Právě toho se bojím, že dostanou žihadlo, když tu havěť spolknou. Taky jsem loni oběhla všechny sousedy, aby zkontrolovali jestli tam u nich není hnízdo, ale nic. Také jsem se obrátila na družstvo, jestli by nemohli zkontrolovat vedlejší vchod - ale jako vždy se vykašlali na to.
Paní z údržby je totiž dlouhodobě nemocná a oni odmítají přijmou záskok, aby paní měla místo až se vyléčí.
Popravdě, když jsem jednou (je to už dost dávno) viděla Fida, jak do sebe láduje tu obří kobylku, udělalo se mi trochu šoufl. No a jednou jedinkrát k nám doskočila/nějak se dostala kudlanka. Kuky najednou mňoukal úplně jinak, prostě novým “tónem”. Tak jsem pádila se podívat, co se děje…a on už ji měl usmýkanou😢, no a ve finále ji sežral. Když sežerou sem tam můru nebo mouchu, tak to dávám… Ale tady ty kobylky/kudlanky moc nee. Navíc jednou jsem myslela, že už je kobylka mrtvá a ona se zmátořila a jak vrtulník mi proletěla kolem hlavy. A začalo nové rodeo pro moje kočky.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.04.2024, 11:23:12
Jj, je to ten nejdůležitější faktor…snad. Jak známo mám 3 kočky, a i o ně se dobře starat už mi dává dost zabrat! Ještě s tím, že každé brzké ráno dělám Fidovi dveřníka.
Teda dnes mě trochu nakrkla nějaká paní - psí venčitelka (ale nemohla za to). Fido už byl na “své zahradě”. Tak tam jdu, cinkám klíčema, a vidím, že je tam ona s nějakým fakt uštěkancem. Začala jsem i významně číčat, a paní se začala družit!!! “Jéé, Vy tam máte kočičku???” A do toho její pes štěkal už permanentně. Navíc na mě mluvit poránu - no, prostě to není dobrej nápad.😛 Tak jí říkám, že tam mám kocoura a že se logicky bojí psů. Paní tedy začala odcházet, jenže poodešla za stálého štěkotu psa jen asi 10 kroků. Chápu - byla na tom místě první, tak si jej pro tu chvíli asi nárokovala. Nicméně byla tedy poodešlá těch 10 kroků, ani nemusela tedy křičet a jen mi říká:"Už se nemusí bát, já jsem dala (jméno psa jsem zapomněla) na vodítko!" Takže paní nebyla vůbec zlá, jen jí prostě nedocházelo, že Fidovi je fuk, že je pes na vodítku, když vyštěkává jako pominutý a je kousíček od něj… Nakonec ale happy end😀 a Fido se fakt osmělil (snad poprvé v životě) a proběhl kousek od štěkavce. Paní neznám ani od vidění, bylo po páté…a jestli bude chodit v tuto dobu a na “naše” místo, tak je to trochu na prd.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.04.2024, 13:24:51
Jenže, Balu, fakt žijeme v divné době. Viz Sněhové vločky a “specifické nároky” studentstva. To fakt není normální!!! Teď jsem potkala správce kampusu a hned se mě ptal, jak jsem pořídila s poškozením auta. Tak říkám, že nijak… Ale že jsem vyhodila od zkoušky slečnu (a ta se proti vyhazovu nyní velmi nefér bouří)…a že už jsem přemýšlela i tímto směrem. Pak jsem to zavrhla. Každopádně správce mi říká:"Jestli Vy jste tu studentku nějak netrápila!" Tak na něj hledím…a on (potutelně):"To Vy nevíte, že dnes se nesmíte na studenta ani škaredě podívat? Oni jsou na prvním místě - jejich práva…" Bohužel to opravdu pozoruji. Jen pevně doufám, že to tak není všude…a zas na druhou stranu mezi studentstvem jsou velikánské interindividuální rozdíly. Mám třeba skupinu, kterou doslova miluju (i na to si musím ale dávat pozor!🤭) a když se mi teď jakási pravidelná studentka nedostavila do výuky (ač avizovala, že přijde), měla jsem o ni vyloženě strach… Druhá vlna mateřských pudů…😂
No to je to co já vidím kolem, mladí utrácejí za zábavu, pak se ve 30 proberou, zjistí, že nic nemají a začnou si stěžovat.
