Aktuálně: 3 956 inzerátů206 792 diskuzních příspěvků18 213 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 05.04.2024, 20:51:40 xxx.xxx.63.239
Varaxi:

Má. Okopíruju Vám text z netu:
Těhotné ženy je doporučeno očkovat jednou dávkou kombinované vakcíny proti černému kašli, záškrtu a tetanu během těhotenství, ideálně v 3. trimestru od 27. týdne těhotenství.
Doporučuju to probrat s lékařem. Ví nejvíc. Pokud se nepletu, tak do 36. týdne je to očkování plnohodnotné: i kdyby Vaše dcera vůbec nekojila, dostane mrňous dostatek protilátek. 
Já měla termín předevčírem. 😀 U mě to už je opravdu celkem jedno. 

Varaxi, jestli Ti můžu napsat můj názor: Nelituj, že jsi do očkování nešla. Svoji reakci těžko předpovíš…no a v graviditě… Třeba to tak mělo prostě být.

Hele, já jsem přesvědčená, že malý Varaxík či Varaxička bude naprosto a totálně OK!!!!💓

Doufám, že se pochlubíš…???😉

Fikovnice
Fikovnice 05.04.2024, 16:27:32 xxx.xxx.133.55
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 05.04.2024, 08:52:01

Máš pravdu! Já jsem občas pár dní pryč, přijedu večer, odemykám a Fido už stepuje u dveří…a vyráží na chodbu…s tím, že chce ven! Pomalu mě ani nepřivítá!!!😜

Ale dnes se mi opět něco povedlo. Já už se budím automaticky v noci, pak nad ránem…a říkám si, že jak to, že Fido mě zatím neobtěžoval, že chce ven. Pak mi doško, že jsem jej už xy hodin neviděla!!! No samozřejmě! Byl zavřený na balkónu! 😀 Tak jdu pro něj, protahoval si dlouze packy…a vůbec už pak nechtěl ven! Ježiš, to by pro mě bylo ideální řešení!!!👍

Fikovnice
Fikovnice 05.04.2024, 08:27:28 xxx.xxx.63.239

Tak můj Fido, kdyby mu nebylo umožněno chodit ven, tak se utrápí… On je specifický případ. O nebezpečích jsem, myslím, zcela jasně psala.

Fikovnice
Fikovnice 05.04.2024, 08:09:27 xxx.xxx.63.239
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.04.2024, 18:41:22

MUSÍ vyšetřit, to je jasné! Toto si nikdo nelajzne, znám případ úmrtí dvouleté dívenky na těžkou meningoencefalitidu po oslabení vakcinací. Už jen tento případ by měl být mementem.

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 15:21:49 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 04.04.2024, 15:16:55

No ony prý umí, když jsou v ohrožení (což je třeba právě pro ně kočka) nějak přesně zacílit a namířit na oko a tam šplíchnout tu svoji smradlavinu. 

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 15:16:07 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 04.04.2024, 15:12:22

💝❤️

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 15:13:37 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 04.04.2024, 15:10:22

Díky moc! Pročtu to!

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 15:12:36 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 04.04.2024, 15:07:32

Fakt? To je tedy dost síla! Teď nemám čas to nastudovávat, ale později kouknu. Vím teda, že v ČR jsou zatím 3 úmrtí - 2 senioři a teď tedy to novorozeně.

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 15:08:06 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 04.04.2024, 14:58:03

No ano, souhlasím. Ono je to těžké - rozbroje v rodině udělala snoubenka; a její partner (= moje krev) je velmi velmi…jak to napsat, no prostě je samorost! Vždy jsem jej měla extrémně ráda, i přes vylomeniny, které dělal už v dospělém věku. Pak se cosi pokazilo, v našem vztahu. I kvůli té partnerce. Ale dle info, které mám, otálel a oddaloval on…

Nicméně fakt si říkám, že se jim ještě zadaří…ona ještě nemá kritický věk. Jen fakt nevím, nač čekal on - ono dnes je to s tou neplodností u mužů a žen přinejmenším 1:1.

