- Příspěvek #192705
- Nahlásit
Šmarjá - moje nejmilejší kostky byly snad z doby mých prarodičů - Zvířatka a Petrovští!
Neměli jste je někdo??
Šmarjá - moje nejmilejší kostky byly snad z doby mých prarodičů - Zvířatka a Petrovští!
Neměli jste je někdo??
Pavlína Jíšová? Jako na tom videu? Nějakou dobu jsem ji poslouchala…
Jsem ráda, že jste zareagovala, děkuji!
Asi to tedy necháme, jak to je… Jen mě fakt mrzí, že prostě už s konkrétním časem ví, co přijde a začal mi zalejzat za nábytek. Když jej dostihnu, tak pak už injekci v pohodě vydrží.
Ono je asi zázrak, že je na JEDNÉ dávce denně! Ta kolegyně z práce - vetka - předvídala velmi zlý průběh a pokud se vůbec bude něco dařit, tak jedině po dvou dávkách denně.
Každopádně je OK stran fyzičky, stran srsti, stran močení, a stran chuti k jídlu je možná OK až přespříliš (ale není to ta někdejší strašlivá žravost a hubnutí).
😀
Fidovi inzulín svědčí,
dostává náležitou péči.
Jen nutí posluhovačku svoji
Při injikování k mírnému boji.
Schová se moudře za postelí,
každodenní injekce jej už bolí.😢
Kéž vzpamatoval se jeho pankreas,
by sám od sebe inzulín produkoval zas!
Potom by mohla skončit procedura nepříjemná,
kdyby jeho (normo)glykémie byla stále stejná!
Jak přála bych to tomu statečnému kocouřímu pánu,
dosáhli bychom víc, než kdykoli bylo v plánu!
Bodlinka:tak zkusit se to může, když se bude po změně pečlivě měřit. velký experiment to není, když se to neosvědčí, tak se dávka prostě zase vrátí.
Zase jsem se nějakou dobu neozvala stran Fida. Tak píšu info pro ty, koho to zajímá.
Situace se změnila…a to v tom, že začíná mít plné zuby každodenní injekce😟. On stále spolupracuje, ale ze začátku (při chystání si stříkačky) se začne schovávat, zalejzat, prchat. Já jej tím pádem musím přidržet a to pak nastaví bok/hřbet a drží. Včera jsem se po nějaké době také rozhodla udělat namátkovou glykémii. A jak na potvoru pěkná kapka krve se ne a ne vytvořit!
Nicméně poté, co se vytvořila…glykémie 5.9!!!!👍👍 Ale před tím poslední byla něco přes 3! To jsem fakt měla strach. Nicméně Fido se i tehdy tvářil normálně.
A já pořád a pořád v sobě bojuji, zda tu dávku znovu nezkusit snížit.
A já myslela, že je to kocouřisko - kluk!
Šutříku, kdybyste mě teď viděla!😀 Pustila jsem si to hned a u toho se pitomě uculovala! Děkuji za zlepšení nálady!👍
Počkej, proč děti nemůžou chodit ven?
Jako že…nebezpečí?
Flokáč byl možná taky trochu sněhová vločka😢, jako směs všech směsí se dožil necelých 12 let. Ostatní vestajové určo přes 15, nejstarší a ten úplně první (panebože to je už skoro 50 let!) se dožil asi 17 let.
sutrik:Další výlet v Železných horách.
S pesankou jsme dojely vlakem do Vrbatova Kostelce (hezké je to i o stanici dál, jít už od Prosetína). Vyšly jsme po modré turistické podél říčky Žejbro (foto 2 a 3) do Podskály (4). Odtud je hezká procházka přes Podlažice (tam vznikla Codex gigas, Ďáblova kniha) do Chrasti.
Foto 7 - pohled zpět z protějšího svahu nás Podskálu a na skále obec Skálu.
My jsme se vydaly jiným směrem, pokračovaly jsme z Podskály po zelené turistické přes Silnici. Kdysi jsem kdesi četla, že tam vznikla u nás jedna z prvních asfaltových silnic. Už si nepamatuju přesně a nedaří se mi to najít, tak snad nekecám. Má to být část právě z dnešní turistické trasy.
