- Příspěvek #199838
- Nahlásit
😄👍
😄👍
LucieS:Jinak u nás na kontrole dnes 12,7 z krve z posledních 14,6. Ale kocour po navýšení ProZinku o půl jednotky na dávku lepší. Dávkování zatím ponechali a uvidíme za pár dní, jestli to půjde dolů. Už tolik nelemtá a chodí spořádaně na záchod ( ťuk ťuk ), rozhodně se zdá lepší, vlastně normální. U nás na vet to máme super, v případě krize jsem tam s rezervou do deseti minut a i mimo pracovní dobu stačí zavolat a hned nás vezmou. A to že se nám samozřejmě vždycky něco podělá mimo pracovní dobu.
Tak to vypadá velmi dobře, jen tak dál!!! Ono se někdy doporučuje ani nejít do fyziologických hodnot, ale být třeba kolem 10. Ale co je hlavní, že vymizely klinické příznaky!!!👍
Jj, to znám, to podělání v nejnevhodnější dobu. U mě vždy před odjezdem na D, případně v pátek večer… To jsou zákony schválnosti.
Lucko, já totiž toto nejsem moc schopna odměřit. Tím, že mám tři kočky a nesmím zavřít žádné dveře, tak je to na prd, no… Však Vy to asi také znáte, ne? Ale jinak si myslím, že jej rozhodilo, že jsem byla pryč 2x v celkem krátkém časovém intervalu. Po prvním návratu pohoda, ale ten druhý odjezd - to už jej asi vystresovalo hodně. Navíc mu samozřejmě chyběl ten venek. Přátelé mi kočky obstarají, ale ven jej samozřejmě nepustí. Jak řekla kdysi moje známá, kočky jsou kotvy. Asi víc než psi. Psa můžete vzít na různá místa s sebou, ale u koček je to horší… Já teda pevně doufám, že sem tam na těch pár dnů budu moct odjíždět. Ono také to moje zdraví je opravdu tragédie, takže chci odjíždět, dokud to ještě jde. Je to špatné, no…
Ale zas dnes Fidova hodnota 5.8 je nádherná, zjistila jsem, že mi končí proužky do glukometru. Takže buď jej ještě jednou změřím, anebo to nechám až třeba zas na zítra.
Jak psala Odberryho, že jejich vetka říká, že glykémie u koček je střílení od boku, tak naše vetka zas na měření trvá…a ty hodnoty fakt vždy odpovídaly. Ale nehádám se a beru, že můžou být různé názory. Každopádně dnes Fido i prokázal obrovskou míru trpělivosti, ptž dnes mu teda krev z ucha netekla, ani když už jsem je procvakala naněkolikrát…😢
Děkuju! Ze ZOOHITu já čas od času objednávám. Moje kočky odtud milují sušené maso - pamlsky. Značku teď nevím, ale takové zelené tuby.
Asi sem napíšu něco poněkud kontroverzního…
Ale já vůbec netušila, že Laufer nazpíval písničku oslavující špiona ve Svobodné Evropě. O mrtvých jen dobře (jak se říká), ale toto mi fakt celou dobu Lauferova života unikalo.
Ivy, tak se rozepište, jak přesně jste to měla v plánu. Ptž dát JEDNO kotě rovnou ven = druhý den už se s ním neshledáte.
Tady jsou zkušení pejskaři i kočkaři. Když budete naslouchat/číst rady zkušených, tak Vás to přece obohatí a Vy učiníte šťastné nějaké zvířecí duše, a zároveň i Vaše děti. Ale určitě ne tak, jak jste popisovala v prvním příspěvku.
Ježkovy voči!
A já si říkala, když jste psala, že to zapáchá, že to asi nebude dobrý…😢
Kéž se pesáček brzy uzdraví a hlavně také, abyste to všichni nějak psychicky zvládli a ustáli!!!
Jen doplním, že jsem kdysi vezla Fločka na chalupu, na sedadle vedle mě, vjeli jsme už do naší dědiny a přes silnici půl metru před kapotou strašný množství pruhovaných prasátek…a za nimi bachyně. A já občas v těch místech Fíkuse už pouštěla…a on doběhl k bráně chalupy.
