Já jsem tady to vlákno oživila kvůli Bambuli. Ráda bych nějak pomohla s jejím psíkem…když jsem si přečetla, jak je nešťastná…
Bambule, budete-li to zde číst, tak Fidovy nejhorší glykémie byly kolem 30 (norma u kočky je 3.5 - 8.0 mmol/l; ale našla jsem v různých zdrojích různé referenční meze). Projevy měl klasické - pu/pd = hrozně moc pil a močil, a také žral strašným způsobem a přitom hubnul (= katabolismus). Dlouho předlouho jsme to nastavovali, zkoušeli i různé druhy inzulínu. Fido se podrobil několika vyšetřením, včetně UTZ celého břicha, štítnice a vlastně i srdce. Závěr je “čistý” diabetes, i když předpovědi byly, že jde o sekundární cukrovku.
Píšu to vše hlavně pro Bambuli - aby neztrácela naději (já ji tehdy také téměř ztratila, takže chápu!). U Fida jsou i projevy neuropatie. Ale dříve v podstatě zvenku se přišoural a ve výtahu si hned lehnul na podlahu, kdežto v současné době se domů řítí tryskem. Opravdu bych nevěřila, že se až takto spraví…a je mi jasné, že každým dnem se to ale může pokazit. Takže klepu pomyslně na dřevo.
A pro jistotu a opět pro Bambuli: Jsme na jedné dávce Lantusu denně, 6 U.I. Dle Bodlinky je to celkem dost, ale dolů asi (zatím) nepůjdeme. Namátkové glykémie jsou OK, jen mě trochu vyděsila hodnota kolem 3.5, ptž naše paní vetka říkala, ať jej držím spíš na hodnotách kolem 6 nebo i mírně vyšších. Ale Fido tehdy nevykazoval žádné známky hypoglykémie. Poslední měření bylo 5.9!👍
Bambule, opravdu moc na Vás myslím a držím pěsti já a moji tři čtvernožci!!!🍀
O Fidovi samozřejmě vím. Bohužel u nás je to hodně, hodně těžké. Bambuli se nedaří stabilizovat, cukr ji lítá nahoru a dolů jak splašený. Některé měření jsou naprosto šílené. Je to hrozně flustrujicí a psychicky vyčerpávající. Momentálně zkoušíme jiný druh inzulínu. Posledních čtrnáct dní v podstatě denně mluvím s naší doktorkou z kliniky, plus informuji našeho domácího veterináře. V práci nefunguju, protože pořád běhám domů měřit Bambuli cukr. Už jsem vyplakala moře slz, probděla hodně nocí…. Potřebovala bych malý zázrak …. Něco co by nás trochu posunulo tím správným směrem. Nechci se moc rozepisovat, nejsem úplně v pohodě.
Bambule, nechci to tady plevelit…
Pokud ale byste potřebovala nějakou radu nebo zkušenost, určitě písněte SZ. U nás to také dost dlouho vypadalo špatně. Nebo mám zas vytáhnout na světlo boží to vlákno Diabetes? Tam byste mohla napsat o radu, i od ostatních. Také jsem tehdy plakala… Jinak Fido funguje na Lantusu, jedné dávce denně 6 U.I.
A ještě bych prosila se o J. L. neotírat, natož ji nařknout z komunistických výroků. Které navíc v článku nejsou. Jen bych prosila autora tisku o přesnější datování článku. Je tam sice, že článek je přejatý a datum ze 7. měsíce 23, ale tou dobou už byla J. L. po smrti.
Přiznávám bez mučení, že jsem si musela něco o paní Janě Lorencové nastudovat a ta si fakt nezaslouží jakékoli zostouzení.
Ale proti povinné práci jsem, i když je jasné, že jsou lidé, kteří nepracují a nutnost práce by jim svědčila jak praseti drbání!
Tuhle se se mnou dal venku do řeči kamarád, je asi o 2 nebo o 3 roky starší než já. A hned na mě:"Ty ještě děláš?? Tam, kde Tě šikanují? Proč se jim na to nevyprdneš? To já už nejmíň rok nepracuji a jak jsem spokojenej!" Tak jsem se podivila, z čeho tedy žije… A jeho odpověď:"No, z úspor přece!" Je pravda, že on by si dal kvůli desetníku vrtat koleno, a to doopravdy.😄 A musel si teda na dnešní drahotu naspořit sakra hodně! Nevíte, jak to je? Když takto více než 10 let před důchodem normálně přestal chodit do práce, tak bude mít později vůbec nárok na starobní důchod (pokud se jej dožije)?
Nevím proč, ale malá bílá od 3 do cca 6 měsíců úplně běžně vyplivla hračku/ klacek/ kost do misky s vodou, napila se a plavce už tam nechala 😃
Toto dělá Elsa! Ale je to MCO, takže se ve vodě ráchá ráda! Každopádně jakoukoli hračku vezme/ukradne a běží ji hodit do fontány. Pak se nad fontánu nakloní, hračku sleduje a…mňouká. Jako že:"Pojď mi ji vylovit, mně tam omylem spadla!"
