Aktuálně: 3 505 inzerátů217 153 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Vahine

Vahine
Vahine 30.07.2024, 13:45:09 xxx.xxx.179.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 28.06.2024, 12:45:23

Nooo, tak mi volala doktorka, že má běloušek trhání zubů za sebou a nakonec je těch zubů pryč 13! 🙈🤯 Ještě ho tam u sebe nechá dospinkat. Aspoň je pod lékařským dohledem, můj malej! 😳

Tak mi toho na čištění moc nezbylo 😳 a doufám, že už s tím takhle dožije, když budu i nadále pravidelně čistit…🤷‍♀️

Vahine
Vahine 30.07.2024, 12:30:44 xxx.xxx.179.11
Vahine:

Teď, co jsem doma, čistím denně a jinak se snažím obden. Když je jóó krize, že nestíhám, tak minimum je 2x týdně. Taky používám enzymatickou pastu, ale střídám to ještě se dvěma jinými druhy gelů a občas na závěr použiju pár kapek zubního oleje pro psy od AromaKH. Kápnu na prsty a projedu běloušovi po zubech a zbytek otřu o jazyk a tím si to rozetře všude…bělouš bude muset letos se zuby po 3 letech pod narkózu, ale ani ne tak kvůli kameni, ale bude potřebovat asi 4 zuby vytrhnout….brouček 🐶

Tak běloušek je právě teď u paní doktorky na trhání a čištění zoubků. Tak uvidím, kolik těch zoubků půjde nakonec ven, abych měla vůbec co čistit potom 🙈 bude jich max. 12, ty vepředu no….už ať je v pořádku doma! 🙏 je mu už 9 asi a má dle crp zánět. Bojím se o něj!!! 

A taky vařím masokosti s mrkví na masakéro alá Zrzavcová 😉 I když ta tam dává ještě brambůrky 🤔

Vahine
Vahine 30.07.2024, 10:43:48 xxx.xxx.179.11
Fiona.Praha:

Nejste tak trošku “duševní masochistka”? Vypadá to, že taková štěňata vyhledáváte a dumáte nad tím, jestli by to nějak nešlo.

Néé, těsně vedle. 😊 Bohužel vím, že fenka s tímto postižením, to by opravdu u nás nešlo. Bělouše jsem tam našla před 5 lety a od té doby koukám, kdy se objeví malá bílá zn.ideál slečna běloušová…už tu jednou taková podobná drobná byla, maltézačka s vyoperovaným očičkem a mladá…doma neprošla, nezvládala samotu. To by byla dvojka 🤯 Až ta pravá běloušová kníračoidní přijde, budu za ni doma bojovat, lobovat…snad jednou…

Vahine
Vahine 30.07.2024, 09:51:17 xxx.xxx.179.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 29.07.2024, 19:29:11

Impact, jste kabrňák 👍 a já šla dnes na rhb, po přečtení, uřvaná. Když jsem to četla mužskýmu, tak to nešlo dočíst kvůli knedlíku.

Je to určitě krásný pocit  a stojí to zato! 👏 škoda, že ani mě, ani dceři to neroste.  Dceři se vlasy dotknou ramen, mě krku a  už se lámou a třepí, potvory. Jinak bych neváhala. ✂️ Vám ty vlasy rostou jako blázen teda! 😉 😊

Vahine
Vahine 29.07.2024, 09:26:08 xxx.xxx.19.116
hmn:

jak často trénovat samotu?
no každý den, v procesu učení je intenzita fakt, ale fakt důležitá

vytvořit si rituál “odejdu-přijdu” (a k tomu vytvoření rituálu, včetně toho závěru “přijdu”, je dobré začínat na minutách)
atd…….

a jo, pokud člověk skončí s tréninkem na těch dvou hodinách, tak tak se to pes naučí, hodiny v těle oni mají…..

Hmn to píše stručně a zcela výstižně. Naprostý souhlas. 

Vahine
Vahine 29.07.2024, 09:14:29 xxx.xxx.19.116
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 29.07.2024, 07:51:42

Když už poslední půlhodinku Jack vyštěkával, tak bych odcházela z domu teď častěji a na kratší dobu a postupně v průběhu týdnů, dle možností, prodlužovala až na cílový čas. Prostě se tomu vyštěkávání vyhnout, aby si nevytvořil špatný návyk. 

