lesnizinka: Ronjo, ona akébie není žádná obří liána, stonky má tenké nevím, jakový máte plot, ale určitě ho nezboří(my máme ten klasický svařovaný) Kytky co jste vypsala, nejsou nijak choulostivé, aby zimu nepřežily. Třeba levandule a bylinky nemají rády přemokření, ale když to přežije mně, v naší hnusné jílovici, tak už všem😏 Pokud by jste chtěla ušetřit, klidně vám pošlu přebytky, např. kontryhely vyhazuju, heucheru tam sice napsanou nemáte, ale,,palace purple" se mi množí v chodníku a mám asi milion pidi rostlinek. Okrasný vysoký česnek můžu poslat a ještě mám jeden krásný druh, přímo bombastický - není tak vysoký, ale zase má velký průměr(skoro jak kopačák) a vypadá jak ohňostroj👍 Česneky je ale lepší sadit na podzim, teď už je na ně dost pozdě, mě jdou na kvetení. Sasanky které? Mám naplehněnou klasickou hajní. Denivky nějaké určité kultivary, nebo barvy? Máte takové ty drobné žluté? (tu jsou v každé zahrádce) Po kolika kusech si kupujete? (nevím, jak velký je záhon, kolik toho tam vleze, když tolik druhů. Rozrazily mi taky moc nejdou. S trávama jsem taky na štíru, taky se v nich moc nevyznám, namnožila se mi červená Imperata cylindrica "Red Baron" až poté, co mi ji přinesla sousedka(mě zdechnula) a zapíchnula jsem ji do vřesoviště(jí roste normálně v zahradní půdě) Na podzim jsem poprvé vysadila kavyly od sestřenky, jí se naplehnily a nechtěla je všechny skopat, tak jsem zvědavá, jestli je letos budu mít, nebo zdechnou. Hezká je třeslice prostřední(srdíčková tráva) ale tu jsem si asi vyhubila, postříkala jsem ji nejspíš s nějakou hnusobou, která mi prosrostla mezi ní🙄 Česneku jsem ve svém compu našla jen tuhle fotku, nevím, jestli tam něco nazvětšujete, je to ten klasický, vypadá nějak takhle, kultivar si nepamatuju.
Lesní žínko, čtu kolik pak máte přebytků a tak mě napadlo, kdyby Vás to neopravovalo, že s prosbou bych se připojila i já a pokud by to bylo možno, že v řadě na přebytky bych stála i já. Zakládáme novou záhradu a vše se hodí.
Jen taková poznámka nic neznám, jen vím, že pozemek je v 80% sluneční a prozatím jsme jen chalupáři na ještě půlrok.