Fakt jak malý děti, který netuší, jak život funguje.
No a taky je pak ten fakt, že třeba v mojí generaci většina dělala od 18, dneska je to spíš od 28 a těch 10 let bez příjmů je taky prostě znát.
Tak já zas vidím, a to není v opozici vůči vám, jak mladí stále vyčkávají s mateřstvím/otcovstvím. Ještě si chceme užít toto a tamto, a ještě zrekonstruujeme podkroví, pak si zajedeme někam daleko…a najednou je holce 35 (jejímu partnerovi ještě o dost víc!) a nemůže otěhotnět. Píšu o případu v mé (pseudo)rodině. A i když jsme se rozešli de fakto ve zlém, tak toto jim teda nepřeju!
Pokud potencionální kupec nebude vědět, do čeho “leze”. V ČB jsou profláklé lokality nebo ulice, ve kterých je cena bytů o stovky tisíc levnější. Protože…
A tak to jsou v Brně mnohem mnohem mnohem horší lokality než je ta moje… Ale je fakt, že třeba ještě 2 roky (nebo několik málo let) a bude to možná děs a hrůza. Ale nebydlím ve čtvrti známé jako “brněnské ghetto”.😉
Mj. do práce mi cesta trvá tak asi 3 minuty, no možná 5 minut. Do centra MHD tak asi 15 minut.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 03.04.2024, 12:48:39
No, to je pravda, že ta rekonstrukce výtahů (tuším stála milion) je naprostá zhovadilost… Bylo nás víc, kterým se to nelíbilo, ale byli jsme přehlasováni.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 03.04.2024, 12:31:04
Plus migrace…
Za mého dětství a mládí jsme byli naprosto poklidná čtvrť (i když jedna hrůza se tam stala - Hojer poblíž zavraždil Ivanku Mátlovou; ale byl to ojedinělý exces, byť teda naprosto hrůzný). No a dnes se lidi bojí po setmění vyjít ven. Hřiště, které mělo sloužit právě dětem z paneláků je permanentně okupováno cizinci (poblíž je snad nějaká ubytovna), rádio na plné prdy, rozbitá drátoskla na balkónech od balónu, opilá omladina…sousedka na ně už mnohokrát volala MP. No, tak přijedou, zadokumentují, pohrozí…a zase odjedou. Pak je třeba den dva klid, a začne to nanovo. To hřiště nám byl čert dlužen!
Zajímal by mě názor statika. Vybourávaly se dvě velké šachty uprostřed domu. A za mě se udělala totální hovadina. Tvrdí to i lidi z okolních paneláků, kteří toto nemají a nikdy dělat nebudou. Totiž to, že máme dva výtahy a každý staví v každém patře. Do té rekonstrukce to byl výtah tzv. sudý a lichý. A bohatě to postačovalo. Na schůzi vlastníků jsem byla umlčena! Mimo jiné stoupla samozřejmě i spotřeba energie…
Edituji: Generační obměna v paneláku je naprosto enormní - pořád nám visí parte, že někdo z původních majitelů umřel. No a aktuálně odhaduji, že tak třetina bytů je pronajímána. Bohužel mnohdy strašným individuím, a klidně napíšu, že mnozí z nich jsou cizinci. Nás původních, event. potomků původních majitelů už je fakt jen hrstka a celkem při sobě držíme. Ale ti, co jsou tam v pronájmu, těm je vše ukradené. Viz moje poničené auto na parkovišti, celkem pravidelně nazvraceno u vchodu, onehdá prý byly ohozené i vstupní dveře. Kdyby měl člověk (já 🙂) finance, dávno odtam vypadne!
Tak náš panelák patří k těm úplně nejstarším. Naši se tam tuším nastěhovali nějak po roce 1960. Takže asi už má svoji životnost dávno za sebou. A popravdě projektoval jej fakt pitomec, ptž já mám všechny pokoje na západ a balkón na jih, tudíž v létě je v bytě klidně přes 30 stupňů. No a ti na druhé straně zas mají opačný problém, třeba na podzim, než se začne topit.
Ale je zajímavé, že přestože je tak prastarý, tak umakartová jádra nemá, a nikdy neměl.