Verun dělal se celkový rozbor krve jestli náhodou něco není ještě špatně vevnitř a prý ne krev n naprostém pořádku. Jo a cukrovka se dělala první a taky v pořádku.
Dája
Verun dělal se celkový rozbor krve jestli náhodou něco není ještě špatně vevnitř a prý ne krev n naprostém pořádku. Jo a cukrovka se dělala první a taky v pořádku.
Dája
Katko určitě tohle je předčasné a ještě nenastal ten pravý čas, ještě ani já ani Batuly to nevzdávame.
Repro ano naprostá pravda, přesný popis👍.
Megí jste moje ☀️, ano doladíme a jedeme dál.
Nevrle děkuji i Vám za podporu.
Pro všechny, momentálně Batuly má asi 5dní ☀️ akurát klepání jak ratlík a chození v nocí i tohle je už míň 3-4x za noc což se dá🙏. Skusim ještě na podporu nějaký lék hlavně na uklidnění, ale ne na utlumení, to jsme už měli,holky a kluku je to hrozné se na tohle dívat. Spíš mu asi vyhovuje jen lék co má.
Děkuji Batulkovy za to, že se drží a nevzáva to. Chtěla jsem Vám napsat moje trápení už dávno, ale nebylo sily tohle popsat až jsem zjistila, že se zlepšil, dalo mi to odvahu se vypsat.
Dája
Batuly a Gigoušek.
Čtvrtá fotka aktuální.
Děkuji, přečtu a určitě něco budu zkoušet 👍.
Dája
No Batuly dostal nějaký lék Alavis s marihuanu a musela jsem po třech dnech vynechat ( blil kudma chodil) nechala jsem žaludek odpočinout a zkusila jsem znova nasadit a znova vše nanovo po třech dnech.
Dája
Dopíšu, mimo CT se mu dělalo vše. Neurologický vyšetření opravdu do podrobná, nic nenalezeno, krev ninikajici výsledky, sono v pořádku, jen mozek na sračku takhle to zhodnotil po vyšetření veterinář.
Dája
Děkuji za postřehy a rady.
Doplním, pejsek je rasy Bišonek teď je mu 11let ( kdyby mi řekli jeho diagnózu v jeho 13-14let tak to beru, ale 11let si myslím, že je to moc brzo). Připíšu co ještě dělal neskutečně pil, dokázal 1-2l pil třeba i co hodinu. Bylo doporučeno mu odebírat vodu, jenže já mám ještě jednoho pejska hmmm… hodně zle. Nejedl jen pil, byl zalitý vodou.
V noci jsem si rozložila obr postel, dala pejska do kenelky a zavřela, dala jsem si ho do postele a jen přes škvírku, když bylo zlé, prostčila jsem ruku. Nic nepomohlo, stále jen chtěl chodit. Musela jsem ho vytáhnout protože byl schopen kenelku rozbit.
Vím, že špatně vidí, míň slyší, mě poznává. Teď asi týden je zase úplně jiný. Začal dobře jíst, za noc se zbudíme 3-4x, má jiskru v oku, pije omnoho míň. Klepe se jen při chladu. Venku chodí svižnějí.
Prášky ano měl i na uklidnění, ale a zase to ale byl fakt sfetovany, předávkovaný a bylo to unás asi tak, že každé dopoledne manžel volal co Batuly a já jenom pokaždé hlásila, že je den ode dne na tom zle. Dala jsem pryč prášky a začal znova ožívat. Nechala jsem jen na prokrvování a prozatím dobrý.
No naučím se zavazování a uvidíme jak bude Batulek pokračovat,pokud se podaří jeho nemoc zpomalit budu ráda za každý jeho den v pohodě .
Dája
Dobré ránko 😉,
po dlouhém uvažování jsem se rozhodla sem napsat a popsat co máme doma za trápení.
Jak všichni víte mám dva psy Batynka 11let a Gigouška 8let. Před půl rokem začalo naše martirium s Batynkem. První projevy jeho nemoci byly záškuby až obrovský třes zadnich nohou, namlouvala jsem si, že zima, ale přišlo teplo a my se klepala jak ratlíci. Tak, že začala návštěva veta. První diagnóza buď mu chybí vytamin a nebo je dementi. Byl řádně vyšetřen neurologický, sono, pohmaty, ortopedicky…..atd.
