Aktuálně: 3 855 inzerátů207 912 diskuzních příspěvků18 222 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 12.10.2024, 10:58:06 xxx.xxx.32.148
kometa:

ptž mytí oken minulý týden způsobilo mé prochladnutí a následně začala horečka

A to jste se na ta okna nemohla vyprdnout?

Já je nemyla, už bych to nezvládla…😟

Přišla mi pomoct kamarádka. Jenže okna byly logicky otevřené a já prochladla. U úklidu jsem jen sekundovala, sundávala jsem záclony, prala je, pak je navěšela zpět. Třídila jsem papíry, co se mi nahromadily apod. Ale gró úklidu už mi dělají kámošky. Bohužel…

Fikovnice
Fikovnice 12.10.2024, 10:52:56 xxx.xxx.32.148
lesnizinka:

Jani, ale to je přece super. Kdysi běžela nějaká ta akce,,adoptuj si babičku" pro lidi, kteří mají příbuzné daleko, či je ani nemají a nemá jim kdo hlídat a osamnělé většinou tedy paní, které by se o děti staraly rády, i cizí. Tak ty to máš podobně👍

Jj, Raduš, my jsme se vyloženě hledaly… Mám ji strašně moc ráda a cítím, že ona mě také.👍

Fikovnice
Fikovnice 12.10.2024, 10:49:56 xxx.xxx.32.148
balu:

Je smutné, co píšete o vaší přítelkyni. 

Ten prodej bytu a koupě menšího v jiném městě je z důvodu, aby byla dětem, nebo alespoň dceři, blíž? Nemyslí to tedy dcera dobře, ale dobře podle sebe? Aniž by brala v potaz co je dobře pro maminku?

Předpokládám, že je vaše přítelkyně svéprávná a že se o sebe zvládá postarat. Tak ať se nenechá do ničeho co nechce, dotlačit. Možná že ji vydírají, že když to neudělá, přestanou s ní komunikovat,… 

Ne všechny děti se povedou, ne všechny děti mají stejný názor se svými rodiči na to, co je dobře pro jejich rodiče na stáří. 

Přesně tak, Balu. Dcera chce, aby se matka přestěhovala do města, kde žije ona. Když jsem se matky ptala proč si myslí, že to tak chce, tak mi řekla, že aby prý (dcera) neměla výčitky svědomí. Jenže ta dcera je chladná jak měsíční kámen. Kdežto její maminka je plná emocí, zde v Brně má sousedy, přátel moc nemá…ale má mě a pak ještě jednu kamarádku. No, a pomalu v 80 letech ji přesadit do nového, cizího města, kde prý by ji ta dcera stejně nenavštěvovala, tak prostě to s ní hrozně zamávalo.

Vydíraná není, oni (děti) s ní stejně komunikují minimálně. Dcera víkendy jezdívá do Brna, ale ještě na nádraží přesedne na jiný vlak a jede za bratrem do vesnice u Brna a u něj stráví celý víkend. U matky dřív aspoň přespala jednu noc, teď už ani to ne. Mluví o ní ne jako o mamince, ale říká jí jménem…prostě podivné a smutné.😢

Fikovnice
Fikovnice 12.10.2024, 10:44:21 xxx.xxx.32.148
Sarah01:

Myslím, že to možné je. Několik amerických celebrit si nechalo dítě odnosit náhradní matkou právě proto, že se bály těhotenství a porodu. Jenže ony na to mají peníze a v USA je to nejspíš legální, tady nevím, ale asi ne.

U nás se surogátní mateřství také děje. Je skulina v zákonech, tudíž není ani povolené, ale ani zakázané… A od kamarádky - gynekoložky z Prešova vím, že tam to prý jede ve velkém. Asi Ukrajinky tak vydělávají peníze.

Fikovnice
Fikovnice 12.10.2024, 10:41:38 xxx.xxx.32.148
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.10.2024, 21:24:50

“Rozdala” je možná blbé slovo… Ale ta dcera má duševní onemocnění (a těžké). A při všech jejích hrozných atakách jí matka stála po boku, navštěvovala ji, dcera se rekonvalescentovala u ní atd. atd. Dokonce bych řekla, že dceru trochu upřednostňuje před synem. A zrovna ta dcera se aktuálně k ní chová jak hovado - musím to tak napsat.

