Počkejte, a onehdá (teda už je to nějakej čas) jste psala, že nějaký Váš psík šikanoval tu fenku…jak nejedla. Už odešla za Duhový most. 😢 Teď jsem si to vybavila.
No, máte můj obdiv - zvládat takovou smečku a ještě řešit spory uvnitř ní.👍
Počkejte, a onehdá (teda už je to nějakej čas) jste psala, že nějaký Váš psík šikanoval tu fenku…jak nejedla. Už odešla za Duhový most. 😢 Teď jsem si to vybavila.
No, máte můj obdiv - zvládat takovou smečku a ještě řešit spory uvnitř ní.👍
Kéž by se zadařila adopce! A koukám, že pořád máte toho ušatce, co se líbí Lupusovi. Mně taky, vlastně všichni jsou to sympaťáci!👍
Ano, jsme na tom podobně…FIP, FeLV, selhání ledvin - takové kočičáky jsem měla a samozřejmě odešli na druhý břeh, předčasně…😢 Do kocourka s FeLV jsem mimochodem investovala více než 20k za léčbu, i když bylo jasné, že dojde k relapsu. Ale prodloužila jsem mu život…a kvalitně.
A máte pravdu i v tom, že bych pro Fida dýchala. Ale i pro ty další dva…jen…Fido je extrémní srdcovka, no. Kuky je zas na mně až patologicky závislej, musí mě mít pořád na očích, jak jsem psala, ani na WC se nesmím kvůli němu zavřít…😀
No, opravdu Vám moc držím pěsti!💖🍀
assil:U nás stavěli panelákovou čtvrť vězni, prostě se to oplotilo a oni tam pod dozorem stavěli. Pamatuju si jak jsme tam jako děti chodili očumovat ty strážný se zbraněma. 😀
Ten náš křivej panelák také stavěli vězni. Možná proto má takové stěny, jak jsem popisovala dřív.
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/198402-krasna-holcicka-minonka/
Prosím, za 25k co je to za štěndo? To je čivava? Nebo “jakočivava”? Pokud se zkušeným jeví jako jasná čivava, tak se za nějaké mé zpochybnění omlouvám. Nenašla jsem v inzerátu vůbec žádnou zmínku o plemeni - to se špatně dívám?😲
Já už se moc nechytám, jaká plemena (psů, koček a jiné havěti😀) tu kdo chová… Pro zakladatele se omlouvám - nemám žádné info. Jen jsem OT chtěla napsat Vám, že závidím - v dobrém - BŠO jsou opravdu nádherní psi!👌👍
Moc dobře vím, o čem píšete. U mě je to nějaká rána snad obden…
Naštěstí teda Fido se s diabetem drží, ale ťukám na dřevo!!!
Vám MOC držím pěsti - je to nářez takové nemoci hned u dvou čtvernožců…😢
Ale zas, pokud Bodlinka napsala, že jícnová sonda je OK, tak to tak bude. Jinak možná jste četla mé zde stokrát psané příběhy (nebo i na IF). Např. jak měl Fido kočičí mor a 12 dní nejedl! Z toho mu selhala játra, dostal šílený, ale opravdu šílený ikterus. No a zkoušeli jsme tehdy krmit kdečím, až ten 12. den se chytl na syrovou tresku (ne filé, ale prostě celou rybu - ohřátá a dávala jsem mu ji po kouskách - bylo to jako by se najednou vyměnilo zvíře - žral a žral, až jsem to musela po tak dlouhém hladovění stopnout). A násilné rozkrmování, jak bylo také výše zmíněno, byla prostě hrůza a nedařilo se do něj dostat prakticky nic. Tehdy už byl fakt na druhém břehu. A vidíte, podle mě se stal zázrak a jak se říká, zázraky se prostě občas dějí. Tak jej přeji i Vám!🍀
Sarah01:Dětské zájmy? A to jsou které? Píšu o tom, co jsem na vlastní kůži zažila v Brně v národním podniku KNIHA. A nejen já a nejen tam. Kdo byl v KSČ, mohl být úplně blbej, jen s výučním listem, ale mohl šéfovat a i šikanovat podřízené. Stavebnictví a paneláky bych vůbec nezmiňovala, tu kvalitu moc dobře znám, rovného tam nebylo vůbec nic, spoustu věcí si člověk po nastěhování musel sám opravit. Ano, paměť mám velmi dobrou. A klidně jste se mohla podepsat, orionko.
