ale vždyť vaječníky berou v obou případech. Chápu, že odborně latinsky jsou dvě verze, dvě různé operace… ale kastrovaná fena je to v obou případech. Slovíčkaření neslovíčkaření
Slovíčkaření neslovíčkaření…😀
Já přece psala, že fena je tak jako tak neplodná. A za tu neplodnost může primárně odebrání vaječníků, a ta je holt podstatou kastrace.
Kastrace samců se provádí odstraněním varlat (orchiektomie), u samic odstraněním vaječníků (ovariektomie) nebo vaječníků i s vejcovody a dělohou (ovariohysterektomie)
No jo, wiki.
Dá se to fakt vykládat různě a ve výsledku je to stejně fuk.😉
Každopádně medicínsky kastrace = skutečně vzetí pohlavních žláz (a zbavení se tak možnosti reprodukce; mmch. ženy, které nemají dělohu, ale mají vaječníky, mohou být biologicky matkami - když jim jejich vlastní dítě odnosí náhradní matka).
Ale fena je neplodná, ať se jí vezme jakýkoli jeden z Vámi uvedených orgánů.
a kastrovaná fena je tedy jen ta bez vaječníků?? To je blbost - prostě česky operativně neplodná je dle mě kastrovaná…
Je to takové pření se o slovíčka.😉
Kastrace znamená zbavení pohlavních žláz, to jsou vaječníky. Nicméně samozřejmě, že když se vezme děloha, tak je samice neplodná také. Respektive plodnost vlastně má, ale nemá kde donosit potomka.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.03.2024, 12:41:08
🤣
Ještě bych ale potřebovala čistící firmu, vyprání povlečení atd.😀
Jinak mně se ale totéž stalo kdysi v nemocnici. Při hospitalizaci. A nenapadlo mě nic blbějšího než v noci jít povlečení do koupelny prát. Ráno bylo vše mokré, stejně to hnědé zůstalo a moje vysvětlení, že jsem prala čokoládu z povlečení bylo vzato s významným pozdvižením obočí!!!🤣
Vracím se jen s kratičkým updatem: Dívka byla tedy včera opět u mě. Po výuce mi poděkovala, předala miniprezent😊, a poprosila, zda bych ji mohla učit už jen já (sdělila mi, že jí moje výuka vyhovuje nejvíc, dtto řekla své mámě). Bohužel to nelze, což je i mně líto. O psících jsem se s ní nebavila, každopádně, na rozdíl od prvního semináře, na ten včerejší už přišla připravená a reagovala na mé dotazy. Mám z ní radost!
K miniprezentu: Já už fakt melu z posledního… Každej den výuka do večera + stále nějaké průšvihy (auto a další). Tudíž jsem si prezent vzala do postele…a nastal průšvih!!! Usnula jsem s ním. Asi tušíte… Ano, šlo o čokoládu!!!🤣 A hooodně velkou a ráno se nacházející skutečně úplně všude! Obávám se, že je i na kočkách!😄 Byla na povlečení, na posteli, dokonce na NTB!!! A samozřejmě já měla čokoládu na všech možných i nemožných částech těla, čert mi byl dlužen takovéto dárky!!!😂🤣
Jani, ty nemáš havarijko? Asi bych ty kamery radši prohlídla.
Nee, nemám havarijko. A jelikož je kapota promáčklá fest, oprava by stála asi řádově desetitisíce…
Já už na kamerách seděla dva dny. Jenže nevím přesně, kdy se to stalo… Ali, je to všechno k zbláznění!!! Pořád jsou tu nějací ožralci, prohrabávají se v popelnicích. No, anebo je to úmysl, i to je možné. Já stála pár dní přímo pod kamerou. Jenže jsem s autem logicky jezdila do práce a z práce a pak plno pojížděk ve městě - ócéčka, doktoři apod. No nic, dnes jedu na poldy a pak mám asi o zábavu postaráno = opět prohlížení kamer. záznamů…😔 Je to naprosto mravenčí práce! Jediné, co mě pobavilo, je tam inteligentní vyhledávání, tj. skočí to vždy tam, když kamera zaznamená pohyb. Tak jsem se vždy těšila, že už už, bylo to třeba ve dvě v noci, pak ve tři atp….a on to opakovaně Fido = vždy obešel barák, fakt jak hlídací pes!😂
Pruhaté hlášení, koho zajímá vývoj mého vořecha, tak: 5,5měsíční “štěně”, váha 21,5 kg, výška zhruba 52? cm. Roste pozvolna, nohatí se. Eště nějaký ty neurony by mu mohly dorůst. 😀 Jinak pohybově je na tom docela fajn, nejlepší gymnastikou jsou pro něj hrátky se svou psí tetičkou. Omluvte kvalitu obrazu, stalkovala jsem je za sklem. Měla bych jít umýt okna, jak na to koukám…
Plako, Pruhatec je úžasnej…ale ta psí dáma!!! Nemám slov! Úžasná, nádherná, trpělivá!👌
Já bych se k tomu vyjádřila asi takhle..Upřímně..Každý máme v rodině svých starostí a problémů dost,tak asi bych sem netahala problémy jiné rodiny,které stejně nemůžu ovlivnit…Každá rodina je jiná,a navíc,by se to mohlo obrátit proti mě (Jani promiň,nemyslím to zle)😇
Ahoj Boži. Díky všemu (i zde) jsem se zas dala dohromady s kamarádkou (a tím i s její dcerou). Myšleno samozřejmě jen telefonicky. Pořízení dvou psů je neseno těžko, ale s tím já jim nepomůžu. Maximálně svým názorem. Pomoct můžu se studiem, ale samozřejmě jen do určité míry. Jelikož včerejší výuka byla hooodně uvolněná, měla jsem radost vidět dotyčnou několikrát se smát vyloženě nahlas! Plus kvituji její připravenost na téma!👍
Přispěchávám popsat převeliký progres!! Po předlouhých periodách peprné, přespřílišné práce přinášející pošramocení psyché plus postavy, přišla přeměna!!!
