No jo, jasně, ale v určitým úhlu v malém prostoru už to nebude rampa, ale klouzačka “vo hubu” 😄
Příspěvky uživatele
Vahine
Četla jsem, že jsi byla relaxovat, to Ti schvaluju, protože je to s Fidem náročné po všech směrech. Máš můj obdiv, a to jako vážně!! 🤗
Zuby mizerný stojí teď už skoro 20 litrů…čekám zrovna u zubaře….
radši bych to dala za bělouše, jako fakt!!! I dcera to o mě říká, protože to ze zkušeností ví 😁 pro psa a pro ostatní členy rodiny cokoli 🤷♀️ pro sebe..grrr 😖
Díky Ronjo a psisko Chloupě na 10 let nevypadá ani náhodou 😊
Děkuji, jste hodný holky zlatý. 🍀Copak o to, mně by se rampička líbila i víc než schody (dá se složit asi), ale zabere víc prostoru při přiložení tam, kde je jí potřeba a tenhle prostor já nemám hlavně v ložnici, kde tráví bělouš den, když jsme v práci. Budu schůdky přendávat dle potřeby mezi pokoji. Do schodů v paneláku k výtahu ho nosím zatím pořád a ještě budu.
Jinak kolegyně dcera, co dělá dornovku, certifikovaná je, studuje veterinu, dělá canisku se dvěma borderákama a ještě má třetího psa-štěně bordery, všichni s PP, závoďáci….možná ji Ti, co závodíte, znáte. Ale nebudu jmenovat. Je úžasná a její kluci taky ❤
Fíkovnice, neboj, bělouše bolí záda, spadnul z gauče-plyšák a bolelo to až se doma pak počůral 2x. Je to v tématu LEHÁTKO. Ukázalo se, že má problémek mezi L2-L3 dle rtg a já měla trable se zubama, zítra jsi jdu pro korunku a snad ten zub 6 byl jen solidární v bolesti se zubem 5, který překvapil a bude už klid u nás obou 🙏
Myslím, že cukrovka Tvého Fida je mnohem náročnější pro vás oba….
Jjo určitě, díky Plako, ale ještě bych pár dní počkala, hrbí se. Kolegyně dcera Dornovku dělá a přijde pak k nám domů, hydroterapii tu nemáme, ale zase nevlastníme řiďičák, tak prd. Ovšem bělouš a voda stejně nejsou kámoši.
Masáž jsem našla tuhle a už jsem zkoušela
Ronjo, taky zdravím, to je milé a díky za optání. Bělouš je lepší, držíme záda v teple. Nechala jsem ho totiž ostříhat kvůli kardio vyšetření, aby to šlo dobře a přitom jsme s doktorem v Nymburku právě mrkli na ty zlobivý záda.
Ťuk ťuk, zatím se doma počůral podruhé a snad naposledy před týdnem, nekňourá a neprotahuje se teď už poránu, jako by mu na těch zádech někdo jezdil. Procházky děláme krátký. Včera jsme čekali před hřbitovem než páneček s vnučkama vyzdobí hroby, viz foto a záda v tašce 🤭
Čekáme na schůdky, nebyly skladem, jsou na zakázku a bělouš zatím skáče na gauč, jako by se nechumelilo, nejde ho udržet na zemi….snad schody naučíme.
Jinak Chloupě se na těch Vašich fotkách krásně směje 👍kolik že mu je roků?
Děkuji za podporu. Taky jsem uvažovala nad rampou, ale aby měla dobrý úhel, potřebuje víc místa než schůdky, a tolik místa bohužel nemáme.
No naučit ho na schůdky bude určitě fuška. Dokud byl úplně fit, skákal na gauč s velkým rozeběhem i z místa. No a teď někdy zůstane viset předníma nebo rovnou spadne 🤦♀️ on prostě nepočká, až mu panička zvedne prdelku…ne a ne 🤷♀️
Parádní lehátko efe 👍na bitibě jste teda koupila?
My teď řešíme u bělouše bederní páteř, tak jsem teď koupila schody ke gauči nebo posteli. Možná na lehátko taky dojde, uvidím ještě.