Vitamíny jsme doplnili a třes se klidnil tak na 50%, ale přidaly se další potíže a to celou noc prochodí ( spím jen co půl a nebo nanejvýš hodinu v kuse) neustále je v pohybu, začal kálet a počuráva se, postaví se ve známem prostředí a stratí se, nemá jiskru v oku, nic ho nebaví, nejraději by nechodil ani ven, vypadá hmmm jak to popsat asi jak mimoň.
Navštívila jsem tři vety a každý přidal nějaký lék, pejsek po všech lécích byl dementní - s fetovany - předávkovaný pes. Potřebovala jsem zjistit jestli první vet určil správnou diagnózu. Určil všichni se shodli na tom, že je to demence.
Vrátila jsem se k prvnímu a znova nechala Batynka vyšetřit i s odběrem krve a závěr, Batuly po stránce orgánu má vše v naprostém pořádku jen mozek má mimo.
Nechtěla jsem se smířit s jeho diagnózou protože je podle mě ještě mladý pes, ale asi se nedá nic dělat. Noci sním prochodím, balíme ho do deky ( přišlý jsme na to, že mu dělá dobře bazální stimulace) dostal lék na prokrvení nervové soustavy. Snažíme se ho motivovat k činností, teď je obdobný kdy vypadá , že má na chvíli jiskru a chuť žít. Asi jeho nemoc bude přicházet ve vlnách.
Shrnutí má lék Karsivan, balíme do deky, začal znova jest, chodí na vodítku, noční chození se neodbouralo a já už chodím jak mátoha, zavírat ho nechci bojím se, že kdyby potžeboval pomoc já tam nejsem.
Prosím má ještě někdo nápady jak fungovat s tímhle pejskem?
Děkuji předem za každou radu.
Dája
Dobré ránko 😉,
i já děkuji za veselou ranní kávičku 🤣. Stálo to za to 👍.
Dája
Dobrý den 😉,
než jsem doslova dolů tak mě předběhla Skeeve, ale krásně nafoceno . Palec👍 nahoru manželovi a samozřejmě i Vám a kulíškovy.
Dája
Hmmm tak to já kouřila od 18 let až do 35 let. Alkohol nepiju páč jsem zarytým abstinentem.
Dája
acher:Dnes se mně stal takový nepříjemný zážitek, a tak bych chtěla znát názor někoho nestranného.Šla jsem ráno se psem přes vesnici,pes byl na vodítku,čmuchá,kouká,zastavil se na kraji silnice před brankou jednoho baráku,mají tam starou setřici a fenu BO a teď tam přibylo štěně.Pes stál koukal,neštěkal,nedorážel nic,jen stál a koukal.A vylítl majitel a začal nádávat ať táhnem a nese… ho.Byla jsem z toho úplně vedle,chová králíky,holuby,má koně,párkrát jsme se bavili,připadal mně normální chovatel.Sami chodí s fenou BO okolo,fena lítá navolno až k plotu,na našeho psa štěká a doráží přes plot.Nikdy jsem jim nic neřekla,spíš psa odvolám a tohle mě celkem ranilo.Je něco tak strašného na tom,když pes stojí na veřejné komunikaci a kouká.
Dobré ránko,
pokud jste se spolu už bavili tak nevím co mu vadilo. Možná jiní vysvětli co bylo zlé, ale podle mě nic.
Dája
Dobrý den,
tak já se hlásím že já ne a nikdy jsem nic takového nezkusila, jen lék na předpis a tam nevidím jestli něco není někdy. Jenže já jsem stará generace jak říká syn “fosil”.
Dája
Dobrý večer impact,
holka zlatá držte se. Bolito😭
Dája
Dobré ránko 😉 všem,
moc děkuji za podporu a holky mužu říct s rukou na srdíčku, že mě to baví a zároveň unavuje, ale je super, když se Vám začnou svěřovat a já jsem typ co vytáhne s klienta vše👌. Docela často jsou příběhy smutné, ale já vždy najdu něco pozitivního a jedu na té vlňe. No a k tomu ty mojí kulíšci a je o zábavu postaráno.
Děkuji 💓.
Dája
Dobré odpoledne 😉,
hlásím, že i u mě přistál holub poštovní a dones obálku s překvapením 🕊️. Děkuji.