Šly jsme stále po zelené na Smrček a neznačenými cestičkami a cestami do Nasavrk.
Šutříku, video jsem si pouštěla několikrát a je: 👌
A jdu si je pustit asi pošesté (tentokrát na nervy)…😉
To je fakt Bobča?😉
Každopádně i když to není můj styl muziky, zpívá ta paní moc pěkně.
K té pomoci na léčbu Fida: Zbyněk mi tehdy opakovaně nabízel, že zde vyvěsí sbírku. Odmítla jsem to. To, že si půjčuji peníze, je spíš ostuda našeho školství, které je prostě tak podfinancováno, že se o tom těžko dá mluvit. Každopádně si půjčuji od nejlepší přítelkyně, půjčuji si extrémně nerada a ihned po výplatě jí vždy vše vracím. Nemusela bych to sem psát, ale pro případ, že by se někdo domníval, že žiju z cizích peněz…jsem to sem napsala. Protože zadlužování se považuji za určitý druh selhání.
“Schválně jsem vytáhla podpásovku o vaší situaci, protože zrovna vy nemáte dívce uplně co vyčítat.”
Pěkně jste se odkopala! Jen co je pravda… Nemám potřebu s Vámi diskutovat a už vůbec ne se obhajovat!!! Ale já dívce NIC nevyčítala. Tak vážená madam příště pozorněji čtěte!
Hodí se na Vás: Káže vodu, pije víno.
Nashle nebo spíš sbohem.
Anonymní:Fikovnice psala, že si slečna přivydělává po brigádách, tak asi momentálně na zadané štěně peníze neměla, což se může stát.
Neskládali jste se zde na léčbu kocoura od Fikovnice? Já jenom, jestli neměříte dvojím metrem. Jednu politujete a pomůžete, druhou odsoudíte, že si pořizuje zvířectvo bez finančního zázemí.
Navíc je to mladá slečna, Fikovnice píše, že škola ji nejde, dost možná v dohledné době nastoupí do práce a bude na tom finančně lépe. Dost možná i časově, jestli nějak kombinuje školu a brigády.
Kde jsem dívku kritizovala kvůli financím? Nebudu téma procházet, ale nemyslím, že bych o dívce psala jakkoli špatně. Vyjma toho, že MUJ názor je, že by jí bývalo bohatě postačovalo jedno štěně.
Obávám se, Janae, že děláte z komára velblouda. Ta dívka je dospělá. Studuje jednu z nejobtížnějších škol a v praxi pak bude muset fungovat jo zoceleně!!! I kdyby se čistě hypoteticky sem proklikala, téma našla a našla samu sebe, tak co konkrétně by neměla zvládnout ustát? To, že se pak téma zevšeobecnilo a psalo se o “sněhových vločkách”?
No a máte-li peněz nazbyt, přispějte. Zcela transparentně dívce peníze předám.
Jo a ještě jedno edit: Kde jsem JÁ konkrétně řešila dívčiny finance??? Naopak jsem opakovaně psala, že si vydělává (asi brigádami).
Janae:Na tady jste ale z gruntu všechny z gruntu hodný ženský.😀
Fikovnice, nenapadlo vás, že ta slečna introvertka, která momentálně žije jen pro ty dva psy, se celé dny pohybuje po internetu a nejspíš hledá informace o psech a ono moc stránek o zvířatech není, pravděpodobně se prokliká až sem a pozná se?
Já jsem teda nepochopila, co se stalo tak hrozného, kromě toho, že si maminka slečny postěžovala kamarádce. To jste si nikdy nestěžovaly na děti kamarádkám, já teda jo a očekávala jsem, že si to nechají pro sebe, ne že budou vypisovat na internetu.
Slečna má kde bydlet, nějak studuje, vydělává si po brigádách, psům se věnuje. V případě nemoci to buď uplatí nebo požádá o pomoc rodinu, nechápu, že to řeší zrovna Fikovnice, která se netají tím, že si peníze půjčuje pravidelně.
