Moc děkuji všem za názory. Jak jsem si nazvětšovala fotku, tak mi přišlo, že by to mohla být ta larva mandelinky a nebo ta beruška. Ta křidýlka jsou podle mne přítomná, jen seschlá napolovic a nožičky se mohly? v tom pelíšku ulámat. Dala jsem TO COSI do malinké umělé zavírací lahvičky a zítra poprosím vet, jestli na to nemrkne přes mikroskop. Jdeme na žlázky zrovna. Budu-li vědět, písnu výsledek. Ona vet odjíždí pak na dovču.
Příspěvky uživatele
Vahine
Dnes ráno jsem našla v pelíšku totál uschlé cosi, co mi připadá, jako beruška, která uschla v trávě a zachytila se pak do kožichu, ale v hlavě mi bliká i piják lužní, tak se radši tady zeptám, co si o tom myslíte? Bělouš má v sobě 2.měsíc NexGard, tak by to mohl být i ten uschlý piják 🤷♀️ blbě vidím, tak se omlouvám, jestli zbytečně plaším 🙈
Přikládám fotky z obou stran
Náš předchozí bělouš měl sníženou funkci štítné žlázy, což se v počátku projevovalo únavou, padajícími drápky(všechny a vícekrát) a právě i vypadanou srstí až lysinami kolem páteře. Já vím, píšete o prokázané nemoci, která to způsobuje, ale….Kdy jste dělali naposledy odběry ohledně štítné žlázy? Jde o to, jestli má nastavenu správně dávku. Nezhubla fenečka třeba? A co srdíčko, jak je na tom?
Náš právě ke konci života hodně zhubnul, protože měl i jiné nemoci, tak jsme štítku s vet zkontrolovali a musela jsem dávku o polovinu snížit. Měli jsme ale určitě snižovat dávku postupně, protože po pár dnech totál zkolaboval, pravděpodobně to bylo od jeho nemocného srdce, které štítka ovlivňuje, ale podařilo se ho nahodit a pak ještě s námi 3 měsíce byl.
No a na ten močák bych přidala k atb ještě lichořeřišnici od Salvia Paradise, snad to píšu dobře, a užívejte ještě i po atb. Od této firmy není lichořeřišnice konzervovaná alkoholem a je tedy vhodná i pro psy. Dávám občas našemu běloušovi č.2 kůru a myslím si, jakožto laik, že benefity to má nejen na močák, ale i na nachlazení i na zrak. S Librelou neporadím, nemám s ní zkušenost.
Tak ať se Vaše fenka ještě zlepší! 🍀
A už si všechna mimča vybrala své dvounožce pánečky?
Jsou to nádherní čumáčci 😍 Mirečkovi ty krásné děti vyloženě jdou 👏🍀
Teď, co jsem doma, čistím denně a jinak se snažím obden. Když je jóó krize, že nestíhám, tak minimum je 2x týdně. Taky používám enzymatickou pastu, ale střídám to ještě se dvěma jinými druhy gelů a občas na závěr použiju pár kapek zubního oleje pro psy od AromaKH. Kápnu na prsty a projedu běloušovi po zubech a zbytek otřu o jazyk a tím si to rozetře všude…bělouš bude muset letos se zuby po 3 letech pod narkózu, ale ani ne tak kvůli kameni, ale bude potřebovat asi 4 zuby vytrhnout….brouček 🐶
Omlouvám se za zpoždění, byli jsme v nemocnici. Vím, že ta služba existuje, že hlídačka hlídala několik měsíců naše děti a všichni byli spokojeni a ještě si děcka s ní procvičovala angličtinu. Zkusila jsem teď přes filtr zadat požadavky na hlídání psa a u konkrétní vybrané hlídačky je uvedeno videoprověřování provozovatelem a pak taky jsou tam recenze i kolik lidí už využilo služeb konkrétní hlídačky, za jak dlouho reaguje na poptávku atd. Jestli to pomůže a využijou Vaši známí ty služby, dejte prosím vědět konkrétní zkušenost, bude to dobré i pro ostatní, kteří něco takového hledají. 😉
https://www.hlidacky.cz/hlidani-psu-mazlicku?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwvvmzBhA2EiwAtHVrb30_con4b6Se8mN1JuznULQcsOSv-eMtFjZeeGHZtxvl94KGbDOCHRoCuZ8QAvD_BwE
Co zkusit tyhle hlídačky? Máme v rodině výbornou zkušenost s hlídáním dětí od hlídačky dětí odtud. Se psy zkušenost nemám.
