Dělali jste nějaká opatření, když jste své kočky poprvé nechali samotné přes noc?
Já ne. Odjíždím několikrát do roka na cca 4 - 10 dní. Sousedka chodí dvakrát denně nakrmit a vyčistit záchůdky. Bez problémů.
U mě dtto, akorát, že sousedka/přátelé chodí jen 1x denně. Ale dost dlouho se u mě zdrží, i si pohrají s Kukačkou a pomazlí s Elsicí a s Fidem - pokud má o to zájem…
Kočky to úplně lehce nenesou - hlavně Fido, ptž chce na noc chodit ven. No a Kukačka je zas na mně extrémně závislý. Ale prostě několik málo dní a nocí se to dá.
Biaco, já už si nepamatuji, jak jsem to dělala…jo, už vím!! To jsem ještě měla normální vztah s tetou - ta ke mně přijela a místo mě byla v bytě ona. To byl první krok. No a pak jednou nemohla, takže jsem to musela zkusit… Škody v bytě nedělají, jen někdy bývá vyzvracený bezoár…předpokládám, že od Elsy a že v tom psychika může dost hrát roli. Plus u mě ještě přibylo píchání inzulínu…😟
Ad naučená bezmoc: Velice hezkou přednášku měl prof. Hoschl. Týkalo se to lidí, ale je to logicky přenositelné i na zvířata. A vlastně tam tuším demonstroval i nějaké animální experimenty.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 09.04.2024, 09:22:53
A ještě jednou: Já nevím, proč naše dr. navrhuje vyšetření synoviální tekutiny, nevidím jí do hlavy…
Nastínila jsem MOŽNÝ důvod…a dopsala jsem, že já osobně bych u psa trpícího velkými bolestmi nešla do invazivního dg. došetřování, za což odběr ST považuji.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.04.2024, 11:55:01
Ano ano, ta se ozvala… Předala vše personálnímu odd. A rady si nevím VUBEC, opravdu VUBEC, já jsem na tyto byrokratické věci tupec…
Bohužel je tam jeden dokument, který mě děsí…více osobně, respektive SZ…?
Já mám v plánu vše kompletovat v týdnu od 22.4. Teď to budu nějak předchystávat. Právě jsem volala naší mzdové, je také úžasná…zda by mi s tím také nepomohla…
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 09.04.2024, 09:22:53
Popravdě nevím, co se myslí termínem “metastatický karcinom kostí”.
Pokud meta rozsev do kostí ca lokalizovaného jinde, tak 99% pracovišť pro terapii kostní bolesti u meta rozsevu sáhne po opioidech; pokud nebudu brát v potaz třeba bisfosfonáty.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.04.2024, 07:33:51
Ano, fontány mají kočky rády. Já měla postupně už asi 4…😄
Myslím, že většinou značky CAT MATE. A právě proto, že jsem fontány nečistila tak dobře, jak bych měla (máme hodně tvrdou vodu), tak se občas zanášel motorek (a vlastně i stěny fontánky). Asi dvě fontány jsem už úplně vyhodila…ale plánuji časem koupit zase novou. Máte obyč. kočku? Já obyč. + MCO. A zrovna MCO ráchání se ve vodě a různé hry s vodou (chytání pramene packou, nošení a házení hraček do fontány apod.) mají rády!👍
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 08.04.2024, 21:49:56
Balu, ono jde o sousední barák. Kdysi jsme spadali (3 paneláky vedle sebe) do jednoho družstva. Nyní nevím, zda máme stanovy stejné…ale předpokládám, že ano.
Máme tu relativně nově modré zóny. No a tady ta osoba prý vyloženě číhá, aby před jejich panelákem nestálo jiné auto než někoho od nich z domu (přestože tam samozřejmě může parkovat kdokoli z příslušné zóny). Jak jsem psala, měla jsem “mrnění” tam Čeňka dávat, ale to mě tedy rychle přešlo…
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 08.04.2024, 21:33:51
No jo, když poblíž byla háravka, to bylo jediné období, kdy se z Flokáče jakožto nejhodnějšího roztomilouše stával magor. Myslím, že jednou (nebo i dvakrát?) podhrabal plot. No a jednou zdrhl do jiné vesnice, to jsem sem i psala - měl to pak i s dovozem Měšťáky domů. Příbuzní kupodivu ani neplatili pokutu.
Těžko říct, jak by reagoval na zavření do klece, to bych jen teoretizovala.
Několik komentů z příslušné FB diskuze (pro ty, kdo FB nemáte):
- Jako pelech dobrý, jako místo na přebytí na několik hodin člověčí nepřítomnosti masakr.
- Klec nám rozebral, no co Vám budu povídat vždycky se z ní nějakým způsobem dostane.
- Jinak osobně bych klec brala jako opravdu poslední řešení a snažila bych se jednat s odborníkem, ideálně více názorů. Ono může být i chyba v režimu, který má, a to my z internetové diskuze nevyčteme.
- Ta klec vypadá moc pěkně. O tom žádná. Jen je na velkého psa pro několikahodinové čekání malá.
Ještě k tomuto a komentu č. 2:
To někdo z vás zažil, že by pes rozebral klec? Potom to asi musela být nějaká hodně nekvalitní, tzv. fórová…?