Mrcha je to!!!🤣
Stejně jako teď někde tady dal někdo video skopičin koček, včetně pomalého posouvání předmětů někde na polici, až spadnou na zem. To mi dělají mladší dva, hlavně teda Kuky. Pomalu posouvá, pak shodí na zem…a pak na věc na zemi zírá a zírá, jako by chtěl, aby vylevitovala zase nahoru!😂
Tak všeobecný pokec jsem právě absolvovala s policistou ve službě. Kvůli poškození auta… Po chvíli se představil a já mu řekla, že už tam budu mít asi milión záznamů…a že jej podle jména znám!!! Tak se hned podíval a ty záznamy našel (přepadení mé osoby, odcizení mobilu, podezřelé úmrtí v rodině…). A pokračovalo to stížnostmi policisty na páteř, popisem jeho MRI a výčtem diagnóz!!!😂 Jsou to také lidi a potřeboval si pokecat…a holt jsme se po letech opět našli!😄
Ovšem řekl mi, že zcela “soukromě” mi říká, ať jakékoli pátrání vzdám, že na 99.99% se nikdo nenajde, a i kdyby nakrásně na kamerách někdo byl, i to je těžko dokazovatelné… No nic, tak jsem aspoň pokecala se “starým známým” z mých dřívějších kauz…🤫🤭
Teda to podezřelé úmrtí v rodině mi bylo podezřelé, že je tam v souvislosti se mnou!!!🤭
Tak všeobecný pokec jsem právě absolvovala s policistou ve službě. Kvůli poškození auta… Po chvíli se představil a já mu řekla, že už tam budu mít asi milión záznamů…a že jej podle jména znám!!! Tak se hned podíval a ty záznamy našel (přepadení mé osoby, odcizení mobilu, podezřelé úmrtí v rodině…). A pokračovalo to stížnostmi policisty na páteř, popisem jeho MRI a výčtem diagnóz!!!😂 Jsou to také lidi a potřeboval si pokecat…a holt jsme se po letech opět našli!😄
Ovšem řekl mi, že zcela “soukromě” mi říká, ať jakékoli pátrání vzdám, že na 99.99% se nikdo nenajde, a i kdyby nakrásně na kamerách někdo byl, i to je těžko dokazovatelné… No nic, tak jsem aspoň pokecala se “starým známým” z mých dřívějších kauz…🤫🤭
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 28.03.2024, 18:26:21
Bambule, jsem zde jen na chviličku, jdu na zelené pivo…jako každý Zelený čtvrtek!😀
Ale už několikrát jsem se Vás chtěla zeptat na diabetes Vaší Bambule. Vy víte, že můj Fido má také těžkou cukrovku, že jo? A že se to zázrakem podařilo zkompenzovat…? Pokud chcete, písněte SZ. Nebo do toho vlákna Diabetes písněte, jak jste na tom vy. Držím moc pěsti!👍
A dnes už byl poslední den naší dovolené a to jsme si vylezli na Děčínský Sněžník. Příšerně foukalo, ale jinak tam bylo krásně. Jen jsme nahoře přepadli filmový štáb natáčející další díl Ordinace v Růžové zahradě, takže ani tam nebyl úplně klid.
Efe, ta Tvoje útulkačka je boží! Takovej nějakej byl Floček č. 1, tj. Floček mého dětství. Takže je to nějakých 45 let zpátky!🤫
A od té doby jsem byla hodně vysazená na rezounky. Až poslední Floček mi trochu změnil preference.😉
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.03.2024, 07:05:36
Buggyro, ještě k té ČPP. Právě soused mi ji dost pohaněl, a že ta Pillow je super. Nicméně prý si mám dát prostě srovnávače cen. Každopádně dávat jedenáctku ročně u ČPP mi přijde fakt nějak hrozně moc. Ale nikdy jsem havarijko neměla, takže nevím.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.03.2024, 07:05:36
Buggyro, já celý život neměla havarijko neb jsem si říkala, že přece nebourám. Ale tady po tom vandalismu něco sjednám.
Jenže! ČPP nenabízí NIC k povinnému ručení, jako třeba jen ten vandalismus. Musím mít havarijko a v něm nabízí jen ty dva výše uvedené balíčky. Tudíž jedině přejít k jiné pojišťovně…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.03.2024, 09:23:21
V tom případě je to podobné Kukačce. Ten je téměř výhradně na mase, kadí denně, ale skoro nesmrdí. Tudíž opravdu i stran experimentů vychází syrové maso nejlépe!👍
Balon by hlavně svrchu na kapotě neudělal takovou jámu. To by ho někdo musel hodit z letadla. Ale parabolou svou hmotností tohle prostě neudělá. To musel fakt někdo na tu kapotu skočit nebo něco (někoho) hodit.
Jestli na kamerách nebude viník, tak opravdu bez šance, a holt je to blbá náhoda, že si vybrali tvoje auto. No být tebou bych to brala tak jako by ti na auto spadnul strom nebo sníh, prostě se stalo, co už. Horší by bylo, kdyby ti do něj vlezla kuna…
Každopádně mě to donutilo začít sjednávat havarijko…
Holky, prosím, nenapsaly byste zde, kdo jste u jaké pojišťovny a kolik platíte? Já mám Čeňka u ČPP. Hned jsem tam volala, že budu chtít auto pojistit i havarijkem. Nabídli mi dva balíčky - oba jdou dohromady s povin. ručením. Jeden je asi za 8.8 tis. Kč, druhý za 11 tis. Kč. Oba pokrývají vandalismus, ten levnější, tuším, neřeší nehodu (což je divné), ale jen vandalismus, přírodní živly, zvěř a odcizení.
Mluvila jsem se sousedem, on má taky vymazlené autí a má je prý pojištěné u nové pojišťovny Pillow, prý vychází nějak dobře…ale pro něj. Na každé auto logicky trochu jinak. Prosím, poradíte někdo, nebo spíš podělíte se, kde a za kolik máte pojistku vy? A co všechno pokrývá…?