Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.04.2024, 13:57:43
Já bych svého hypotetického psa s hypotetickým osteosarkomem nechala uspat asi při první známce/náznaku bolesti… Do žádné amputace bych nešla.
Nicméně nemám nejmenší důvod nevěřit naší vetce. Ale ještě víc jsou pro mě stěžejní osobní zkušenosti, viz popisovaná vzdálená teta se zcela JASNÝM ca ledviny (navíc pravostranně!!!), plus desítky a desítky jiných případů (nejen onkologických). Jsem uvrtaná do projektu, kde přednáším reálné kazuistiky, takže ty případy mám jak na talíři.
Je samozřejmě smutné, že jak případ psa naší vetky, tak případ ca mojí vzdálené tety, jsou naprosto raritní.😟
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.04.2024, 13:10:21
Tak já beru, že jí nevěříte. Já jí věřím. Není začátečnice a nenechá zvíře trápit, notabene své.
Ale ve finále je to stejně jedno - že Vy jí nevěříte a já ano.
Ony se totiž věci mezi nebem a zemí dějí. Moje vzdálená teta - 90. léta (rok 1996+-) - diagnostikován karcinom ledviny. Prognóza bez léčby - půl roku. Vše jsem jí zařídila, ona léčbu odmítla, jakoukoli. Prohlásila, že tu bude do sta let! Tak do sta let tu nebyla, umřela nějak v roce 2018…a ano - na ten karcinom ledviny. Můj táta měl karcinosarkom ledviny a umřel za necelý rok. To je medicína, nic nelze nacpat do tabulek a dokonce mnohdy ani do statistik ne.😀
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 06.04.2024, 20:08:33
Tak ty její příběhy byly…opravdu zvláštní: Např. její vlastní pes s osteosarkomem… RTG jasný, lokace nádoru na typickém místě. Ona sama pak po smrti psa dělala histolku…a vyšla negativně!!! Tak to už jsem teda nechápala vůbec…ale sama mi přiznala, že možná při odběru materiálu se nedostala až přímo do ložiska nádoru a že tedy histolka ASI byla jí samotnou prostě udělána blbě.
Používám takovou psí řeč, která vychází z jejich vnitrodruhové komunikace.
Třeba se nad ně nakloním, zabručím, upřeně se na ně podívám, zpevním tělo, takové ty signály, které si dávají psi mezi sebou prostě..
A používám i hodně konejšivých signálů jako je taková ta psí poklona, nebo zívání nebo vytí. Jako nevyju úplně 🤣, ale když se dostaneme do nějaké situace kde je napětí a třeba by s nějakým cizím psem hrozila rvačka tak takovým vysokým hláskem: Klucíííí co jeeee, klííídeeek, demeeeee.😅
Ale chůdě Framík ode mě dostal tuhle facáka, protože přehryzával nově zasazený stromky a byly to vzácný starý odrůdy a na moje varování nedbal . On si z toho nic nedělal a hned si doběhnul pro větev, že si teda bude kousat svoje, ale udělat něco takovýho Gučkovi, zlomím mu srdce a ztratím jeho důvěru.
Tak to já bych takto zlomila srdce Fidovi…
Jak mi trhá večer papíry, když chce ven…a onehdá jsem se neudržela a zařvala na něj “Ty hajzle!”, tak jsem si jej pak udobřovala. Je to moje chyba, a moje vina. Ale je fakt, že on prostě ví, co je mé citlivé místo. Mňoukat umí, přesto používá tady to “trýznění mé osoby”!😂
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.04.2024, 11:53:21
Však vzpomínáš, jak jsem šlechtičnu Elsu hledala asi 7 hodin, včetně kamerových záznamů na paneláku…a dáma celou dobu chrněla zapasovaná do konstrukce gauče??! Myslela jsem, že ji tehdy zabiju…když už jsme s tetou (byla u mě tehdy na návštěvě) ji de fakto oplakávaly…a dáma vylezla, mňoukla a začala si slastně protahovat tlapy!🤣
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.04.2024, 11:44:14
Jinak Jani, ale od té doby, co mají zvířecí mazlíci jiný status než věc, tak si myslím, že člověk může chtít obrovské odškodnění za psychickou újmu. Zda ji dostane, je věc druhá. No a pak - mít důkazy!!!
U těch lidí odvedle mi to fakt přijde hrozné, že se stejná látka (navíc nějaká silná žíravina!) objeví na jejich autě a za pár dní ta stejná látka před dveřmi jejich bytu a Policie to odloží…?!! Wtf?!!
Jo a k tomu neposkytnutí záznamů z kamer: Chlápek z našeho domu byl Policií vyzván, ať jim poskytne kamerové záznamy kvůli Čeňkovi. Předpokládám, že je poskytne… Možná nebude rád, že jsem jeho údaje Policii řekla, ale chtěli je po mně. Mě samotnou pustil asi po 3 dny na kamery, a já je hodiny a hodiny procházela…až jsem to pak vzdala.