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 21:17:17 xxx.xxx.32.148
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 11.10.2024, 21:11:07

Jinak bych i věřila, že nějaká extrémní fobie zabránila mateřství té Vaší známé. 

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 21:16:06 xxx.xxx.32.148
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 11.10.2024, 21:11:07

V tomto je to opravdu nespravedlivé.

Ale zvykla jsem si říkat, že Bůh/Příroda/Vesmír/? ví, proč to tak zařídil. (I tak mě to moc trápí…)

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 21:08:35 xxx.xxx.32.148
Sarah01:

S tím já si třeba hlavu vůbec nelámu, budou se prát se životem tak, jako já, a prostě to tak má být, je to koloběh života. Děti jsou obrazem svých rodičů. Co do nich vložíte, to v nich zůstane. Já jsem se svými šťastná a spokojená. Sice pro nás všechny byl odchod manžela těžký a každý jsme se s ním museli nějak srovnat, ale důležité je, že rodina zůstala spolu.

Ali, fakt to tak nemusí být vždy - to: “Co do nich vložíte, to v nich zůstane.” Jsem přesvědčena, že ta moje kamarádka by se pro děti rozdala (a to i teď) a ony - totální nezájem o ni! 😟 Občas mám chuť vrazit té dceři pár facek, aby se vzpamatovala.

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 21:05:21 xxx.xxx.32.148
Sarah01:

Vnímám to úplně stejně, děti jsou sice starosti, ale není to obětování se, aspoň pro mě nikdy nebylo, pro mě to vždy byla radost a štěstí. Moc ráda vzpomínám na všechny naše společné zážitky a že jich bylo, a doufám, že s vnoučátky taky ještě nějaké takové chvilky zažiju, až více povyrostou, zatím jsou to moc malé holčičky.

Na druhou stranu má Lesnížínka pravdu, že se občas stane, že se děti nevyvedou…

Zažívám to teď s mojí blízkou přítelkyní - asi jsem o ní psala. Sblížila jsem se s paní, které pomalu táhne na 80 let. A seznámily jsme se tak, že dřív jsem se přátelila s její dcerou a ještě předtím měla vztah s jejím synem.😀

No a děti najednou zapomněly, že mají starou mámu, která extrémně touží po soc. interakci, a totálně se na ni vykašlaly. Nesmírně smutných SMS od ní už mi přišly stovky. Vrchol je, jak dcera teď nedávno vymyslela, že její matka prodá byt (kde žije celý život) a přestěhuje se do menšího a do jiného města. Myslela jsem ten večer, že jí budu volat Rychlou, jak se z toho zhroutila. Je hodně submisivní…a já tak nějak vnímám, že nemám právo zasahovat do jejich vztahů. Ale aspoň se - co to jde - stýkáme a kecáme spolu… Také i teď v době mé nemoci z jejích SMS cítím, jak už jí chybí kontakt se mnou. No a podaří-li se aspoň trochu dát můj byt do pořádku (a neoddělá-li mě to úplně😄, ptž mytí oken minulý týden způsobilo mé prochladnutí a následně začala horečka a ta divná nemoc), tak jsem jí nabídla, že by u mě mohla občas přespat. Myslela jsem, že odmítne a ona mi napsala:"Jani, já bych za to byla tak ráda!" A je jasné, že já také…

Takže vlastně trošičku vnímám náš vztah jako matka a dcera.💕

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 20:55:46 xxx.xxx.32.148
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 11.10.2024, 18:51:47

Pro mě je toto skoro nejbolestivější - to číst. Toužit…a nemoct.😢

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 18:05:01 xxx.xxx.32.148
kometa:

kojící kočky mají bezlaktózové mléko?

Samozřejmě, že ne. Laktózu obsahuje každé mléko, i když v různé komcentraci. Tady vadí spíš kravská bílkovina, jako u některých lidí. Ta může způsobit nadýmání a průjmy - což u koček, žijících venku, tenkrát nikdo neřešil, jelikož to neviděl. A tím pádem nevěděl. Viz Buggyra.

