Prosím, za 25k co je to za štěndo? To je čivava? Nebo “jakočivava”? Pokud se zkušeným jeví jako jasná čivava, tak se za nějaké mé zpochybnění omlouvám. Nenašla jsem v inzerátu vůbec žádnou zmínku o plemeni - to se špatně dívám?😲
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 26.02.2024, 09:39:18
Já už se moc nechytám, jaká plemena (psů, koček a jiné havěti😀) tu kdo chová… Pro zakladatele se omlouvám - nemám žádné info. Jen jsem OT chtěla napsat Vám, že závidím - v dobrém - BŠO jsou opravdu nádherní psi!👌👍
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 02.04.2024, 22:16:15
Moc dobře vím, o čem píšete. U mě je to nějaká rána snad obden…
Naštěstí teda Fido se s diabetem drží, ale ťukám na dřevo!!!
Vám MOC držím pěsti - je to nářez takové nemoci hned u dvou čtvernožců…😢
Ale zas, pokud Bodlinka napsala, že jícnová sonda je OK, tak to tak bude. Jinak možná jste četla mé zde stokrát psané příběhy (nebo i na IF). Např. jak měl Fido kočičí mor a 12 dní nejedl! Z toho mu selhala játra, dostal šílený, ale opravdu šílený ikterus. No a zkoušeli jsme tehdy krmit kdečím, až ten 12. den se chytl na syrovou tresku (ne filé, ale prostě celou rybu - ohřátá a dávala jsem mu ji po kouskách - bylo to jako by se najednou vyměnilo zvíře - žral a žral, až jsem to musela po tak dlouhém hladovění stopnout). A násilné rozkrmování, jak bylo také výše zmíněno, byla prostě hrůza a nedařilo se do něj dostat prakticky nic. Tehdy už byl fakt na druhém břehu. A vidíte, podle mě se stal zázrak a jak se říká, zázraky se prostě občas dějí. Tak jej přeji i Vám!🍀
Dětské zájmy? A to jsou které? Píšu o tom, co jsem na vlastní kůži zažila v Brně v národním podniku KNIHA. A nejen já a nejen tam. Kdo byl v KSČ, mohl být úplně blbej, jen s výučním listem, ale mohl šéfovat a i šikanovat podřízené. Stavebnictví a paneláky bych vůbec nezmiňovala, tu kvalitu moc dobře znám, rovného tam nebylo vůbec nic, spoustu věcí si člověk po nastěhování musel sám opravit. Ano, paměť mám velmi dobrou. A klidně jste se mohla podepsat, orionko.
Musím napsat, že můj byt je toho důkazem. To, že je z něj squat, je moje vina.
Ale to, že jsou tam neskutečně křivé stěny, je otřes až ostuda a za to logicky nemůžu! Prostě třeba příčka, která není hranolem, nýbrž jakýmsi mnohostěnem…mám-li to popsat matematicky nebo spíš geometricky. Nelze na to nic pověsit, nelze to samozřejmě nijak opravit. Ta křivost je i na nosných stěnách…samozřejmě ve všech bytech paneláku.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 02.04.2024, 13:36:15
No jo, já mnohokrát psala, že můj byt je squat…😔
Papíry jsou prostě všude…nevím, co mě bude čekat teď. Zabezpečení proběhlo už milión jedna a stejně vždy nějak vyhmátne k něčemu důležitému se dostat. A protože jej znám, tak vím, že kdyby neměl papíry/dokumenty, “mstil” by se možná ještě na důležitějších věcech. Já to, Evi, psala spíš ze srandy. Jako jo, štve mě tím…ale je to moje vina…takže stejně pak vynadám sobě.😀
U nás se loví tzv. dvoufázově. Starší kocour vždy objeví mouchu a musí to svým mňoukáním dát všem vědět. Ale zabití vždycky vykoná mladší kocour, který než se starší odhodlá, tak mladší už uloví bez keců a sežere.
Ale někdy s hmyzem je to problém. Každý rok mám v ložnici spousty včel (někde poblíž na paneláku musí být hnízdo). To pak tu havěť lovím spíše já, aby se klukům něco nestalo.
Biaco ahoooj!😉
Kukačka jednou evidentně dostal žihadlo! Vím, že cosi mi lítalo po bytě - buď vosa nebo včela. Kuky vehementně lovil…a najednou lovit přestal. Po chvíli měl nateklou hubu!!! To jsem teda tehdy měla nervy, aby neotekl nějak moc a nebezpečně. Ale od té doby má v sobě uctivost vůči bodavému hmyzu. No a zapomněla jsem na takové ty panelákové ploštice - smrdutky. To zas dostala některá z mých koček zásah do oka - asi Elsa, ptž jakmile na ploštici narazí, tak jen ji vidí, ihned se začne dávit. Je to až komické, i když je mi jí líto.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 02.04.2024, 15:06:42
Ty jejich chuťové preference jsou zajímavé. 😀 Minulý kocour žral mouchy, vlastně i Fido jako kotě. Když mi do bytu doskočí koník, nebo výjimečně kobylka, tak je samozřejmě lovili…a tuším, že opět Fido je i žral. Teď už ne… Červy se ale domnívám, že by nežrala žádná z mých koček.
Edit: Málem bych zapomněla na můry!!! Tak z těch jsou moje kočky paf. Loví je a žerou…a to tak, že je to asi jediná potrava, u které na sebe i vrčí. Kamarádka mi dřív řekla, že prý ty můry jsou pro kočky něco jako “krekry pro lidi”! 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.04.2024, 10:30:55
Teda Buggyro, ten Tvůj Kocour má ale režim…chuděrka.😉
Je ale pravda, že mně onehdá vytekly nervy…s Fidem!!! Byl to asi nějaký pátek večer a povídala mi sousedka, že se odněkud vracela, když vtom panelákem úplně zahřmělo procítěně:"Ty hajzle!!!" Prý se zastavila a přemýšlela…až jí došlo, že to je můj hlas a hned si pomyslela: Áááá, to někdo něco provedl… Tak jsem jí pak se smíchem říkala, že to fakt bylo procítěné, neb Fido v návalu chtění jít ven opět začal cosi trhat (nějaké důležité dokumenty)!!! Je to asi takový nějaký náš souboj (mnou předem prohraný), kdy jej chci naučit, že když chce ven, má u dveří mňouknout! Sousedka se smála a řekla mi:"Blázníš? To je pod jeho úroveň. On moc dobře ví, co je Tvé citlivé místo! Ale ten haj.zl byl neskutečně procítěný!!!"🤭
Edit: Jo, a moje zařvání teda muselo být echt hlasité!😄
Dobrý den, jenže my je mícháme s těmi co dostával, a stejně k nim ani nečuchne. Dneska asi budu muset na veterinu je takovej malátnej od večera a prostě je všude zalezlej ve tmě a sám🙁 vůbec nevím co s nim je.
Prosím, ozvěte se po návratu z veteriny. Mě to jednak zajímá tak trochu profesně, ale zároveň bych chtěla vědět (a moc Vám to přeji), zda se kocourkovi uleví a bude náležitě léčen. A vlastně i vyšetřen!!!