Tak to mi tady ti lidi z vedl. paneláku řekli, že je u nich utopie! Tak jim říkám, že snad Policie má právo ten záznam chtít. No a ona (magorka) jim prý buď řekne, že je neposkytne, anebo (asi když na ni naléhali) řekne, že zrovna měly kameru poruchu a nic nenasnímaly!!! Pro mě je toto úplně absurdně-nepochopitelné!!! Těch poničených aut je tu prý ještě mnohem víc. No a moji noví přátelé (= ti lidi, co jsem s nimi kecala) na mě apelovali, ať to nicméně určitě s Policií oficiálně sepíšu. Já totiž ještě neviděla ani protokol. K jejich poškozenému autu totiž Policie přijela (po 4hodinovém čekání!!!); ke mně ale přijet odmítli! Mají na to vůbec právo??? Do tel. mi řekli, že pokud nejde o nehodu, nýbrž o vandalismus, tak že k tomu oni nejezdí a na služebnu mám přijet já. Nevíte někdo (Espiro?), zda by Policie k vandalskému poničení auta měla přijet neboli byla povinna přijet?
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.04.2024, 12:00:01
Ali, je to hrozné!!! Ti lidé jsou extrémně slušní. Znám je od vidění, s paní jsme se dlouho zdravívaly, až včera jsem se s nimi dala do řeči, ani jsem nevěděla, že mají psíka. Ona už téměř plakala…ptž to je fakt na odstěhování se z domu! Další věc, co ta magorka třeba udělala, je: Na vstupní dveře paneláku vyvěsila ceduli, že tady ti lidé jsou prasata (takto doslovně a napsala jejich jméno), že mají bordel na chodbě před bytem! Zapřísahali se mi, že je to lež. No, i kdyby to byla pravda, co má co tady ta psychopatka věšet nějaké osočující cedule. Tak ten syn ten nápis ze dveří strhl a pro změnu volala Policii prý ona: Že poničil to, co ona tam vyvěsila!!! To už je spíš k smíchu, kdyby tady ti lidi nebyli jí úplně utrápení a zdeptaní. Doslova mi řekli, že Čeňka mám poničeného záměrně, ale že oproti nim je to úplná prkotina. A auto si ten syn prý také úplně hýčkal. Ach jo!!!👎😠
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.04.2024, 11:44:14
Jo Jani, máš pravdu!!! Prý jednali s policajtkou, co jim dokonce do tváře tvrdila, že si auto poškodili sami!!! Ten syn jí řekl:"Můžete mi říct, proč bych to dělal, když nemám havarijko ani pojištění proti vandalismu?!!" Tak až na to prý pokývala hlavou a řekla něco ve smyslu, že to opravdu nedává smysl.
Jani, tak jsem si video pustila…a na toto já nenaletím ani náhodou. Ale jde o užitečný odkaz, moc díky!!!🌻
Teda pevně doufám, že tady ta podvodná SMS, co mi přišla, nějak nesouvisí s nevyžádaným odesíláním MMS z mého čísla těm mým příbuzným. I tak by podvodníci nepochodili, příbuzní se mobilem nepřipojí na internet. A pevně doufám, že i kdyby ano, tak že by žádné PINy, hesla apod. nezadávali…
Jinak, jak se z některých lidí stávají vyloženě zlá individua, jsem teď popsala ve Všeobecném pokecu.
Popravdě mě trochu láká těm podvodníkům jako že naletět. Aby museli věnovat úsilí a pozornost pro zisk přístupu k mému účtu! A pak bych extrémně ráda viděla jejich ksichty, až by zjistili, že nemají vůbec co z účtu vysát!!!😂
Aby jsi se nenachytala - chlapec, takhle naletěl podvodníkovi, a to chtěl pouze prodat zimní gumy, nakonec tedy pak otec musel zablokovat všechny své karty naštěští mu nic nestihli vybrat.
Jsou to nehorázné potvory, také jsem se nechala ošetřit v Židovské nemocnici a New Jersey. Naštěstí karta pojištěna - a platba ihned stornována - takže mi nemohli nic víc vybrat.
Jani, tak jsem si video pustila…a na toto já nenaletím ani náhodou. Ale jde o užitečný odkaz, moc díky!!!🌻
Teda pevně doufám, že tady ta podvodná SMS, co mi přišla, nějak nesouvisí s nevyžádaným odesíláním MMS z mého čísla těm mým příbuzným. I tak by podvodníci nepochodili, příbuzní se mobilem nepřipojí na internet. A pevně doufám, že i kdyby ano, tak že by žádné PINy, hesla apod. nezadávali…
Jinak, jak se z některých lidí stávají vyloženě zlá individua, jsem teď popsala ve Všeobecném pokecu.
