Ono když se to vezme do důsledky, tak ty děcka vlastně nemusí vědět nic, takže školy můžeme zrušit. 😀
Tak třeba se ví, že čtení zvyšuje slovní zásobu i schopnost psát gramaticky správně + představivost, teda kreativitu a proto se nutí děti číst. Ono jako pak když to vyleze z vejšky, mělo by to umět mluvit a psát líp než dlaždič.
Souhlasím s Vámi, ale měla jsem třeba kolegyni, která do své dizertační práce (!!) byla schopná napsat slovo hypokampus! Radila jsem jí tehdy snad stokrát, ať si to opraví a ne a ne! Pak jí to samozřejmě oponent omlátil o hlavu. Ale ona (ta kolegyně) prostě obecně s pravopisem, a když si to tak uvědomuji, tak i s všeobecným rozhledem, byla hooodně na štíru. Pak odešla dělat farmafiremnici a je pradááávno finančně za vodou…
Právě jsem měla dlouhý telefonát s přednostkou jedné brněnské kliniky. Je prof et prof, nepochybuji u ní ani o teoretických, ani o praktických znalostech, navíc ji znám i osobně - čestný a slušný člověk. Je vyvíjen nátlak na její odchod. Dále z téže nemocnice byl odejit třetí pimář v krátké době. Všichni jsou 50+ (ale pod 60). A všichni vytlačeni třicátníky až čtyřicátníky. Mám opět zkaženou náladu…☹️
Lucie a Odberryho: Nechcete stran diabetu vašich kočičích miláčků spíše přispívat sem? Ve vlákně Odberryho je ten název zameřen na cytostatickou terapii.
Jo, a Fido se po krátké dekompenzaci zase zkompenzoval!👍
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 19.04.2024, 16:25:05
Tak anestetika dnes a v minulosti jsou obrrozdíl! A to píše ta, co se CA bojí, a přitom v ní už byla asi 7x. Sestřenice ale tvrdívá (jejím jadrným slovníkem), že lidi, kteří se po CA zvencnou, tak existují…a samozřejmě hlavně starší ročníky. Uspávala svého vl. otce a říkala mi, že mu dávala nejnižší možnou dávku. Takže i ona měla strach…
Mně jako vadí, když se to přehání. Brno je velké, městských částí hodně a v málokteré se bude měřit, ale v naší na třech místech. Vám to přijde normální a vyvážené? A fakt to není proto, že by tam bylo hodně nebo více nehod. Spíš naopak. Ale máme tu tzv. aktivní blbce, pro které jsou auta nepřítel číslo jedna.
Když se vrátím k tomuto, myslím, že by se víc mělo měřit mimo města. Klidně neohlášeně, i když na to třeba doplatím…😕
Třeba mnou několikrát opakovaná I/43, to je pomalu fakt sebevražda tam jet, nedejbože v pátek odpoledne. Ve městě jsou rychlosti také překračovány, ale nemyslím, že tak markantně jako mimo město. Plus k tomu počítám dědiny, kterými někteří prosviští klidně stovkou!