Zřejmě od bolesti se mi doma 2x počůral, když byl sám, protože skáče na postel a zase pak dolů, to vím podle hlídací aplikace a 1x venku vypustil MM, když jsem ho asi vzala blbě do ruky, protože nechtěl jít, když předtím doma nedoskočil na gauč a spadnul na bok na plovoučku. Dle rtg zřejmě mírná protruze/extruze L2-L3 ( pan doktor by po potvrzení MR × CT operoval, ale našeho citlivku a bolestínka si nedovedu do takovém zákroku představit. Raději bych do toho nešla, ale kdoví, co bude… 🤷♀️
Já z vás scípnu zrzavci 🤣 a nebo si smíchy krupnu 🤭
Pes má světélko v gumě, co se připne na kšíry nebo na obojek a já kapesní baterku….
Boží skoky i nákrčníky 👍
Ta lichořeřišnice od Salvia Paradise je pro psy i pro lidi. Hlavně je bez alkoholu. Těch s alkoholem je právě spousta, ale třeba objevíte ještě jinou značku bez alkoholu, která je tedy tím pádem vhodná pro psy.
Jen tak na okraj- pro lidi-pánečky- je nejlepší lichořeřišnice větší z pupenů od paní ing.Jarmily Podhorné, ale ta je s alkoholem! Tu psům NE! Ta mne vždycky vykřeše z nachlazení, ale je důležité užívat od prvních příznaků, pocitů, že je člověk rozbitý.
Ještě mě napadlo, že je teď k mání venku šípek, tak pejskovi uvařit čaj a přilít do vody a střídat s tím heřmánkem.
Dávejte vlažnou bodu do misky nebo ještě lépe se slabým heřmánkovým čajem a troškou medu, jestli to snese a může. Bude mu brzo líp. Ten jitrocel určitě, protože se dost možná za pár dní rozkašle, jak to poteče do krku.
Mám doma v lednici pro tyhle případy od Aromafauny olejové kapky do nosu Fauna Rinis a do nemenšího balení přidám 1 kapku éterického oleje Manuky. To mi poradili přímo oni. Pak mám lichořeřišnici od Salvia Paradise, která neobsahuje alkohol a ta je na močák i na nachlazení výborná a pes jí dobře přijímá. 1 kapka na kilo a podávat i pár dní po odeznění příznaků. Nejdéle 3 týdny a pak pauza. Je to pro bělouše jako odměna, když ji zrovna potřebuje.
V Bille v tom jejich zdravém koutku kupte, jestli teď mají?, sirup jitrocel s mateřídouškou z Ekostatku Vlkaneč-Svatoň. Netáhne se a přijde mi míň sladký, je fakt lahodný a bělouš by ho nejradši sosal furt 😋 nakapu-naliju si do dlaně a on to vyblízne.
Tak ať je brzičko líp!
To je ale pašák a bude odměna? 🦴
Gratuluju 😉
Bělouš dneska hezky seděl na námku a čekal na páníka
Zmenšení prostoru by stálo za zkoušku. Každej pes to má asi jinak. Zjistila jsem před lety, že bělouš rozhodně nemůže být poblíž dveří do bytu, štěkal, hlídal. Jeho osobní prostor, když nejsme doma, je ložnice. Někdy je to náročnější, ale rozhodně, pro něj, je lepší prostor menší.
Nechtělo by to lampičku s časovačem v zásuvce? A rozsvítit před pátou než ho přijde dcera podrbat nebo jinak časovat? My běloušovi takhle dočasně svítíme než se rozední. Předchozí pes byl poměrně kliďas, ale když ho dcera jednou nechala neplánovaně dlouho v noci potmě samotného doma, vyl, jako prorvanej.
Přeji brzké uzdravení 🌷
Z výparů bych tolik strach neměla, ale je to jen můj pocit, to s těmi výpary….no třeba nám řekne víc Bodlinka, jestli se tu staví.
Šla řeč o vnitřním užití prostřednictvím cbd kapek pro lidi, kde právě to stopové množství THC je. Veterinářka říkala, že delší užívání by poškodilo mmj. játra. Na netu na tuto otázku vyskočí text:
“Veterinární přípravky nesmějí obsahovat THC (ani stopové množství). Důvodem je, že psi jsou na psychoaktivní THC řádově citlivější než lidé a již velmi malé dávky mohou mít nežádoucí účinky (ve velkých dávkách může být THC u psů toxické).”
No a bělouš je hodně citlivá princezna na hrášku 🤷♀️
Taky dávám psovi při projevu alergie drbáním po těle. Podávám nepravidelně, jen když to bělouš moc rozjíždí to drbání.