ALe samozřejmě je v této diskuzi nejdůležitější, aby štěňata měla PP, to dá rozum.😄
Většina zde píšete, že jste nezdravě závislé na svých zvířatech, většina se zde popisujete jako silné introvertky, když zrušili diskuzi na fauně, netajili jste se tím, že jste brečely a hroutily se a vyčítáte mladým sociální sítě. Ale to mladý se hroutí kvůli kravinám a uctu by jste od nich chtěly. Komedie neskutečná.
Fikovnice, téma bych nechala smazat, obsahuje hodně osobních informací, vůdčí dívce i její matce je nemorální,
A Vy považujete za morální zde podtrhovat, že mám ostudný plat? A že si půjčuji peníze…které samozřejmě vracím!!
Jinak si nejsem vědoma, že bych o dívce psala něco nepěkného (a snad ani ostatní ne). Nečetla jsem vše. Psala jsem, že jsem naopak připravena dívce pomoct, tak se do mě nenavážejte. Netuším, kdo jste…ale to je asi úplně fuk.
Dívka pořízením dvou štěňat (nesourozenců) udělala dle mě nesprávný krok. Ale to není moralizování, to je můj názor.
Až se zaregistrujete, jsem ochotná Vám k tomu napsat více!! Jenže Vy se vždy jen občas zjevíte, napíšete moralizující koment (ano, moralizující) a zase zmiznete.
Edit: Ukazuje se, že lidská závist opravdu nezná mezí! A jsem šťastná, že mám kolem sebe lidi, ať už reálné nebo virtuální, kteří mi ve finančních těžkostech pomohou.
Sarah01:Nevím, Jani, o co jde, ale nemyslím si, že jsou všichni stejní. Pravda, co jsi tady kolikrát psala o svých studentech, bylo někdy dost zvláštní. Přesto si myslím, že zase naopak mezi nimi máš i empatické a slušné mladé lidi.
Ali, máš SZ…
Nicméně současní mladí jsou jiní ve vztahu k autoritám, a to vím zcela jistě. Na hodně velkém vzorku. A zcela aktuálně i jako řešící velmi nepříjemný případ ze školy. Věc, která se stala, by mě ve studentském věku ani nenapadla. A ani nikoho z mých přátel, koho jsem se ptala.
Nevím, no.
Pokud má někdo na VŠ v systému zapsané, že “nesmí být vyvoláván, protože by mohl překvapivě/nečekaně reagovat”, tak je asi něco špatně.
Jinak deprese se nevyhýbá už nejen teenagerům, ale i dětem. A ani náhodou to nebudu zlehčovat. Ale takový člověk by si měl tedy vybrat/být nasměrován na povolání, které je nebude tak neúměrně stresovat.
Kamarádce jsem dnes volala a zatím nebere telefon.
orionka-2:Musela jsem se kouknout v jakém jsme tématu, už jsme zas trochu ujely….🙂)
Scénka v autobuse : babička 65+ a dívenka cca 11. Ze všeho nejdřív babička dívku posadí a zůstane stát nad ní - já se budu držet tyče. Z dlouhého telefonního hovoru babičky s tatínkem ( bavil se tím celý autobus, hlasitý odposlech- asi byla babička nedoslýchavá ) vyplynulo, že jedou na poslední chvíli, že babičce nejel autobus ( jela dítě vyzvednout z domova ), tatínek měl taky průšvih, zapomněl ráno vzít dcerce cvičební úbor, tak neví, co na to trenérka řekne. Jela na gymnastiku. Dívka seděla zcela nezúčastněně a cvrnkala prstíkem do telefonu.
Prostě děti mají k obsluze rodiče, prarodiče…..
Smutné…
No a Flokáč zásadně vrázel čumec nečekaně mezi nohy, ale zezadu!😂
Jinak je ale podle mě zcela scestné to “sn”. Pokud budoucí lékaři mají již za studií “sn” (a že jich není málo), je to dle mě špatně. Brala bych specifický nárok třeba u vozíčkáře, dobrý dr. může být třeba i ten, kdo má špatný sluch (může být např. skvělý operatér). Ale oni tam fakt mají MAJORITNĚ psychické potíže.