Jinak já sem s dovolením napíšu něco úplně jiného. Včera jsem měla kecací den, proplkala jsem většinu dne. No a na parkovišti jsem se dala do řeči s paní a jejím synem, všimla jsem si, že teď parkují u nás, i když bydlí o kus dál. Tak jsem se ptala proč, mají své parkoviště před jejich panelákem. V březnu (!!!) jim někdo auto polil žíravinou!!! Ukazovali mi fotky, plasty vyžrané, poničená i skla!!! Auto opečovávali jako já Čeňka. No a za pár dní měli tu stejnou chemickou směs nalitou před dveřmi bytu. Tím nějak zjistili, že to dělá jedna magorka od nich z domu. Důrazně mě před ní varovali, prý mají kvůli ní ze života peklo!!!! Vše samozřejmě hlásili Policii a prd. A ta magorka se jim vysmála do obličeje. Navíc ona má u nich na starosti právě kamery. Policie chtěla kamerové záznamy a ona jim prý s klidem řekla, že je neposkytne. Já už nemám slov! A dále: Ti lidé mají malého psíka. Tam, kam chodí venčit, ta magorka rozsypala plno skleněných ministřípků…aby si pesan pořezal tlapky. Ti lidi už se cítí úplně vyšikanovaní!!! Co se to, proboha, děje? A pořád to ještě není všechno: Pánovi z blízkého paneláku někdo otrávil dvouletého shiba-inu!
K promáčklinám na Čeňkovi nezávisle paní, a pak ten syn, řekli, že je to stopro od ran pěstí…a že je to na tisíc procent cílené (což mě hooodně položilo!). Já už jsem taky vydeptaná…ale je fakt, že oni jsou na tom ještě hůř, navíc jako já, také neměli havarijko nebo pojištění proti vandalismu. To je fakt děsivé! To bude Policie čekat, až chrstne tu žíravinu na jejich psa nebo přímo na ně?!! Já budu sepisovat teprve ten protokol na Policii, tak mi řekli, ať jim tam připomenu jejich případ. Nicméně já s tou magorkou žádné spory nemám. Dokonce vím, o koho jde a párkrát jsme se (přátelsky?) bavily. Teď už si na ni dám pozor. Je prý úplně vyšinutá, např. dává za stěrače cedulky typu: Jak to parkuješ, ty haj.zle? apod. No, řekli mi toho ještě mnohem víc, a je to fakt hrůza.😠 Nedejbože, když před jejich panelákem stojí jiné auto než lidí od nich z domu…a přitom samotná magorka parkovává na našem parkovišti. Jako chápu, že některým lidem hrabe, ale pokud jim hrabe takto ve zlém a dělají druhým peklo ze života, tak by tomu měla Policie nějak zabránit. Jenže od známých vím, jak je Policie odbyla, když jim 14x (!!!) byla vykradena chata a oni sami vypátrali kým. Policie řekla, že nic nezmůžou. Šlo tehdy o fetku/bezdomovkyni. A poliši jí neudělali ani:"Ty, Ty, Ty!"👎
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 06.04.2024, 17:14:16
A umí dnes vetmedicína FeLV nějak účinně léčit? Mně na FeLV umřel Hippie. Ale dostala jsem jej do remise na asi dva měsíce interferonem, pokud si dobře pamatuji. Bylo to nějak na prázdniny, po létě přišel relaps…a to už jsem jej musela nechat odejít.
Právě jsem absolvovala hodinu a čtvrt trvající hovor (kvůli Fidovi - chtěla jsem jí poreferovat, jak se daří držet diabetes zkompenzovaný a udělat jí tím radost, což se mi povedlo!😊). No a nevím jak, ale nějak jsme se při kecání dostaly i k Librele, k NÚ, autoimunitním nemocem atd. atd. No a dr. se mě zeptala, zda psi, kteří dostávali/dostávají Librelu, absolvovali při diagnostice odběr synoviální tekutiny. Podle naší vetky se prý to dělá spíš minimálně, nicméně ona to dělá a je prý jasně pro tento dg. úkon na začátku řešení bolesti udělat. Pokud chcete, prosím, napište.
Pak mi ještě dr. řekla, že její vlastní pes měl osteosarkom a vydržel s ním 2 roky od dg. (!!!) bez analgetik a bez bolestí…ovšem na kortikoidech. Po 2 letech prý jej uspala ne kvůli osteosarkomu, ale kvůli extrémním a nezvladatelným příznakům Cushinga. Chtěla mi tím říct, že se dějí věci mezi nebem a zemí😇 - těch případů mi povyprávěla plno (pes, který měl hodnoty a i klinicky vypadal, že umře do pár hodin, se zvetil a žil ještě mnoho let; další případ - lymfom naopak bez pozitivity v biochemce krve a umřel z důvodu totální obstrukce GITu nádorovou masou = první závažný příznak bylo zvracení a pak už to šlo velmi rychle a až post mortem diagnostikován lymfom; a další a další…).