Aktuálně: 3 728 inzerátů210 808 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 22.11.2024, 09:06:17 xxx.xxx.32.45

Zub pořešen… Asi doposud mým nejhorším zubním zákrokem co do rozsahu a velikosti úkonu. Vzato kus čelisti, 4 injekce anestézky prd účinek! Včetně mandibulárky! I s korunkou naceněno nakonec na cca 20k. Zákrok trval necelé 4 hodiny! V průběhu zákroku zjištěno, že korunka nepůjde. Takže vyřešeno dostavbou rozsahu 4, se dvěma titanovými čepy. Jsem chudší o 7k, a to ještě se slevou. Bolí to pořád hrozně, ale asi víc mi vadí opětovné nasazení ATB (třetí během 3 měsíců). Takže asi tak. Bonbóny Roksy budu v obchodě objíždět velkým obloukem, stalo se mi to totiž tak, že jsem je já blbaňa požírala.

Fikovnice
Fikovnice 21.11.2024, 17:59:37 xxx.xxx.32.45
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 21.11.2024, 17:49:48

Přestaň pochvalovat😄, preferuji pokračovat péčkováním psí příběh…

Přišel Pajda pro potěšení při posvázání přítomnou Pussy? Prosím, piš.😀😉

Fikovnice
Fikovnice 21.11.2024, 17:43:08 xxx.xxx.32.45
Irma19:

“Pokaždé  prosím předem pokorně popřemýšlejte, pokud psí princ/princezna poptávají poskočení pro prchlivé potěšení,” promlouvala před přestěhováním Pavla, psí paní, pubertálním psíkům  Punťovi, Pajdovi plus Píďovi. “Přibývá případů prostopášných psů,” pravila…

Punťa, Pajda plus Píďa přesto pospolu promysleli pekelný plán. Prchavé potěšení při poskákání prostě příliš poutalo pozornost psíků. Proto paní Pavle přislíbili poslušnost. Po půlnoci Pavla pěkně pochrupkává, Píďa plus Punťa polehávají přímo při Pavle. Pomrkávají po Pajdovi:"Poběž přece před příbytek! Půlhodiny postává prostopášná Pussy, psí prostitutka. Pober pamlsky, protože Pussy pochtívá platbu předem!"

Pokračujte prosím…

Fikovnice
Fikovnice 21.11.2024, 17:34:08 xxx.xxx.32.45
Sugar467:

Paní Podrbalová pochybila, Pišišvorovi podvázat pakoule pozapomněla. Pozdě pabycha pohonit!

Pomóóóc! Prosím Přesladkou: Přestaň psát podobné příspěvky! Pochechtávání právě Phíkovnici pekelné pobolívání postmoláru přináší!!!🤣

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:41:15 xxx.xxx.32.207
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.11.2024, 06:28:20

Vidíš, já se dnes potřebuji poměrně dost přesouvat autem. Ale mám na něm zimní pneu, tak snad to bude OK. Ale teda to bušení do oken je tady poměrně silné a už trvající dost dlouho. 

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:35:49 xxx.xxx.32.207
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 20.11.2024, 06:32:28

Jenže Drvodělko, já se teď s kolegy dostala do diskuze až politické “hádky”, kdy jsem jim sdělila, že absolutně nevím, koho bych měla a chtěla volit. Kolegyně vychvalovala Pětikolku; když jsem se zatvářila znechuceně, byla z toho fakt málem rozepře.

Jo, a v 89. jsem byla v prváku a nadšeně jsem klíčemi cinkala také.

Ech, * klíči.😊

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:26:31 xxx.xxx.32.207

Tak mně buší do oken déšť, a já pevně doufám, že je to fakt jen déšť (včera jsem četla cosi o sněžení i v nízkých polohách a na Moravě).

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:20:27 xxx.xxx.32.207
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.11.2024, 16:23:14

https://www.youtube.com/watch?v=RKlzkupgmrk&t=1134s

Viděla jste tuto reportáž o kriminalitě v Praze po revoluci? To je taky echt síla… Za tu hromadnou amnestii jsem na V.H. naštvaná ještě dnes. A to proti němu jinak zásadně nic moc nemám.

Tak edituji: Až teď jsem přečetla příspěvek Drvodělky, který jen potvrzuje tu kriminalitu a situaci po 89. Jak píšu, pro zájemce může být užitečné zhlédnout tu reportáž, na niž dávám odkaz.

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:15:08 xxx.xxx.32.207
assil:

Peterková je profláknutá osoba, si najděte, co vyváděla u soudu. 😀

To já moc dobře vím! Jen jsem nevěděla, že ji jel nachytat Tuna. A musím napsat, že jsem tu reportáž (nebo co to jako bylo) prochechtala!👍

A bylo to ještě lepší než bývaly její extempore u soudu.

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:08:38 xxx.xxx.32.207
Bodlinka:

v aši celkem nic není, ale když výlet tamtím směrem tak do Soosu.

SOOS je nádhera. Byla jsem tam asi 2x, a už před desítkami let, ale dodnes vzpomínám na tu přírodu, bahenní sopky, vřesoviště…

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:00:42 xxx.xxx.32.207
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 19.11.2024, 20:14:57

Jo, to máš samozřejmě pravdu. Nemoci, a speciálně PPP (poruchy příjmu potravy), kvalitu zubů ovlivňují velmi!

