Aktuálně: 3 522 inzerátů216 989 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Vahine

Vahine
Vahine 09.01.2024, 07:46:59 xxx.xxx.179.11
sutrik:

Mám to stejně, taky ohluchla. Ráno během pár minut stihla na zahradě vše udělat. Ale já po návratu ani nestihla sundat obleček, pes zmizel 😂

Obrázek

Bodejť, musí se schovat, co kdybyste ještě navrch chtěla fakt jít na procházku…😁

Vahine
Vahine 09.01.2024, 07:13:29 xxx.xxx.16.137
Kilian:

….než do té rakve, raději zainvestuju do veterináře doma na poslední cestě mého psa  a do spopelnění….

Přesně, takhlenc to vidím taky! 👍

Vahine
Vahine 09.01.2024, 07:11:34 xxx.xxx.16.137
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 08.01.2024, 14:03:10

👍 jste dobrá! 

Noo, když máte ty 3 ohaře, tak ty dobroty patřily k Tříkrálové sbírce, že….😉 jestlipak Vám zato vyškrábli něco na dveře?

Vahine
Vahine 08.01.2024, 20:27:42 xxx.xxx.179.11
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.01.2024, 20:24:10

No ta vetka je tam úplně úžasná 🌷

Vahine
Vahine 08.01.2024, 19:34:52 xxx.xxx.179.11
Fikovnice:

Já viděla na netu video eutanázie psa doma…

Krásné, dojemné, snad nikoho nepohorším, když to sem vložím: 

https://www.youtube.com/watch?v=1BPTyE3fyfE&t=1972s

Klidné, dojemné, bezbolestné a krásné, jak píšeš, ale ukáply mi 😪….takhle klidné by to chtěl pro své zvíře snad každý…já tedy ano a doufám, že je to ještě hóóódně daleko a máme spousty společného a krásného času. ❤

Vahine
Vahine 08.01.2024, 18:57:19 xxx.xxx.179.11
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.01.2024, 18:25:20

😄 taky tam máme takovou a když není sníh nebo náledí, je schopná přijet vlakem v lodičkách, protože v kozačkách by se přeci upekla 🤦‍♀️ a to návaly už nemá….mě je z ní zima 🥶

Vahine
Vahine 08.01.2024, 18:53:00 xxx.xxx.179.11
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 08.01.2024, 18:32:14

I když Žínka Worička zmínila, to jste nemusela už….

Vahine
Vahine 08.01.2024, 16:45:27 xxx.xxx.179.11
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 08.01.2024, 16:38:49

Za takový dobroty budeme poslouchat, jako hodinky…😜

Vahine
Vahine 08.01.2024, 16:33:42 xxx.xxx.179.11
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.01.2024, 16:31:50

To je kráásný, že si zase hraje a lumpačí 👏

Vahine
Vahine 08.01.2024, 16:31:53 xxx.xxx.179.11
Sardullah:

Gina říká, že já bych si svoje názory na krmení psů měla nechat pro sebe, neboť. Nejsem pes. A prezentovat její názor na to nej jídlo… na fotce svíčková před krmením a druhá fotka jako důkaz.. samozřejmě nakrmena ručně vidličkou neb ona je dáma.

Obrázek Obrázek

Sardullah, já bych chtěla být, v příštím životě, Váš pes 😜🐶 ti se u Vás  mají tááák dobře! 👍

Vahine
Vahine 08.01.2024, 16:19:19 xxx.xxx.179.11
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.01.2024, 16:11:33

Koukám, že ten diabetes je fakt věda, je to složité, aspoň mně to tak připadá…ale Fíkovnice, vypadá to s Fidouškem dobře a mám radost s Tebou. 🍀 dej vědět, jak dopadla ta hodnota fruktosaminu, jestli to píšu dobře…držím palce!

Vahine
Vahine 08.01.2024, 15:34:21 xxx.xxx.179.11

Tak díky Vám teď vím, že už se dělají rakve i pro mazlíčky. Ačkoli bych neměla potřebu pořizovat rakev, a to i proto, že prostě nemám zahradu, abych uložení mazlíka takto uchopila, tak ten nápad obecně nezatracuji. Provedení je luxusní a někdo toho rád využije. Rozšířil jste mi obzory, díky. 