Báječná plejáda chlupáčů. Snad nejlepší výraz z 0 na 100 má asi Saggi 😁 je tak šťastný! 🍀
Edit: musím doplnit se Saggim je nejšťastnější ještě Imir a Happy 🍀 ale ve finále jsou šťastlivci i ti ostatní…
To je moc dobře, že už Vám to chodí. Tak ať je to už jen dobré 👍 🍀
Sundali mi sádru a prý to ještě není úplně srostlé, za měsíc kontrola a pak rhb.
My teď takhle všichni tři a povoz 👩🦽
Háázéej páánečkůů 🐶
balu:Problém je to letitý. Osinu vniknuvší feně do meziprstí na přední tlapce, která doputovala až k lokti, přičemž tou stejnou cestou putovaly další osiny, jsem řešila před cca patnácti lety. Operace… Blbé je, že po zapíchnutí osiny se ta díky háčkům posunuje stále dál do těla a otvor se jako by uzavře, není vidět, ale další osiny na tom stejném místě mají už usnadněnou cestu.
Je to tak, popsala jste to, co se po zapichnutí osiny děje, zcela přesně. Tuto nepříjemnou zkušenost snad musí mít se psem každý tady.
Je to problém na městském i u nás posledních cca 5 let. Teda těch 5 let jsem si toho začala víc všímat, jak se ta mrcha fousatá všude rozlízá a pes to pak nosí v kožichu domů. V lepším případě! Už jsme měli s osinou hnisavou polízanici několikrát a je těžké tomu zabránit. Snad jen tím, že nenechávám psa po vykonání potřeby v trávě moc hrabat, aby si osinu nezapíchnul do paciny. Pak teprve sbírám hovňouse, když už čeká v klidu na chodníku. Taky si myslím, že nepejskařům, na radnici nebo mimo ni, je to šumák. 🤷♀️
Jste úžasní oba! ☺️👏 tak pak dejte vědět až se vyhajá po narkóze, prosím 🍀
PumaCZ:Konecne! Jdu mazat
Jsem zvědavá, jako to bude makat. Určitě taky udělá potřebnou službu!! 🍀 Hachi vydrž a neblízat! 🍀 límec musí být no…držím palce furt.
běloušovi teď asi vadí něco, co teď kvete, protože si vyrobil skoroplešku na hubě, tak když ji má omytou po procházce, dávám límec než mu huba uschne a než ho přejde vehementní otírání huby do deky aj. a taky drbání huby nožkou. Tak drží chvílema basu s Hachim 🤷♀️
Kdy se mají zlatíčka tak asi narodit prosím? Budu na Vás myslet v ten čas a držet palce! Věřím, že vše půjde, jak má 🍀
🙈😵💫
Obr. č. 3 😊
Paničko, pro všechny klobásy na světě, sundej mi to 🐶
Jinak tleskám, rána vypadá zase o dost líp 👏🙏
😀 a kdo, že to běhal tím bahýnkem, dvounožci že jo a svádějí to na štěníka 😂 néé, tak to nebylo…vyměnili jste na focení štěňátko za podobné, je mi to jasný…
No Tenurri, tolik jsem se nasmála 😁 Váš malej je šikula, jak se hezky samovyčistil 👏
PumaCZ:Tak to mame za sebou.
Jste dobrá! A Hachi taky 👍🌷
PumaCZ:No prave, mela tam to sve oblibene kameni. U nas v okoli neni ani to, proto je to proste dost neobvykle misto pro hada. Ale ted mi to prijde vic pravdepodobne, nez kocici kousnuti. I na fotce po oholoni, tam, kde se otevrela prvni rana, to pusobi dojmem, ze tam je kousanec.
Jinak kromw toho mlskani a slineni mel tez nasledujici tri dny vodovy prujem, coz jsem pricitala narkoze, plus prehnane piti vody, coz jsem zase pricitala lekum proti otoku. Stale pije vic, ale uz ne tak silene jako jeste pred dvema trema dny. I to jsou symptomy ustknuti hadem.
A k tomu možnému uštknutí pasuje zpětně i to ublinkávání i bolavé nafučené břicho, jak jste psala.
Tak hlavně, že už má Hachi nejhorší za sebou, tj. asi 3 dny?, jak píšou v odkazu na hadech tady.
Jestli to bude číst Fíkovnice-nehodila bys sem prosím ten odkaz, co jsi dávala na hady? Bylo tam o tom chlazení, že se místo uštknutí chladit nemá a další zajímavosti…