Ještě dodávám k LŽ a ke Kometě, že ale taky hodně záleží na kvalitě a technice čištění zubů. A bez mučení přiznávám, že až někdy na VŠ jsem se dozvěděla, že si zuby čistím naprosto chybně (stran mnou používané techniky).

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 05:58:09 xxx.xxx.32.207
Orionka:

Už mockrát jsem slyšela Šmuclera vyprávět, že všichni mají kazivost stejnou, že někdo si zuby čistí, někdo ne a to je ten jediný rozdíl. Mě nebijte, to ne já, to Šmucler. Kdyby si (prý) lidi čistili zuby, tak by zubaři byli jen na rovnátka a zubní kaz by nebyl. A jak si furt dávají nějaké mety, tak zubaři mají metu do ….roku vymýtit zubní kaz.

Na toto jsou různé názory… Genetika není bez role. Ale klidně se přiznám, že ulítávám na sladkých nápojích (džusy), a hodně, když pracuju. Pracovávám i v noci, no a když u toho sem tam popíjím sladké pití, tak si po každém loku zuby neběžím čistit🤫…takže vlastně ano, potvrzuji Vás i Šmuclera.

Vymýcení zubního kazu? To jsem ještě neslyšela. Jde celosvětově o nejrozšířenější onemocnění, tak to good luck! ;-) Ale je fakt, že mám jakýsi pocit, že tolik bezzubých lidí dřív nebylo. A to si vemte, že dřív nebyly mezizubní kartáčky a další vymoženosti. Já se úplně bojím napsat, že jedna šestka už mi chybí (ale to byla tehdy vina mladé zubařky, kvůli níž přišla o zub i moje sousedka a mně pak na jiné klinice řekli, že u mě šlo fakt o její zavinění). No a korunky už taky nějaké mám… 

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 05:50:54 xxx.xxx.32.207
Orionka:

Jo, to je on. Mého kocoura chodím venčit jako psa. Vyplíží se na práh, vykukuje kolem dokola a teprve když obejdu zahradu, že tam nikde není, tak jde ven. Kdyby se kamarádili, tak bych ho dovnitř vzala. Chybí mu teplo a společnost.

To mi připomíná Fida. Sjedu s ním výtahem, uprostřed noci dolů. A on ještě než vyleze z vchodových dveří ven, tak si stoupne na zadní, předníma se opře o sklo dveří a skenuje okolí - jestli tam na něj nečíhá nějakej bubák!😀

Fikovnice
Fikovnice 19.11.2024, 18:11:03 xxx.xxx.32.52
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.11.2024, 17:34:20

Je krotký? Nechá se poohladit? To je ten, co Vašeho nahání…nebo si to pletu?

Kukačka zas vyžaduje permanentní hraní si. Potřebuju pracovat a pořád a pořád na mě čučí, hypnotizuje. A bohužel jej baví hra POUZE se mnou… Takže i můj kocour potřebuje potlapkat nebo spíš si tak nejm. hodinu cvrnkat s hračkami (ořechy, žaludy).

Fikovnice
Fikovnice 19.11.2024, 18:07:43 xxx.xxx.32.52
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.11.2024, 17:21:29

No jo… Já mám velkou kazivost zubů, to je na tom blbý. Kost snášet třeba ne, to byla jen “pohrůžka”… Tím, že se to ulomilo až na kořenu, tak proto. Implantát by mě ale stál tak asi kolem 40k. Navíc je tam moc faktorů - hlavně hustota kosti (osteoporóza).

Pro LŽ: Promiň - endo = jde o mrtvý zub se zaplněnými kanálky. Jinak bych asi bolestí nevydržela rozlomení až na kořen.

Fikovnice
Fikovnice 19.11.2024, 12:28:01 xxx.xxx.32.52
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.11.2024, 09:37:17

Pro pobavení doporučuji si pustit na YT video Tuna vs. Jana Peterková. Viděla jsem 2x, a ta osoba buď:

a) záměrně z lidí vytahuje peníze

b) je úplně blbá a patří pod zámek

c) je kombinací a) + b)

Fikovnice
Fikovnice 19.11.2024, 12:24:46 xxx.xxx.32.52
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 19.11.2024, 12:12:29

Jako že Vám připomíná někoho konkrétního?

Fikovnice
Fikovnice 19.11.2024, 12:23:18 xxx.xxx.32.52

Lidi, prosím, kolik u vás stojí korunka na stoličku? Psala jsem, že jsem si urvala dolní šestku, a to tak, že debullně. Šikmo, na jedné straně až pod dáseň na úroveň bifurkace kořenů. Zub má endo, což je dobře. Bylo mi jasný, že dr. bude chtít trhat kořeny…ale ukecala jsem jej, že se prý “pokusí o nemožné”. Dostavbu, do ní čep, na něj korunku. Při příští návštěvě prý “poteče hodně krev” (jeho slova) = bude snášet dáseň a možná i kost. No a prvotní kalkulace je cca 16k. Bohužel šestky jsou stěžejní zuby a nechci o ni přijít. A to ještě není vůbec jisté, že zub bude zachráněn.