Já myslím, že důvodem, proč řada koček netoleruje mléko, je skutečně laktóza neb jim v dospělosti chybí laktáza. Tudíž, že důvod je skutečně v cukru, nikoli v bílkovině.😉

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 17:55:21 xxx.xxx.32.148
Leithian:

A to je blbost. Proc zabit zdravou krávu můžu. Proč můžu zkrmit hadovi zdravýho pěknýho kralika. A proč nelze utratit zvířata u nichž šance na fajn život se rovna nule? Tohle není fér.

S tím utrácením jen taková poznámka: Když mi Fido onemocněl diabetem, tak mi naše vetka rázně řekla:"Ale nemyslete si, že Vám jej utratím. Že diabetes je důvod Vám kocoura utratit." Zůstala jsem na ni nechápavě čučet…ptž by mě to ani nenapadlo.

Tož takto jsem to myslela. 😉

Co se týká agresivního chování u psů, tak tam už je to na zvážení, samozřejmě.

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 17:51:32 xxx.xxx.32.148
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 11.10.2024, 16:41:53

Myslím, že kdybychom byli všichni (nebo spíš všechny 🙂) co se týká mateřství a touhy po dítěti uniformní, byla by to nuda…😉

Je to přesně jak píšeš: To, zda mít dítě, je každého volba (odmýšlím teď zdravotní problémy).

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 14:09:49 xxx.xxx.32.148
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 11.10.2024, 14:02:02

No a našeho českého Boha - Šaška Policie zatkla, a soud jej následně stíhá na svobodě, ač dle mě hrozí nejméně dvě ze 3 vazebních podmínek: Koluzní a pokračování v t.č.!!!

Dnes jsem teda rozhodnutí soudkyně nepochopila!👎

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 14:00:27 xxx.xxx.32.148
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.10.2024, 08:40:18

🤣👍

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 10:40:58 xxx.xxx.32.148

Já mám de ja vu!!! Mám v mailu žádanku na mikru, od Mirka…nějak mě do toho nutí. Tak volám na mikru, že žádanka je, ale elektronicky. “No, to ne!!! My ji chceme originál s originál razítkem.” Takže opět ukecání, že přijdu se žádankou vytištěnou z mailu. Nakonec že teda jo…a já opět sháním někoho s tiskárnou!!! Fakt opakování středeční anabáze. Až na to, že soused, co mi ji tiskl ve středu, mi teď volal, že uvízl kdesi na mokré trávě a bude doma až odpoledne.

Fikovnice
Fikovnice 11.10.2024, 10:35:38 xxx.xxx.32.148
Buggyra:

https://www.feedshop.cz/advisor/kocky-a-mleko-kde-je-pravda

Známá mi taky tvrdí, že stačí kravské mléko naředit půl napůl s vodou a pijí jí to kočky bez problémů. No, jasně, ony ty kočky problémy viditelné nemají, jen ten průjem (její kočky tráví život venku a ve stodole, co oči nevidí…), ztráta minerálů, odvodnění, a jakou pak má ta kočka životnost. Když to pro ty kočky není jediný zdroj tekutin, resp. je to pro ty kočky spíš vzácný zdroj tekutin, tak to zjevně problém není. (kdo dával dřív kravské mléko kočkám? Lidi měli na vsích tak kozu, kravské mléko se nerozdávalo. A jestli mluvíme o kolchozech za komoušů, tak tam jim kočky byly ukradené, takže ne, že problémy neměly, ale nikdo se tím nezabýval)

Asi tak…👍

Zároveň ale moji dva kluci kočičí po normálním mléku či smetaně neprůjmují. Nicméně dávám jim mléčné výrobky jen jednou za čas.

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2024, 18:14:35 xxx.xxx.32.148
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.10.2024, 16:50:38

Hele, nechci se hádat. Ale kravské mléko fakt není vhodné pro kočky. A není to o žádné zdegenerovanosti. Moji tři kočičáci všichni laktózové tolerují bez jakýchkoli problémů, ale považuju to spíš za výjimku. Vlastně jen dva, dáma Elsa mléko nepije…😜