Dája
Dobré odpoledne 😉 bálu,
paní neznám. Ano polohování na pejskovi hmmm to už je jiný level. To já radši ty svoje babičky, dědečky a trochu jiné ( říkám jim bludičky ), bez polohování.
Dája
Dobrý den 😉,
doře děvčata, ale držte si palce ať to po mě přečtete tu moji slátaninu.
Canisterapie je opravdu o tom, že lidičkám přinášíte radost a oddanost.
V první řadě musite vědět tři věci a to jestli opravdu Váš pejsek je pohodář, pak jestli vy jste empatický človíček a hlavně ukacaný. Taky základní věc, uvidíte a uslyšíte hodně divných věci a příběhu, poloviná Vás chytne za srdíčko a někdy se i trápite po canisce ruznymy příběhy 😭. Na tohle pozor, musíte vědět jestli se dokážete s tímhle srovnat. I já za těch 15let jsem někdy mimoň a po cestě autem pláču i tom je caniska o vašem srdíčko.
Tak to bylo na začátek a teď k tomu jak to probíhá s pejskem. Musíte v první řadě si vybrat organizací pod kterou uděláte zkoušky, já si dělám taky časte návštěvy u veterináře, abych u pejska věděla, že je vpořádku. Po zkouškách si buď sama oslovíte různe zařízení a nebo pod organizací zustanete a oni Vám najdou nějaké zařízení. Tím, že já jsem na důchodu mám čas flexibilní, ale větsinou na 90% chce zařízení abyste chodili dopoledne a to je dost velká překážka protože většina pracuje. Pak s Váma a nebo s vaší organizací se uzavře smlouva buď na dohodu a nebo ( málo kdy ) pracovní smlouvu. Jo a ještě jedna věc, musíte vědět které zařízení je pro Vás a vašeho pejska nejlepší, já a mojí kulíšci jsme důchoďaky a LDN😉.
Tak tohle jsou papírové záležitosti a jdeme na to. Naše caniska se spíš točí jako společenská, žádne polohování po pejskach, žádne nucení psa do něčeho co se mu nelíbí, prostě pohodová atmosféra kterou už svým příchodem uděláte Vy. Pokud mám ležící klienty a mám dva pejsky, rozhodnu se který přijde ke klientovi. Mojí pejsci už od malá vědí co a jak, sama to vypozorujete na svém parťákovi. Mám jednoho lužkového a jednoho sedavého pejska. Měla jsem i běhavého, ale už jen dva. Běhaví Bišoneček zaměstnával u klientů zrak což byla velká výhoda. Můj začátek i když klienty znám, ale příjdu s volnočasovko, zaklepe mě vstoupíme a hlavně se představím a zeptám se jestli mají náladu na naší návštěvu. Pokud ano (dopředu mi časovka povykládal o klientovi) začnu pejsky dávat do postele, názvem vedle nohou a nebo na klín pokud klient je vozičkář. No a začnu snímá navazovat nějaké téma. Přitom klient hladí si pejska a já se snažím, aby semnou komunikoval, kolikrát i přes ty pejsky jsem navázala povídací niť, že to nedokázali ani v zařízení. Klienty nutím, aby sami mi dávaly otázky a to jim tvrdím, že jim zotpoví vše😉, musíte umět i srandu, když ten život je už tak těžký.
Mám klienty s kterými se znám již těch 15let a to jdete jak ke starým známým i tak Vás už výtají. Mám klienty s nemocemi Alzhajmr a tam je to opravdu těžké, ale když vydíte, že si Vás už po dvou letech zapamatovali , hmmm je to veliký úspěch a já jsem opravdu hodně ráda i za jejich jiskřičku v oku🤩.
No a to je tak asi vše co jsem si vzpoměla, klidně teď vy do mě s otázkama, určitě jsem na spoustu věcí zapomněla.
A teď kouknu co, kolik a jak jsem to tady nadatlovala. Předem se omlouvám za chyby kterých bude hooodně 👌.
Dája
Anežka:Bylo by prosím možné napsat to ještě jednou, podruhé už se tablet určitě nesekne, pls 🙏
Dobrý den Anežko,
prozatím jsem pryč, ale jakmile bude čas napíšu soukromně, aby rýpačky neměli šanci něco komentovat čemu prd rozumí 😉.
Dája
Dobrý den,
já doporučuji Kakariky, já je měla v paneláku a opravdu jen byly bezhlučný.
Dája