Až přijde čas, nechám svého psa zpopelnit a jeho popel si jistě ponechám. Zřejmě ve formě šperku. Kdybych měla zahradu, postačí pro důstojné uložení mazla oblíbená deka. To je můj názor. Ta rakev se rozloží až za cca 20 let minimálně, a to bych na zahradě v zemi nechtěla. Rakev jedině snad na psí hřbitov, ale není to nic pro mne.

Vahine
Vahine 03.01.2024, 18:02:52 xxx.xxx.179.11
lupus4:

já to furt nechápu, když můj 5ti kilovej Vojtíšek klidně sežral celej čtvrtkilovej kuřecí skelet (měl zábavu na cca 5 min, déle určitě ne) a jak mu svítili oči radostí 😉

PS . přítel vás musí hodně milovat, když jde na povel hledat šťopku z jablka do houna, pardon exkrementu…

Obrázek

Krásnej Vojtíšek a šikovnej  a spokojenej 🙂

bělouš má diagnostikovaný reflux a KD musí mít na 3 porce, jinak by to vyhodil, bere ½ hodiny před krmením degan, bez něj zvrací i vodu. Víte, kvůli něčemu se ho předchozí majitelé zbavili a já jsem ráda, že to máme vychytaný a fungujeme. I my dva, Vy a já, máme pro chov různé podmínky…

S tím PS. jste kapku mimo, přečtěte si můj příspěvek ještě jednou když tak 😉

Vahine
Vahine 03.01.2024, 17:08:33 xxx.xxx.179.11
janaa:

Hele,myslím,že těch šťopek náš osmikilovej mops sežere hafo😀 a o peckách od třešní, švestek nemluvím. U něj je jen nezebezpečí něco velkýho,páč je to polykač a už jsem ho asi desetkrát v životě křísila

Helám a “nezávidím” Vám to, je mi to spíš líto, ale chápu, že ve Vaší krásné velké smečce a CHS, je těžké něco takového uhlídat…já mám psa, jednoho útulkáče a tak jsem v diametrálně odlišné situaci a toho svého jednoho mrňouse si hýčkám, je na tom snad něco špatného?…a Vaši situaci ničím nepřebiju…vzdávám se 😊

Vahine
Vahine 03.01.2024, 15:32:05 xxx.xxx.179.11
Sarah01:

Já dávám jabka běžně celý, nikdy jsem nezkoumala, jestli je tam stopka nebo ne. Stopka je teda asi to nejmenší neobvyklý, co moji psi sežerou. 😂

Jenom zkuste Sarah pomyslet na nepoměr mezi vahou bělouše a třeba Dráčka…vyzkoušela jsem např., že když podlehnu jeho vyvalenejm očím a uslintaný hubě a dám mu celý kuřecí sušený pařátek průměrné až větší velikosti(zkusila jsem jen 1x), leží, smutně kouká a už nic jiného nesežere, i když je to součást KD…je mu prostě přežraně a chuťku k jídlu má zase až druhý den. Můžu mu prostě dát max. ⅓ pařátku, s tím si jeho zažívání poradí. Kolik bych jich musel spořádat Dráček, aby mu bylo tzv. těžko a už by nic ten den nežral? Je to prostě jen takovej poměrovej příklad k zamyšlení…jestli teda Dráčkovi sušený pařátek chutná? 🤔

A jen tak na okraj- to má bělouš dobrý apetit, baští rád….

Vahine
Vahine 03.01.2024, 13:27:02 xxx.xxx.179.11
janaa:

Já to nechápu,šťopka z jablka by měla vadit?

Bělouš má 7,5 kila a šťopka byla z velkého jablka, bála jsem se, aby se mrška někde po cestě nešprajcla..a pak aby si nenatrhl dírku o ten ostrý kraj….hysterická panička, že… 🙈

Vahine
Vahine 03.01.2024, 13:03:43 xxx.xxx.179.11
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 03.01.2024, 08:23:37

Jak já bych dala piškůtek a bělouš by se utloukl, ale po té hromadě cukru v tom, pak řádí kvasinky na jeho kůži a v uších. Navíc bývá v psích piškotech i kukuřice, a ta je pro bělouška zakázaná. Jablko rád, ale nastrouhám malou hromádečku a vymačkám šťávu, zase hodně fruktózy no 🤦‍♀️ on by jedl všechno, ale za vyrážku po těle a drbačku či průjem to nestojí. Je to holt princeznička. Kupuju vepřovou nebo krůtí sušenou všehochuť, kuřecí pařátky, hrtany apod. od budog.cz, na požádání mi slíbily příště speciální balíčky, když jsem jim popsala, jak to s běloušem je. 

