Dúfam, že Vám dali aj názov poisťovne a číslo poistnej udalosti, resp. kontakt na človeka z poisťovne, ktorý to bude riešiť.
Inak, u nás v dedine pred rokmi veľmi pomohlo, keď po napadnutí bol informovaný starosta a ten to dal hneď do rozhlasu - bol taktný, v rozhlase iba upozornil občanov, aby si zabezpečili svojich psov, ktorí napádajú ľudí a zvieratá. Ale cez “klebetnice” zabezpečil, aby celá dedina vedela kto má nevychovaného psa. Môžem povedať, že to bol dobrý výchovný prostriedok…
Nestresujte sa - viem neni to ľahké - radšej preberte s fyzio možnosti, ak by to bola predsa len platnička, či sú neni nejaké techniky, cviky, ktoré pomôžu bez operácie. (Predpokladám, že keď sa pri hafánkoch funguje Dornovka, tak bude aj niečo použité, resp. odvodené od Mckenzieho či SMS)…
Dobré ránko😉,
tak tohle je nej nápad, to mě ani nenapadlo, supe,r zapamatují a my máme dobré vztahy se starostou👍.
Odpověď na příspěvek uživatele N z 12.10.2024, 01:42:11
Dobré ránko😉,
tato vláda dokázala neskutečně postavit proti sobě mladé a důchodce🤮. Já jsem tak hooodně alergická na jednu větu “ musíme myslet na mladou generaci, na naše děti aby i oni měli důchod” co to jako je? Do prdele😈tak ať každý maká , neváli se na příspěvcích a určitě bude důchod. Zvyšovat odchod do důchodu je katastrofa. Mě je 64let a jsem dost nemocná i můj manžel. Jako počítat dobu dožití od stolu je holý nesmysl. Komunisti přesně věděli kdy máte jít do důchodu, aby jste si aspoň na chvíli ten důchod užily. Můj syn má 41 let a už má zdravotní problémy.
Nikdo už tak kolem 60 let není zdraví, každý má svoje neduhy a chodit v takovém stavu do práce je holý nesmysl. Tato doba opravdu není pro staré lidi, jak se říká “ od lopaty do rakve” tohle by se vládě líbilo.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 10.10.2024, 19:58:26
Dobré ránko😉,
já byla 8let chalupář jen víkendy a teď na důchod jsme tady. Předtím Havířov a teď Jindřichov. Rozdíl cesty je to 1,5- 2hod. podle toho jak jsou uzávěrky. A ano je to Jeseník😉.
Stále si zatím nemůžeme zvyknout , připadá nám to, že jsme jen na dovolené. Můj byl celoživotně Haviřovák a já taky Havířov 40let , ale dětství Karviná 25let.
No a jak se říká z lufťáku jsme se staly náplavy a to dokonce doslovně. V sobotu začaly záplavy , to jsme utíkaly a další sobotu jel kamion stěhovák👍.
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 08.10.2024, 23:43:17
Dobré ránko😉,
a co takový Kakariki? Já ho měla a kluka, do doby než jsem se slitovala a koupila mu partnerku, tak byl největší zlatíčko. Pak začal teror, největší chybu jakou jsem mohla udělat. Dokonce jsem ho naučila i tři slova mluvit. Velice kontaktní a hlavně tichý papoušek.
no holky co to čtu o porodech? Hrůza a děs. Mě mamka porodila asi dobře, nikdy nic nemluvila a já rodila jak se říká za čokoládu😄, bolesti nic moc a porod tak 15min. 3X jsem zatlačila a malý letěl. Tak u mě dobrý👍.
málokterý z těchto psů má padnoucí košík… ony se na ty krátkotlamy shání špatně a myslím, že na ty XXXL Bully to bude velká potíž. Jasně že to nikoho neomlouvá, ale nevěřila bych ani bullovi s košíkem - ten miničenich snadno z blbě padnoucího košíku vyndá.
Já to chápu, ale pokud chci psa musím mít ho v první řadě pořádně zabezpečeného a základ je vodítko, obojek a padnoucí košík i kdybych ho měla nechat na míru vyrobit u kováře. Ano máte pravdu malý čumák hmm nevěřím a přitom i ty rádoby pitbula já miluji.
U nás ještě ve městě jsme měly taky takového mazlivého piťase, ale u sebe měl debyla panička a mužů říct, že to byl obr debyl. Věčně nalitý, věčně nám s pídi psy vyhrožoval a po nás řval. Až jednou narazil na malého , slušného pána se Zlatým retrívrem a byl klid.