Finn, jak píše Keriton, preferuje spíš delší samodomo, můj bělouš zase spíš kratší, v tomto čase rozhodně. Jsem teď pár měsíců už doma a ještě pár měsíců nejspíš budu. Chodím o berlích, tak vyrážím na krátké procházky i bez něj nebo sedím na lavičce jen, aby nezapomněl, co to je  být sám doma. Taky mám teď na měsíc rhb, tak je taky sám doma né moc dlouho. 

Od zítra teda to zvykání zase rozbijeme mou domácí JIP péčí 😉, protože mu zítra vytrhnou přední zuby a zubní arzenál bude začínat ASI až špičákama, ostatní zuby vyčistí. Biochemku má ok, ale CRP 20, tak špatný zuby musí určitě ven, vesměs se viklají. Vet vytrhá podle RTG. Už dostal dnes ATB, tak na samotu najedeme opět až se trochu zahojí.

Držím palce, ať se správný návyk podaří, protože špatný návyk nebo žádný návyk u dospělého psa, se pak špatně a dlouho napravuje. Teď mám na mysli mého útulkáče. Kdybych neměla appku, myslela bych, že je v pohodě a ta jeho mokrá brada znamená, že před chvílí pil. PRD! On tu dýchá, jak po maratónu, slintá, pobíhá a někdy hrabe. Zatím teď ani nekňourá, ale nespí a napjatě čeká na náš/můj návrat. A samozřejmě na mě chvílemi zírá do telefonu s appkou a říká- “kde jako seš? Pospěš si, nebaví mě to. Doufám, že se vrátíš a nezůstaneš tam?”

Vahine
Vahine 28.07.2024, 08:09:46 xxx.xxx.179.11

Koukám ze zvědavosti na pesweb denně a dnes je tam zase štěně- hluchoslepá Victory, píší kříženka bordery. Opět doublemerle. To je neskutečný, jak lidi množí pátý přes devátý! 😡 To můžu být ráda, že můj útulák není kříženej s motýlem třeba. 🤷‍♀️ Nemyslím motýla, jako je Kiliánek, samozřejmě 😉 myslím tím křížení  mezidruhové.

Vahine
Vahine 27.07.2024, 16:45:35 xxx.xxx.19.116
efe:

Dnes nám naše milé štěňátko sežralo půl hrnce květáku, co jsme měli mít k obalování k obědu… jdu shánět plynový masky 😄

Obrázek

Jéé chůdě malý 🙈 a vy bez oběda 😉 už je u stropu?? Dejte špagátek na nožičku, abyste ji na noc stáhli dolů…jak je holčičce teď?

Náš bělouš vařený květák i brokolici rád, ale dostane jen občas a málo….ovšem kdyby byl sám s hrncem, tak by pak  jisto jistě tvrdil, že tam nic předtím nebylo 🤦‍♀️

Vahine
Vahine 26.07.2024, 23:02:19 xxx.xxx.179.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 26.07.2024, 21:48:06

Nevadí Fíkovnice. Zrovna, jako Ty, se snažím nad tím postižením psa zamyslet, ale nejsem ten správný člověk.

Ovšem Sardullah tady jen srší skvělými nápady!🙋‍♀️ Opravdu super! 👍 Třeba se to jednou bude někomu hodit…a snad i někomu, kdo si přijde pro Bibi, bude hledat a najde diskuzi 🙏

Vahine
Vahine 26.07.2024, 22:55:31 xxx.xxx.179.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.07.2024, 22:32:07

Jo a podle toho, jak popisujou Bibi, o které je tady řeč…tak to rozhodně není štěndo k utracení.

To je pravda, na fotkách vypadá Bibi normálně spokojeně…předchozí slepý dospělý pes, po dlouhé době v této dočasce, domov našel a snad ho najde i Bibi. 🍀 Sardullah, máte srdce na pravém místě. 👍

Vahine
Vahine 26.07.2024, 19:35:02 xxx.xxx.179.11
bambule:

Ono mu to prostě jednou dojde, že není potřeba dělat ramena 😀 třeba Bambuli tento týden po roku a půl!! konečně došlo, že není potřeba dělat mi při vycházkách stín, táhnout se mi za patami, ale že klidně může poodběhnout kousek dopředu. Prostě ji to najednou docvaklo a nevím, která z nás z toho měla větší radost. Věřím tomu, že časem si začne i hrát s psími hračkami a naučí se projevovat radost. Zatím to moc neumí. 