Btw, moje životní láska konkrétně mně dělala to samé… Oddaloval, až to dopadlo, jak to dopadlo.😢

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 15:02:36 xxx.xxx.61.244

Tak v očkování se teda popravdě až tak nevyznám…

Ale my, co jsme zde stálí a řekněme ve středním a mladším věku, jsme přece očkovaní proti pertusi (černému kašli)! Jak to, že je tedy enormní nárůst? To jsou neproočkovaní, anebo vakcína přestala působit?

Teď čtu, že umřelo měsíční dítě… Hrůza😢, ale to tedy evidentně ještě hexavakcínu (ani prvodávku) nemělo.

Před pár lety jsem přednášela o nárůstu TBC, a to i otevřených forem, pak zas byly epidemie spalniček…no, a teď toto!😕😟

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 14:53:18 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.04.2024, 12:12:43

Můj kocour chodí na noc ven. Nad ránem pro něj jdu, zacinkám klíčemi a přiběhne. Už se ale i stalo, že mi zazvonil na dveře! 😀🤣 Asi nějak po půlnoci zvonek, koukám kukátkem, nikde nikdo, otevřu dveře…a na prahu stál Fido. Jinak bydlím v paneláku a obrovskou výhodou je, že poblíž je poloopuštěná zahrada. Tudíž buď jdu pro Fida velmi brzy ráno - řekněme mezi 4. a 5.h, nebo se uklidí na tu zahradu. A to pak musím jít k vrátkům té zahrady. Nicméně toto je opravdu spíš výjimka. Pokud nemáte kočku na venek naučenou a je třeba plašanka, tak Vám ji může přejet auto, může se ztratit, může ji i třeba roztrhat pes…prostě venku číhá plno nebezpečí.

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 14:47:04 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 04.04.2024, 14:43:06

No a u nás má Elsa 1000% 😀 dávivý reflex jen UVIDÍ tu ploštici, tu smrdutou! Fakt na ní by mohl I.P.Pavlov dělat poxusy s pomíněnými reflexy. Ona dokonce tu ploštici vidí na dálku a ihned se začne dávit!😀

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 14:39:47 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.04.2024, 14:14:09

Tak já si říkám, že reprodukční medicína dnes umí divy… Ale tím, že nejsme již nějakou dobu v žádném kontaktu, tak nevím, zda a co podnikají. To píšu proto, že kdyby se ty vztahy nepokazily, mohla jsem jim dát z této oblasti spoustu rad. U mě to sice nedopadlo, ale u mě ty důvody prostě byly hodně vážné, no.

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 14:37:18 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 04.04.2024, 14:03:50

Jano, já přece nesoudím… To ani náhodou. Navíc zrovna já, kterou válcovaly mateřské pudy, až to hezké nebylo!!!

Ten případ, který popisuji, je dle mě spíš sobectvím (A NEDOMLUVOU) s partnerem. Myslím, že slečna dítě chtěla už dávno a že odklad provozoval on. Ano, je to jejich věc, ale asi i tím, že vím, co mateřské pudy dokážou, tak se umím vcítit.

Ale opravdu to neberte, že je soudím…i jsem psala, že je mi jich v tomto líto, resp., že jim to nepřeju.

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 14:32:39 xxx.xxx.61.244
biaca:

Právě toho se bojím, že dostanou žihadlo, když tu havěť spolknou. Taky jsem loni oběhla všechny sousedy, aby zkontrolovali jestli tam u nich není hnízdo, ale nic. Také jsem se obrátila na družstvo, jestli by nemohli zkontrolovat vedlejší vchod - ale jako vždy se vykašlali na to. 

Paní z údržby je totiž dlouhodobě nemocná a oni odmítají přijmou záskok, aby paní měla místo až se vyléčí.  

