Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 21.04.2024, 18:53:22
Počkejte, týden - jako že každý den 8 hodin???😲
My byli na stanovení glykemické křivky na té “divné” veterině. Dr. udělala vstupní hodnotu - ta byla asi 29.0. Pak mu píchla tuším 0.5 jednotky a zavřela nás do pidimístnosti. Podotýkám zasmrádlé, nevětrané…bylo léto a v místnosti přes 30 stupňů. Tam nás nechala odhadem 4 - 5 hodin. Pak Fida zase odebrala a hodnota byla 30 a něco!!!! Já zůstala zírat a ptala se, co bude dál. No a dr. mi sdělila, že nic, že si musím dávku vychytat sama a poslala nás domů!! Tak i po tomto “extempore” jsem z oné veteriny odešla. Chtěla jsem ještě vrátit peníze za ty zbytečné stříkačky…ale pak jsem si řekla, že se s nimi nebudu hádat. No a zavolala jsem vetce, která Fidovi ošetřovala strašlivý absces (pamětníci možná ví, dávala jsem i foto s drénem). Ta měla asi 2 dny do porodu, takže mě s Fidem přesměrovala na svoji známou a u té jsme doteď. Není to ideální, ptž i ona je na MD a ordinuje jen jeden den v týdnu. Ale nastavení jsme společnými silami zvládly + na co si netroufla, tak mě odeslala třeba na VETUNI (viz UTZ - také jsem o tom psala). Je to celkem mladá dr., ale mám pocit, že ji veterina hodně baví, pořád mi posílá nějaké odkazy na nové články, sama furt leží v bichlích. A praktická je také. Blbý je, že je na úplně druhém konci Brna.
Ježkovy voči, to nevím. Z logiky věci ano. Ale zas diabetik nemá lačnit, že jo… U lidí to je tak, jak píšu, ale u koček fakt nevím. Brnkněte dopředu své vetce.
Jinak u nás teď asi dva dny ťukám na dřevo - ustalo chlemtání vody. Ale u nás chlemtají všichni 3, čímž se trochu uklidňuji. Mě se i dr. ptala, kolik toho vypije, ale to nemám šanci zjistit při počtu 3 koček. No a pak mi řekla, že když chodí Fido na noc ven (kde nepije), tak že je logické, když pak víc pije doma přes den. Já bych se začala děsit, kdyby se přidala ta polyurie. Tehdy, když byl úplně rozhašený, tak to se stelivo jen točilo…mnohdy to bylo promočené až na dno záchodku.
Dámy: Lucka, Odberryho a Bambule…mně se asi fakt trochu rozhasil Fido!!!😢
Včera jsem jej namátkou změřila a 12.0!!! Dnes - před chvílí jsem přišla domů - tak jsem se na něj vrhla a 5.8!!! Takže ta dnešní hodnota je super, ale co zase ten včerejšek…?😟😢
Jako třeba mnou omílaný Mistr a Markétka…já to četla, četla, četla…a po dočtení jsem prostě zůstala úplně paf, konsternovaná, asi i neschopná slova. A to stejné při druhém nebo i třetím čtení.😀
Pak jsem knížku půjčila mému exex, a úplně to stejné! Tehdy jsme byli naladěni na stejnou vlnu.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 21.04.2024, 17:12:02
Vlastně mě napadá: Vy máte nějaké to spešl stelivo na měření cukru v moči? Nedáte, prosím, odkaz nebo foto? Mně totiž vetka nabízela nějaké takovéto stelivo…ale já pak začala měřit z boltce, tak už to nebylo aktuální. Ale mohla bych na to přejít, aby chudák Fido nebyl tak rozpíchaný.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 21.04.2024, 17:14:46
Ježkovy voči, to nevím. Z logiky věci ano. Ale zas diabetik nemá lačnit, že jo… U lidí to je tak, jak píšu, ale u koček fakt nevím. Brnkněte dopředu své vetce.
Jinak u nás teď asi dva dny ťukám na dřevo - ustalo chlemtání vody. Ale u nás chlemtají všichni 3, čímž se trochu uklidňuji. Mě se i dr. ptala, kolik toho vypije, ale to nemám šanci zjistit při počtu 3 koček. No a pak mi řekla, že když chodí Fido na noc ven (kde nepije), tak že je logické, když pak víc pije doma přes den. Já bych se začala děsit, kdyby se přidala ta polyurie. Tehdy, když byl úplně rozhašený, tak to se stelivo jen točilo…mnohdy to bylo promočené až na dno záchodku.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 21.04.2024, 15:27:22
Já jsem teď zmatená. Vy glykémie měříte doma nebo ne? Pamatuji si, co Vám vetka říkala, ale třeba u nás fakt hodnoty glykémie sedí ve smyslu - dobré hodnoty = zmizí pu/pd a další příznaky cukrovky. Plus glukometr opakovaně vyzkoušen i na mně.
Každopádně to, že pije méně, je velmi velmi dobrý posun!!!👍
o kom, o čem? bobo je ing. z vse + postgr. a mpa je ing., ale její cv je docela zajímavý, chápu, proč není čas na deti… este ji neni 40, este si to rozmysli… nebyt v te strane, tak neni takova, v jadru je to dobry clovek
Myslela jsem E.D. Pak jsem se dočetla, že je advokátka.
Poslala bych vás na školení k děvčatům (Buggyra, Canka ), mají to pěkně srovnané v hlavě i v hospodářství (?)
Nechápu…
Víte, že já sotva chodím? Víte, že jsem na silných opiátech? A víte, že sehnat někoho, kdo udělá velký kus práce, a nevezme si za to “milión”, není jen tak?
Myslím, že řadu věcí mám v hlavě srovnaných (právě kvůli mnoha zlým věcem ze života), i když určitě ne všechno. Ale to nemá nikdo na světě. Ani Vy ne.