Každý den trošku a je spokojenej a na cvičení ven buď jeho granulky nebo essential duck mini s jednoduchým složením nebo v létě borůvky….mám příhodu s jablkem-to bylo nějak brzy po adopci, když jsme byli s katolíky a naším farářem na pouti, která byla t.č. v malebné vísce. No a o sváče u božích muk po cestě jedna blondýna jedla jablko a náš bělouš seděl před ní a bedlivě ji pozoroval. No milá blondýna, aniž by se zeptala, mu hodila ohlodanej ohryzek i s jadýrky a pořádnou šťopkou…no nestihla jsem mu to sebrat ani náhodou a málem to se mnou fláklo…jako dobře, ty celá jadýrka zase v poho  vyjdou, ale co ta šťopka proboha?? 🙈…no naštěstí prošla druhý den vcelku tak, jak vešla a páníček(vyšlo to na něj) mu musel opatrně pomáhat ji “porodit”, měla prý docela ostrý konec a visela mu napůl z prďky…ach jo, blondýně se před kostelem s běloušem už, při čekání na páníka, vyhýbám, když by náhodou dostala zase nějaký prima nápad 🤦‍♀️tohle můžu popsat jenom pejskařům no…

Vahine
Vahine 02.01.2024, 12:27:57 xxx.xxx.16.137
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 02.01.2024, 11:56:22

Neztrácej naději, mám to podobně, i když z jiných důvodů, ale ohledně té koncentrace to mám stejně. Pracuji na zlepšení, luštím křížovky apod., naposledy jsem četla Gumpa, to je dýl a teď čtu Ohař, kam se podíváš a je to lepší, je! Fakt! 👍 Přemýšlím po kapitole o tom, co jsem četla, hodnotím a pak zase, když je chvíle, zase čtu…ale nejsem ještě zdaleka na konci, užívám si to, že jsem opět po letech schopna číst a vnímat obsah, myšlenky neodlétají, jak dřív, je to léčivá čtivá kniha o životě s pséky. Tu si pořiď, radím Ti, dodá Ti radost z četby. Budeš mít pocit, že jsi u Zrzavců v obýváku spolu s Ešusem a nebudeš se chtít, od toho obrazu před očima, odlepit. Až dočtu, skoro objektivní recenzi, napíšu ráda. 😊

Vahine
Vahine 01.01.2024, 20:12:21 xxx.xxx.179.11
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 01.01.2024, 18:33:42

Děkuji za podrobný popis Dafi, je to fakty pěkný, uvidíme. Jezdíme na dovči vlakem, nikdy jsme neměli ani jeden řidičák a bělouš nám taky stejně na trasách nad 15km zvrací. Středočeši jsme. Bus a vlak snáší bělouš dobře. Musím Vám ale prozradit tajem-on je totiž bělouš docela asociál a štěkna. Míjíme-li na chodníku psího frajera, musím ho posadit na zadel, pak to dá. Má pár kamarádů, to jo, kamarádek víc, ale…náš předchozí bělouš byl doslova anděl, ale tenhle má ďábla v těle…děti už miluje všechny, nejen naše vnučky, kočky má rád, venku nesbírá nic, což když k nám přišel, tak to jsem mu všechno tahala z krku, k popelnicím mě tahal…to vše ok, ale psí kluci a hlavně bulíci-problém, většinou 🤦‍♀️ i se 2x po sobě se psem váleli a řvali. Nic se nestalo. S jedním z nich je teď už od té doby věrný kamarád, druhý se odstěhoval.

kdyby jsme potkali Vás s celou velkou psí bandou, tak asi dobrý, to by si netroufnul a našlapoval by nejistě…ale ukecanej teda je, bohužel. 

Vahine
Vahine 01.01.2024, 17:34:04 xxx.xxx.179.11
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 01.01.2024, 16:33:05

Dafi, to jsou nádherná místa, díky za tip. Pro nás tip na letní dovolenou s běloušem 👍už teď přemýšlíme, kde to prošlapeme…