Aktuálně: 3 288 inzerátů219 698 diskuzních příspěvků18 348 uživatelů

Příspěvky uživatele

Vahine

Vahine
Vahine 01.06.2023, 19:55:22 xxx.xxx.179.11
Keriton, princip chladících šátků, oblečků je ten, že se mají namočit a dostatečně vyždímat a vydrží několik hodin chladit psa. Udrží vlhkost uvnitř oblečku, to píšou...já to zkusila a přišlo mi to speciálně na bělouše takhle móóc studený a vlhký, to by nastydnul. Víte, jak na tom je se srstí a od včera je ještě ostříhán strojkem, klasika. Tak u nás tak, jak píšu-jenom jsem obleček lehce z obou stran postříkala rozprašovačem a chladilo to přiměřeně pro něj. Měl ho na sobě půl hoďky cestou k naší psí kadeřnici. Aby mu neprochladly záda moc, zajistím já občasným stříknutím rozprašovačem na obleček z obou stran a citem. Mám respekt před prochladnutím zad! U Vašeho chlupáče byste se tolik bát nemusela, přes načechranej kožich by to chladilo přiměřeně. Ale za mě bych to v té vodě úplně nemáchala, ale třeba narosila víc tím rozprašovačem na zarostlého chlupáče. A dělají i šátky, vesty z tohoto materiálu...má být horké léto, tak do měst to bude asi potřeba, myslím si.
Vahine
Vahine 01.06.2023, 09:51:54 xxx.xxx.16.37
Jestli si chcete pořídit štěňátko, nedokáži si moc představit, jak byste zvládala nácvik vyměšování a samoty, když jste na to jen Vy sama. Se štěňátkem se, při nácviku správného venkovního venčení, musí ve dne v noci běhat každou chvíli, a to by bylo náročné v jednom člověku a jít pak do práce. Pokud byste učila na podložku, je to řešení, ale dočasné a pak stejně Vás nácvik na čůrání a kakání ven, nemine. Pokud si chcete vzít útulkáče nebo odrostlé štěně s návyky, stejně musíte nacvičit v novém domově samotu, a to hned od začátku. Není to někdy snadné a není to hned. Je dobré si vzít i dovolenou na vzájemné zvykání si. Jste-li ochotná se psovi věnovat nejen tak, jak píši, ale i tréninkem, socializací, dlouhé procházky atd., jděte do toho. Většina z nás, co má pejska, taky chodíme do práce. Já třeba v místě bydliště, a to je taky velká výhoda proto mít psa. Mám útulkáče.
Vahine
Vahine 31.05.2023, 19:14:58 xxx.xxx.179.11
Dneska jsme prvně vyzkoušeli s běloušem chladící obleček rukka, který jsem pořídila na dovolenou a jsem s jeho funkčností spokojena. Po procházce hřbet psa suchý a mírně zachlazený. Na chladící obleček jsem použila vodu jen z rozprašovače, protože bělouš nemá podsadu a jeho srst je řídká, pravděpodobně jako důsledek kastrace ještě v dočasce. Takové chlazení pro něj stačilo. Bělouš špatně snáší přímé prudké slunce, které přes řídkou srst dráždí pokožku a ta rudne a on se pak škrábe a kouše, kam dosáhne. Mnohdy až do krve. Tak myslím, že obleček nám na celodenních výšlapech na dovče, hodně pomůže. :-)
Obrázek
Vahine
Vahine 30.05.2023, 16:46:16 xxx.xxx.179.11
Sarah01 a vrátí nebo vrátili Vám ty peníze za inzerci, jak slibovali?
Vahine
Vahine 28.05.2023, 12:08:05 xxx.xxx.179.11
Rezzy už se těším s Vámi na štěndo, aspoň virtuálně ;) Z mobilu smajlíci vlžit nejdou, tak aspoň tenhle ze znaků...odpovědět a citovat z mobilu mi taky nejde, tak radši oslovuji...PC obsazeno vnučkou :)
Vahine
Vahine 28.05.2023, 12:00:25 xxx.xxx.179.11
To jste Bodlinko napsala velmi výstižně se zlatým vejcem a vůbec pod celý Váš komentář se podepisuju
Vahine
Vahine 28.05.2023, 10:54:57 xxx.xxx.179.11
Dobrý den, chtěla bych se zeptat adminů prosím, zda by bylo možné zařídit, aby šla vložit do soukromé zprávy i fotografie, kterou já, jako uživatel nechci/nemůžu zveřejnit v diskuzi, ale chci ji přesto poslat jednotlivci? Moc děkuji předem i zadem ! Je tady fajn prostředí!
Vahine
Vahine 28.05.2023, 10:16:16 xxx.xxx.179.11
Děkuji Fíkovnice, já Vás i ostatní tady taky moc ráda vidím a čtu.Stala jsem se na komunitě závislou. No, myslela jsem že ne, ale odstřižení od iFauny ukázalo, že závislák jsem a chovatelské rady by mi chyběly! Co bych si bez vás všech počala, kdyby se běloušovi něco stalo, nebo by byl nemocen? Kdo by mě utěšil, poradil mi? Cítila jsem se po deaktivaci tak trochu, jako by mě kus chyběl nebo že mě někdo milý opustil....a už je to v pořádku! Mám tu vnučky, tak moc nepíšu, ale na Vaši otázku- jj, když není páneček doma, zvu bělouše k sobě do postele a on jde rád. Ale může jen na pozvání, jinak do peřin nesmí. Jen na přehoz, když nejsme doma a dokáže to rozlišit. Já totiž sama špatně spím, musím vedle sebe někoho mít. Vy s Fidem spíte běžně? Fido je teď nemocný, četla jsem všechno a přeji Fidovi i Vám brzké uzdravení!!! Minule jsme byli v Pze nakouknout ve Valdštejnské zahradě, psi tam nesmí, ale já slíbila věloušovi kapříky, tak jsme tam byli asi 5 minut a pryč. Snad se mi podaří vložit foto?
Obrázek
Vahine
Vahine 27.05.2023, 18:35:39 xxx.xxx.179.11
"I těm, co jenom čtou. Jsem klidný člověk, ale tohle nějak nemůžu skousnout. To jim projde tohleto? " Jimmylion Vy jste citoval část mého dnešního příspěvku, to proč? Něco se nepovedlo? Jinak, musím přiznat, že mne ta situace taky dost rozhodila, i když jsem diskutovala pouhé 2 roky....takže chápu ty, co byli na fauně 20 let, že jsou z toho hodně špatní.
Vahine
Vahine 27.05.2023, 09:12:18 xxx.xxx.179.11
No, na iFauně to teď na oko vypadá, že funguje, protože účty, ač zmrazené, vypadají normálka jen tak, že tam od včera nikdo nebyl. Škoda, že se nepodařila všem ta deaktivace. Fakt škoda. Tím by bylo vše všem jasné, že to nefachá. I těm, co jenom čtou. Jsem klidný člověk, ale tohle nějak nemůžu skousnout. To jim projde tohleto?
Vahine
Vahine 26.05.2023, 20:12:30 xxx.xxx.179.11
No chtěla jsem zkusit citaci na keriton, ale nevyšlo to....esi vono to nebude tím mobilem...jsem moc ráda, že už je tu hodně fauňáku, je tu fajn
Vahine
Vahine 26.05.2023, 20:07:26 xxx.xxx.179.11
Jsem ráda, že už jste tu a že Vám nezdrhnul v noci pesan. A on zkouší, jestli nemůže do postele? Hmm, to taky bělouš taky zkoušel a teď ví, že to jde jen, když není páneček doma....