Musím napsat, že můj byt je toho důkazem. To, že je z něj squat, je moje vina.
Ale to, že jsou tam neskutečně křivé stěny, je otřes až ostuda a za to logicky nemůžu! Prostě třeba příčka, která není hranolem, nýbrž jakýmsi mnohostěnem…mám-li to popsat matematicky nebo spíš geometricky. Nelze na to nic pověsit, nelze to samozřejmě nijak opravit. Ta křivost je i na nosných stěnách…samozřejmě ve všech bytech paneláku.
Tak jako má Katka ve fotoshopu upravený ten pas (který de fakto nemá), tak je upraveno to autíčko. Teda možná…😄
Aha, díky za odpověď!👍
Ježkovy voči, držte se!!! A přeji, ať se kocourek ještě zlepší! No a pokud se tváří, že mu sonda nevadí, mazlí se…tak zatím není co řešit!🍀
Jéé, a můžu se zeptat, jak jste se dostala k příspěvkům z IF? Nebo jste to měla už z dřívějška vykopírované a uložené?
👍👍👏
Jéé, já už málem zapomněla, že máme kocoury se stejným režimem…😄
Teda Fido samozřejmě trpí, když si dovolím na pár dní odjet… Protože dveřníka mu teda nikdo z mých přátel holt nedělá.🤣
😀😄👍
No jo, já mnohokrát psala, že můj byt je squat…😔
Papíry jsou prostě všude…nevím, co mě bude čekat teď. Zabezpečení proběhlo už milión jedna a stejně vždy nějak vyhmátne k něčemu důležitému se dostat. A protože jej znám, tak vím, že kdyby neměl papíry/dokumenty, “mstil” by se možná ještě na důležitějších věcech. Já to, Evi, psala spíš ze srandy. Jako jo, štve mě tím…ale je to moje vina…takže stejně pak vynadám sobě.😀
biaca:U nás se loví tzv. dvoufázově. Starší kocour vždy objeví mouchu a musí to svým mňoukáním dát všem vědět. Ale zabití vždycky vykoná mladší kocour, který než se starší odhodlá, tak mladší už uloví bez keců a sežere.
Ale někdy s hmyzem je to problém. Každý rok mám v ložnici spousty včel (někde poblíž na paneláku musí být hnízdo). To pak tu havěť lovím spíše já, aby se klukům něco nestalo.
Biaco ahoooj!😉
Kukačka jednou evidentně dostal žihadlo! Vím, že cosi mi lítalo po bytě - buď vosa nebo včela. Kuky vehementně lovil…a najednou lovit přestal. Po chvíli měl nateklou hubu!!! To jsem teda tehdy měla nervy, aby neotekl nějak moc a nebezpečně. Ale od té doby má v sobě uctivost vůči bodavému hmyzu. No a zapomněla jsem na takové ty panelákové ploštice - smrdutky. To zas dostala některá z mých koček zásah do oka - asi Elsa, ptž jakmile na ploštici narazí, tak jen ji vidí, ihned se začne dávit. Je to až komické, i když je mi jí líto.
Fikovnice:https://www.blesk.cz/clanek/regiony-brno-brnane/782389/svetove-uznavany-kardiolog-tomas-kara-56-podlehl-rakovine-probojoval-se-i-na-olympiadu-v-soulu.html
Tak toto hodně bolí…😢
No “pěkné”. Všichni, co mu házeli klacky pod nohy, se teď můžou uzoufat. Až teď jsem se dozvěděla o jeho šikanování. Opravdu děs, co se děje…👎
Ty jejich chuťové preference jsou zajímavé. 😀 Minulý kocour žral mouchy, vlastně i Fido jako kotě. Když mi do bytu doskočí koník, nebo výjimečně kobylka, tak je samozřejmě lovili…a tuším, že opět Fido je i žral. Teď už ne… Červy se ale domnívám, že by nežrala žádná z mých koček.
Edit: Málem bych zapomněla na můry!!! Tak z těch jsou moje kočky paf. Loví je a žerou…a to tak, že je to asi jediná potrava, u které na sebe i vrčí. Kamarádka mi dřív řekla, že prý ty můry jsou pro kočky něco jako “krekry pro lidi”! 😂
Bambule, pak písněte, co je nového…dle Vašeho psaní jdete k vetce dnes.🍀