Běloušovi  trvalo 1 a ½  roku než plně přijal vnučky i cizí děti vůbec. Po začátku musel mít košík, já zespoda zahačklý prst a vnučky hladily a on vrčel a snažil se škubat hlavou. 🙈 po 14 dnech, při prvním setkání se starší vnučkou, jí zobnul do tváře, ona si to už nepamatuje a milujou se všichni tři. 

Vahine
Vahine 26.07.2024, 09:34:02 xxx.xxx.179.11
Tenurri:

Včera jsme po práci “venčili” na louce. Se sourozenci a polobráchou (mají stejného otce, jen je štěňátko o 3 týdny mladší). 2 hodiny řádění. Bylo to super a všichni jsme si to užili. Hlavně teda psíci. Doma se Jack okamžitě vypnul 🤭. A pak prý, že pes nemá tlačítko “off”. Jen člověk musí vědět, jak na to 😂.

Obrázek Obrázek Obrázek

Naprosto úžasné fotky ❤️👏 náádhera!

Vahine
Vahine 26.07.2024, 09:24:16 xxx.xxx.179.11
balu:

Nevím, jak brzy se přijde na to, že štěně nevidí a neslyší, to je otázka pro chovatele. Určitě před odběrem, ale jak brzy… 

Vy píšete, že byste nedokázala nechat štěně utratit. Já ano. Když si představím, jak bych se s ním trápila deset a více let… Protože takové štěně si nikdo dobrovolně nevezme. Teda možná vy ano… 

Když bych pro to měla podmínky- důchod, vyrovnaného a klidného psa( psa mám, ale hysterku)  a souhlas od mužského, tak ano…vzala bych si ji hned…už teď dělám vše tak, aby to bylo všechno co nejlepší i pro psa, nejen pro nás. 

A dovolená bez psa je pro mě představa už fádní, nezáživná až smutná. Moje ruka už je i do budoucna spojená s vodítkem, potažmo s tlukocím srdcem uvnitř chlupaté koule. Minimálně s jedním. 

Vahine
Vahine 26.07.2024, 08:09:51 xxx.xxx.179.11
balu:

Štěně by se u mě muselo narodit. Dobrovolně bych si štěně, které nevidí a neslyší, nikdy nevzala. A věřte nebo ne, když by se to stalo, a narodilo se mojí feně tak postižené štěně, uspat bych ho nechala. Nebo bych si ho měla nechat? V žádném případě. Někomu prodat nebo dát? Komu???? Koho tím “potrestat”? 

Naštěstí nechovám a nikdy nebudu. 

S takovým potencionálním příběhem souhlasím Balu. 

Jde jen o to, jak brzy se na obě vady po vrhu štěňat přijde? Když pozdě, tak si to už představit nedokážu, že ho půjdu dát uspat. Já ne. 

Nevím no, taky nechovám a nebudu. Já budu vždycky jen adoptovat.

Vahine
Vahine 26.07.2024, 08:02:55 xxx.xxx.179.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 25.07.2024, 23:34:24

Pěkné hlášení 😉 No to je supr, že už je po kastraci a podařilo se odstranit zbylé kamínky!👏🍀 možná ty grancle vyměnit půjdou, ale třeba tu lichořeřišnici-kapky bez alkoholu, bych v kůrách dávala furt. Chce to asi udržovat Ph moči, si laicky myslím. 🤷‍♀️

Vahine
Vahine 26.07.2024, 07:52:33 xxx.xxx.179.11
balu:

Budu tu za zlou a necitlivou mrchu, ostatně ne poprvé. Já bych takové štěně nechala uspat. Stejně, jako se nemusí každý jedinec množit, nemusí každý narozený jedinec žít. A když má štěně dva tak závažné handicapy, tak by, pokud by člověk nepomáhal, zcela jistě nepřežilo. Příroda je v tomto moudrá. 

Teoreticky máte Balu pravdu pravdoucí, ale prakticky byste to asi těžko dokázala. Když už byste to štěně měla u sebe nějakou dobu, byla na něj navázaná a právě to zjistila, nedokázala byste ho zabít. To nám tu prosím netvrďte, když jste v takové situaci nebyla. 

Vahine
Vahine 26.07.2024, 07:44:30 xxx.xxx.179.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.07.2024, 23:00:14

Vy jste na to kápla. 👍 Ten EO na STŮJ a pak psa doběhnout a pak komunikovat kontaktně. Já byla z toho příběhu nejdřív tak konsternovaná, že mě ani ten EO nenapadl 🤦‍♀️ přibalit zdravého sourozence, ano.👏 To by bylo také jedno z řešení.