ta moje včerejší skupina - učím do večera a vždy mě nabijí na celý víkend. Naprosto skvělí studenti!!!👍 Přistihla jsem se, když měla včera jedna moje oblíbenkyně chvilkové zpoždění při příchodu, že jsem měla vyloženě strach, jestli se jí něco nestalo.
Tady ta dívka…jak píšu, neznám pořádně její historii. Její máma pochází ze 4 nebo z 5 dětí. Dívka má v Brně garsonku a nějak se živí - brigády.
Má zřejmě nešťastnou povahu - ve smyslu, že se asi fakt lidí až bojí, vyhledává samotu…a zvířata. Víc (zatím) nevím.
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 16.03.2024, 14:52:41
Jo a souhlasím, že pro západ je naše země…no, prostě východ. Naši emigranti jsou na západě obvykle levnou pracovní silou na práce, kterou nechtějí dělat tamní.
Je to stejné jako v inzerátech tady- ve stylu daruji, pokud si ho nikdo nevezme musíme ho utratit. Jen tam je to nic nestojí ☹️ a jeho osud je tady jasně daný,
Sice je tu to o psech…
Ale můj milovaný Fido byl zachráněn těsně před tím, než měl být jako kotě vhozen zaživa do kamen!!! Už jsem to asi psala víckrát - na IF. Někteří lidi jsou dobytci, vlastně dobytci ne, dobytek je užitečný a nejsou to zlá zvířata. Já to napíšu narovinu: Někteří lidi jsou fakt zmr.i!!!😠
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.03.2024, 07:35:14
Já takto byla vděčná, že si soused odvezl dobré tři čtvrtiny mého kompostu. Sice bez dovolení, ale mně to neva. Kompost tam “pracoval” dobrých 20 až 30 let, zakládal jej kdysi dávno ještě táta.
No a stran hnojení, táta si na kolečkách vozíval chlévskou mrvu, ale někdy i slepičince…ale ty jsou prý hodně “ostré” na hnojení. Nevím, ale mívali jsme největší ertepla (a jiné produkty)!🤣
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.03.2024, 12:42:30
Já vím, je to taková Sophiina volba. Ale měla bych chránit i sebe, když mi je nosí až do postele. A Bravecto mi bylo doporučeno. Každopádně se ještě poradím s tou naší vetkou, co Fida zná…než od ní přípravek event. koupím. Myslím, že loni jsem jej ošetřeného neměla, ale to se teprve titrovala inzulínoterapie, byl na různých vyšetřeních, takže tehdy to bylo záměrně a holt jsem klíšťata vykrucovala a vykrucovala.😀
Jojo, vím, zjišťovala jsem si to na začátku války, je to moc daleko…
Taky jsme se dětma domlouvali, jak si o sobě dáme případně vědět a koupila jsem rádio, takovou velkou cihlu na mechanický a solární nabíjení😅, přišlo jenom jedno, tak ho mají děti.
Mám i nějaký nějaký zásoby, léky, deset pytlů granulí pro psy, různý věci mám..
Tož, byla jsem vychovaná válečnou generací…🤣
Doron, já nevím, jak to mám udělat (časově, kočky), abych za Tebou přijela.
Já totiž nějak čuchám čuchám, že bychom se mohly skvěle pobavit. Vím, že píšeš o vážných věcech, ale Tvoje psaní (a přemýšlení) mi prostě konvenuje!👍
Pokud ta moje návštěva vyjde, tak předpovídám (a doufám), že se skvěle pobavíme…a já u toho podlachním Frama a spol. Jo a čičinky…😉
Edit: Autem v Praze jsem byla už před sto lety. Je k Tobě složité přijet autem? Zaparkuji tam někde? Vidíš, už se k Tobě zvu…😛
Jo, ještě dodávám: Je extrémně těžké dostat někoho k terapeutovi, když je ten někdo takto silně introvertní. Ta dívka je ve velmi zranitelném věku. A je těžké si přiznat, že potřebuje pomoc. Další věc je sehnat terapeuta, který dotyčné sedne. Je jich nedostatek a málokdo pracuje na ZP. Někdy je to práce na několik měsíců až let sehnat vhodnou PT. Ale i o tom asi s mojí kamarádkou promluvím. S dcerkou bych se měla vidět zase příští pátek ve výuce.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 16.03.2024, 14:04:39
Jako tu holčinu, co jsem včera viděla poprvé??
Jestli myslíte ji, dala jsem jí na sebe své soukromé číslo, mail…a budu OPĚT volat její mámě… Holčina mi řekla, že se mnou ráda zůstane v telefonním kontaktu. Zkusím i zjistit, čí to byl nápad jít na medicínu, i když to teď není to nejpodstatnější.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.03.2024, 12:34:33
Já myslím, že to k tomu přispělo. Včera jsem měla sraz s mojí kamarádkou a ta učí na VUT. Říkala to stejné - nová generace mladých, žije sítěmi a mobily… Ne reálným životem.
My máme víc a víc studentů se “sn”. Jiná moje kamarádka byla fasconovaná: “sn” = specifické nároky. Obvykle tam mají napsanou nějakou psychickou poruchu. No a ta moje kámoška z VUT mi řekla, že jedna jejich “sn” studentka má v systému napsáno, že nesmí být vyvolávána, ptž by mohla nečekaně reagovat!!!
Jako já sama jsem magor😂, ale vystudovala jsem bez jakýchkoli nároků, přímluv, konexí atd.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 16.03.2024, 13:46:56
Jani, lépe bych to nenapsala…a vem mě do klubu, jo?😀
Moji přátelé mají hurónské záchvaty smíchu, když jim říkám, že jsem silný introvert. Ale jsem… Jen také umím používat mimikry, a nejsem introvert až tak extrémní, že bych mohla být bez lidí. To ani náhodou! Lidi potřebuju, dokonce jsem považována za baviče společnosti. Ale já sama o sobě říkávám, že jsem smutný klaun.
Holčiny je mi také líto…a asi mé kamarádce zkusím promluvit do duše, zda má její dcerka pokračovat ve studie. Trápí se, neudělala dvě velké zkoušky… Co pak bude dělat v praxi, kdy půjde doslova o život…?😔
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.03.2024, 11:49:03
Brrr, představa umírat na nemoc z ozáření…
Opravdu doufám, že si Putin zachová poslední zbytky rozumu. Jinak se ale už kloním k tomu, co zde bylo dříve psáno: Ukrajina je nástrojem pro vydírání/vyjednávání/rozdělování si moci mezi východem a západem, potažmo Ruska a USA.
Jinak si fakt neumím představit, že by po dvou letech ruská armáda UA dávno nesmazala z povrchu země.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 16.03.2024, 11:43:06
Ano, může to být důvod, to je pravda.
Učím teď každý den a záměrně jsem ji pozvala do mé nejmilejší skupiny. I jsem je (studenty) požádala, zda by její přítomnost v hodině mohla zůstat mezi námi.
Bohužel, jak píšu, toto ale rozhodně není hlavní důvod jejího chování. Vím podrobnosti od její mámy, které sem psát nebudu. Dívka nemá přátele, je silně introvertní…a nešťastná. Bylo mi jí líto.
Kdybych byla její mámou já, už by ve studiu nepokračovala.