Tak už 14 dní jsem náplava u nás na dědině. Každé ráno venčím moje psy a každé ráno čumím na hvězdy pokud jsou vidět, je to taková nádhera , čumím kolik pak jich je.
Včera jsem už měla trochu klid po stěhováni, tak jsem zašla k našemu potůčky který má za normálních okolností tak 5 cm do hloubky a koryto zpevněné, upravené velkýma kamenem do výška asi 5m a šířka asi 5m . Dnes má potok hloubka tak při klidovém režimu 1m, koryto vymleté po velkých kamenech ani stopa ( někde odpluly a bylo jich mega) , šířka nového koryta asi 10m a stále upadá břeh.
Ty cesty , komunikace, břehy a celá ta infrastruktura je na houbelec a opravdu tak poničená příroda s novými břehy a okolím hmmm opravdu to se jen tak rychle neopraví. Stále v potoku vidím odplavené mosty😢. V Polsku Prudniku mají to samé, ale u nich vidím, že řeka hlavně se vylila do polí a tam si udělala nový břeh.
Měla jsem jako prvního psa dalmatina, byl přehnaně hlídací a proto ven bez náhubku nechodil, bylo to pro něj prostě normální - Danečku jdeme ven, obléct- obojek náhubek a hurá, vůbec mu nevadil, měl ho rád, byl synonymem zábavy venku. Dnes lidi náhubky používají málo , dříve psi hodně chodili na volno, s náhubkem a hlavně poslouchali, taky jich bylo míň a nebyli jen módním doplňkem.
Dobré ránko,
nepochopím, nepoberu mozkově co je špatné na nošení košíku? Já měla ovčandu a taky bylo obzvlášť hlídací. Tak, že když se šlo ven opravdu navléct obojek, vodítko a hlavně košík. Věděla jsem, že musím mít oči na šťopkách a hlavně předvídat. Nevadilo mi to, byla moje zlatíčko.
Jen jednou zaútočila u nás u výtahu, napadl nás další pes a byla mela. Pes byl dotlučený i jeho panička. Košík , byl součásti její výbavy celých 13 let. Nikdy ji nevadil a já byla klidnější. Dnešní móda nenošení košíku mě irituje. Nevidím nic na tom zlého, když má pes košík.
Dnes mi přišla SMS, že jsem spáchala přestupek překročením rychlosti a že mám kliknout na odkaz Výpisu konta řidiče (Ha ha!). Zavolala jsem to Měšťákům a oni že ke mně ihned jedou, a fakt asi za 15min dojeli. Prolustrovali mě 🙂, zadokumentovali a sdělili, že se jedná o aktuálně rozšířenou t.č. a že věc předávají kriminálce. Zrovna šla kolem kámoška a když mě viděla s polišy, zatvářila se zděšeně. Tak jsem jí řekla oč jde a ona kontrovala tím, že se to stalo někomu u ní v práci. Nepředpokládám, že by kdokoli na takový odkaz klikl a otevíral jej, ale pro jistotu to sem dávám…
Dobré ránko 😉,
i mému manželovi přišla SMS, že udělal přestupek za 4 body a má klikat, klikli jsme, ale stránky se nenačetly. Tak jsem vyhledávali googlu tel. číslo a tam všude už psaly o podvodu.
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 01.10.2024, 08:56:55
Tak v tenhle moment myslím 🤔 na nějakou televizi. Asi jak znám manžela , ten by vše co by mohl zabezpečil. Já jsem flegmoš, mě by v tu chvíli na nějaké televizi ani mysl nepřišla. Hlavně zabezpečit u mě doklady a jestli mám peníze tak šup do podprdy a hned mám větší cecky🤫.
Já v tomhle a teď to nemyslím jako ironii, obdivuju schopnost improvizace cikánů. Včera ve zprávách říkala nějaká paní, jak nemohou dům vysoušet, nejde ply a elektrika a myslím že zmiňovala i to že jaksi v rámci modernizace není komín. Být to cikáni, vezme první staré petry, do okna místo tabule skla, kus plechu s dírou na rouru a topení stylem - hoří to? šup do kamen.
No přesně tak, dokonce jsem včera viděla lidičky jak asi objíždějí místa kde voda naplavila dřevo a berou si ho na přívěsný vozík a věřte, toho dřeva je fakt hafu. Jak tekla voda, kde byly nějaké zábrany ( ploty, sloupy, baráky, mosty ) tak toho dřeva a bordelu já opravdu hodně. Hlavně čeho jsem si všimla byly kolem do kola obrovské stromové kořeny.