Divočáci jsou strašně rozmnožení a teda tu hrůzu, co jste zažila, si asi ani neumím představit.😟
Aluško, já Vás strašně lituji! Vás asi ještě víc než ty pesany. A strašně moc Vám přeji, ať se z té hrůzy všichni nějak oklepete!🍀
Ronjo, u nás - v centru Brna, nebo možná trošku na periferii, byl otráven shiba-inu, dvouletý. Co se to s lidmi děje??😢
Asi tak…
Ostatně přece každý lék má nějaký biologický poločas…
No on ale Kuky není tlustý, on je jen strašně žravý!!! A závislý na syrovém mase !😀 Včera jsem mu koupila kus plecka, bylo v akci…ale i tak!🤫 Nicméně z mých koček je Kuky největší atlet a lovec. Dřív byl Fido, teď Kuky. Chtěla jsem specielně pro Tebe dát nějaké foto…až přijde kámoška.
Buggyro, to je divné. I ty podpažky mají takové zástrčky a výškovou nastavitelnost. A už se dělají i z toho lehkého materiálu. Jinak dostal je jak můj táta (osteosyntéza po zlomenině femuru - meta rozsev v kostech, byla to nepopsatelná hrůza!😢), tak třeba teta po obou výměnách kolen. Oba (teta i taťka) už měli dost věk a říkali, že se to nenaučí. No, taťka moc ne, ale tam to bylo tou hroznou nemocí. Ale teta se naučila a až později přešla na francouzské. Jako mně jsou také francouzské sympatičtější, ale podpažní jsou prostě víc šetřící. Jinak já jsem dost vtipná: Chodím s trekingovými holemi, ale občas jen s jednou. A slýchávám narážky typu:"Kde jsi nechala lyže?" atp.😄
Týýý brďo! Ty ses teda rozepsala!😄
Já bych dál Orionku neřešila…
Hospodářství mám, nezvládám, a je to pro mě moc bolavé téma.😢
Pro zajímavost sem pak můžu písnout, kolik si známý vezme za ten průřez stromů. Dělal to prý déle než týden!!!
Teda nevím, co myslíš hospodářstvím…😀 Nemám samozřejmě zvířectvo, ale zahradu, nebo spíš zahrady, chalupu, dvůr a tak…to ano.
No jo, ale fakt mi věř, že u výměny velkých kloubů by se mělo začínat na podpažních…
Btw, myslím, že mám nějaké po tátovi😢, tak kdyby někdo někdy potřeboval, zapůjčím/daruji. Ale raději nic nepřivolávat. Ono u mě to stejně k tomu spěje…
No nic, radši něco veselejšího: Dnes jsem byla u naší Mzdové! Je úžasná a pomůže mi s lejstry, přišlo mi asi 12 souborů, což mi přijde až nenormální… Do konce týdne musím vše vyplnit.
Já volám VŽDY jí. Ona mi to zatím vždycky vzala a dokonce jsme zjistily, že bydlíme celkem blízko sebe. No a asi 2x nás odeslala na VETUNI (bývalá VFU v Brně), takže kdyby byla nějaká hrozná akutka, tak bych jela tam.
Ale ta naše dr. je prostě ochotná, alespoň co se konzultací týká - prakticky kdykoli, i o víkendu.
Buďte ráda, aspoň mu zřejmě mizí ta polyurie!👍
Jéé, a poraďte teda ten druh konzervy, prosím.
Edit: Syrové maso mu nešmakuje? Třeba ryba?
Jéé, já měla ten DIA ionťák, ten Fidovi chutnal!!! Ten by se možná mohl hodit Odberryho! Mně byl doporučený, když byl Fido v katabolismu, hubnul a ubývaly mu svaly. Myslím, že mám někde doma ještě láhev od ionťáku, kdyby to někoho zajímalo. Jo, teď mi to naskočilo…jmenuje se to Orolade. A je to sice ionťák, ale s masovou příchutí!😀👍
Jani, nee, on právě nebyl venku.
Ale já byla min. týden pryč. Po návratu byl rozhozený, ale do pár hodin glykémie OK!!! Tak jsem jásala, ale pro jistotu včera jsem jej změřila…a 12.0! Jako víš, ono to není tragédie…ale už jsem byla tak nějak “zvyklá”, že jej mám zkompenzovaného…
Jinak noc na dnes venku byl a ráno musel projít vedle slečny venčící vlčákoidního psa! A to jsem čubrněla, ptž Fido se zastavil (dřív by zdrhl), podíval se na mě, já mu řekla:"Jdeme, neboj se!" a on fakt kolem psa prošel…jako by v pohodě. Asi byl víc vedle ten pesák!😂