Popravdě, když jsem jednou (je to už dost dávno) viděla Fida, jak do sebe láduje tu obří kobylku, udělalo se mi trochu šoufl. No a jednou jedinkrát k nám doskočila/nějak se dostala kudlanka. Kuky najednou mňoukal úplně jinak, prostě novým “tónem”. Tak jsem pádila se podívat, co se děje…a on už ji měl usmýkanou😢, no a ve finále ji sežral. Když sežerou sem tam můru nebo mouchu, tak to dávám… Ale tady ty kobylky/kudlanky moc nee. Navíc jednou jsem myslela, že už je kobylka mrtvá a ona se zmátořila a jak vrtulník mi proletěla kolem hlavy. A začalo nové rodeo pro moje kočky.

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 14:17:15 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.04.2024, 11:23:12

Jj, je to ten nejdůležitější faktor…snad. Jak známo mám 3 kočky, a i o ně se dobře starat už mi dává dost zabrat! Ještě s tím, že každé brzké ráno dělám Fidovi dveřníka.

Teda dnes mě trochu nakrkla nějaká paní - psí venčitelka (ale nemohla za to). Fido už byl na “své zahradě”. Tak tam jdu, cinkám klíčema, a vidím, že je tam ona s nějakým fakt uštěkancem. Začala jsem i významně číčat, a paní se začala družit!!! “Jéé, Vy tam máte kočičku???” A do toho její pes štěkal už permanentně. Navíc na mě mluvit poránu - no, prostě to není dobrej nápad.😛 Tak jí říkám, že tam mám kocoura a že se logicky bojí psů. Paní tedy začala odcházet, jenže poodešla za stálého štěkotu psa jen asi 10 kroků. Chápu - byla na tom místě první, tak si jej pro tu chvíli asi nárokovala. Nicméně byla tedy poodešlá těch 10 kroků, ani nemusela tedy křičet a jen mi říká:"Už se nemusí bát, já jsem dala (jméno psa jsem zapomněla) na vodítko!" Takže paní nebyla vůbec zlá, jen jí prostě nedocházelo, že Fidovi je fuk, že je pes na vodítku, když vyštěkává jako pominutý a je kousíček od něj… Nakonec ale happy end😀 a Fido se fakt osmělil (snad poprvé v životě) a proběhl kousek od štěkavce. Paní neznám ani od vidění, bylo po páté…a jestli bude chodit v tuto dobu a na “naše” místo, tak je to trochu na prd.

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 14:08:56 xxx.xxx.61.244
Doron:

Počkejte, počkejte… Vždyť přece nejste tak stará .

Jasně, že není!!! Mám pocit, že jsme buď stejný ročník nebo nějak blízko sebe…😀👍

Fikovnice
Fikovnice 04.04.2024, 13:59:05 xxx.xxx.61.244
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.04.2024, 13:24:51

Jenže, Balu, fakt žijeme v divné době. Viz Sněhové vločky a “specifické nároky” studentstva. To fakt není normální!!! Teď jsem potkala správce kampusu a hned se mě ptal, jak jsem pořídila s poškozením auta. Tak říkám, že nijak… Ale že jsem vyhodila od zkoušky slečnu (a ta se proti vyhazovu nyní velmi nefér bouří)…a že už jsem přemýšlela i tímto směrem. Pak jsem to zavrhla. Každopádně správce mi říká:"Jestli Vy jste tu studentku nějak netrápila!" Tak na něj hledím…a on (potutelně):"To Vy nevíte, že dnes se nesmíte na studenta ani škaredě podívat? Oni jsou na prvním místě - jejich práva…" Bohužel to opravdu pozoruji. Jen pevně doufám, že to tak není všude…a zas na druhou stranu mezi studentstvem jsou velikánské interindividuální rozdíly. Mám třeba skupinu, kterou doslova miluju (i na to si musím ale dávat pozor!🤭) a když se mi teď jakási pravidelná studentka nedostavila do výuky (ač avizovala, že přijde), měla jsem o ni vyloženě strach… Druhá vlna mateřských pudů…😂