Počínaje příští periodou pEfe pracuje pouze pokráceně, pročež pátky představují pohov, psí procházky, poní poježdění, porýpání půdy, povalování, prostě pohoda!!!!!! ❤️
Pefe, prostě paráda!!!
Páteční povalečství😂, procházkování - představuje pro Phíkovnici perfektní představu prožívání pro příští periody!👍
Fíkovnice, já se ale vyjádřila čistě jen v té obecné rovině - na začátku, dál jsem diskuzi už nejela. Vyjádřila jsem se čistě jen k tomu, že to není zodpovědné chování ani ze strany matky, ani ze strany té slečny a za tím si stojím. Dcera studuje nemá peníze, pořídí si psa, vezme si na to peníze od matky, která nemalou částku vydá a neptá se a pak se diví - to prostě nevidím jako zodpovědné chování a to k držení zvířat prostě patří.
Dál už jsem se nevyjadřovala a nerozebírala její život, stavy, poruchu atd.
Ano, Zrzavci, není to zodpovědné chování. A o to mi šlo primárně.
Jinak všimla jste si, že bych já někde na někoho útočila?? (Ten dotaz se netýká Vás.)
Ahoj, vrátila jsem se z práce a mám na autě na několika místech promáčklou kapotu. Jako že mírně, tudíž nějakej naprostej debil si na auto buď sedl nebo na to něco hodil. Máte, prosím, někdo zkušenost s vytahováním tady těch promáčklin - podtlakem - v servisu nebo samodomo…?
Volala jsem Policii, ale to je k ničemu. I když prý k nim mám přijet to nechat nafotit a zaprotokolovat. Teď jsem strávila asi 2.5 h na kamerách, nevím přesně, kdy se to stalo, a to bych musela u těch kamer prosedět xy dnů. Já ani nevím, jestli se to stalo dnes… Každopádně dlouho to není, ptž to bych si všimla dřív.
Edit: Jedna z mých nej kamarádek z toho dostala záchvat smíchu…ptž prý mám sepsat černou kroniku, a vůbec všechny ty “blbé” události. U mě je vše v rozkladu, každej den něco, ale na Čeňkovi jako na jediné věci jsem si zakládala. Neslušně napíšu, že když jsem dnes ty promáčkliny objevila, myslela jsem, že mě fakt už jebne!!!😔😠
Tato věc je v šetření Policie…která ale nic nevyšetří. Za světla jsou promáčkliny šílené!!! Dle všech, co to viděli, musel někdo na kapotu silou naskočit (škrábance nejsou, “jen” velké asi 3 nebo 4 promáčkliny). Prohlížet kamery je práce tak na týden a více. Auto nemám pojištěné, je to k zbláznění!!! Metoda PDR nebo jak se to jmenuje prý je jediná, co by to snad dokázala vyřešit.
Vracím se jen s kratičkým updatem: Dívka byla tedy včera opět u mě. Po výuce mi poděkovala, předala miniprezent😊, a poprosila, zda bych ji mohla učit už jen já (sdělila mi, že jí moje výuka vyhovuje nejvíc, dtto řekla své mámě). Bohužel to nelze, což je i mně líto. O psících jsem se s ní nebavila, každopádně, na rozdíl od prvního semináře, na ten včerejší už přišla připravená a reagovala na mé dotazy. Mám z ní radost!
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 20.03.2024, 23:47:35
Tak ono je na tom “pobavující”, že dámy výše se naváží do mě… Reálnou situaci neznají a ani ji samozřejmě psát nebudu. Ale že budou kritizovat zrovna ty diskutérky, které se přidaly k moralizování a kritice té dívky, to je fakt už vyšší level až bizár!😄
Připojuji se k názoru Megi i ostatních výš. Zadavatelka sama by měla mít zájem na smazání diskuze, pokud má sebereflexi. Pedagog by měl rozvíjet osobnost mladých lidí a umět je podporovat a respektovat s jejich osobnostními rysy a ne rozebírat na internetové diskuzi, co se mu na tom kterém nelíbí, navíc když je velmi pravděpodobné, že se v tom dotyčný pozná a může to prohloubit jeho strach a nedůvěru k lidem a další problémy.
I Vás poprosím: Nehodnoťte moji sebereflexi. Ta je naprosto v pořádku. Stejně tak podpora studentstva, ať už tomu věříte nebo ne. Pokud ne, věřte, že je mi to jedno.
Ono to opravdu odpovídá tomu, co mi pár lidí napsalo soukromě: “Otevřela jsi džina z láhve”. “Tnula jsi do živého.” Atp.
Kdyby mělo jednomu člověku pomoct, že když nezvládám (studium a další), nepořizuji si dvě štěňata, tak jsem za to ráda. Ostatně přesně v tomto smyslu psala Zrzavci!😉
Ale i řada dalších, a já to komentovala jen zcela minimálně.
Jistá animozita, kterou zde někdy vnímám, se poněkud rozbujela.
Jo, Megi má pravdu. Vadilo by mi to i bez nějakých psychických potíží, či bloků a dost výrazně bych se proti tomu ohradila. Natož pak, pokud bych měla nějakou potíž. To bych se asi - odhaduju - nedokázala ohradit, ale o to víc by to ublížilo.
Zrzavci, prosím, buďte konzistentní. Vy jste se k oné dívce vyjadřovala a ne úplně hezky. Vzpomínáte si, že?
Megi nekomentuji, respektive ona jistě ví, co tam napsala.